Tkd wrote:Piši bodove igra za zaborava.
Možda i nismo trebali igrati sa dva napadača. Užasno drugo poluvrijeme. Neki su bili bez zalaganja, no rezultat je ipak jako pozitivan.
Zadovoljan sam sa :
-Asmirom i Mensurom koji su bili naša dva najbolja igrača noćas.
-Stanjem na tabeli
-Bodom na strani protiv Grka
-Nismo primili gol
Nezadovoljan sam sa :
-Nezalaganjem pojedinaca
-Morali smo iskoristi više ovaj prostor u drugom poluvremenu
-Pojedincima koji nisu u stanju dignuti glavu pa dodati
-Pravljenja grešaka u pasovima u 5 metara razmaka
-Sramotnim drugim poluvremenom prema igri naprijed
Koliko je samo tu falio jedan Miralem Pjanić. Čovjek koji je defenzivno jak, a zna povući loptu i dodati maestralno. Pape mi se noćas učinio kao trener koji nema hrabrost izbaciti nevidljivog Džeku (i Vedo je bio nevidljiv, no on se nekada i pojavljivao) ili Misimovića kojem ruku na srce viri burek iz džepa. I ne treba se čuditi što nije u prvoj postavi u Dinamu iz Moskve. Očigledno da voli više jesti i to je to. Ne napadajte me bez veze , svi ste vidjeli, odnosno niste vidjeli da nije ni M od starog Misimovića. Nije isto Latvija, Luksemburg i Grčka, pa uskoro ako Bog da Slovačka. Vranješ jeste griješio, ali momku je 20-tak godina a igra na jako odgovornom poziciji. Haris katastrofalan, spor, okreće se u krugu kao bager sporo. Zahirović trkački jak, ali ne dajte mu loptu. Jedino je vraća nazad, a nikako da okrene tu glavu prema naprijed .
Znači, prije utakmice da mi je neko rekao da li želiš bod, odmah bi potpisao to, no nakon očigledne nemoći Grčke i slabosti smatram da smo mogli, a i morali uzeti puno više.
Ne trebate početi sa pričom sada mentalitet Bošnje, traži dlaku u jajetu itd. Ne, nego želim da napokon iskoristimo te prilike koje nam se nude na pladnju.
Utakmicu sa Litavnijom obavezno dobiti. Nadam se da će Grci remizirati protiv Slovaka ili čak bi nekako više volio da oni dobiju nego Slovaci. Uglavnom, ko kiksa protiv Litvanije, Latvije taj ispada za konkurenciju prva 2 mjesta. Slovačka već izgubila 2 boda.
Volim te BiH !