Nije, baš je živaGreat Cornholio wrote:
Odrone, ova tvoja pjesma je super za kad ko umre![]()
Za predane Životu
- odr0n
#2026 Re: Za predane Životu
-
Great Cornholio
#2027 Re: Za predane Životu
ma dogovorićete se vi oko imena , jedino dogovor oko tog pitanja je "pravi put"bizet wrote:sta da ti kazem...zakon je u njegovim rukama
-
Great Cornholio
#2028 Re: Za predane Životu
Jedvaodr0n wrote:Nije, baš je živaGreat Cornholio wrote:
Odrone, ova tvoja pjesma je super za kad ko umre![]()
(kakvi su ovo novi smajliji), ovisi kako ko doživljava, slučajno naleti na ovo na onom čudnom kanalu Arteu.
Kakvi novi smajliji?
Evo vako će ti biti u džehenemu
- odr0n
#2029 Re: Za predane Životu
Tog su izgleda izbacili iz džehenema. 
-
Great Cornholio
#2030 Re: Za predane Životu
Ko Kurenta, đavo se pre'po kad je vidio da mu se Kurent pojavio na vratimaodr0n wrote:Tog su izgleda izbacili iz džehenema.
-
Great Cornholio
-
bizet
#2032 Re: Za predane Životu
jesi vidio koliko sarenila na svijetu ima, a mi muku mucimo da prihvatimo samo osnovne boje 
[img][ http://imgcrunch.com/wp-content/uploads ... als-03.jpg /img]
-
Great Cornholio
#2033 Re: Za predane Životu
Lako bi mi prihvatili "osnovne boje", ali problem je što se nismo usaglasili koje su.bizet wrote:jesi vidio koliko sarenila na svijetu ima, a mi muku mucimo da prihvatimo samo osnovne boje
U šarenilu, sličnom onom cirkuskom, čovjek se može "izgubiti" ako sebi nije izabrao osnovu, koja mora biti crno - bijela, jer nije sve relativno, negdje nema kompromisa, nešto mora biti i ostati upravo onako kako jeste.
Dobro je imati izbora, ali da čovjek ne bi završio ko ono Buridanovo magare, koje se našlo između dva plasta sijena koja su ga privlačila istim intenzitetom, i koje je, ne mogavši da se odluči s kojeg će jesti, umrlo od gladi, bolje bi bilo da nema izbora.
Da malo pametujemo
-
bizet
#2034 Re: Za predane Životu
pa znamo koje su osnovne boje...to su pravo na zivot, na jednakost
nije tesko usvojiti tudje boje jer one su i tvoje
drugo su ostale boje...ja hocu u crkvu, ti hoces u dzamiju...ja hocu da ucim karate, a ti mozda vise volis akvaristiku...ali oboje hocemo pravo na obrazovanje, pravo na jednaku zdravstvenu skrb, jednaku slobodu kretanja, misljenja, govora, jednake sanse za pronalazak posla
mozda se necemo druziti i postati prijatelji, jer ti ces okupiti oko sebe ljude slicnih razmisljanja svojim, a ja cu vjerovatno uraditi isto...ali to nam ne smije biti prepreka da se pristojno pozdravimo ili ako jednom bude trebala krv da drugo nece priteci u pomoc, ili da sutra necemo stajati rame uz rame braneci ono sto nam je zajednicko oboma, nase osnovne boje, od onih koji ih budu pokusali iznijansirati i na taj nacin sustinski promijeniti
u cemu ti vidis problem oko osnovnih boja?...jesi li mozda ti jedan od onih koji traze nijansiranje, a sa njim i podijelu?
drugo su ostale boje...ja hocu u crkvu, ti hoces u dzamiju...ja hocu da ucim karate, a ti mozda vise volis akvaristiku...ali oboje hocemo pravo na obrazovanje, pravo na jednaku zdravstvenu skrb, jednaku slobodu kretanja, misljenja, govora, jednake sanse za pronalazak posla
mozda se necemo druziti i postati prijatelji, jer ti ces okupiti oko sebe ljude slicnih razmisljanja svojim, a ja cu vjerovatno uraditi isto...ali to nam ne smije biti prepreka da se pristojno pozdravimo ili ako jednom bude trebala krv da drugo nece priteci u pomoc, ili da sutra necemo stajati rame uz rame braneci ono sto nam je zajednicko oboma, nase osnovne boje, od onih koji ih budu pokusali iznijansirati i na taj nacin sustinski promijeniti
u cemu ti vidis problem oko osnovnih boja?...jesi li mozda ti jedan od onih koji traze nijansiranje, a sa njim i podijelu?
-
Great Cornholio
#2035 Re: Za predane Životu
Jednaka prava i jednake obaveze, i u okviru toga nijansiranje u činjenju onoga što je dokazano kao dobro za pojedinca i društvo.bizet wrote:pa znamo koje su osnovne boje...to su pravo na zivot, na jednakost
drugo su nijanse...ja hocu u crkvu, ti hoces u dzamiju...ja hocu da ucim karate, a ti mozda vise volis akvaristiku...ali oboje hocemo pravo na obrazovanje, pravo na jednaku zdravstvenu skrb, jednaku slobodu kretanja, misljenja, govora, jednake sanse za pronalazak posla
u cemu ti vidis problem oko osnovnih boja?...jesi li mozda ti jedan od onih koji traze nijansiranje a sa njim i podijelu?
Niče je rekao " Ne leži nepravda u nejednakim pravima, nepravda leži u tome da svi imaju ista prava".
Sve se tiče svih nas, i to što neko ide u džamiju a neko u neku crkvu, jeste njegovo zagarantovano pravo, ali da li svako ima pravo da priča ono šta hoće o Bogu, i da tvrdi da su to bez ikakve sumnje Božijje riječi".
Vidjeli smo mi u prošlom ratu kako se ljudi, koji tvrde da vjeruju u istog Boga, kolju međusobno, zbog toga što svako ima pravo da o Bogu govori onako kako hoće.
E pa, što se tiče tih prava, ja se Bogu molim da što prije dođe i da nam svima pošteno presudi, i da one koji zloupotrebljavaju Njegovo ime onemogući da ti čine.
- fatamorgana
#2036 Re: Za predane Životu
Evo ga sa'će, samo što nije .... javi čim stigne, more i na pp ....Great Cornholio wrote:
E pa, što se tiče tih prava, ja se Bogu molim da što prije dođe i da nam svima pošteno presudi, i da one koji zloupotrebljavaju Njegovo ime onemogući da ti čine.
-
Great Cornholio
#2037 Re: Za predane Životu
Vjerujem da mu nije u planu da nas pusti da u potpunosti uništimo život na Zemlji, i zbog toga što smo vrlo blizu tome da to učinimo, ja vjerujem da će On intervenisati vrlo brzo, vjerujem da će se Bog vrlo brzo uključiti i uspostaviti red i pravdu i tako zaustaviti daljnje uništavanje i propadanje svega živog i neživog.fatamorgana wrote:Evo ga sa'će, samo što nije .... javi čim stigne, more i na pp ....Great Cornholio wrote:
Možda se to neće desiti za naših života, ali da se ne uništimo u potpunosti to će se morati desiti vrlo brzo.
- fatamorgana
#2038 Re: Za predane Životu
Ma kad bi on došao ljudi bi mu priredili doček kakvi ni rahmetli Titi nisu priređivali .... i ja bi mahao zastavicom na kojoj bi pisalo "ŽiviJo Bog",Great Cornholio wrote:
Vjerujem da mu nije u planu da nas pusti da u potpunosti uništimo život na Zemlji, i zbog toga što smo vrlo blizu tome da to učinimo, ja vjerujem da će On intervenisati vrlo brzo, vjerujem da će se Bog vrlo brzo uključiti i uspostaviti red i pravdu i tako zaustaviti daljnje uništavanje i propadanje svega živog i neživog.
Možda se to neće desiti za naših života, ali da se ne uništimo u potpunosti to će se morati desiti vrlo brzo.
U suprotnom jedino što nam preostaje je reinkarnacija,
-
Great Cornholio
#2039 Re: Za predane Životu
Doći će sigurno, ali ne vjerujem da će Njegov dolazak biti propraćen takvim "cirkusom", to će morati biti nešto jako ozbiljno i neće se svi ljudi tome obradovati istom jačinom, jer ja sam siguran da nas nema u potpunosti "ispravnih", a suočavanje sa vlastitom "pokvarenošću" sigurno neće biti ugodno.fatamorgana wrote:Ma kad bi on došao ljudi bi mu priredili doček kakvi ni rahmetli Titi nisu priređivali .... i ja bi mahao zastavicom na kojoj bi pisalo "ŽiviJo Bog",Great Cornholio wrote:
Vjerujem da mu nije u planu da nas pusti da u potpunosti uništimo život na Zemlji, i zbog toga što smo vrlo blizu tome da to učinimo, ja vjerujem da će On intervenisati vrlo brzo, vjerujem da će se Bog vrlo brzo uključiti i uspostaviti red i pravdu i tako zaustaviti daljnje uništavanje i propadanje svega živog i neživog.
Možda se to neće desiti za naših života, ali da se ne uništimo u potpunosti to će se morati desiti vrlo brzo.![]()
U suprotnom jedino što nam preostaje je reinkarnacija,
Ne vjerujem da ljudska duša odgovara mačijem tijelu
- fatamorgana
#2040 Re: Za predane Životu
Za tvoju ne znam, možda je više evoluiSANA od moje, mojoj ne bi bilo mrsko da se rodi u mački pa da se najede Whiskasa do mile volje ....Great Cornholio wrote:
-
Great Cornholio
#2041 Re: Za predane Životu
A možda se rodiš u tijelu mačke negdje gdje nema whiskasa, pa budeš morao loviti miševe, pa ne budeš imao vremena za forumanjefatamorgana wrote:Za tvoju ne znam, možda je više evoluiSANA od moje, mojoj ne bi bilo mrsko da se rodi u mački pa da se najede Whiskasa do mile volje ....Great Cornholio wrote:
- fatamorgana
#2042 Re: Za predane Životu
A ti kao miš i stvar riješena,Great Cornholio wrote:
A možda se rodiš u tijelu mačke negdje gdje nema whiskasa, pa budeš morao loviti miševe, pa ne budeš imao vremena za forumanje![]()
-
Great Cornholio
#2043 Re: Za predane Životu
To se neće desiti, ja ću u sljedećem životu biti presjednik mjesne zajednicefatamorgana wrote:A ti kao miš i stvar riješena,Great Cornholio wrote:
A možda se rodiš u tijelu mačke negdje gdje nema whiskasa, pa budeš morao loviti miševe, pa ne budeš imao vremena za forumanje![]()
- fatamorgana
#2044 Re: Za predane Životu
Znači reinkarniraćeš se u bližoj prošlosti u periodu samoupravnog socijalizma,Great Cornholio wrote:
To se neće desiti, ja ću u sljedećem životu biti presjednik mjesne zajednice![]()
-
Great Cornholio
#2045 Re: Za predane Životu
Samo Bog zna da li ću, gdje ću, i u kom obliku nastaviti život, nadam se da će mi pružiti drugu šansu, jer vjerujem da nisam baš toliko loš čovjekfatamorgana wrote:Znači reinkarniraćeš se u bližoj prošlosti u periodu samoupravnog socijalizma,Great Cornholio wrote:
To se neće desiti, ja ću u sljedećem životu biti presjednik mjesne zajednice![]()
-
bizet
#2046 Re: Za predane Životu
@Cornholio, taman kad pomislim da mozda mozemo razviti konverzaciju o problemima ovog naseg drustva ti okrenes na pricu o Bogu
zar je moguce da je tebi bitnije sta drugi govori o Bogu od svakodnevnih nam zajednickih problema?
covjek bi pomislio da ti je zivot savrsen, pa ti ostalo samo jos da o Bogu mak na konac da izvodis
izgleda da bi odgovor bio da od tebe ja podrsku u borbi protiv "daltonista" (bez uvrede daltonistima, sama imam problema sa bojama) ne bih dobila, nego bi ti stajao na suprotnoj strani i to samo zato sto ja ne mislim da ce Bog jednig dana doci i od Zemlje napraviti raj, sto ne vjerujem da se zlocinci kaznjavaju nxa drugom svijetu, kao ni da dobri idu u raj
zar je moguce da je tebi bitnije sta drugi govori o Bogu od svakodnevnih nam zajednickih problema?
covjek bi pomislio da ti je zivot savrsen, pa ti ostalo samo jos da o Bogu mak na konac da izvodis
izgleda da bi odgovor bio da od tebe ja podrsku u borbi protiv "daltonista" (bez uvrede daltonistima, sama imam problema sa bojama) ne bih dobila, nego bi ti stajao na suprotnoj strani i to samo zato sto ja ne mislim da ce Bog jednig dana doci i od Zemlje napraviti raj, sto ne vjerujem da se zlocinci kaznjavaju nxa drugom svijetu, kao ni da dobri idu u raj
-
bizet
#2047 Re: Za predane Životu
druga sansa velis...a sta ako imas samo ovu?...ako je ovaj zivot sve sto ces ikada imati?...kako bi razmisljao u tom slucaju zanima meGreat Cornholio wrote:Samo Bog zna da li ću, gdje ću, i u kom obliku nastaviti život, nadam se da će mi pružiti drugu šansu, jer vjerujem da nisam baš toliko loš čovjekfatamorgana wrote:Znači reinkarniraćeš se u bližoj prošlosti u periodu samoupravnog socijalizma,Great Cornholio wrote:
-
Great Cornholio
#2048 Re: Za predane Životu
Pa pričamo o problemima društva u kojem živimo, pa zar ti ne vidiš kao problem to što su ljudi licemjerni, što govore da vjeruju u Boga ( koji u sebi sažima istinu, pravdu, dobrobit pojedinca i društva u cjelini, jednakopravnost spolova i sve ostalo što podržava Život) a klanjaju se idolima ( vjerskim službenicima koji su umislili da su Bog, novcu, karijeri, sebičnim prohtjevima itd.).bizet wrote:@Cornholio, taman kad pomislim da mozda mozemo razviti konverzaciju o problemima ovog naseg drustva ti okrenes na pricu o Bogu
Zar nije licemjerno od strane muslimana, pravoslavaca i katolika, tri konfesije koje za sebe tvrde da im je Bog zajednički, da za dostojne da o Bogu govore uzimaju ljude koji su kršili Božiju zapovjed "Ne ubij", blagosivljajući vojske koje su se ubijale međusobno, zar nije žalosno to da takvi ljudi tvrde da vjeruju u Boga i drvlje i kamenje bacaju na one koji kritikikuju njihove ovozemaljske "bogove".
Ali, da se tema ne bi pretvorila u političku, ne bih ja da o ovome nastavljamo ovdje.
Ja ću podržati svakog čovjeka koji , prema mojim uvjerenjima po pitanju dobra i zla, radi dobro, bez obzira kako se zove i na koji način se moli Bogu,jer smatram da je ono što je dobro za čovjeka dobro i za Boga, a da je ono što je loše za čovjeka ni Bog ne podržava.
Meni je život daleko od savršenog, i trudim se da ga "popravljam" koliko je to u mojoj moći, a pri tome tražim i očekujem pomoć i od Boga, jer vjerujem da mi jedino On uvijek želi dobro i zna šta je u određenom trenutku dobro da učinim, niti ja a niti drugi ljudi ne možemo biti istovremeno i objektivni i voljeti se na ispravan način. Eto zbog toga mi je On uvijek na pameti, i eto zašto mi jako teško pada kad čujem da neko, prema mojoj subjektivnoj procjeni, govori laži o Njemu.
Nije meni država sveta toliko da bi se žrtvovao za nju, ali za Čovjeka bi.
-
Great Cornholio
#2049 Re: Za predane Životu
Isto ovako kao sada, samo bi vjerovatno imao manje motiva da idem protiv struje, jer znajući da se pri borbi za istinu i pravdu, vlastitu i dobrobit onih s kojima dijelim Život, mogu pouzdati u Nekog ko je jači od svih onih koji se protiv navedenog bore, ja dobijam dodatnu snagu da ostanem "budala" koja ne gleda samo na sebe i kome nije stalo samo do uživanja.bizet wrote:
druga sansa velis...a sta ako imas samo ovu?...ako je ovaj zivot sve sto ces ikada imati?...kako bi razmisljao u tom slucaju zanima me
- odr0n
#2050 Re: Za predane Životu
Onda tako nikada nećeš moći popraviti stvar ako očekuješ od nečega što nikada nikome nije pomoglo ni spasilo, čovjek jedino može pomoći sebi i drugima, ako ne vjeruje u sebe, a ne u boga, nikada se neće promjeniti i uvijek će očekivati da se stvari same poslože.Great Cornholio wrote: Meni je život daleko od savršenog, i trudim se da ga "popravljam" koliko je to u mojoj moći, a pri tome tražim i očekujem pomoć i od Boga, jer vjerujem da mi jedino On uvijek želi dobro i zna šta je u određenom trenutku dobro da učinim, niti ja a niti drugi ljudi ne možemo biti istovremeno i objektivni i voljeti se na ispravan način. Eto zbog toga mi je On uvijek na pameti, i eto zašto mi jako teško pada kad čujem da neko, prema mojoj subjektivnoj procjeni, govori laži o Njemu.