Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
em11r

#2026 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

emko1234 wrote: mozda je u banovicima slikovito opisana kolicna stanja na kontu: imam para da ih krava ne moze sazvakat, posto je nama u gradu krava relativno nepoznat pojam jer ih ne vidjamo toliko cesto ko neki, onda mi koristimo neke druge metafore.
ja audija ne guram u svaku temu, nego kad dajem primjer spomenm svoje auto, to sto vecina tema ima dodirnu tacku s autom koje vozim, to apsolutno nije moja stvar. ja za razliku od nekih (@530i, koji drka na goranovom bmw-a po drugim forumima ) pricam o autu koje ja vozim i koje je moje vlasnistvo. na sta svakako imam svako pravo.
moje auto je uvijek bilo i ostalo 90 000km> za razliku od promjenjivih varijabli kao recimo kod tebe, koji si neki dan naveo da imas citroena, 2 seata i chevroleta. dok recimo sad ovdje govoris da imas samo 2 auta :-) :-)
a ti c6 da imas toliko para, ne bi cekao da bude 15 000 nego bi ga kupio odmah. to je ono kad je pricam o cejfu i kazem da mi se jebe za kobru i zeder ako mi je ceif da imam audija. e ti vidis, to nemas u sebi. jer ja svoj cejf platim, a ti cekas da tvoj cejf dodje do te mjere da prestane bit cejf i da postane rentabilan.
al to vise nije cejf, i s obzirom kako citroenu pada cijena, ne brini se. c6 ce uskoro da bude i manje od 15 000 pa ces ga moci ponosno parkirat u garazu il stalu. ne znam cime raspolazes. previse cesto spominjes krave, pa me to tjera da pomislim da se mozda bavis i tim vidim poljoprivrede.
Ispast ce opet da se ja nesto @urcim ali to je tvoj rezon i sa kockastom glavom iz Rogatice kojem je Karadzic ucinio najvecu uslugu u zivotu i koji istom treba nosit pite i baklave u Haag, ne moze se drugacije komunicirat pa evo...

Imam 4 auta, citroena i leona u BiH koji sjede u garazi 314 dana godisnje, i chevy tahoe i toleda u Kuvajtu. I sve sam svojim rukama zaradio, niko me ne proziva, i nije me strah mahale, niti mi treba zeder i lavlja kandza i kobra i hodzin zapis i ko zna sta sve ne koristis iz straha od dusmana. Imam para ne moze ih 2 krave sazvakat i opet ti kazem bujrum da poredimo konta :) mozes i babin nije problem.

Tvoj audi je bio 90.000 mozda zato sto si ga uzeo na leasing od 10 godina pa se kamata 30.000 nabralo i to sto se u kuci krompir kuhan jede odkako si ga kupio nema veze, vazno je da se avdo voza.
Ja C6 cu kupit kad meni bude cejf, to sto ja imam para ne mora znaciti da se moram razbacivat u drzavi u kojoj kockaste glave kao tvoja vozaju audije i skode octavie, i u kojoj buducnost je rijec koja se koristi iskljucivo u humoristicne svrhe.

I da kod nas u banci udare pecat u obliku krave, k'o ona sa gulasa, kolko pecata toliko krava treba da sazvakaju.

Sto se tice 530ke i tvojih komentara, za razliku od tebe, skupljaca burago autica (koji po raznim forumima kuje tog istog bmwa u nebesa kako je najbolje auto na svijetu, a ovde pljuje po njemu i njegov premium status izjednacava sa skodom nekom i audijem), tvog analnog druga chipsya i ostalih, covjek voli bmw-ove ciji god da su i svrsava na njih, dok vi mrzite i pljujete po svemu sto nije vase po staroj Bosnjackoj logici, nek crkne komsiji krava koju vidim da iako nemate krava po Saraj'vu itekako cesto koristite.
johntra

#2027 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

dajte ba ljudi, da se fino igramo... :-D
em11r

#2028 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

johntra wrote:dajte ba ljudi, da se fino igramo... :-D
:thumbup: :thumbup:
goran16v

#2029 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

em11r wrote: Sto se tice 530ke i tvojih komentara, za razliku od tebe, skupljaca burago autica (koji po raznim forumima kuje tog istog bmwa u nebesa kako je najbolje auto na svijetu, a ovde pljuje po njemu i njegov premium status izjednacava sa skodom nekom i audijem), tvog analnog druga chipsya i ostalih, covjek voli bmw-ove ciji god da su i svrsava na njih, dok vi mrzite i pljujete po svemu sto nije vase po staroj Bosnjackoj logici, nek crkne komsiji krava koju vidim da iako nemate krava po Saraj'vu itekako cesto koristite.
Osim sto si jos jedan jadnik koji drka na sto ja objavim po drugim forumima (jbga zena daleko, a 40 dana u godini je malo) mogao bi bar pazljivije da citas i nadjes gdje sam ja to okivao u nebes,a a pogotovo pljuvao po BMW-u i gdje sam ga izjednacio sa Audiem ili Skodom?
Kakav lavor...
em11r

#2030 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

goran16v wrote:
em11r wrote: Sto se tice 530ke i tvojih komentara, za razliku od tebe, skupljaca burago autica (koji po raznim forumima kuje tog istog bmwa u nebesa kako je najbolje auto na svijetu, a ovde pljuje po njemu i njegov premium status izjednacava sa skodom nekom i audijem), tvog analnog druga chipsya i ostalih, covjek voli bmw-ove ciji god da su i svrsava na njih, dok vi mrzite i pljujete po svemu sto nije vase po staroj Bosnjackoj logici, nek crkne komsiji krava koju vidim da iako nemate krava po Saraj'vu itekako cesto koristite.
Osim sto si jos jedan jadnik koji drka na sto ja objavim po drugim forumima (jbga zena daleko, a 40 dana u godini je malo) mogao bi bar pazljivije da citas i nadjes gdje sam ja to okivao u nebes,a a pogotovo pljuvao po BMW-u i gdje sam ga izjednacio sa Audiem ili Skodom?
Kakav lavor...
Na temi nove A klase ... kako ne moze ni A klasa ni serija 1 opepelit A3-ici.
goran16v

#2031 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote: JA sam rođeni Sarajlija, ali već odavno ne živim u tom gradu, međutim kada pogledam ko ga je sve naselio izuzetno mi je drago što ne živim tu.
Samo ova recenica pokazuje koliki si primitivac, jad i bijeda.
em11r

#2032 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

goran16v wrote:
citroen xm wrote: JA sam rođeni Sarajlija, ali već odavno ne živim u tom gradu, međutim kada pogledam ko ga je sve naselio izuzetno mi je drago što ne živim tu.

Vidi ga sto brani Pipuna svog .... sto ti je ljubav ...
goran16v

#2033 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

em11r wrote:
Na temi nove A klase ... kako ne moze ni A klasa ni serija 1 opepelit A3-ici.
I tu samo mentalno reetardniran covjek moze procitati okivanje u zvijede i pljuvanje po BMW-u, i izjednacavanje sa Skodom..
goran16v

#2034 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

em11r wrote:
goran16v wrote:

Vidi ga sto brani Pipuna svog .... sto ti je ljubav ...
Glovati lovor
covjek1

#2035 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by covjek1 »

@citroen ti si onaj pravi hipster. Govoris kako je C6 bolji od A6 a nisi nikad prismrdio A6, kao citroen ekskluzivniji a Audi nista nema. A6 je space shuttle za citroen, od kvaliteta do voznje, ugodjaja u voznji, dizajna, performansi, potrosnje, tehnologije, pouzdanosti.
I kad 90 % ljudi kaze da je nesta ruzno onda i jeste ruzno !!!
TI SI SAMO JEDAN ZABLUDJENI HIPSTER.
Uredu bi bilo da ti samo volis citroen al da budes realan kad je pitanje o drugim autima. Ali ti ne vidis dalje od svog nosa. I imas tacno te neke frustracije da pokusas drugima objasnit kako je Citroen bolji.
Ljudi iznose cinjenice ovdje, i kad nemate argumenata da odbranite svoju pricu vi okrenete pricu "vi ste seljaci, vi ne kontate,svi vozate ista auta".
A posto vjerovatno nisi imo prilike da vidis kako izgleda A6 uzivo, a ne da sjednes u njega ili ne do Bog da ga provozas, evo ti jedan video da pogledas detaljnije kako izgleda i sta sve ima luksuzno auto premium proizvadjaca u 2012. godini !
emko1234

#2036 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

em11r wrote:
emko1234 wrote: mozda je u banovicima slikovito opisana kolicna stanja na kontu: imam para da ih krava ne moze sazvakat, posto je nama u gradu krava relativno nepoznat pojam jer ih ne vidjamo toliko cesto ko neki, onda mi koristimo neke druge metafore.
ja audija ne guram u svaku temu, nego kad dajem primjer spomenm svoje auto, to sto vecina tema ima dodirnu tacku s autom koje vozim, to apsolutno nije moja stvar. ja za razliku od nekih (@530i, koji drka na goranovom bmw-a po drugim forumima ) pricam o autu koje ja vozim i koje je moje vlasnistvo. na sta svakako imam svako pravo.
moje auto je uvijek bilo i ostalo 90 000km> za razliku od promjenjivih varijabli kao recimo kod tebe, koji si neki dan naveo da imas citroena, 2 seata i chevroleta. dok recimo sad ovdje govoris da imas samo 2 auta :-) :-)
a ti c6 da imas toliko para, ne bi cekao da bude 15 000 nego bi ga kupio odmah. to je ono kad je pricam o cejfu i kazem da mi se jebe za kobru i zeder ako mi je ceif da imam audija. e ti vidis, to nemas u sebi. jer ja svoj cejf platim, a ti cekas da tvoj cejf dodje do te mjere da prestane bit cejf i da postane rentabilan.
al to vise nije cejf, i s obzirom kako citroenu pada cijena, ne brini se. c6 ce uskoro da bude i manje od 15 000 pa ces ga moci ponosno parkirat u garazu il stalu. ne znam cime raspolazes. previse cesto spominjes krave, pa me to tjera da pomislim da se mozda bavis i tim vidim poljoprivrede.
Ispast ce opet da se ja nesto @urcim ali to je tvoj rezon i sa kockastom glavom iz Rogatice kojem je Karadzic ucinio najvecu uslugu u zivotu i koji istom treba nosit pite i baklave u Haag, ne moze se drugacije komunicirat pa evo...

Imam 4 auta, citroena i leona u BiH koji sjede u garazi 314 dana godisnje, i chevy tahoe i toleda u Kuvajtu. I sve sam svojim rukama zaradio, niko me ne proziva, i nije me strah mahale, niti mi treba zeder i lavlja kandza i kobra i hodzin zapis i ko zna sta sve ne koristis iz straha od dusmana. Imam para ne moze ih 2 krave sazvakat i opet ti kazem bujrum da poredimo konta :) mozes i babin nije problem.

Tvoj audi je bio 90.000 mozda zato sto si ga uzeo na leasing od 10 godina pa se kamata 30.000 nabralo i to sto se u kuci krompir kuhan jede odkako si ga kupio nema veze, vazno je da se avdo voza.
Ja C6 cu kupit kad meni bude cejf, to sto ja imam para ne mora znaciti da se moram razbacivat u drzavi u kojoj kockaste glave kao tvoja vozaju audije i skode octavie, i u kojoj buducnost je rijec koja se koristi iskljucivo u humoristicne svrhe.

I da kod nas u banci udare pecat u obliku krave, k'o ona sa gulasa, kolko pecata toliko krava treba da sazvakaju.

Sto se tice 530ke i tvojih komentara, za razliku od tebe, skupljaca burago autica (koji po raznim forumima kuje tog istog bmwa u nebesa kako je najbolje auto na svijetu, a ovde pljuje po njemu i njegov premium status izjednacava sa skodom nekom i audijem), tvog analnog druga chipsya i ostalih, covjek voli bmw-ove ciji god da su i svrsava na njih, dok vi mrzite i pljujete po svemu sto nije vase po staroj Bosnjackoj logici, nek crkne komsiji krava koju vidim da iako nemate krava po Saraj'vu itekako cesto koristite.
kod vas u banci? u kuvajtu il u banovicima?
sreca pa znam nesto o kuvajtu jer mi je taj isti babo svojevremeno radio dole prije rata, kako u kuvajtu tako i u libiji, iraku i slicno. prema tome ono sto ti ja mogu reci je da ti dole nemas nista svoje. to su ljudi koji na svojih milion i 200 000 ljudi imaju isto toliko hamala. prema tome mozda taj neko za koga hamalis ima nesto. da se razumijemo nije hamaljenje zabranjeno niti neposteno niti ruzno. ruzno se kitit tudjim perjem.
a to je ono sto ti radis. ukoliko nisi u nekoj stranoj kompaniji koja dole nesto radi (a nisi, vidi se po kolicini vremena provedenog na forumu) ti dole ne mozes imat za bibera, kad posaljes da babo napravi vamo stalu i kupi te krave sto se bave zvakanjem para.
i ja zastite ne stavljam jer me strah nekoga il necega, stavljam ih zato sto se u ovom vaktu u kojem se kradu auta, sasvim normalno imat zastitu na autu.
sto se tice mjeranje debljine konta, samo cu se nasmijat i reci ti da moja nekretnina (moja-na moje ime) u sarajevu vrijedi ko cijeli tvoj vozni park kad je bio nov, plus sve sto imas u banovicima. moram da se spustim na tvoj nivo al jbg to je nekad nuzno.
sto se tice mog audija, cijena a4 3.0tdi quattro tiptronic modela krajem 2010 kad sam ja uzimao svoje auto je bila 83 000 maraka. kad na tu cijenu dodas s line opremu i par doplata koje sam ja uzeo onako mangupski jer boze moj, para se ima a meni je ceif, onda je ta cijena otisla na preko 90 000 maraka na cesti.
a sto se tice rogatice, neces vjerovat nemam nista protiv ljudi koji zive u malim mjestima, al ima nas i koje smo rodjene sarajlije i cije su familije generacijama stanovnici sarajeva.
respo

#2037 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

emko1234 wrote:
respo wrote:
ChipyChips wrote:A gdje je još ona pametna gl00va aktivna,dajte da vidimo njegove izljeve mudrosti,oooo mudri čovječe iz Ban0vića...prosvjetli nas,tako ti tvoje gl00ve :lol:
a sta fali ako je covjek iz banovica?
prvo reci odakle si ti pa onda pricaj nesto mada znam vecih papaka rodjenih sarajlija generacijama nazad nego neke iz banovica bihaca zavidovica ili odakle vec
jadno je kad ocjenjujes ljude po mjestu rodjenja ili stanovanja
haj respo ne seri, ako je iko pun predrasuda na ovom forumu onda si ti. ne ide nikako da ti nekom drzis lekcije iz finog i uctivog ponasanja.

em11r@ napisao sam ti repliku na prosloj stranici al ne dobih odgovor.
ajd ne seri ti idi igraj se s babinim audijem
ko tebe sta pita ti ionako mislis da je bih od bascarsije do c vile i da si potego boga za muda sto imas audija
a pored toga sto jos mislis da tako mnogo znas o autima ne gine ti da te postave za direktora audija al u snovima
i pored ovoga jesi se to pronasao u postu oko ovoga rodjeni sarajlija(mada je to upitno) a papak da je ovaj iz banovica za tebe gospodin

i nauci sta su predrasude
em11r

#2038 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

emko1234 wrote: kod vas u banci? u kuvajtu il u banovicima?
sreca pa znam nesto o kuvajtu jer mi je taj isti babo svojevremeno radio dole prije rata, kako u kuvajtu tako i u libiji, iraku i slicno. prema tome ono sto ti ja mogu reci je da ti dole nemas nista svoje. to su ljudi koji na svojih milion i 200 000 ljudi imaju isto toliko hamala. prema tome mozda taj neko za koga hamalis ima nesto. da se razumijemo nije hamaljenje zabranjeno niti neposteno niti ruzno. ruzno se kitit tudjim perjem.
a to je ono sto ti radis. ukoliko nisi u nekoj stranoj kompaniji koja dole nesto radi (a nisi, vidi se po kolicini vremena provedenog na forumu) ti dole ne mozes imat za bibera, kad posaljes da babo napravi vamo stalu i kupi te krave sto se bave zvakanjem para.
i ja zastite ne stavljam jer me strah nekoga il necega, stavljam ih zato sto se u ovom vaktu u kojem se kradu auta, sasvim normalno imat zastitu na autu.
sto se tice mjeranje debljine konta, samo cu se nasmijat i reci ti da moja nekretnina (moja-na moje ime) u sarajevu vrijedi ko cijeli tvoj vozni park kad je bio nov, plus sve sto imas u banovicima. moram da se spustim na tvoj nivo al jbg to je nekad nuzno.
sto se tice mog audija, cijena a4 3.0tdi quattro tiptronic modela krajem 2010 kad sam ja uzimao svoje auto je bila 83 000 maraka. kad na tu cijenu dodas s line opremu i par doplata koje sam ja uzeo onako mangupski jer boze moj, para se ima a meni je ceif, onda je ta cijena otisla na preko 90 000 maraka na cesti.
a sto se tice rogatice, neces vjerovat nemam nista protiv ljudi koji zive u malim mjestima, al ima nas i koje smo rodjene sarajlije i cije su familije generacijama stanovnici sarajeva.
Ybt ti sve znas na cemu svijet stoji a opet kockasta glOva ? Ne ide mi to dvoje zajedno nikako.

U pravu si sve, jesam hamal, cistim po kucama, perem stubista, ali opet bujrum da mjerimo konta :) javi se slobodno ja sam transparentan :)

To sto ti je babo uknjizio kucu na tvoje ime moze znaciti samo jedno, ali necemo o tome :) :bih:
em11r

#2039 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

covjek1 wrote:@citroen ti si onaj pravi hipster. Govoris kako je C6 bolji od A6 a nisi nikad prismrdio A6, kao citroen ekskluzivniji a Audi nista nema. A6 je space shuttle za citroen, od kvaliteta do voznje, ugodjaja u voznji, dizajna, performansi, potrosnje, tehnologije, pouzdanosti.
I kad 90 % ljudi kaze da je nesta ruzno onda i jeste ruzno !!!
TI SI SAMO JEDAN ZABLUDJENI HIPSTER.
Uredu bi bilo da ti samo volis citroen al da budes realan kad je pitanje o drugim autima. Ali ti ne vidis dalje od svog nosa. I imas tacno te neke frustracije da pokusas drugima objasnit kako je Citroen bolji.
Ljudi iznose cinjenice ovdje, i kad nemate argumenata da odbranite svoju pricu vi okrenete pricu "vi ste seljaci, vi ne kontate,svi vozate ista auta".
A posto vjerovatno nisi imo prilike da vidis kako izgleda A6 uzivo, a ne da sjednes u njega ili ne do Bog da ga provozas, evo ti jedan video da pogledas detaljnije kako izgleda i sta sve ima luksuzno auto premium proizvadjaca u 2012. godini !
Koja si ti kelja, Bog ti pameti (i pameti) dao
Poredis citroena iz 2005 i audija iz 2012, iako opet C6 je dizajnerski smjeliji od 2012 audia.

Dobro ako cemo tako
Evo kako izgleda luksuzno auto, pa pokupi tu razvucenu a4, zamotaj u 100 maraka i ostavi kraj ceste da se ko usreci.
Image

Image
covjek1

#2040 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by covjek1 »

em11r wrote: Koja si ti kelja, Bog ti pameti (i pameti) dao
Poredis citroena iz 2005 i audija iz 2012, iako opet C6 je dizajnerski smjeliji od 2012 audia.

Dobro ako cemo tako
Evo kako izgleda luksuzno auto, pa pokupi tu razvucenu a4, zamotaj u 100 maraka i ostavi kraj ceste da se ko usreci.
Hahahaah e zamisli intelektualca postavlja slike koncepta i hoce da dokaze nesta.
A ja kako znam c6 se proizvodi i u 2012. godini.
I kakve veze ima sto je smjeliji, jel to znaci da je ljepsi i bolji. Ne, nego je fula od auta.
Jel to znaci ako ja sad naskrabam neko auto ovako da veze s vezom nema, to ce biti smjeliji dizajn, da ce biti lijepo ? Je li umjetnice ?
Pa i A6 iz 2005 je svemirski brod za C6.

Pozdrav iz Ingolstadta, kad ce Citroen imati ovo u svojoj ponudi ?!
em11r

#2041 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

covjek1 wrote:
em11r wrote: Koja si ti kelja, Bog ti pameti (i pameti) dao

Dobro ako cemo tako
Hahahaah e zamisli intelektualca postavlja slike koncepta i hoce da dokaze nesta.
A ja kako znam c6 se proizvodi i u 2012. godini.
I kakve veze ima sto je smjeliji, jel to znaci da je ljepsi i bolji. Ne, nego je fula od auta.
Jel to znaci ako ja sad naskrabam neko auto ovako da veze s vezom nema, to ce biti smjeliji dizajn, da ce biti lijepo ? Je li umjetnice ?
Pa i A6 iz 2005 je svemirski brod za C6.

Pozdrav iz Ingolstadta, kad ce Citroen imati ovo u svojoj ponudi ?!

C6 se ne proizvodi vise, cak je bilo prije dan dva u vijestima da prestaju proizvodnju.
Ovo je bio koncept Metropolis.
DS9 krece vec u proizvodnju za Kinesko trziste, uskoro i u Evropi.

Ako a6 iz 2005 mislis na onog 4F liniju da je svemirski brod za C6 samo cu ti reci

Dobar audi grmi! Audi je dobro auto samo mentalitet kelja koje ga vozaju nisu bas za pohvaliti.

Ta ce Dzeko fukara, vozi panameru, nema ni za bibera. Da ima para vozio bi A4.
Last edited by em11r on 11/12/2012 18:50, edited 1 time in total.
johntra

#2042 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Image
Image
vozač

#2043 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vozač »

i šta bi, provozal ko tog novog DAS AUTO :lol:
Reneee

#2044 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Reneee »

citroen xm wrote:
Reneee wrote: To nije odgovor na moje pitanje. Lijepo sam te pitao šta je to što ćeš vidjet u C6, a ne u A6, pa skontat kakva si budala bio što si kupio Audija, ne Citroena? Šta to ima u C6, pa je on auto za izabrane i prosvijećene, a npr. A6 je za nepismenu bagru, koja ne shvaća kakav se dragulj krije u salonu prekoputa??? Tvoje izbjegavanje odgovora me navodi na pomišljanje da: 1.nisi nikad se vozio u C6, pa ne znaš ni sam šta on ima, osim onoga što se na netu može pročitat. 2.Nisi nikad bio ni u jednom od konkurenata, C6 ti se svidjeo, pa onda misliš šta će ostala smeća, ovo je vrhunac 3. priznaješ da si pretjerivao kod veličanja C6, pa sad nećeš da daš realan opis, jer bi ja laži očigledno prepoznao. Ako nećeš ti, evo ja ću ti opisat kakav je C6 i da ti ukažem na nedostatke koje ti ne vidiš:
Vozio sam ga sa 2.7 HDI motorom. Prvi nedostatak je potrošnja, koja u gradu sa klimom iznosi 15.5 litara. A to ti je u poređenju sa Audijem A6 2.7 TDI prošle generacije 3-4 litre više. Jel to nedostatak? Meni bgm jest, a vjerujem da bi bio i tebi. Ko voli plivajući osjećaj, njemu je udobnost savšena, ali sve dok ne naletiš na poprečnu neravninu, kada se karoserija trese i narušava komfor. Potresa karoserije nema ni u jednog od njemačkih konkurenata. Cijelo vrijeme se njišeš gore-dole, kao da se voziš čamcem na moru, a ne u autu. Bočna poptora sjedišta je mnogo slabija nego u Nijemaca.
Još jedan od većih nedostataka je da, pošto je cijelo auto konstruisano za udobnost, nemaš nikakvog osjećaja za ubrzanjem. Konkretno kod ovog, ne bi nikad rekao da motor ima 200+ KS, nego možda 150, i ne bitno je li ima 100, 200 ili 300 KS, auto je cijelo vrijeme tromo i ponaša se ko mrtav konj kad staneš na gas. Je li to nedostatak?
Također, zbog takvoj ovjesa, kao vozač nemaš apsolutno nikakvog užitka za volanom, pod točkovima ti je uvijek isto, nemaš "feelinga" za volanom, u krivine ne ulazi ni približno dobro kao njemački trojac, kratko rečeno ne možeš se ni malo zabavit vozeći ga. Utjeha je, da ko voli takvu udobnost (ja ne), dobro auto za direktora koji pozadi sjedi, za vozača nikako. Meni je recimo puno draži komfor koji pruža BMW petica. Pređi sa njom preko nekog kamenitog pločnika, ništa se ne osjeti i ne trese, komfor je savršen, a opet je sve je tako kontruisano da ti ne oduzme zabavu u vožnji i osjećaj na cesti.
Suvise je mekan i pliva, motoru fali obrtnog momenta na nizim obrtajima, enterijeru kvaliteta u donjim plasticnim djelovima. Vozio sam P607 sa istim motorom, i mislim da je on daleko življe i okretnije auto, i kada bih birao između ta dva auta, prije bih uzeo 607.
Jednostavno se vidi zašto je prošao na tržištu tako kako jest. Manje više sve je dobro, ali da bi konkurisao Velikoj trojci, skoro pa da svaki segment u njemu mora da bude još bolji. I to što kažeš da on ima neke stvari koje njemačke krstarice nemaju. Tačno ima i toga, ali zato ovi imaju milion stvari koje C6 nema.
Također to što kažeš da je auto "skultpura", to je samo tvoje mišljenje, ne pričaj kao da je to opšteprihvaćena stvar, jer za 90% ljudi ono je ružan auto. Skulptura je ono što se svima sviđa. Skulptura je Jaguar E-type, razni Mercedesi i Alfe iz 50-tih i 60-tih, auta kojima se svako divi kada ih vidi na nekoj izložbi, a ne nešto za šta će većina pomislit da je zapravo jako ružno.
Ma šta mi napriča. Iz kojeg časopisa si to prepisao. Postoji za tvoju informaciju i jači motor od tog 2.7 HDI. To što se tebi nešto ne sviđa nije mana, činjenica je da je ta hidraulika ekskluziva koju ostali ne mogu priuštiti iako su htjeli. I kao ono osnovno, u postu koji sam napisao čovjeku, a na koji si se ti nadovezao nisam ni moslio da ćeš naći nekih brdo stvari koje konkurencija nema, već da ćeš naći apsolutno isti kvalitet kao i kod konkurencije.
:lol: :-) Jest sigurno iz časopisa, čim se zadire u ružičasti svijet gdje je Citroen bog i batina :lol: Ja tebi lijepo opisa auto, a ti na to odvali šuplju i nepovezanu priču sa mojom broj 2, što znači da očigledno ne poznaješ ni C6, ni generalno tematiku. Postoji i veći motor od 2.7? Sereš? I kakve to veze ima sa onim što sam ja rekao? Šta hoćeš reći, ima još veći motor, koji još više troši, a kod kojeg također performanse ne osjetiš? Tačno tako. To da je hidraulika eksluziva koju drugu ne mogu razvit možeš mačku od rep, toliko je eksluzivna i napredna da je se i sam Citroen odriče. A meni je klasični ovjes 10 puta bolji od tog, a na primjeru C6 sam jasno i objasnio zašto. Ali gdje ćeš ti to shvatit, kad ne poznaješ ni jedno od tih auta, pa ti je jedina odbrana neka šuplja priča koja nema veze sa onim što ja govorim.
covjek1

#2045 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by covjek1 »

Kako su inteligentni ovi ljudi, sude o osobama prema autu koji voze. I kakve veze Dzeko ima sa Porscheom i Audiem. Ne znam sta si htio da kazes sa tim, vjerovatno ti je Dzeko neki idol i neko mjerilo ukusa pa ti je drago sto ne vozi Audia ? Ne kontam, al evo mozda ce ti tesko pasti Dzeko vozi i Golfa 6 R. Hoces se ubit sad ? Hahhaha e svakakvih ljudi danas.

Vjerovali ili ne citroen_xm vozi AUDI A6 a tako lose pise o Audiu i hvali Citroen. Pa gdje je ta ljubav prema Citroenu, sto ne vozis citroena, sta ce ti to smece od Audi-a ?
I ovaj em11r u svom voznom parku ima jedno auto iz VAG.
Znaci toliko o ljubiteljima Citroena,Alfi,Fiata svi oni voze ili su vozili auta iz VAG grupacije. Htjeli vi priznati ili ne vi svi znate sta je VAG.
BISCANIN2

#2046 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by BISCANIN2 »

alfa 70

http://www.allsportauto.com/photoautre/ ... m_01_m.jpg

mocni vw

http://ettenw.org/cars/My-Cars/MyCars/1 ... stback.jpg

alfa 70/77

http://img1.netcarshow.com/Alfa_Romeo-M ... ail_01.jpg

gospodar prstenova ili njegovo velicanstvo audi

http://www.classicandperformancecar.com ... hp?id=4210

citro 1970

http://www.allsportauto.com/photoautre/ ... 9_23_m.jpg
stim sto auto znalci znaju da ovaj model drz sve rekorde prodaje .

za ljubitelje španer tehnologije malo svemirske tehnologije sa strašnim i nikad prevaziđenim boxerom

http://static.ddmcdn.com/gif/1970-1997- ... etle-3.jpg

glupi ,nekvalitetni talijani naravno 70 te
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Zagato.jpg

80 te
avangardni vw
http://img1.netcarshow.com/Volkswagen-P ... ail_01.jpg
alfa 80 te

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/imag ... xRZb2p5BQQ

1988 sam sa školom otišao na prvi autosajam koji bio uZg i tad sam imao cast da stojim prem xm citrom ,kojeg je citro predstavio ,to je tad bio avion aviona ,gledao sam i vw štand koji se predstavio sa dvojkom onom povišenom nešto kao terenac,vw je u xm doba cvaja bila glavna perjanica pih.

Mislim da je jasno zasto nema na nasim cestama alfi i citra iz 70 ali ih itek kako ima u svici i ostalim siromasnim i zaostalim zemljama zapadne evrope.
em11r

#2047 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

covjek1 wrote:Kako su inteligentni ovi ljudi, sude o osobama prema autu koji voze. I kakve veze Dzeko ima sa Porscheom i Audiem. Ne znam sta si htio da kazes sa tim, vjerovatno ti je Dzeko neki idol i neko mjerilo ukusa pa ti je drago sto ne vozi Audia ? Ne kontam, al evo mozda ce ti tesko pasti Dzeko vozi i Golfa 6 R. Hoces se ubit sad ? Hahhaha e svakakvih ljudi danas.

Vjerovali ili ne citroen_xm vozi AUDI A6 a tako lose pise o Audiu i hvali Citroen. Pa gdje je ta ljubav prema Citroenu, sto ne vozis citroena, sta ce ti to smece od Audi-a ?
I ovaj em11r u svom voznom parku ima jedno auto iz VAG.
Znaci toliko o ljubiteljima Citroena,Alfi,Fiata svi oni voze ili su vozili auta iz VAG grupacije. Htjeli vi priznati ili ne vi svi znate sta je VAG.
Nije meni ni dol' ni gor' :) nego te osobe o kojima mi inteligentni sudimo tvrde da je fukara svako ko ne kupi audija . Tako i Dzeko voza Porschea, lafo ima para, a vidis da nema, jer ne vozi audija.

Ja imam 2 seata, ne jednog i ja ni jednog momenta u mojim komentarima nisam rekao da je ni audi ni vw lose auto (za razliku od njih kojima je Fiat reciklirano italijansko smece, citroen francuski propalitet itd), nego da nije nista bolji (posebno G7) od konkurencije koja je jeftinija, mastovitija i oku ugodnuija.
covjek1

#2048 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by covjek1 »

em11r wrote:
Nije meni ni dol' ni gor' :) nego te osobe o kojima mi inteligentni sudimo tvrde da je fukara svako ko ne kupi audija . Tako i Dzeko voza Porschea, lafo ima para, a vidis da nema, jer ne vozi audija.

Ja imam 2 seata, ne jednog i ja ni jednog momenta u mojim komentarima nisam rekao da je ni audi ni vw lose auto (za razliku od njih kojima je Fiat reciklirano italijansko smece, citroen francuski propalitet itd), nego da nije nista bolji (posebno G7) od konkurencije koja je jeftinija, mastovitija i oku ugodnuija.
Ne znam za koga govoris, al ja nikada nisam rekao da nema para onaj ko ne vozi Audija i slicno. Svako ima svoj ukus i kupuje za svoje pare sta hoce.
Al mi je glupo kad neko kaze da VAG kupuju samo seljaci a on je pametan sto kupuje citroen.
I kad govore kako su neka auta losa kad milijardu cinjenica govori suprotno.
A golf nije skup sve dok se prodaje bolje od konkurencije, zar je to tesko shvatit, jeste tebi i zato ti imas izbora da uzmes drugo nesta, al milionima drugih nije. Mislis da citroen ne bi dizao cijenu ko golf da moze, da im se prodaju auta tako.

I ja bih reko da vise vlasnici ostalih auta seru na VAG, nego sto vlasnici VAG seru na druge. Valjda kompleksi il sta
emko1234

#2049 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

em11r wrote:
emko1234 wrote: kod vas u banci? u kuvajtu il u banovicima?
Ybt ti sve znas na cemu svijet stoji a opet kockasta glOva ? Ne ide mi to dvoje zajedno nikako.

U pravu si sve, jesam hamal, cistim po kucama, perem stubista, ali opet bujrum da mjerimo konta :) javi se slobodno ja sam transparentan :)

To sto ti je babo uknjizio kucu na tvoje ime moze znaciti samo jedno, ali necemo o tome :) :bih:
hahah, glOva moze bit samo kod tebe.
i odustani od te seljacke price o mjerenju konta. uzivaj u zemlji u kojoj je goriva dzaba, i ponesi 2-3 flase kad dodjes u banovice da naspes u leona. puno je 10 litara potrosnje po banovicima.
ne radi se o kuci nego o stanu :thumbup:
respo, nemoj mu ha pusit dzaba. nema jeftinog goriva za tebe
em11r

#2050 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

covjek1 wrote:
em11r wrote:

Ne znam za koga govoris, al ja nikada nisam rekao da nema para onaj ko ne vozi Audija i slicno. Svako ima svoj ukus i kupuje za svoje pare sta hoce.
Al mi je glupo kad neko kaze da VAG kupuju samo seljaci a on je pametan sto kupuje citroen.
I kad govore kako su neka auta losa kad milijardu cinjenica govori suprotno.
A golf nije skup sve dok se prodaje bolje od konkurencije, zar je to tesko shvatit, jeste tebi i zato ti imas izbora da uzmes drugo nesta, al milionima drugih nije. Mislis da citroen ne bi dizao cijenu ko golf da moze, da im se prodaju auta tako.

I ja bih reko da vise vlasnici ostalih auta seru na VAG, nego sto vlasnici VAG seru na druge. Valjda kompleksi il sta
Dok je ovaca bice i vune tako kod nas u bOnovicima kazu.
Nisi mozda ti rekao ali ovi Hastori ovdje to uporno ponavljaju. Ko ima para kupuje audija vw itd. Ko ne kupuje on je fukara i nenormalan. A o tih tvojih milijardu cinjenjica cu ponoviti :

Evo citroen je zavalio sa DS5-com pa odma jaucu ovdje kako je precjenjena a kad se kaze da je G7 precjenjen onda su to kompleksasi glupani seljOci fukare itd.

Mojne mi te parapsihologije, kompleksa i naprdjivanja, sve kvazi skolovani analiticari, naucnici, lokalne kabadahije citaju ljudima misli ovdje i odlucuju ko je fukara ko nije, ko je normalan ko nije.
Post Reply