Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
amar1994 wrote:Pa nista , 50KM tj. 25KM i nece ti oduzimat vozacku
Hvala
nista
Novčanom kaznom od 50 KM kažnjavaće se prekoračenje brzine za više od 10 km/h do 20 km/h više od dozvoljene, te vožnja mopeda, lakog motocikla, motocikla, tricikla, lakog četverocikla ili četverocikla kao i lica koja se prevoze tim vozilma, koji za vrijeme vožnje ne nosi na glavi zakopčanu zaštitnu kacigu.
sjetim im se familije sto se sve isto primjenjuje bez obzira na vrstu ceste
burgundy wrote:Uhvatio me stacionirani radar kod Ključa vozio 11km više od dozvoljenog.Kakvu kaznu mogu očekivat.Mogu li mi vozačku oduzet?
Hvala sto nam punis budzet
Da vas obavijestim da su smradovi postali redovni sa radarom zadnjih dana na relaciji Bihac-Ripac oko 10km, pa ako neko putuje neke pripazi u oba smjera (mjesta su im: prva krivina prema Sa izlaz iz Bihaca, restoran Sunce, Pritoka u blizini Hife, u blizini mosta u Ripcu-restoran River Dock) + stacionarni kod EP pumpe
Iskreno se radujem eventualnom zavesetku autoputa, pa da fino nikad ne moram uci u velegradove i metropole tipa Ključ, Torlakovac, Pudin Han i slicno. 40 u Kljucu. Jebem i gradske vijecnike i inzenjere saobracaja koji su donijeli takva ogranicenja.
Ako ko bude isao u Hr na more na autoput Split-Zagreb, samo da zna radara nema
Samo su obe trake pune pa ne mozes preko 150....zali si policija kako iz ljeve trake nece da se vracaju vozaci u desnu...ali u sezoni obe pune pa koja te zapadne, fali jos jedna traka. Autoput im je puno bolji kvalitetniji od naseg a imaju deset puta vise prometa...
Na hrvatskim autocestama si siguran do stvarnih 155km/h. Ne dira te niko, provjereno.
I kod nas ovo malo jada od autoputa sto ima, moze se voziti kako hoces, osim pored stacionarnih u Malesicima, i tunela u Zenici. Cuo sam jednom i za tronozac pored TE Catici, ali nikada u zivotu svom vidio.
U ZDK, u Šijama, mali bijeli polo i ispred njega mali tronožac, nevidljiv skoro. Valjda me nije opalio nisam vozio više od 60 km/h ali ne znam koliko je ograničenje bilo.
BadBoy wrote:U ZDK, u Šijama, mali bijeli polo i ispred njega mali tronožac, nevidljiv skoro. Valjda me nije opalio nisam vozio više od 60 km/h ali ne znam koliko je ograničenje bilo.
Ne znam da u Sijama ima igdje ispod 60 ogranicenje tako dai ne bi trebalo doci
Ne znam je li neko objavio ali gledam na Bihamk-u, jesu nabacali kamera po Sarajevu.
Stacionarni radari:
Ulica Terezija, pravac prema Skenderiji
Ulica Zmaja od Bosne, pravac Centar-Ilidža
Ulica Džemala Bijedića, pravac Ilidža-Centar
Ulica Bulevar Meše Selimovića, pravac Centar-Ilidža
Ulica Džemala Bijedića, ispod Stupske petlje, pravac prema Centru
Raskrsnica ulica Zvornička-T.Osman paše (kod stadiona Grbavica)
Brza cesta u Blažuju, skretanje za Vlakovo
Brza cesta Mostarsko raskršće-Ilidža, kod skretanja na M-17 za Ilidžu
M-5 Rakovica (kod OŠ)
M-5 Gladno polje
Ulica Zmaja od Bosne, "Kampus"
Ulica Zmaja od Bosne, kod ekonomske škole
Ulica Džemala Bijedića, ispod Stupske petlje
Bulevar Meše Selimovića, kod RTV doma
M-17 Binježevo
A-1 Visoko-Sarajevo, Malešići
Bulevar Meše Selimovića, Otoka
Ulica Kurta Schorka, Dobrinja
https://bihamk.ba/bs/spi/radari
Evo ih većina ovdje, ja ove nove nigdje nisam primjetio ili je mozak naviknut na standardne. Da ovo nije realizacija onog projekta sa pokrivanjem KS sa brdo radara.
gule_sa wrote:Ne znam je li neko objavio ali gledam na Bihamk-u, jesu nabacali kamera po Sarajevu.
Stacionarni radari:
Ulica Terezija, pravac prema Skenderiji-Nema
Ulica Zmaja od Bosne, pravac Centar-Ilidža-Nema ili je dupli (Stup)
Ulica Džemala Bijedića, pravac Ilidža-Centar-Nema
Ulica Bulevar Meše Selimovića, pravac Centar-Nema ili je dupli otoka
Ulica Džemala Bijedića, ispod Stupske petlje, pravac prema Centru-Nema
Raskrsnica ulica Zvornička-T.Osman paše (kod stadiona Grbavica)- Nema
Brza cesta u Blažuju, skretanje za Vlakovo-Nema
Brza cesta Mostarsko raskršće-Ilidža, kod skretanja na M-17 za Ilidžu-Nema
M-5 Rakovica (kod OŠ)-Ima 40 ogranicenje
M-5 Gladno polje-Ima 50 ogranicenje
Ulica Zmaja od Bosne, "Kampus"- Ima 60 ogranicenje
Ulica Zmaja od Bosne, kod ekonomske škole - Ima 60 ogranicenje
Ulica Džemala Bijedića, ispod Stupske petlje - Ima prema Ilidzi 60 ogranicenje
Bulevar Meše Selimovića, kod RTV doma - ima 60 ogranicenje
M-17 Binježevo - Ima 60 ogranicenje
A-1 Visoko-Sarajevo, Malešići
Bulevar Meše Selimovića, Otoka - Ima 60 ogranicenje
Ulica Kurta Schorka, Dobrinja - Ima 60 ogranicenje
last mohicans wrote:https://bihamk.ba/bs/spi/radari
Evo ih većina ovdje, ja ove nove nigdje nisam primjetio ili je mozak naviknut na standardne. Da ovo nije realizacija onog projekta sa pokrivanjem KS sa brdo radara.
Ma jok ba, ovo su standardni stacionarni + mjesta gdje su najčešće stacionirani sa mobilnim radarom.
Sam čekam kad će je montirat kod Zetre. Svako jutro bih platio stoju, a i da ne znam... Redovno ga tu pruzim 7 banki da predjem neki kamion ili bus da me ne pegla do Vogošće. Fakat jedino mjesto gdje stalno pravim prekršaj i svaki put kažem neću više....
drug_profi wrote:Sam čekam kad će je montirat kod Zetre. Svako jutro bih platio stoju, a i da ne znam... Redovno ga tu pruzim 7 banki da predjem neki kamion ili bus da me ne pegla do Vogošće. Fakat jedino mjesto gdje stalno pravim prekršaj i svaki put kažem neću više....
nisi jedini , budu on itu ponekad , stanes li pjesacima kad se popnes ?