Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nepass1

#20226 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

zdruzdjo wrote:Aaaaa vidi coolera sta je sada i dzentlmena.
Sve su bili vitezovi u sjajnim oklopima prije par mjeseci kad je hamsa trebala da se vrati metar dva u rikverc umjesto ja 300 metara rikvercom uz brdo.
Ili kad je hamsa pored upaljenog auta pokusavala da uhvati pahuljice snijega u zraku prije nego padnu na auto dok sam ja cekao da se isparkira pa da stanem na njeno mjesto.
Tad sam ja bio ta muska svinja sovinisticka?????
Ahaaaaa.
A sad se ne govori sta se radilo kad neka takva feministicki osvjestena brnabicka krene bogove, majke psovati i udarati u auto.
ako ce ti biti lakse psujem im i ja.
nemaju zene logike nikako za volan, stala kod konzuma u sbb 1. tacno na raskrsnici gdje se presjeca za kracule. reko mici se, kaze samo minutu, pa reko ulica jbt, kolona iza, ne moze tramvaj, samo se skloni u stranu. pocne vrisku sta je, sta ti je, mase rukama. i to pocnu jer znaju da im niko nece nista osim psovanja.
Throttle

#20227 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Moja zena prva ne zna vozit pa onda sve ostale :lol:
zdruzdjo

#20228 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Throttle wrote:Moja zena prva ne zna vozit pa onda sve ostale :lol:
Moja zna sto je najgore(ne zna da ovaj forum postoji tako da je ne hvalim po bracnoj duznosti)
Zna da zna i odvazna je za volanom i sigurna u sebe. Ali i brza na jeziku i da se posvadja da samo cekam kad ce doci pocupane kose, razmeljane sminke ili sa nekom felgom. Srecom ne provodi ni trecinu za volanom ko ja, pa je i mogucnost belaja znacajno manja.
Bakir1

#20229 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

zdruzdjo wrote:Aaaaa vidi coolera sta je sada i dzentlmena.
Sve su bili vitezovi u sjajnim oklopima prije par mjeseci kad je hamsa trebala da se vrati metar dva u rikverc umjesto ja 300 metara rikvercom uz brdo.
Ili kad je hamsa pored upaljenog auta pokusavala da uhvati pahuljice snijega u zraku prije nego padnu na auto dok sam ja cekao da se isparkira pa da stanem na njeno mjesto.
Tad sam ja bio ta muska svinja sovinisticka?????
Ahaaaaa.
A sad se ne govori sta se radilo kad neka takva feministicki osvjestena brnabicka krene bogove, majke psovati i udarati u auto.
Ti si mene zamijenio sa nekim :mrgreen:
Ja sam isto pogan lajava :lol:
JavierBosnia

#20230 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

drug_profi wrote:Ja samo da kazem da sam alergican na muskarcine koji zenama silu prosipaju.
Ok, los vozac, vidis zensko. Skuliraj se, zamisli da je ćelavi macan bez vrata.

Samo muskima sviram, pokazujem srednjak, stajem da vidim koliko su ozbiljni...
Zenama samo mahnem kao hajde vozi.
Pa nisam izasao iz auta i isamarao je, sta ti je :lol:
Inace nemam obicaj svirati, nije mi navika. A kad sviram onda je to s razlogom, svirao bih svakome u toj situaciji jer niko nije glup, vec se prave pametni i svoju guzicu gledaju i zbog tog se u Sarajevu vozimo kako vozimo.

Zena ima vozackog iskustva sigurno duplo vise nego ja, tako da nije da ne zna. Ja hvala Bogu imam strpljena pogotovo za one sto tek uce i nije mi se frka s njima peglati, al bezobrazluk i seljakluk ne ide.
Sirenu sam znao koristiti i grmaljima i penzionerima u autu, jer su dovodili u opasnost i mene i sebe, a nerijetko i da obavjestim papke i papanke koji bulje u telefon, sminkaju se, pricaju, brisu rukice vlaznim maramicama i sta sve ne.
nepass1

#20231 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

ma ne zna ni moja, ima vozacku ali ne vozi, sad hoce da pocne. i bice pizdarija garantujem, ne smije u cetvrtu ubaciti, 60km/h misaona imenica. zao mi vas je :D
muha_sa

#20232 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

nepass1 wrote:
ma ne zna ni moja, ima vozacku ali ne vozi, sad hoce da pocne. i bice pizdarija garantujem, ne smije u cetvrtu ubaciti, 60km/h misaona imenica. zao mi vas je :D
kad je unuk pito dedu---Dedoooo, možel to malo brže :? :? Može sinak, sad cu ga vala prešaltat u trecu pa makar izginuli :lol:
nepass1

#20233 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

popio ja jednom i dam njoj da vozi, 26km magistrale sve u trecoj, reko vrisnu motor
Throttle

#20234 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

:lol: :lol: :lol:
tempuser

#20235 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Moja naze ima vozacku kao dekoraciju u novcaniku (i ako mene dje okine kakva kamera).
Ja joj konstantnim skretanjem paznje na gluposti koje rade zene u saobracaju (kod mene nema bijesa jer ne pomaze, jedino rezignirana konstatacija da je u pitanju zena za volanom) sistematski ubijam svaku volju da aktivno pocne da vozi. Na kraju je i ona sama pocela da registruje gluposti koje rade zene za volanom.

Evo od neki dan jedan primjer ko iz citanke... U stilu najvecih papaka za volanom krenula hamsa na zuto da se kontra trakom provuce kroz raskrsicu i skrene lijevo. Naravno uhvati je crveno i blokira aute koji ulaze u Kolodvorsku.

Image

Pa se malo "popravila" kad je kombi otisao, ceka zeleno na sred pjesackog.

Image
zdruzdjo

#20236 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:...................U stilu najvecih papaka za volanom krenula hamsa na zuto .................

Oooooo drago mi je vidjeti da se termin za koji mi je trazeno objasnjenje u forumskim krugovima sada koristi kao opisni pridjev.(ne kazem da si ti trazio)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
tempuser

#20237 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Hamsa, za moje poimanje neki derivat izraza mahalusa, za mene zena iz provincije ili periferije, malogradjanka, slabog obrazovanja, bez tolerancije i obzira za druge, koja gleda samo sebe i ne hebe norme zivota i ponasanja u gradu...
zdruzdjo

#20238 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:Hamsa, za moje poimanje neki derivat izraza mahalusa, za mene zena iz provincije ili periferije, malogradjanka, slabog obrazovanja, bez tolerancije i obzira za druge, koja gleda samo sebe i ne hebe norme zivota i ponasanja u gradu...
Pa ja sam tamo nekad prije par mjeseci dao moju definiciju/opis jedne hamse kako ja vidim jednu.
hopi

#20239 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

samo da potvrdim da sam i ja manje više u tom obliku čuo/koristio izraz hamša.
nepass1

#20240 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

ne znam sta razdvajate zene, dovoljno da kazes zensko za volanom i sve ti jasno. ko da je sve isti kurac pravio
Daryl Dixon

#20241 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Daryl Dixon »

mali off.. smije li auto biti parkirano na parkingu vise od godinu dana ako nije registrovano? imamo jednog pacijenta koji koristi dva vozila (ovaj ne vozi nikako) i tako zauzima 2 mjesta godinama, vozila uvijek parkirana jedno do drugog...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20242 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Daryl Dixon wrote:mali off.. smije li auto biti parkirano na parkingu vise od godinu dana ako nije registrovano? imamo jednog pacijenta koji koristi dva vozila (ovaj ne vozi nikako) i tako zauzima 2 mjesta godinama, vozila uvijek parkirana jedno do drugog...
https://forum.klix.ba/neregistrovana-au ... #p15391378
Daryl Dixon

#20243 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Daryl Dixon »

:thumbup:
tempuser

#20244 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Daryl Dixon wrote:mali off.. smije li auto biti parkirano na parkingu vise od godinu dana ako nije registrovano? imamo jednog pacijenta koji koristi dva vozila (ovaj ne vozi nikako) i tako zauzima 2 mjesta godinama, vozila uvijek parkirana jedno do drugog...
Po namjeni javne povrsine, iskljucivo za reg. vozila, nije dzvoljeno, medjutim jos uvijek ne postoji mehanizam da se to konacno krene pimjenjivati, da se zakonski uredi ko je nadlezan da fiksira ta vozila, da ih vozi, reciklira itd. Mislim da na temi sa linka imas post da "nova vlast" u KS radi na tome.
U Hr je uredjeno tako da eko redari spartaju po gradu i ako zateknu vozilo bez tablica za koje procjene da se duze vrijeme ne vozi ostave zutu naljepnicu upozorenja, nakon 7-10 dana poslije upozorenja po auto doazi koncesionar CIOS i vozi ga. Jednom kad ga odveze nema vracanja, sve i da sam vlasnik nove tablice donese, nema skidanja dijelova, nema prodaje, samo presa.
Filter

#20245 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Filter »

skafiskafsnjak wrote:Nisam iz Sarajeva pa mozda nisam dobro objasnio. Ja sam sa glavne desno na most... i idem pravo kraj dzamije ... ja mislim da je u toj ulici dom zdravlja Stari grad i na vrhu pivara gore ?

I ja imam prednost kada idem s mosta u odnosu na seljanku koja je isla nasuprot meni... ja se nalazim na glavnoj..stoji onaj znak da je desno s mosta glavni put. Njoj cak stoji znak STOP kada ides od pivare...

Evo znaka iz smjera odakle je seljanka dosla... vidila obavezan smjer i kontala da je put s prvenstvom.prolaza :D

Image

Ja s mosta idem nasuprot njoj....ona odavde lijevo....
skoro su postavili taj znak, a niko ne jbe puno table. voze ako su navikli...
tempuser

#20246 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Filter wrote:
skoro su postavili taj znak, a niko ne jbe puno table. voze ako su navikli...
Ja imam komsiju u svojim 60-im, vozi Touarega predzadnje generacije, kad ga covjek vidi dijeluje kao civilizovan lik, sto bi se reklo gospodin co'ek, ali neki dan ja ulazim na parking, a on hoce da kroz ulaz tj zabranu izadje (30m dalje regularan izlaz). Na sekund "odmjerimo snage" ko ce se pomaci, naravno on se krene vracati i ja mu pokazem na znak zabrane, a on odmahuje rukom u stili "znam, al hebo znak". Dzaba da djeluje kao Fabio Briatore kad je to iskonski primitivac. :evil:
muha_sa

#20247 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

Bolji bi u današnji vakat bio naslov teme--Šta vas ne nervira kod vozaca :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#20248 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

muha_sa wrote:Bolji bi u današnji vakat bio naslov teme--Šta vas ne nervira kod vozaca :D
Tako nekako moj muha! Lakse bi bilo nabrojat sta nas ne nervira kod vozaca :skoljka:
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#20249 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Baš kad smo kod ovog mosta, sinoć idem od bistričke pekare na most, i ja imam prednost da skrenem na most, u odnosu na ovog što hoće sa mosta prema pivnici, i vidim ga, vidi i on mene, al' ne koči, e reko sad ćeš pare iskašljavat, stao je na milimetar od auta i nije mu jasno ništa, de se rekoh vrati pogledaj znak, i što tempuser kaže, odmahuje rukom kao ono "ma jebo znak" :-) :-) :-)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#20250 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

liaar wrote:Baš kad smo kod ovog mosta, sinoć idem od bistričke pekare na most, i ja imam prednost da skrenem na most, u odnosu na ovog što hoće sa mosta prema pivnici, i vidim ga, vidi i on mene, al' ne koči, e reko sad ćeš pare iskašljavat, stao je na milimetar od auta i nije mu jasno ništa, de se rekoh vrati pogledaj znak, i što tempuser kaže, odmahuje rukom kao ono "ma jebo znak" :-) :-) :-)
Sto moj buraz kaze, ne isplati se po gradu dobar auto vozit. Samo kakve krntijice i pustat debile da se sudaraju s tobom :-D
Post Reply