Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
phillie

#20226 Re: Zeničani

Post by phillie »

Demiri je cini mi se uposlenik kluba (ako nije jal direktor stadiona jal tako nesto). Zenga i ta ekipa je davno digla ruke.
Casual's

#20227 Re: Zeničani

Post by Casual's »

phillie wrote:Demiri je cini mi se uposlenik kluba (ako nije jal direktor stadiona jal tako nesto). Zenga i ta ekipa je davno digla ruke.
Nuhagić, Dinka i Amra su trenutno jedini uposlenici kluba.
phillie

#20228 Re: Zeničani

Post by phillie »

Casual's wrote:
phillie wrote:Demiri je cini mi se uposlenik kluba (ako nije jal direktor stadiona jal tako nesto). Zenga i ta ekipa je davno digla ruke.
Nuhagić, Dinka i Amra su trenutno jedini uposlenici kluba.
Doduse ovo je od prije godinu dana:

Asim Demiri odustao, Ševko Adilović jedini kandidat za predsjednika NK Čelik – Nekadašnji vođa navijača Čelika i direktor stadiona Bilino polje Asim Demiri povukao je svoju kandidaturu za predsjednika NK Čelik
Sad ne znam jel to funkcija pri klubu ili je pri JP za upravljanje sportskim objektima....
N.N.

#20229 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Kremic sigurno radi za Celik i momak je regularan 100%. Stari Robijas i Celikovac.

A Zenga i njegovi vec godinama nisu na stadionu :)
Casual's

#20230 Re: Zeničani

Post by Casual's »

N.N. wrote:Kremic sigurno radi za Celik i momak je regularan 100%. Stari Robijas i Celikovac.

A Zenga i njegovi vec godinama nisu na stadionu :)
Stari Robijas i Celikovac. - to jedino stoji.

Za ovo prvo, stalna viđanja sa osobama koje otvoreno žele ugasiti klub i osnovati novi ne ide u prilog, a i one nedavne neistine vezane za momke iz NGG isto. :)
clio_dci120

#20231 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ima li igdje on line snimak sjednice, gledao sam danas malo uzivo, a sada bi da odgledam taj dio u vezi Celika, ali ne radi link vise.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#20232 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Jao Kremić :lol: je l' moguće? :lol:

Ma gasi, bit' će bezbolnije.
phillie

#20233 Re: Zeničani

Post by phillie »

Kakva je to prica da ce "zlatnoj generaciji" (Memisevic, Tumbic, Nalic...) biti ponudjena mjesta u klubu?
Distortion

#20234 Re: Zeničani

Post by Distortion »

kamberovica polje wrote:Nevezano za ovu raspravu danas. Prije jedno sedmicu dvije sam prolazio tunelom Vranduk i jedna je cijev u potpunosti sređena ali ova druga je strava i užas. Po oblozi non stop curi voda i onda još odlazi u kanal za električne instalacije. Ovaj tunel je tempirana bomba i bojim se da će se relativno brzo urušit ako se ne rekonstruira. Čim ulazi voda, znači da postoje pukotine u betonu ali i u stijenama i da se voda skuplja iza obloge i samo je pitanje vremena kad će ona popustit.

Sanacija tunela Vranduk ce biti odradjena. Mislim da ce radovi trajati bar 4 mjeseca. Tender za projektovanje je raspisan i bilo je otvorenje tendera za projekat rekonstrukcije tunela Vranduk. Kad ce pocet radovi na sanaciji, ne znam.

ČELIK

Nakon pojedinacnog izjasnjavanja vijecnika ocekivao sam da ce izglasat reprogram. Renicka je mogla staviti na glasanje ali nije. Dal joj je Fudo sugerisao nekako, vrlo moguce. Svi su jednoglasni i slazu se oko otpisa dugova prema JP i oko famoznog reprograma. To daje neku nadu da ce se Čelik izvuc. Red je da se zakaze skupstina ali je glavno pitanje ko ce preuzet klub i ko ima muda da ga preuzme.

Direktor Nugahic (kako li je taj lik dosao na ovu funkciju) je danas govorio za govornicom i sazalilo mi se na njega. Lik je stvarno zalutao u ovaj posao i nije sposoban da obnasa ovako zahtjevnu funkciju direktora. Lik je bio totalno nespreman, nedovoljno pripremljen za ovu sjednicu. Sazali ti se na covjeka kad ga cujes kako prica.
Casual's

#20235 Re: Zeničani

Post by Casual's »

phillie wrote:Kakva je to prica da ce "zlatnoj generaciji" (Memisevic, Tumbic, Nalic...) biti ponudjena mjesta u klubu?
Stara isprobana. :D
Ja_Ja

#20236 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Distortion wrote:
kamberovica polje wrote:Nevezano za ovu raspravu danas. Prije jedno sedmicu dvije sam prolazio tunelom Vranduk i jedna je cijev u potpunosti sređena ali ova druga je strava i užas. Po oblozi non stop curi voda i onda još odlazi u kanal za električne instalacije. Ovaj tunel je tempirana bomba i bojim se da će se relativno brzo urušit ako se ne rekonstruira. Čim ulazi voda, znači da postoje pukotine u betonu ali i u stijenama i da se voda skuplja iza obloge i samo je pitanje vremena kad će ona popustit.

Sanacija tunela Vranduk ce biti odradjena. Mislim da ce radovi trajati bar 4 mjeseca. Tender za projektovanje je raspisan i bilo je otvorenje tendera za projekat rekonstrukcije tunela Vranduk. Kad ce pocet radovi na sanaciji, ne znam.

ČELIK

Nakon pojedinacnog izjasnjavanja vijecnika ocekivao sam da ce izglasat reprogram. Renicka je mogla staviti na glasanje ali nije. Dal joj je Fudo sugerisao nekako, vrlo moguce. Svi su jednoglasni i slazu se oko otpisa dugova prema JP i oko famoznog reprograma. To daje neku nadu da ce se Čelik izvuc. Red je da se zakaze skupstina ali je glavno pitanje ko ce preuzet klub i ko ima muda da ga preuzme.

Direktor Nugahic (kako li je taj lik dosao na ovu funkciju) je danas govorio za govornicom i sazalilo mi se na njega. Lik je stvarno zalutao u ovaj posao i nije sposoban da obnasa ovako zahtjevnu funkciju direktora. Lik je bio totalno nespreman, nedovoljno pripremljen za ovu sjednicu. Sazali ti se na covjeka kad ga cujes kako prica.
Ubjedjen sam da onako los performans moze da ima samo covjek kojem je doslovcke receno da kaze onih par recenica koje je uspio da izgovori. Covjek koji treba da se zalaze za klub je jednostvno ga svojom indolentnoscu spustio ko....ma znas vec sta hocu da napisem.
Distortion

#20237 Re: Zeničani

Post by Distortion »

Ma Nuhagic je klasicna ulizica Kasumovicu i to se vidjelo kroz onaj zadnji dopis koji je smijesan. Kao da ga je pisao neki osnovac. Covjek ne zna kako treba sastavit 5 recenica a da nema gramaticke greske. Nije lik za ovog posla i trebao je davno dobit nogu.

Sto se tice Kremica, momak je dobar, stari Celikovac i odmah je danas dao prijedlog da se ljudi pokrenu oko Skupstine NK Čelik. Imao je to nepotrebno prozivanje za karte NGG-a i priznao je da je pogrijesio. Nije mu to nikako trebalo al eto...Facebook i izrazavanje misljenja...
el gancho

#20238 Re: Zeničani

Post by el gancho »

Koliko sam ja informisan Kremić pokušava skupiti glasove da organizuje skupštinu što prije. Navodno će za mandatara Upravnog Odbora predložiti nekog pravnika iz KPD-a koji je nekad vodio Robiju i bio sekretar Rudara zeničkog dok ga je vodio Perčo. Taj lik je koliko sam čuo iz SDP-a. Preziva se Mehić ili tako nekako. S druge strane postoji još jedna ekipa koja se isto zalaže za održavanje skupštine. Oni se okupljaju oko Jasmina Duvnjaka. Koliko sam čuo oni će predložiti nekog pravnika Amela Zaimovića koji radi u Kantonalnom Sudu za predsjednika kluba. Taj je valjda dugo bio među poznatijim na jugu. To je struja bliža SDA. Navodno obe struje žele predložiti visokoobrazovano ali poznato lice navijačima kako bi zadobili njihovu podršku. Ne poznajem nikoga od tih ljudi pa ne želim da komentarišem i ulazim dublje u priču. Ovo sam čuo iz više izvora...
Mustang1

#20239 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Hocemo biti prvi klub u historiji koji ce preko konkursa traziti ekipu i to na volonterskoj bazi? :D
cvijet s reverom

#20240 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

Ko će ba normalan sada doći igrati u Čelik
Kralj Tvrtko I.

#20241 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

el gancho wrote:Koliko sam ja informisan Kremić pokušava skupiti glasove da organizuje skupštinu što prije. Navodno će za mandatara Upravnog Odbora predložiti nekog pravnika iz KPD-a koji je nekad vodio Robiju i bio sekretar Rudara zeničkog dok ga je vodio Perčo. Taj lik je koliko sam čuo iz SDP-a. Preziva se Mehić ili tako nekako. S druge strane postoji još jedna ekipa koja se isto zalaže za održavanje skupštine. Oni se okupljaju oko Jasmina Duvnjaka. Koliko sam čuo oni će predložiti nekog pravnika Amela Zaimovića koji radi u Kantonalnom Sudu za predsjednika kluba. Taj je valjda dugo bio među poznatijim na jugu. To je struja bliža SDA. Navodno obe struje žele predložiti visokoobrazovano ali poznato lice navijačima kako bi zadobili njihovu podršku. Ne poznajem nikoga od tih ljudi pa ne želim da komentarišem i ulazim dublje u priču. Ovo sam čuo iz više izvora...
ZAŠTO OPET POLITUKA U KLUB??????

fuj.....fuuj
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#20242 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

cvijet s reverom wrote:Ko će ba normalan sada doći igrati u Čelik
Ma ima uvijek jadova za nafatat.
phillie

#20243 Re: Zeničani

Post by phillie »

Ma treba djeci dati nek igraju, omladinskom pogonu dati sansu u seniorskoj konkurenciji...ionako nam je borba za opstanak "propisana" a kako neki kazu matematicki je dokazano da cemo opstati.

Sto se tice Uprave, bilo ko ko dodje "lobiranjem" neke stranke, vise ce biti odgovoran stranci nego Celiku. Nazalost tako nam je. Neku expertnu Upravu u ovakvoj situaciji je iluzorno ocekivati.

Mada, nisam optimista i pretpostavljam da ce biti "Gasi Memo"...Natalost.
Distortion

#20244 Re: Zeničani

Post by Distortion »

el gancho wrote:Koliko sam ja informisan Kremić pokušava skupiti glasove da organizuje skupštinu što prije. Navodno će za mandatara Upravnog Odbora predložiti nekog pravnika iz KPD-a koji je nekad vodio Robiju i bio sekretar Rudara zeničkog dok ga je vodio Perčo. Taj lik je koliko sam čuo iz SDP-a. Preziva se Mehić ili tako nekako. S druge strane postoji još jedna ekipa koja se isto zalaže za održavanje skupštine. Oni se okupljaju oko Jasmina Duvnjaka. Koliko sam čuo oni će predložiti nekog pravnika Amela Zaimovića koji radi u Kantonalnom Sudu za predsjednika kluba. Taj je valjda dugo bio među poznatijim na jugu. To je struja bliža SDA. Navodno obe struje žele predložiti visokoobrazovano ali poznato lice navijačima kako bi zadobili njihovu podršku. Ne poznajem nikoga od tih ljudi pa ne želim da komentarišem i ulazim dublje u priču. Ovo sam čuo iz više izvora...
Mumi je SDP, Amel je SDA ali nema sanse da je to tacno

Treba prvo otjerat Nuhagica iz kluba, kad su vec svi otisli.

Nece niko na uzarenu stolicu...
apsidejzi

#20245 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Lijepi kapitalistički darvinizam ili drugim rijecima odnos ponude i potraznje.

CELIK - Prije 4 godine potraznja za Celikovim ulaznicama je bila 3000 po utakmici danas nije. Potraznja se preselila na kutije sa natpisom Sergija. Nemam nista protiv sergije. Ja sam demokrata i postujem izbor narodnih masa. S deuge strane, politicari koji idu za narodnom potraznjom u borbi za glasove... Zasto bi neko finansirao projekat za koji je zainteresovano samo 800 ljudi ako moze za te pare napraviti par javnih iftara i povecati si sansu za uspjeh na tom polju. Ako tih 800 Robijasa nadju nacin da ponovo privuku 3000 ljudi na stadion po utakmici dobice paznju politicara. Vremena se mjenjaju, naviknite se na darvinisricki kapitalizam.

GRIJANJE - pola godine proslo od zime i pola ostalo do nove zime. Kotlovi stariji godinu dana mogu biti samo manje funkcionalni. Rjesavanje problema ne da nije u toku, nego nije ni pocelo. A godina ode. Ako bude hladna zima sjeticemo se grijanja. Ista stvar kao i sa Celikom. Postoje dva nacina da se rijesi problem u Zenici. Il da usvojis i finansiras jedno od ponudjenih rjesenja koji ce zamjeniti postojeci sistem grijanja il da ucis DOVU da ne bude jaka zima. Opet ponavljam, nemam nista protiv dova, ja postujem gradjanski izbor. Ako pare od Celika usmjerimo na javne iftare mozda nas bude vise i nasa dova bude jaca i zima bude blaza.

CUKE - su svakako haram i njihova pljuvacka je prljava. Tu ima dovoljno narodnog interesa da se politicari zainteresuju i rijese problem.

Lijepi kapitalistički darvinizam ili drugim rijecima odnos ponude i potraznje.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#20246 Re: Zeničani

Post by gentoo »

...
Last edited by gentoo on 24/06/2017 10:36, edited 1 time in total.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#20247 Re: Zeničani

Post by gentoo »

gentoo wrote:
apsidejzi wrote:
CUKE - su svakako haram i njihova pljuvacka je prljava. Tu ima dovoljno narodnog interesa da se politicari zainteresuju i rijese problem.
Nije ti ovo Saudijska Arabija da je nekog briga sta je haram a sta ne..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20248 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

P.S. Ko je dama u crnom na 5:07:37, ova sto sjedi kraj ovih likova?
cvijet s reverom

#20249 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

Eno glavonja Zuban sjedi pred bosankom i skuplja potpise za vanrednu skupštinu.Išli su i fudi i maline jutros da se prvi potpiše.
ExNihilo

#20250 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Bato kurvaru.
Post Reply