Sirija vol. 2
- DuckZz
#20226 Re: Sirija vol. 2
Vjerovatno griješim (nadam se), citirat ću se svakako.
Pobunjenici žele da zauzmu par sela u "Al-Ghab" dolini kako bi se osigurali provinciju Idliba sa te strane.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.69 ... 7&z=11&m=b
Sent from my Galaxy S4 using Tapatalk 2
Pobunjenici žele da zauzmu par sela u "Al-Ghab" dolini kako bi se osigurali provinciju Idliba sa te strane.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.69 ... 7&z=11&m=b
Sent from my Galaxy S4 using Tapatalk 2
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
- Co0l
#20228 Re: Sirija vol. 2
Nisam ti ja kriv sto ne kontas.Em2r wrote:Hebga tebi i kad se ljudski da prilika da pokazes da nisi trol ti uprskas.Co0l wrote: Nema potrebe,eno i Rusi sami pojasnili.Ku'š dalje.
Hajd zivio
- husein_kapetan
#20229 Re: Sirija vol. 2
Ako mislis na energoinvestova skladista na Stupu.. to je nasa.. tj zona odgovornosti 3MTBR bila.. mogu ti reci da su jedno vrijeme bili.. sjecam se da je jedan od njih poginuo kada smo izvlacili rahmetli Mehu Porobica..salik79 wrote:
Eto, ja ne znam, ali zato ti znas. Vehabitska klasika. Pitaj one koji su bili, recimo na energo-investu da li su bili, ili ne. A Kemu, Dzevada, Saju,..., sam spomenuo posto su svi prosli njihovu obuku (njihovu i iranskih instruktora).
Ako ste vi navikli da vas Saudi i Thaniji placaju za sve, ja nisam. Ne dao mi Allah biti takva fukara.
- Em2r
#20230 Re: Sirija vol. 2
Kontam ja ali ne se ne pecam na tvoj bezobrazluk.Co0l wrote:Nisam ti ja kriv sto ne kontas.Em2r wrote:Hebga tebi i kad se ljudski da prilika da pokazes da nisi trol ti uprskas.Co0l wrote: Nema potrebe,eno i Rusi sami pojasnili.Ku'š dalje.
Hajd zivio
- salik79
#20231 Re: Sirija vol. 2
Allah razi olsun.husein_kapetan wrote:Ako mislis na energoinvestova skladista na Stupu.. to je nasa.. tj zona odgovornosti 3MTBR bila.. mogu ti reci da su jedno vrijeme bili.. sjecam se da je jedan od njih poginuo kada smo izvlacili rahmetli Mehu Porobica..salik79 wrote:
Eto, ja ne znam, ali zato ti znas. Vehabitska klasika. Pitaj one koji su bili, recimo na energo-investu da li su bili, ili ne. A Kemu, Dzevada, Saju,..., sam spomenuo posto su svi prosli njihovu obuku (njihovu i iranskih instruktora).
Ako ste vi navikli da vas Saudi i Thaniji placaju za sve, ja nisam. Ne dao mi Allah biti takva fukara.
Jok, ba, lik veli da on zna, a svi drugi izmisljaju i lazu. Ovi iz El-Fatih i Lasta odreda su svi fikcija, jedino on je realnost
- Co0l
#20232 Re: Sirija vol. 2
Ako je neko u ovoj razmjeni bio bezobrazan onda si to ti.Ja tebi nisam dijelio epitete,ti meni jesi.Em2r wrote:Kontam ja ali ne se ne pecam na tvoj bezobrazluk.Co0l wrote:
Nisam ti ja kriv sto ne kontas.
- DuckZz
#20233 Re: Sirija vol. 2
Cesta prema provinciji Aleppa je i dalje presjeca 5. dan zaredom.
Vladine snage su povratile neke lokacije, i selo Khasanir, ali je zato ISIL prešao južnije i zauzeo drugo mjesto......
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.65 ... 1&z=12&m=b

Vladine snage su povratile neke lokacije, i selo Khasanir, ali je zato ISIL prešao južnije i zauzeo drugo mjesto......
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.65 ... 1&z=12&m=b

- Čitalac
#20235 Re: Sirija vol. 2
Independent: Režim je izgubio više od 60.000 ljudi, ali ruska oprema preokreće tok rata
Upotreba ruske tehnologije znatno je smanjila broj žrtava među režimskim vojnicima u Siriji, a to bi mogao da bude jedan od razloga što se dezerteri koji su na početku rata prešli u FSA lagano vraćaju u redove vladinih snaga, piše Independent.
Na taj način, piše list, dodatno se iscrpljuje armija "umerenih pobunjenika - duhova" koja po Dejvidu Kameronu broji 70.000 ljudi.
Upotreba ruske tehnologije znatno je smanjila broj žrtava među režimskim vojnicima u Siriji, a to bi mogao da bude jedan od razloga što se dezerteri koji su na početku rata prešli u FSA lagano vraćaju u redove vladinih snaga, piše Independent.
Na taj način, piše list, dodatno se iscrpljuje armija "umerenih pobunjenika - duhova" koja po Dejvidu Kameronu broji 70.000 ljudi.
http://www.independent.co.uk/news/world ... 98741.htmlNa Zapadu se preuveličava broj stranih vojnika koji se bore na strani sirijskog režima. U Siriji je manje od 5.000 pripadnika Iranske Revolucionarne Garde, uključujući i savetnike i vojnike. Tu je još 5.000 stranih boraca u koje spadaju Hezbolah, Avganistanci i Pakistanci.
- DuckZz
#20236 Re: Sirija vol. 2
Jučer sam se sezno jer sam mislio da je petak.
Ali.......
U Siriji je vrijeme +1 Sarajevo.
Znači primirje je oficijelno krenulo, sve ispod ovog posta se može analizirati da li je primirje prekršeno ili ne.
Ali.......
U Siriji je vrijeme +1 Sarajevo.
Znači primirje je oficijelno krenulo, sve ispod ovog posta se može analizirati da li je primirje prekršeno ili ne.
- husein_kapetan
#20237 Re: Sirija vol. 2
Mislim da ce ovaj prekid vatre potpisan od trecih.. SAA veoma koristan biti..
In primis ce jasno i nedvojbeno pokazati "koheziju" i ustrojstvo onih koje zele pokazati kao "fsa"..
Naravno da su im mentori njihovi dobro zaprijetili.. na nacin da se urazume i da svijetu posalju sliku toliko zeljene alternative.. ali.. ovi, poznati po prevrtljivosti i nepouzdanosti nece ni sedmicu pod ovim jarmom obaveze izdrzati..nusra sveprisutna na stranu.. i oni ce svoj ulog rastuci pokusati podici..
Tako da, sa malo truda i discipline.. mogu ostvariti i kapitalizirati presudnu prednost i pokazati jednom za svagda pravo lice ove "revolucije"..
Nije da drugi nisu svjesni ovog.. ali..
Vidjecemo..
In primis ce jasno i nedvojbeno pokazati "koheziju" i ustrojstvo onih koje zele pokazati kao "fsa"..
Naravno da su im mentori njihovi dobro zaprijetili.. na nacin da se urazume i da svijetu posalju sliku toliko zeljene alternative.. ali.. ovi, poznati po prevrtljivosti i nepouzdanosti nece ni sedmicu pod ovim jarmom obaveze izdrzati..nusra sveprisutna na stranu.. i oni ce svoj ulog rastuci pokusati podici..
Tako da, sa malo truda i discipline.. mogu ostvariti i kapitalizirati presudnu prednost i pokazati jednom za svagda pravo lice ove "revolucije"..
Nije da drugi nisu svjesni ovog.. ali..
Vidjecemo..
- Čitalac
#20238 Re: Sirija vol. 2
Syria ceasefire takes effect following UNSC endorsement
Neka im je sa srećom i da se rat što pre završava.
Neka im je sa srećom i da se rat što pre završava.
- General War
#20239 Re: Sirija vol. 2
stvarno ne znam...imalo bi smisla radi detonacije patrona aerosolaBlack swan wrote:kazu da se iskljuci ako kupola nije zatvorena...AleksoMKD wrote:sumirprimus wrote: E al moze..bio jedan pre 10ak strana ili vise snimak kada neki pikap bukvalno u zadni moment izbegava raketu, svaka cast na hladnokrvnosti vozaca ma ko bio i za koga se borio.
Ne znam onda, pokvarena? Ili ne radi ko sto kazu.General War wrote: TOW rangefinder je laserski, proracunava daljinu mete...STORA bi trebala automatski praviti dimnu zavjesu nevezano za vodjenje rakete koja je SACLOS...kad se ozraci laserom.
-
Akibh
#20240 Re: Sirija vol. 2
Bezveze idemo u off, na pocetku price si se provalio sa glinenim golubovima, sad se vadis sa nebitnim stvarima.salik79 wrote:
Allah razi olsun.
Jok, ba, lik veli da on zna, a svi drugi izmisljaju i lazu. Ovi iz El-Fatih i Lasta odreda su svi fikcija, jedino on je realnost
99% ove price se odvijalo izvan sarajeva, od krivotvorenja pasosa za prelaz preko hrvatske teritorije do kampova za obuku i borbenih dejstava. Npr. Vecina raje u SA nikad nije ni cula za napad na gornju biocu iznad ilijasa, decembar 92....
Nisi upoznat , ok, nema razloga za ljutnju, samo nije lijepo da spominjes bilo koga iz naseg rata u kontekstu glinenog goluba. Poz,
-
celava_dlaka
#20241 Re: Sirija vol. 2
koja strana je RS sada ?
- fosna2014
#20242 Re: Sirija vol. 2
Uzivo kamera iz Damaska!!!
https://youtu.be/bLmSyIYFK5c
https://youtu.be/bLmSyIYFK5c
Last edited by fosna2014 on 26/02/2016 23:35, edited 1 time in total.
- salik79
#20243 Re: Sirija vol. 2
I onda se ja izvlacim.Akibh wrote:Bezveze idemo u off, na pocetku price si se provalio sa glinenim golubovima, sad se vadis sa nebitnim stvarima.salik79 wrote:
Allah razi olsun.
99% ove price se odvijalo izvan sarajeva, od krivotvorenja pasosa za prelaz preko hrvatske teritorije do kampova za obuku i borbenih dejstava. Npr. Vecina raje u SA nikad nije ni cula za napad na gornju biocu iznad ilijasa, decembar 92....
Nisi upoznat , ok, nema razloga za ljutnju, samo nije lijepo da spominjes bilo koga iz naseg rata u kontekstu glinenog goluba. Poz,
- fosna2014
#20244 Re: Sirija vol. 2
#SAA hand over Ahras village to Jaysh Al-Thuwar (#SDF) in North Aleppo countryside. #Sy #Russia
- insomnia78
#20245 Re: Sirija vol. 2
De odvadi malo sa tom sektaskom propagandom Bgt
Presiso si Savu
Eto dok Iran ne dodje oni ginuse ko glineni golubovi
Da su pomogli jesu al' nemoj nam prodavati muda za bubrege hljeba t'
Postaje smjesno i zalosno istovremeno
Presiso si Savu
Eto dok Iran ne dodje oni ginuse ko glineni golubovi
Da su pomogli jesu al' nemoj nam prodavati muda za bubrege hljeba t'
Postaje smjesno i zalosno istovremeno
- Kikibombona
#20246 Re: Sirija vol. 2
Pa cekajte ljudi, ovo su smijesno male brojke za toliku zemlju...Čitalac wrote:Independent: Režim je izgubio više od 60.000 ljudi, ali ruska oprema preokreće tok rata
http://www.independent.co.uk/news/world ... 98741.htmlNa Zapadu se preuveličava broj stranih vojnika koji se bore na strani sirijskog režima. U Siriji je manje od 5.000 pripadnika Iranske Revolucionarne Garde, uključujući i savetnike i vojnike. Tu je još 5.000 stranih boraca u koje spadaju Hezbolah, Avganistanci i Pakistanci.
- Kikibombona
#20247 Re: Sirija vol. 2
Ipak su vratili Ahras!fosna2014 wrote:#SAA hand over Ahras village to Jaysh Al-Thuwar (#SDF) in North Aleppo countryside. #Sy #Russia
France 24, Shadadi, VIDEO!
http://medias.france24.com/en/ptw/2016/ ... 160226.mp4
-
zigson
#20248 Re: Sirija vol. 2
ispade da nije javelin opalio ovoga samoubicu kao sto se na temi govorilo, nego rpgKikibombona wrote:Ipak su vratili Ahras!fosna2014 wrote:#SAA hand over Ahras village to Jaysh Al-Thuwar (#SDF) in North Aleppo countryside. #Sy #Russia![]()
![]()
France 24, Shadadi, VIDEO!
http://medias.france24.com/en/ptw/2016/ ... 160226.mp4
- Kikibombona
#20249 Re: Sirija vol. 2
Da, da!zigson wrote:
ispade da nije javelin opalio ovoga samoubicu kao sto se na temi govorilo, nego rpg
I dobar pogodak!
- Kikibombona
#20250 Re: Sirija vol. 2
Rezultati posljednje ofanzive

ISIL je pokrenuo zestok napad prema Suluku, juzno od Gire Sipija. Prvi izvjestaji govre da se gadno provode...
Ne posustaju majku jebali, dok zmiji glavu ne otkines, sipati otrov nece prestati!
Komadant Hezbolaha koji je ucestvovao u bosanskom ratu i danas poginuo u Hanasiru!

ISIL je pokrenuo zestok napad prema Suluku, juzno od Gire Sipija. Prvi izvjestaji govre da se gadno provode...
Ne posustaju majku jebali, dok zmiji glavu ne otkines, sipati otrov nece prestati!
Komadant Hezbolaha koji je ucestvovao u bosanskom ratu i danas poginuo u Hanasiru!