Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Banksy

#20226 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

pici wrote:
- Sve dok smo mi u Sarajevu spremni ne praviti suštinske dogovore sa politikom u RS-u ili sa tzv. hrvatskom politikom u BiH, nego "prodati dušu đavolu" samo da bismo bili prihvatljiv partner dodicima ili čovićima ili, što je češće, njima zajedno, a samo sa ciljem kako bismo bili u vlasti sa istima i kako bismo izgurali iz vlasti svog "sarajevskog političkog protivnika", sve do tada ćemo i mi u Sarajevu biti uzrok političke nestabilnosti BiH, izjaivo je u intervjuu za Poglede Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte BiH.

Gdje sad ovo iskopa :lol: :mrgreen: :(
JohnnyS

#20227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

Sve je ovo jedan veliki igrokaz. Normalno da će Čova na kraju pristati na 5 pozicija, i to mu je previše, ali eto. Kad se to dogodi forumi i mediji će biti preplavljeni oduševljenjem multietničara i antifašista kako je patriotska koalicija konačno rekla NE glavnom neprijatelju države. U tom silnom ushitu zaboravit će se što je HDZ dobio: monopol na hrvatsku kvotu u vlasti i javnim poduzećima. To je doduše i imao, ali je monopol razbijen prije 4 godine. I DF će koliko toliko sačuvati obraz kojeg je izgubio serući po svim predizbornim obećanjima.

Doduše, postoji mogućnost da to nije igrokaz nego je stvarno Dodikova nabiguzica. Sumnjam da je baš toliki degen, ne znam čime bi ga čoban mogao držati za jaja. Jedino ako nisu u pitanju instrukcije dobivene u Zagrebu od strane novoizabraane predsjednice koju je tu ustoličila trilaterala i NATO pkt :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20228 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Banksy wrote:
pici wrote:
- Sve dok smo mi u Sarajevu spremni ne praviti suštinske dogovore sa politikom u RS-u ili sa tzv. hrvatskom politikom u BiH, nego "prodati dušu đavolu" samo da bismo bili prihvatljiv partner dodicima ili čovićima ili, što je češće, njima zajedno, a samo sa ciljem kako bismo bili u vlasti sa istima i kako bismo izgurali iz vlasti svog "sarajevskog političkog protivnika", sve do tada ćemo i mi u Sarajevu biti uzrok političke nestabilnosti BiH, izjaivo je u intervjuu za Poglede Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte BiH.

nikHša po svoj prilici premijer do groba...bolje rob nego grljob :mrgreen:
madner

#20229 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Mislim da je i 5/5 cisti potop DFa, no dobro.
volta dzontra

#20230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

Banksy wrote:
nosara wrote:komso ce sve hrvate pobijedit... :D
:mrgreen:
Ja sam za to da ostanu Neka i Jerko. Sto se tice smislenih politika ionako je ta Vlada FBiH (i ova i buduca) skupina uhljeba na autopilotu koja krade i gomila budjetlije. Sta bi ta nova Vlada trebala napraviti....nista
HDZ-ovce ko je-be.......nek jedu od zaliha sto su se naklepali dosad.
Na kraju tko je vidio da protektoratu treba vlada....vozi Misko
JohnnyS

#20231 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

madner wrote:Mislim da je i 5/5 cisti potop DFa, no dobro.

Ali ako tako bude, nitko o tome neće razmišljati jer su rekli NE guji herceg četničkoj i nisu im dali šest ministarstava.
madner

#20232 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Jest da ne prijete da ce privatizirati HDZ civije ako se ne dohavizaciju.

Navijacima to ne znaci puno, no HDZu znaci sve. :D
madner

#20233 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

JohnnyS wrote:

Ali ako tako bude, nitko o tome neće razmišljati jer su rekli NE guji herceg četničkoj i nisu im dali šest ministarstava.
Cak i ako tako bude, DFu se pise minus. SDA i HDZ nece imati problema.
VjecitiStudent

#20234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
pici wrote:

Imamo lažove u svim pakovanjima: Nacionaliste, patriote, ljevičare, mužjake, hipstere, ...
VjecitiStudent

#20235 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

JohnnyS wrote:

S obzirom da su se u VM već naguzili, zaborava teško da će biti.
JohnnyS

#20236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

VjecitiStudent wrote:
JohnnyS wrote:

Ali kako razmišlja prosječan patriot koji voli Bosnu i Hercegovinu od Une do Drine, od Save do mora: Jebo državu, Federacija je bitna.
Banksy

#20237 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

pici wrote:
Banksy wrote:

Za ove, Nerko je gospodin čovjek.
A na narednim izborima, DF je potopljen.
Pravo pitanje je koliko je sada SDP-u uopće u interesu ujedinjenje s njima, ne vidim u tome nikakvu korist za SDP ...
megaman4

#20238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

VjecitiStudent wrote:
JohnnyS wrote:

budi siguran da DF neće popustiti pod pritiskom HDZ-a. Dali su velike ustupke u VM, za federalnu vlast neće sigurno, budi siguran u to. :izet:
VjecitiStudent

#20239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
pici wrote:
Banksy wrote:

Pravo pitanje je koliko je sada SDP-u uopće u interesu ujedinjenje s njima, ne vidim u tome nikakvu korist za SDP ...
Ne pretjeruj.
Razlika je samo što sa jedne strane imamo već izgrađene seoske varalice, dok sa druge imamo likove koji su to isto ali tek u pokušaju.
JohnnyS

#20240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

megaman4 wrote:
VjecitiStudent wrote:
JohnnyS wrote:

budi siguran da DF neće popustiti pod pritiskom HDZ-a. Dali su velike ustupke u VM, za federalnu vlast neće sigurno, budi siguran u to. :izet:

Evo, o ovome pričam. Donijet će Čova svih 5 rvackih ministarstava, Eronet, EPHZHB, Aluminij i nikome ništa, dapače DF junaci jer neće popustiti pod pritiskom HDZ-a :D
Banksy

#20241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

volta dzontra wrote:
Banksy wrote:
nosara wrote:komso ce sve hrvate pobijedit... :D
:mrgreen:
Ja sam za to da ostanu Neka i Jerko. Sto se tice smislenih politika ionako je ta Vlada FBiH (i ova i buduca) skupina uhljeba na autopilotu koja krade i gomila budjetlije. Sta bi ta nova Vlada trebala napraviti....nista
HDZ-ovce ko je-be.......nek jedu od zaliha sto su se naklepali dosad.
Na kraju tko je vidio da protektoratu treba vlada....vozi Misko
Odlična definicija.
megaman4

#20242 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

Banksy wrote:
pici wrote:
Banksy wrote:

SDP je zahvaljujući DF još u vlasti, tj. preko Nerke trenerke, zato što kao što sam rekao Komšiću ne smeta Nerko, nego Komšić ne želi pod svaku cijenu pristati na sve zahtjeve HDZ-a. Ova žabokrečina samo odgovara SDP-u za kojeg se mislilo da je politički mrtvac ali u stvarnosti ova igra oko vlade je ponovo donekle oživila SDP, jer njihov čovjek a ujedno i predsjednik te stranke iz udobne fotelje posmatra svađu nove koalicije, dok ON s druge strane radi posao za stranku tj. Nerko sada može narodu javno reći evo vidite nema više SDP-a u vlasti, ali opet se ne mogu dogovriti. Zato smijem reći da se ovom zavrzlamom SDP kao Feniks vratio na političku scenu, dok je DF ostao nedorečen.
nosara

#20243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Nego, kad cemo ukinut izbore...? Steta love... Neka se samo rotiraju, a modus neka dogovore izmedju sebe...

Hoce li biti dovoljno pozicija za sve gladne guzicetine...? :?
Banksy

#20244 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Povratak SDP-a je bilo lako predvidjeti još u oktobru, kad se DF zagrlio s tronacionalističkom osovinom.

Da, u ovom trenutku SDP-u odgovara savez s DF-om. Šta će biti kasnije, pitanje je. Vjerovatno povratak Lesija kući ...
megaman4

#20245 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

Banksy wrote:Povratak SDP-a je bilo lako predvidjeti još u oktobru, kad se DF zagrlio s tronacionalističkom osovinom.

Da, u ovom trenutku SDP-u odgovara savez s DF-om. Šta će biti kasnije, pitanje je. Vjerovatno povratak Lesija kući ...
Pogodio si sve. :thumbup:

Mada imam osjećaj kao da je DF cijelo vrijeme radio za SDP, a možda i griješim?
cyprus

#20246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

A meni fakat nije jasno šta su ovi ''razočarani'' očekivali od DF-a? Da umjesto sa nacionalistima pravi vlast sa Antom Markovićem i koalicijom Osmijeh proljeća? :-)
lerdi

#20247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Sve analitičar do analitičara. Ima li išta da ste pogodili od izbora?
lerdi

#20248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

cyprus wrote:A meni fakat nije jasno šta su ovi ''razočarani'' očekivali od DF-a? Da umjesto sa nacionalistima pravi vlast sa Antom Markovićem i koalicijom Osmijeh proljeća? :-)
To su ti ovi koji znaju šta bi al ne znaju kako bi. Znaš samo da nije ovih nacionalista sve bi bilo med i mlijeko, a onda počnu optuživati nekoga da živi u paralelnom svijetu i da nema razumjevanja za građane.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

nosara wrote:Nego, kad cemo ukinut izbore...? Steta love... Neka se samo rotiraju, a modus neka dogovore izmedju sebe...

Hoce li biti dovoljno pozicija za sve gladne guzicetine...? :?

dok je god nameta nema nama selameta :mrgreen:
palermo

#20250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Banksy wrote:
:D ne pregoni. Možda će DF zaista biti potopljen na slijedećim izborima, ali sasvim sigurno (ono 100 %) neće to biti zbog politike koju trenutno vodi. Da se sada ponove izbori, DF bi imao više glasova nego u oktobru.
Post Reply