Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Casual's

#20201 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ja_Ja wrote:
Ajatolah_ wrote: Jedna stvar koju je rekao koja stoji je da se SDA sad pravi fina zarad političkih poena, a njihovi poltroni vedrili i oblačili klubom 20 godina... Smiješno ih je slušati, ali ide na ruke klubu.
Meni nije bilo jasno da se niko od SDA papaka nije javio za riječ pa da mu kaže da je i on bio jedan od tih SDA kadrova koji su jahali u Čeliku. Van pameti!
Rekao mu je onaj iz SDA (u kolicima).

@Ajatolah, svako ima svoju cijenu. :)
Malinar

#20202 Re: Zeničani

Post by Malinar »

Casual's wrote:
vwlover wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:Iftar u Babinu. Preksinoc.

Slika je prava.
Majice poguzvane a slova nisu , haha , klasičan photoshop ,početnički ,samo uzeo ova slova i gurno na sliku ,
Evo i originalne fotke.
Image
Ova je oriđinale za 2018.

Image
Casual's

#20203 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Image
Upsss :D
channel10

#20204 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ja_Ja wrote:Ovaj Nuhanović je danas izletio poltronski. Ovakve i slične tipove treba streljati zbog poltronskog odnosa. On je več halalio bio da klub ide u stečaj.

Kao što neko reče, sve već postoji. Nema sigurno nekog 10 godišnjeg plana niti ga treba biti, ali plan reprograma i neke trenutne sanacije postoji i do sada je mnogo puta dostavljan. Od grada se traži i uvijek se tražilo da se pobrine o reprogramu prema poreznoj upravi i otpisu duga javnim preduzećima a da će se klub sam pobrinuti za dio tekućih troškova (dio se naravno legitimno očekuje od grada u onoj mjeri u kojoj mu pripada prema trenutnoj podjeli buđetskih sredstava sportskim kolektivima), te se klub obavezao da će sanirati sam ostatak dugovanja.

Grad tj. gradonačelnik je do danas dobio više no dovoljno informacija da prođe reprogram još danas, ali ovdje se igraju prljave igre i igrice. Grad može i treba da analizira situaciju u Čeliku nakon prve godine poslovanja bez blokiranih računa, kao i nakon druge godine. Ukoliko nakon 2 godine grad nije zadovoljan tokom oporavka kluba onda jednostavno može da prestane sa uplatama poreznoj upravi i da klub pošalje u stećaj.

Ono o čemu su oni danas pričali kada dođe do dugova u zadnja dva mjeseca je opet objašnjeno ranije. Znači dio doznaka koje je grad uputio nije trebao da ide za licencu već za tekuće troškove no zbog nedostatka sredstava i manjka želje od strane gradonačelnika taj dug za licencu se sanirao korištenjem tih sredstava a kao rezultat nisu podjeljene zadnje dvije plate pa samim tim nisu uplačeni ni prihodi za iste.

Što se tiće ugovora to treba dobro ispitati kao i visinu premije. Da se razumijemo ne mislim da je premija od 7,000KM po igraču toliko visoka ali jeste u našim uslovima. Ako su to uradili pogriješili su i za to trebaju biti odgovorni.
Ako su te premije za opstanak u ligi,onda nije puno i trebaju ih igračima isplatiti. Ko god kaze nesto protiv, treba mu zube izbiti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20205 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Jbt. skoro ni rijeci niste napisali o grijanju :zzzz:
Shmeker

#20206 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

smartXL wrote:Danas se skupilo dvadesetak robijasa. Hajd sto ih na tribinama nema, hajd sto se nisu uclanili, ali sto ih sad nema da traze da drugi otplacuju dugove?

Svelo se samo na ovih par likova sa foruma, koji galame o reprogramu, dosta njih bez licnog doprinosa za spas celika.

Reprogram ce bit, ali to nece bit rjesenje celika, jer jebenih planova nema. Celiku godisnje treba cca 800 000KM, mozda i vise da bi bio na nuli. To su ogromne pare, i nije realno da grad daje tolike pare samo jednom udruzenju. Tu lovu mogu navijaci dati celiku, kroz kupovinu ulaznica, kroz clanarinu ali navijaca nemaaaa.

Ponavljam i danas se skupilo samo 20tak, a nekad je to bilo 6000!
Kako ide crtanje zebri? Eto pobijedili su tvoji istomisljenici i sad cemo da ocekujemo vrhunske rezultate od bocanja do fudbala. To sto uskoro nece biti ni tih 20 mozemo zahvaliti tebi i takvim mozgovima koji misle da su pokupili pamet svijeta a ustvari su zezci mentoli.
Imas pravo da kritikujes kako su momci radili ali da bi te neko dozivljavao ozbiljno onda bar moras imati neke standarde. Dok pljujes na momke koji su radili djaba u isto vrijeme ti je Fudo rijesio pitanje lutalica, reorganizaciju radnih mjesta u gradu i sl. gluposti.

Radi li Fudo djabe ista? Hoce bit jos koja benzinska pumpa s dozvolama kao ona za Percu u po kvarta? Bolan nadjes da pljujes ljude s nekim iskrenim namjerama a lizes supak covjeku koji je preko tendera, dogovora s SDA osigurao milione svojoj porodici.

Onda taj isti Fudo da 15 000km preduzecu na cijem je celu njegova zena. Nije problem donacije vec to sto sve ostale nisu cetvrtina ove koju je dao "zeni".

Prije par dana govoris kako bi neko trebao odgovarati za lose uradjenu horizontalnu signalizaciju za vrijeme nacelnika Smajlovica a sada kad ove Fudine ne traju ni do prvog mraka sutis ko picka.

Vidis razlika izmedju velikog broja forumasa na ovom forumu jeste sto ce se posrati i po SC, SDA, Raminim, SDP, Fudi, Sanji dok se kod tebe vidi da si po zadatku ovdje.
Last edited by Shmeker on 22/06/2017 18:49, edited 2 times in total.
ExNihilo

#20207 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Ja se fakat ne sjećam kad je zadnji put na nekoj temi na ovom forumu neko smorio toliko kao što smaraju Smart, Kežual i ostali sateliti.
Casual's

#20208 Re: Zeničani

Post by Casual's »

ExNihilo wrote:Ja se fakat ne sjećam kad je zadnji put na nekoj temi na ovom forumu neko smorio toliko kao što smaraju Smart, Kežual i ostali sateliti.
Slobodno se uključi u raspravu. :sax:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20209 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:Ja se fakat ne sjećam kad je zadnji put na nekoj temi na ovom forumu neko smorio toliko kao što smaraju Smart, Kežual i ostali sateliti.
Ehem, mozda ti i ja sa soc realizmom i brutalizmom :D

Mislim, vjerujem da ljudi ovdje imaju dobre namjere i da pisu iz ljubavi spram Celika. Koliko god i ja volio Celik i smatrao ga dijelom svog licnog habitusa, toliko me i smarala prica koja se non stop, iznova i iznova, vrtila u krug.

Celik svi volimo, ali para nema. U gradu trenutno ima bar dvocifren broj problema koji su veci problem za realni, svakodnevni zivot. Bez obzira na ogroman simbolicki znacaj, neko je morao izustiti da je car go. A go je godinama unazad, samo su se svi pravili nevjesti.
smartXL

#20210 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Shmeker wrote:
Kako ide crtanje zebri? Eto pobijedili su tvoji istomisljenici i sad cemo da ocekujemo vrhunske rezultate od bocanja do fudbala. To sto uskoro nece biti ni tih 20 mozemo zahvaliti tebi i takvim mozgovima koji misle da su pokupili pamet svijeta a ustvari su zezci mentoli.
Imas pravo da kritikujes kako su momci radili ali da bi te neko dozivljavao ozbiljno onda bar moras imati neke standarde. Dok pljujes na momke koji su radili djaba u isto vrijeme ti je Fudo rijesio pitanje lutalica, reorganizaciju radnih mjesta u gradu i sl. gluposti.

Onda taj isti Fudo da 15 000km preduzecu na cijem je celu njegova zena. Nije problem donacije vec to sto sve ostale nisu cetvrtina ove koju je dao "zeni".

Prije par dana govoris kako bi neko trebao odgovarati za lose uradjenu horizontalnu signalizaciju za vrijeme nacelnika Smajlovica a sada kad ove Fudine ne traju ni do prvog mraka sutis ko picka.

Vidis razlika izmedju velikog broja forumasa na ovom forumu jeste sto ce se posrati i po SC, SDA, Raminim, SDP, Fudi, Sanji dok se kod tebe vidi da si po zadatku ovdje.

Ti, kao savjesni gradjanin imas pravo da podneses krivicnu prijavu, ali ti to ne radis. I za donaciju, i za zebre...pa tako si i za celik pasivan, ne dajes svoj dio osim sto pises po forumu. Svaka tvoja marka pa i onih ostalih 5999 je mogla pomoc celiku, ali vas nije bilo kad je trebalo.

Ja pitam gdje ste osim na klixu. Druze, ja sam svoj doprinos dao i ponosan sam na to. Dao sam koliko sam mogao i to sam halalio. Gdje ste vi ostali? Krijete se po forumu.

Kako miskite da ce celik poslovat i poslije reprograma? Od kojih para. Tad ce bit pa eto ima grad za reprogram, nema potrebe ni za clanarinama ni za kupovinu karata. I opet ce se keoz oar godina trazit da neko drugi potpise novi reprogram od dugova nastalih u medjuvremenu. Dno dna i od vas tzv. navijaca.

Bilino je moralo bit puno na svih 7 domacih utakmica, a ne onaj jadan izgovor, bilo hladno pa doslo 600 navijaca. Pa kakvi su to navijaci koji se boje da se ne nahlade
avenija

#20211 Re: Zeničani

Post by avenija »

_BataZiv_0809 wrote:Jbt. skoro ni rijeci niste napisali o grijanju :zzzz:
Osim sto ubleha predlaze gasenje Celika a vijece hoce reprogram, svih 31 vijecnik jer nisu dosljaci iz Vakufa pa imaju trunku ljubavi rekao je da ce blokirati od srijede i rudnik i bolnicu i zeljezaru(sve u vlasnistvu veceg nivoa) jer su oni duzni za KGZ gradu vise od 5 miliona koja moramo naci za toplanu do 15.07. Naravno ako ne osiguraju Gradu sredstva i tu je apsulutno upravu. Mi nemamo za grijanje grada i najveci problem a nama Federacija nece pomoci dok su ujedno i duzni Gradu preko 5 miliona.
Ja bi danas sve blokirao ne bi cekao srijedu je.alo ih Sarajevo i opstina Centar.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20212 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

avenija wrote: Osim sto ubleha predlaze gasenje Celika a vijece hoce reprogram, svih 31 vijecnik jer nisu dosljaci iz Vakufa pa imaju trunku ljubavi rekao je da ce blokirati od srijede i rudnik i bolnicu i zeljezaru(sve u vlasnistvu veceg nivoa) jer su oni duzni za KGZ gradu vise od 5 miliona koja moramo naci za toplanu do 15.07. Naravno ako ne osiguraju Gradu sredstva i tu je apsulutno upravu. Mi nemamo za grijanje grada i najveci problem a nama Federacija nece pomoci dok su ujedno i duzni Gradu preko 5 miliona.
Ja bi danas sve blokirao ne bi cekao srijedu je.alo ih Sarajevo i opstina Centar.
Ne radi se tu o ljubavi nego o parama. Para nema, a od ljubavi se ne zivi.

A grijanje je prioritet prioriteta, uz plavu vodu.

Nego, sta je sa Duceom? Tu bi se mogla skupiti neka solidna kinta ako ga se tusne.
avenija

#20213 Re: Zeničani

Post by avenija »

_BataZiv_0809 wrote:
avenija wrote: Osim sto ubleha predlaze gasenje Celika a vijece hoce reprogram, svih 31 vijecnik jer nisu dosljaci iz Vakufa pa imaju trunku ljubavi rekao je da ce blokirati od srijede i rudnik i bolnicu i zeljezaru(sve u vlasnistvu veceg nivoa) jer su oni duzni za KGZ gradu vise od 5 miliona koja moramo naci za toplanu do 15.07. Naravno ako ne osiguraju Gradu sredstva i tu je apsulutno upravu. Mi nemamo za grijanje grada i najveci problem a nama Federacija nece pomoci dok su ujedno i duzni Gradu preko 5 miliona.
Ne radi se tu o ljubavi nego o parama. Para nema, a od ljubavi se ne zivi.

A grijanje je prioritet prioriteta, uz plavu vodu.

Nego, sta je sa Duceom? Tu bi se mogla skupiti neka solidna kinta ako ga se tusne.
Nema veze Duce kada ce naplatiti dugovanja od rudnika,zeljezare i bolnice tj od kantona i federacije.
Ne znam sto je i prvi put popustio, od ljubavi se ne zivi. Pare na sunce...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20214 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

avenija wrote:
Nema veze Duce kada ce naplatiti dugovanja od rudnika,zeljezare i bolnice tj od kantona i federacije.
Znam da Duce nema veze sa pricom, ali kazem da je to jedina veca izgledna lova za grad.
Shmeker

#20215 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

@smartXL

Svasta sam bio napisao al onda kontam da cu bas smoriti. Evo ovako skratit cu da se ne bi gubila poenta.

Nije ovdje nikad bila rijec o novcu vec je glavno pitanje kome ce on ic. Da li sam govorio istinu mozemo se cut kad u klub zajasu ljudi s kojim se moze ispod stola. Ja fakat necu vise o Celiku ali eto nadam se da ces traziti izvjestaje koliko ce Fudo dati ahbabu i poltronima. Slobdno me citiraj za par mjeseci.

O mom doprinosu klubu mozemo preko pp.
Shmeker

#20216 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

_BataZiv_0809 wrote:
avenija wrote:
Znam da Duce nema veze sa pricom, ali kazem da je to jedina veca izgledna lova za grad.
Pa zar nece taj novac ici na novu administrativnu zgradu? Imaju ljudi toliko posla da su im ovi uslovi postali neadekvatni. Cim izgrade novu zgradu Imat cemo usluge kao u Fly Emirates.
Ja_Ja

#20217 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Kako ba para nema? Danas je rekao nekoliko puta da para za reprogram ima, naveo je da je uzeo prostore ispod stadiona i da je to dovoljno za reprogram. Znaci pare su tu. On samo trazi nesto nerealno. On zeli 10 godisnji plan sanacije kluba, a to mu niko ne moze dostaviti, ili ako dostavi to bi bila jedna obicna glupost. Poenta svega je da se reprogram moze uradio, da se mogao i ranije uraditi da je bilo volje.

Na forumu smo ovdje pisali o ostalim problemima Zenice. Vecina tih problema nije bauk, ali ih neko pravi baukom jer prosipaju iz supljeg u prazno. Pa ni tih 5 miliona nije sigurno problem za grijanje. Odvojio je 2 miliona npr. za poljoprivredu u realno gledajuci neperspektivnom kraju za istu. Ne znam da li je bazirao svoju budjetsku alokaciju za poljoprivredu na ekspertnim misljenima ili ne ali u svakom slucaju misljenja sam da Zenica nema potencijal za ozbiljnu poljoprivredu. Podjednako sam siguran da se od poljoprivrede moze uzeti milion i u pet rata tokom slijedecih 5 godina platiti Mitalu za toplanu. Mislim da bi oni pristali da kreditiraju grad na jedan takav nacin.

Raspravljali su danas i o odrzavanju, tu postoje dvije struje SDA i svi ostali. SDA gura Almy i Komgrad i zele da se ugovor koji je istekao produzi dok ostali zajedno sa Fudom zele tender. Iako sam svjestan da su to opet politicke igre mislim da gradjani mogu isto profitirati ukoliko se ide na tender. Fudo pravda rupe po gradu tim sto nema ugovora o odrzavanju.
Oi

#20218 Re: Zeničani

Post by Oi »

Na skupustini kluba, bez usvojenog reprograma, kandidirali bi se samo fudini kadrovi (citaj PP ekipa). Drugi kandidati se ne zele upustati u taj proces i pored fudinog obecanja za reprogram, cisto iz razloga sto mu vise niko ne vjeruje.
Kad bi se usvojio reprogram prije odrzavanja skupstine, bilo bi vise opcija i sa sigurnoscu mogu reci da bi tad fudin kadar glatko izgubio.
Fudo preko svojih poltrona zeli sto prije da se odrzi bilo kakva skupstina i da u upravu udju njegovi ljudi, sto je vjerovatna opcija, jer nece imati protukandidata.
channel10

#20219 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Oi wrote:Na skupustini kluba, bez usvojenog reprograma, kandidirali bi se samo fudini kadrovi (citaj PP ekipa). Drugi kandidati se ne zele upustati u taj proces i pored fudinog obecanja za reprogram, cisto iz razloga sto mu vise niko ne vjeruje.
Kad bi se usvojio reprogram prije odrzavanja skupstine, bilo bi vise opcija i sa sigurnoscu mogu reci da bi tad fudin kadar glatko izgubio.
Fudo preko svojih poltrona zeli sto prije da se odrzi bilo kakva skupstina i da u upravu udju njegovi ljudi, sto je vjerovatna opcija, jer nece imati protukandidata.
Ko glasa na toj skupštini? Članovi jel tako?!
Zašto onda misliš da će glasati za Percu i ekipu?

Zašto niko danas to nije rekao na vijeću? Zašto mu niko nije rekao u facu da potpiše reprogram i da se onda u roku tri pet dana održi skupština?
Casual's

#20220 Re: Zeničani

Post by Casual's »

channel10 wrote:
Oi wrote:Na skupustini kluba, bez usvojenog reprograma, kandidirali bi se samo fudini kadrovi (citaj PP ekipa). Drugi kandidati se ne zele upustati u taj proces i pored fudinog obecanja za reprogram, cisto iz razloga sto mu vise niko ne vjeruje.
Ko glasa na toj skupštini? Članovi jel tako?!
Zašto onda misliš da će glasati za Percu i ekipu?

Zašto niko danas to nije rekao na vijeću? Zašto mu niko nije rekao u facu da potpiše reprogram i da se onda u roku tri pet dana održi skupština?
Zbog toga što će se odjednom sakupiti novih 100 članova ? Trenutno putem Nuhagića rade u klubu šta im je volja.
Ko da mu kaže u facu kada već tri puta Sanja i on odlažu priču o potpisivanju reprograma?
Zanimljivo je šta se sve dešava u PP klubu. Kremić sutra sakuplja potpise, to je inicijativa Perče i Zubana pod palicom Kasumovića. Cilj im je da vode klub iz PP kluba. Ko da ga šta pita kad očigledno radi šta mu volja. Sam proglasio budžet, a sada na GV stavlja odluke o rebalansu ( danas jedna, a slj. sjednicu očekuju nove dvije).
channel10

#20221 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Otkud Kremic sa njima, osim što je tu iz mahale ( ako je to taj na kojeg mislim)? Zar on ne bi trebao raditi za navijače i Ngg?
smartXL

#20222 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Toliko o tim koji se kao bore za celik, ali nemaju muda da se kandiduju. Lako je doci kad ima para i tad se borit, a kad nema, svi repove podvili. S druge strane, svi znaju da ce bit reprogram a opet se uhinjili. Izvlace se na tu kartu da nece uci u celik dok se ne potpise reprogram, a jedini razlog sto se ne kandiduju je sto znaju da i sa reprogramom celik ne cekaju bajni dani. Celiku treba ogroman novac, samo da bi se odrzo, a oni da imaju plan kako doci do novca, kandidovali bi se.

O tim ublehama se suti svo vrijeme.

Ja da imam plan kako spasit celik ja bih se kandidovao, ali ja priznajem da nemam, ne bavim se menadzerstvom, nije mi to struka i ne mijesam se. Dacu podrsku onima koji to znaju i pomoc koliko ja mogu. Plan ozdravljena celika uopste ne postoji, jer da postoji, borili bi se i dalje, obznanili ga, prijavili se...

Casual's

Ti uopste nemas pravo glasa, a raspravljas o ovim stvarima...
Casual's

#20223 Re: Zeničani

Post by Casual's »

channel10 wrote:Otkud Kremic sa njima, osim što je tu iz mahale ( ako je to taj na kojeg mislim)? Zar on ne bi trebao raditi za navijače i Ngg?
Jašta je. Pokušava opet da se uvali. Nije mogao voditi ni Robiju jer nije znao dijeliti karte, a sada on spasioc Čelika :D
channel10

#20224 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Casual's wrote:
channel10 wrote:Otkud Kremic sa njima, osim što je tu iz mahale ( ako je to taj na kojeg mislim)? Zar on ne bi trebao raditi za navijače i Ngg?
Jašta je. Pokušava opet da se uvali. Nije mogao voditi ni Robiju jer nije znao dijeliti karte, a sada on spasioc Čelika :D
A sta rade drugi? Gdje je Demiri, Zenga i ostala ekipa?
Kad neće oni, hoće ko hoće.
Casual's

#20225 Re: Zeničani

Post by Casual's »

channel10 wrote: A sta rade drugi? Gdje je Demiri, Zenga i ostala ekipa?
Kad neće oni, hoće ko hoće.
Diglo ruke. Nisu Fudini jarani, pa znaju da ne mogu. Šeki se isto ušutio. :D
Post Reply