Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dr Kova

#20201 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

Ne može niko sa Super AMOLED ekranom... Tu je Samsung bez premca... Uzeću ja S7, ovo je bio samo izlet sa G4 :mrgreen:
Last edited by Dr Kova on 26/02/2016 09:44, edited 1 time in total.
zateznistub

#20202 Re: Android OS

Post by zateznistub »

skupljac_zeljeza wrote:
Buckethead wrote:G5 je stvarno zvijer... Ali dizajn mi se nikako ne sviđa, beskompromisan je... Ili ti se sviđa ili ne, nema ništa između...
Ali ga Samsung šije i dalje displejom i kamerom...najmanje.
E jbg šije...ko da si samsung uporedio sa LG L7 pa ga šije.

Sve su to sitni detalji..jedan nsapram drugog,

meni licno je veca prednost LG-a izmjenljiva baterija nego sto je razlika u displeju (iako je lik rekao da im je reza ista) i kameri
zateznistub

#20203 Re: Android OS

Post by zateznistub »

matrix2 wrote:najsmješniji su ovi s forom ko oni imaju mobiteli sa izmjenljivpm baterijom
kao kod onih drugih nije izmjenljiva
pa svaka se mijenja, te fore je počeo prvi prodavat ajfun... i... ništa... uzmeš odgovarajući šarafciger i odvrneš na odgovarajućem mjestu, samo nešto više posla, ali plasirat tezu o tome da kod nekih nije izmjenljiva baterija je prvoklasna glupost
Da li si ti ikada otvorio taj "ajfun" ili bilo koji gdje baterija nije user changeable?
Laertes

#20204 Re: Android OS

Post by Laertes »

Laertes wrote:
super_bayern wrote:
ug_lee wrote:Mobitel do 380KM? moze polovan..
Nov Samsung J5 300KM
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_j5-7184.php
Favoritt mi je, ali gdje kupiti? U comtradeu u konzumu u Tz cijena 544 KM (-10% za cash), uz dvije godine fabričke garancije, a deset metara dalje, mobitelshop, 350 KM uz godinu njihove pisane garancije. Hajd' sad budi pametan....
Neki savjet?
zateznistub

#20205 Re: Android OS

Post by zateznistub »

matrix2 wrote:jok, ti si
Nisam te pitao da li znas naci slike, nego da li si rastavljao? I samo sa sarafcigerom velis?
zateznistub

#20206 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Laertes wrote: Neki savjet?
Garancija ovlastenog servisa ima svoju specificnu tezinu, e sad imas li i daje lil ti se vise para ti znas sam najbolje!
zateznistub

#20207 Re: Android OS

Post by zateznistub »

matrix2 wrote:jok ti si

pametnom dovoljno

kad dođem kući, hoš da ti slikam alat
Samo naprijed, mnogo sta si ti obecavao dileja, pa nista...
skupljac_zeljeza

#20208 Re: Android OS

Post by skupljac_zeljeza »

zateznistub wrote: Sve su to sitni detalji..jedan nsapram drugog,
Zavisi koliko je ko muhanat, a ovdje se razlika može uočiti odokativno. :mrgreen: Može se lijepo posao završiti i sa LG-ijem (iskreno sam navijao da pretekne bar sada Samsung, ali LG uvodi module i gubi uređaj kompaktnost), a evo druga godina kako koristim Note 4 i neću ga još mijenjati bar do kraja godine osim ako se ne pokvari ili ga razbijem. Posebno što će u startu Note 6 biti prilično žara pa je mudrije sačekati.
zateznistub

#20209 Re: Android OS

Post by zateznistub »

skupljac_zeljeza wrote:
zateznistub wrote: Sve su to sitni detalji..jedan nsapram drugog,
Zavisi koliko je ko muhanat, a ovdje se razlika može uočiti odokativno. :mrgreen: Može se lijepo posao završiti i sa LG-ijem (iskreno sam navijao da pretekne bar sada Samsung, ali LG uvodi module i gubi uređaj kompaktnost), a evo druga godina kako koristim Note 4 i neću ga još mijenjati bar do kraja godine osim ako se ne pokvari ili ga razbijem. Posebno što će u startu Note 6 biti prilično žara pa je mudrije sačekati.
Pa ne bi ni ja. relno zvijer za koju ti ne treba nista drugo jos dugo vremena...
Laertes

#20210 Re: Android OS

Post by Laertes »

zateznistub wrote:
Laertes wrote: Neki savjet?
Garancija ovlastenog servisa ima svoju specificnu tezinu, e sad imas li i daje lil ti se vise para ti znas sam najbolje!
U tome i jeste problem, ne daje mi se više para, al' ako se zajebem....
GSMArena sugeriše cijenu oko 180 eura. Što je to sad toliko skupo u COmtradeu?
zateznistub

#20211 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Laertes wrote: U tome i jeste problem, ne daje mi se više para, al' ako se zajebem....
Ma znas da je kod nas sve naopako i zajebano. Firme koje prodaju aparate sa pravom garancijom dignu cijene do neba ( moze biti da su i njima nabavne visoke).

piljari sa druge strane imaju jeftinije (bog tepitao odakle i kako nabavljeni) I garanciju koja vazi samo na software koji oni fleshaju kako znaju i umiju, ostalo ne dolazi u obzir, Kod pravih garancija imas garanciju i na punjač i na slusalice i na bateriju 6 mjeseci od kupovine
MOSALJOZE

#20212 Re: Android OS

Post by MOSALJOZE »

Ima li ko iskustva sa ovim covjekom.Vidim da su dojmovi odlični

http://www.olx.ba/artikal/20872210/sams ... g935-32gb/
febo_acm

#20213 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Ja imam Note 5, a zena Note 4... Da budem iskren i nema tu neke velike razlike. Note 5 ima bolju kameru, brzi je i bolji kvalitet izrade, sa druge strane Note 4 ima izmjenjivu bateriju i microSD slot...
Meni je licno Note 5 bolji, ali realno to je nekih 20% napredak.. Toliko je i cijena veca ili je barem bila prije 2 mjeseca kada sam ja kupio Note 5.
I sa Note 4 bi sad bio super zadovoljan.
super_bayern

#20214 Re: Android OS

Post by super_bayern »

zateznistub wrote:
Laertes wrote: U tome i jeste problem, ne daje mi se više para, al' ako se zajebem....
Ma znas da je kod nas sve naopako i zajebano. Firme koje prodaju aparate sa pravom garancijom dignu cijene do neba ( moze biti da su i njima nabavne visoke).

piljari sa druge strane imaju jeftinije (bog tepitao odakle i kako nabavljeni) I garanciju koja vazi samo na software koji oni fleshaju kako znaju i umiju, ostalo ne dolazi u obzir, Kod pravih garancija imas garanciju i na punjač i na slusalice i na bateriju 6 mjeseci od kupovine
Uvoz iz Rusije, nabavna cijena 300KM za J5. Kod njih je tehnika sa cijenama k'o čips. Tijela od fotoaparata i objektivi su tamo daleko jeftiniji nego kod nas.
Facasplaca

#20215 Re: Android OS

Post by Facasplaca »

Planiram uskoro ici u austriju. Moze li neko objasniti zasto su u nas u prosjeku telefoni jeftniji za 200-300 km nego na zapadu. Ne isplati mi se gore uzimat nov telefon, nema veze sto je ovdje skidat sa mreze, opet je nov i radi kako treba...isto ko i gore.
Maharadza

#20216 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Facasplaca wrote:Planiram uskoro ici u austriju. Moze li neko objasniti zasto su u nas u prosjeku telefoni jeftniji za 200-300 km nego na zapadu. Ne isplati mi se gore uzimat nov telefon, nema veze sto je ovdje skidat sa mreze, opet je nov i radi kako treba...isto ko i gore.
Možda su jeftiniji uređaji u piljarama sa upitnom (čitaj: nikakvom) garancijom, ali zato su cijene kod OFICIJELNIH distributera (koji nude jedinu pravu garanciju) daleko veće nego vani!
Facasplaca

#20217 Re: Android OS

Post by Facasplaca »

Govorim o cijenama u Digital Cityju npr. jel oni spadaju u piljare ?

Samsung Galaxy s6 Edge 980 km u Digitalu dok je isti telefon u Saturnu 599 Eura...
supercali

#20218 Re: Android OS

Post by supercali »

Digital univerzalno fonrete hustel sve su to piljare
zateznistub

#20219 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Facasplaca wrote:Govorim o cijenama u Digital Cityju npr. jel oni spadaju u piljare ?

Samsung Galaxy s6 Edge 980 km u Digitalu dok je isti telefon u Saturnu 599 Eura...
Uređaji na koje nije plaćen ni porez ni carina, uređaj koji je nabavljen na crno najvjerovatnije negdje ukradeni ili skinuti sa mreze i sa kako kaze Mahir niakakvom garancijom..nisu reprezent ni u kakvoj komparaciji cijena. Dati pristojnu cijenu a nemati totalno garanciju je za mene mazohizam sirih razmjera ali svako zna za sebe najbolje...
Maharadza

#20220 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Facasplaca wrote:Govorim o cijenama u Digital Cityju npr. jel oni spadaju u piljare ?

Eh, vidiš, u Saturnu dobiješ oficijelnu garanciju, kao i u Kimtecu koji je jedini oficijelni Samsung distributer u BiH, i serviser naravno! SVI ostali su piljari i šverceri čije garancije mogu i na salvetama piskarati - toliko vrijede (jer oni određuju garantne USLOVE)! Za LG je npr Stanić jedini oficijelni, HTC - Agramservis itd.

Naravno, ušteda je realna pri kupovini u piljari ali opet sa sobom nosi rizik garancije po principu "važi dok se telefon ne pokvari" a tu svako za sebe treba odlučiti da li je spreman riskirati! Ja znam da bih radije polovan sa oficijelnom garom nego nov iz piljare! ;-)
Ali_G

#20221 Re: Android OS

Post by Ali_G »

U Hustelu kupljen S4 mini sa garancijom Kimteca, nije skidan s mreze. Kupljen i G2, skinut s mreze. Zalomi se i kod njih svasta:)
skafiskafsnjak

#20222 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Maharadza wrote:

Eh, vidiš, u Saturnu dobiješ oficijelnu garanciju, kao i u Kimtecu koji je jedini oficijelni Samsung distributer u BiH, i serviser naravno! SVI ostali su piljari i šverceri čije garancije mogu i na salvetama piskarati - toliko vrijede (jer oni određuju garantne USLOVE)! Za LG je npr Stanić jedini oficijelni, HTC - Agramservis itd.

Naravno, ušteda je realna pri kupovini u piljari ali opet sa sobom nosi rizik garancije po principu "važi dok se telefon ne pokvari" a tu svako za sebe treba odlučiti da li je spreman riskirati! Ja znam da bih radije polovan sa oficijelnom garom nego nov iz piljare! ;-)
:thumbup:
DZONPI

#20223 Re: Android OS

Post by DZONPI »

Zna li iko kako skinut flashplayer za ipad 2 tablet nemogu nikako da skinem.
madesa

#20224 Re: Android OS

Post by madesa »

nemam notifikacije na ikonama fc vibera instagrama itd .zna li neko u cemu je problem?
Raigor Stonehoof

#20225 Re: Android OS

Post by Raigor Stonehoof »

DZONPI wrote:Zna li iko kako skinut flashplayer za ipad 2 tablet nemogu nikako da skinem.
fulio si temu druze :D
Post Reply