Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#20201 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da se nadovežem na ovu refleksiju sa @LIbero i potavim pitanje @pk
@pk i sam si rekao da si u predizbornoj kampanji bio iznenađen koliko ljudi prati televizirane sjednice skupštine Kantona. Na stranu sad što mislim da su vama kao stranci pomogle u broju glasova. Neovisno o tome kome pomažu, a kome ne, zar nisu građani svojim novcem kojim plaćaju i vijećnike i javne emitere zaslužili da imaju prijenose. Primjer mogu biti susjedne države, jer ih imaju i Srbija i Hrvatska. Da li ste ovo pitanje postavili ikada i ako jeste, kakav ste odgovor i od koga dobili i da li ćete isto pitanje postavljati i u budućnosti? hvala.
@pk i sam si rekao da si u predizbornoj kampanji bio iznenađen koliko ljudi prati televizirane sjednice skupštine Kantona. Na stranu sad što mislim da su vama kao stranci pomogle u broju glasova. Neovisno o tome kome pomažu, a kome ne, zar nisu građani svojim novcem kojim plaćaju i vijećnike i javne emitere zaslužili da imaju prijenose. Primjer mogu biti susjedne države, jer ih imaju i Srbija i Hrvatska. Da li ste ovo pitanje postavili ikada i ako jeste, kakav ste odgovor i od koga dobili i da li ćete isto pitanje postavljati i u budućnosti? hvala.
-
Pedja Kojovic
#20202 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
katarinakosaca
Mislim da je jako korisno - i za to se zalazem - da postoji TV kanal koji snima, uzivo prenosi i daje na slobodno koristenje drugim medijima sve aktivnosti vlasti - kao sto je to slucaj u mnogim razvijenim zemljama.
Moguce je, naravno, da cinjenica da se sjednice Skupstine prenose uzivo, utice, pa mozda i neproduktivno, na rad same Skupstine.
(Dakle, pojedini poslanici se ne obracaju prisutnim poslanicima nego TV publici ali mislim da je korisnost tv prijenosa za razvoj demokratije i transparentnost daleko veca od te "zloupotrebe").
p.k.
Mislim da je jako korisno - i za to se zalazem - da postoji TV kanal koji snima, uzivo prenosi i daje na slobodno koristenje drugim medijima sve aktivnosti vlasti - kao sto je to slucaj u mnogim razvijenim zemljama.
Moguce je, naravno, da cinjenica da se sjednice Skupstine prenose uzivo, utice, pa mozda i neproduktivno, na rad same Skupstine.
(Dakle, pojedini poslanici se ne obracaju prisutnim poslanicima nego TV publici ali mislim da je korisnost tv prijenosa za razvoj demokratije i transparentnost daleko veca od te "zloupotrebe").
p.k.
-
Innovation
#20203 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja Kojovic wrote:katarinakosaca
p.k.
Ovo je upravo tako. Zato svaka tacka dnevnog reda, traje duze nego sto bi trebala.
ali mislim da je korisnost tv prijenosa za razvoj demokratije i transparentnost daleko veca od te "zloupotrebe").
- homega
#20204 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Šteta za njihovo liberalno-kapitalističko političko opredjeljenje, bili bi odlični socijalisti, da su tamo orjentiraniInnovation wrote:Pedja Kojovic wrote:katarinakosaca
p.k.![]()
Ovo je upravo tako. Zato svaka tacka dnevnog reda, traje duze nego sto bi trebala.
ali mislim da je korisnost tv prijenosa za razvoj demokratije i transparentnost daleko veca od te "zloupotrebe").
-
kox
#20205 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prenošenje sjednica na tv-u za mene zaista nema nikakvog smisla, samo bi dovelo do beskonačnih zasijedanja i govorancija poslanika koji zapravo nemaju šta da kažu osim da se samoreklamiraju. Neki kratki pregled OK, a prenos eventualno na internetu pa kome se da da na to troši vrijeme - bujrum.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#20206 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@homega, socijalni liberali, il' socijal liberalizam nije ni politicka misao, niti su ljudi koji podrzavaju tu misao, oni koji se bore za liberalni-kapitalizam, narocito u odnosu drzave spram pojedinca kao osnovnog interesa ove politike. Vise bih rekao da je to neki politicki prelazni model izmedju socijalizma i kapitalizma. Stim sto zbog odnosa ka slobodama pojedinca, kao bazicnog interesa ove opcije, sekularizma i odnosa spram radikalnog klerikalizma i nacionaoizma....stranke, i pojedinci, koji se smatraju socijal-liberalne su najkvalitetnije pozicionirane kao stranke lijevoga centra.
Sto se tice teme oko eventualnog prekida prenosa sjednica, to bi bilo korak unazad demokraticnosti drustva, par koraka blaze od recimo onog pokusaja da se proguraju zatvorene stranacke liste na izborima. Sto su pokusali progurati.
Transparentnost, otvorenost spram javnosti, pojedincima....gladaocima... koji su dali svoje glasove istim tim poslanicima, ne moze biti na milost i nemilost po pravilu stranacki obojenim medijima i urednicima, i njihovim interesima i volji, na koji nacin ce montirati 3 do 5 minuta priloga sa neke sjednice.
Politizacija prenosa, od strane pojedinaca, sto je istina da se desavalo, moze, i treba, da se uredi i uokviri na drugi nacin. A ne, fakticki, cenzurom.
Sto se tice teme oko eventualnog prekida prenosa sjednica, to bi bilo korak unazad demokraticnosti drustva, par koraka blaze od recimo onog pokusaja da se proguraju zatvorene stranacke liste na izborima. Sto su pokusali progurati.
Transparentnost, otvorenost spram javnosti, pojedincima....gladaocima... koji su dali svoje glasove istim tim poslanicima, ne moze biti na milost i nemilost po pravilu stranacki obojenim medijima i urednicima, i njihovim interesima i volji, na koji nacin ce montirati 3 do 5 minuta priloga sa neke sjednice.
Politizacija prenosa, od strane pojedinaca, sto je istina da se desavalo, moze, i treba, da se uredi i uokviri na drugi nacin. A ne, fakticki, cenzurom.
-
walk_M-A-N
#20207 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo je za podrzati. Prvo kao obavezu da se nekad preispita organizacija i napravi bolje, a drugo kao pogodak za Min. stambene politike koje je nepotrebno.Pedja Kojovic wrote: U nasem programu za KS - koji mozete vidjeti na nasoj web stranici- redukcija broja ministarstava je jedan od poslova koje, po nasem misljenju, treba obaviti i prije formiranje Vlade. Mi kao primjer, navodimo, upravo slucaj ministarstva za stambena pitanja i prostornog uredjenja.
Ovo nije za podrzati, suprotno. Tu i nema nesto previse zaposlenih, kada se ne racuna PPZ, i bilo bi stetno ovo razdvajati. Ono sto treba Min. obrazovanja je bolja organizacija rada.Pedja Kojovic wrote: Mislim da bi svakako trebalo razmisliti o mogucnosti odvajanja osnovnog i srednjeg obrazovanje od visokog kojem bi, po meni, trebala pripasti i nauka. Mladi bi svakako trebalo biti u onom resoru koji rukovodi osnovnim i srednjim.
Ako se misli na razdvajanje kulture i sporta u 2 ministarstva, to bi stvarno bilo besmisleno....I u funkciji smao jos 1 nove fotelje i dodatnog zaposljavanja.Pedja Kojovic wrote: O odvajanju kulture i sporta se cesto govorilo ali ja ne vidim dovoljno razloga za stvaranje jos jednog ministarstva niti bih se protivio da ministar tog resora nekad bude neko iz oblasti sporta.
Odlican i vazan prijedlog. Pa vidite naziv Min. i njihovu web stranicu, sve je smao zastita okolisa, komunalne privrede nigdje. Naravno pod uslovom da izabrani ministri u oba ministarstva budu sposobni i predani radu.Pedja Kojovic wrote: Mi imamo svoje stavove i prijedlog o tome kako bi sve to trebalo "ispremjestati" (komunalnu privredu iz ministarstva porostornog uredjenja prebaciti u ministarstvo privrede,
Pedja Kojovic wrote: ukinuti agenciju za besplatnu pravnu pomoc kao nezavisni organ i "smjestiti" ga u ministarstvo pravde, TVSA iz ministarstva pravde...dati u koncesiju)
Ne razumijem se u ovo. za ove strucne svati bih volio vidjetli neku tabelu za-protiv bespaltna pravna pomoc kao Zavod sada i u okviru Min. pravde. Valjda je u aktu o osnivanju to terbalo pisati? Jedino se slazem da je ministrica bila nekompetentna i milsim da je to problem a ne organizacija.
Pedja Kojovic wrote: S druge strane, mislim da treba razmisliti o jacanju resora, pa cak i posebnog ministarstva, za, recimo, turizam koji je najbrze rastuca industrijska grana u KS.
Nadam se samo da nece biti nikakvo posebno ministarstvo. Ako neko misli da to moze bolje, onda neka pokrene sektor za turizam u Privredi, i neka to opravda zaradom i prihodima, ali i to je upitno sa Tur. zajednicom i svim drugim.
- homega
#20208 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja pišem ovo, za NS:

Ti pišeš ovo:homega wrote:Šteta za njihovo liberalno-kapitalističko političko opredjeljenje, bili bi odlični socijalisti, da su tamo orjentirani...
Alaha mi, ništa nisam shvatio-LIBERO- wrote:@homega, socijalni liberali, il' socijal liberalizam nije ni politicka misao, niti su ljudi koji podrzavaju tu misao, oni koji se bore za liberalni-kapitalizam, narocito u odnosu drzave spram pojedinca kao osnovnog interesa ove politike. Vise bih rekao da je to neki politicki prelazni model izmedju socijalizma i kapitalizma. Stim sto zbog odnosa ka slobodama pojedinca, kao bazicnog interesa ove opcije, sekularizma i odnosa spram radikalnog klerikalizma i nacionaoizma....stranke, i pojedinci, koji se smatraju socijal-liberalne su najkvalitetnije pozicionirane kao stranke lijevoga centra.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#20209 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tarik Haveric iz Nase Stranke je jedna od trojice zastupnika iz skupstine Kantona Sarajevo koji ce koristii Bijeli Hljeb u narednoj godini.
Nasa Stranka -1 point
Nasa Stranka -1 point
- Helena2014
#20210 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Slo Burner wrote:Tarik Haveric iz Nase Stranke je jedna od trojice zastupnika iz skupstine Kantona Sarajevo koji ce koristii Bijeli Hljeb u narednoj godini.
Nasa Stranka -1 point
- O'zone
- Globalni moderator
#20211 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma stani bolan! Pa imaju ljudi neko opravdanjeSlo Burner wrote:Tarik Haveric iz Nase Stranke je jedna od trojice zastupnika iz skupstine Kantona Sarajevo koji ce koristii Bijeli Hljeb u narednoj godini.
Nasa Stranka -1 point
- It_is_a_Leclerc
#20212 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izgleda da se borba protiv zloupotreba budžetskih sredstava kod Naše stranke zadržava na deklarativnom nivou i na nivou cmizdravih prekidanja pregovora zbog nekakvih izdaja nekakvih lijevih nekakvih ideja.Slo Burner wrote:Tarik Haveric iz Nase Stranke je jedna od trojice zastupnika iz skupstine Kantona Sarajevo koji ce koristii Bijeli Hljeb u narednoj godini.
Nasa Stranka -1 point
- Banksy
#20213 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zadnji za kojeg bih pomislila ...
Tarik Haveric iz Nase Stranke je jedna od trojice zastupnika iz skupstine Kantona Sarajevo koji ce koristii Bijeli Hljeb u narednoj godini.
- Slo Burner
#20214 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni su oni bili dovoljno simpaticni da im na zadnjim izborima dam glas, da bi na kraju ispalo da su ovi iz Nase Stranke na mojoj opstini lobirali za SDA.
PS: Na kraju im se to isplatilo, dobili su posao u opstini
PS: Na kraju im se to isplatilo, dobili su posao u opstini
-
Pedja Kojovic
#20215 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Posto sam clan komisije koja je jutros odlucivala o ovim pitanjima mozda mogu ponuditi neke informacije...
Mandat zastupnika iz prethodnog mandata je prestao 21. novembra kada je odrzana konstituirajuca sjednica SKS.
Medjutim, komisija zaduzena za razrjesenje radno pravnih odnosa, koja je trebala, a greskom Kolegija nije, osnovana tada, samim tim nije ni mogla izdati Tariku rjesenje o prestanku radnog odnosa u SKS i time mu omoguciti da svom poslodavcu u Zenici (Pravni fakultet u Zenici) donese dokument koji bi mu omogucio povratak na radno mjesto na kojem je ranije radio.(Potvrdu od prestanku radnog odnosa sa SKS je pokusavao dobiti od oktobra) Istovremeno, sa 21. novembrom, su, s druge strane, prestale uplate plata kao i svih doprinosa. Posto se Tarik na svoje radno mjesto profesora moze vratiti, odnosno, ugovor sa fakultetom moze potpisati, tek 31. januara - za mjesec i nesto dana - podnio je zahtijev da mu se naknada isplacuje do tog datuma jer bi u protivnom bio bez ikakve plate dva, tri mjeseca - a njegovo generalno finansijsko stanje, koliko sam shvatio to ne dopusta.
Nedzad Fazlija i Faruk Efendic su podnijeli uobicajene zahtijeve - na koje imaju zakonsko pravo.
Meni licno je nejasno zasto je komisija uopste dovedena da glasa o ovim zahtijevima jer to sugerise da komisija ima pravo da arbitrarno primjenjuje zakon, odnosno, da kroz davanje ili nedavanje nekog zakonskog prava iskazuje svoj politicki stav prema tom zakonskom rjesenju.
Dva savjetnika predsjedavajuce Mrijane Malic - za koja niko nije ni znao da postoje - su takodje podnijela zahtijeve za bijeli hljeb.
Njihovi zahtjevi su odbijeni jer kantonalni, za razliku od federalnog, zakon ne predvidja "bijeli hljeb" za tu funkciju.
Zatrazeno je misljenje Ureda za zakonodavstvo.
p.k.
Mandat zastupnika iz prethodnog mandata je prestao 21. novembra kada je odrzana konstituirajuca sjednica SKS.
Medjutim, komisija zaduzena za razrjesenje radno pravnih odnosa, koja je trebala, a greskom Kolegija nije, osnovana tada, samim tim nije ni mogla izdati Tariku rjesenje o prestanku radnog odnosa u SKS i time mu omoguciti da svom poslodavcu u Zenici (Pravni fakultet u Zenici) donese dokument koji bi mu omogucio povratak na radno mjesto na kojem je ranije radio.(Potvrdu od prestanku radnog odnosa sa SKS je pokusavao dobiti od oktobra) Istovremeno, sa 21. novembrom, su, s druge strane, prestale uplate plata kao i svih doprinosa. Posto se Tarik na svoje radno mjesto profesora moze vratiti, odnosno, ugovor sa fakultetom moze potpisati, tek 31. januara - za mjesec i nesto dana - podnio je zahtijev da mu se naknada isplacuje do tog datuma jer bi u protivnom bio bez ikakve plate dva, tri mjeseca - a njegovo generalno finansijsko stanje, koliko sam shvatio to ne dopusta.
Nedzad Fazlija i Faruk Efendic su podnijeli uobicajene zahtijeve - na koje imaju zakonsko pravo.
Meni licno je nejasno zasto je komisija uopste dovedena da glasa o ovim zahtijevima jer to sugerise da komisija ima pravo da arbitrarno primjenjuje zakon, odnosno, da kroz davanje ili nedavanje nekog zakonskog prava iskazuje svoj politicki stav prema tom zakonskom rjesenju.
Dva savjetnika predsjedavajuce Mrijane Malic - za koja niko nije ni znao da postoje - su takodje podnijela zahtijeve za bijeli hljeb.
Njihovi zahtjevi su odbijeni jer kantonalni, za razliku od federalnog, zakon ne predvidja "bijeli hljeb" za tu funkciju.
Zatrazeno je misljenje Ureda za zakonodavstvo.
p.k.
- Slo Burner
#20216 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nista od tog mu ne daje moralno pravo da naplacuje rad koji ne obavlja !
-
Pedja Kojovic
#20217 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sly burner
I ja tako mislim.
p.k.
I ja tako mislim.
p.k.
- madner
#20218 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Populizam, ako je zakon manjkav treba ga mjenjati, tj. izbrisati tu mogucnost.
PRIMAJU PENZIJU A NE RADE.
PRIMAJU PENZIJU A NE RADE.
- lerdi
#20219 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znao sam da ima neko razumno objašnjenje. 
- Helena2014
#20220 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
lerdi wrote:Znao sam da ima neko razumno objašnjenje.
-
Innovation
#20221 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naše stranke iz reda ostalih u Dom naroda Parlamenta FBiH iz Skupštine Kantona Sarajevo ne ispunjava uslove za ovjeru, jer se jedan od predloženih kandidata Sabina Čudić na lokalnim izborima 2012. godine drugačije nacionalno izjasnila.
-
StupskaBitanga
#20222 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
šta je bila?
Marsovac
Marsovac
-
VjecitiStudent
#20223 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I tako, propade još jedna guzovača.Innovation wrote:Naše stranke iz reda ostalih u Dom naroda Parlamenta FBiH iz Skupštine Kantona Sarajevo ne ispunjava uslove za ovjeru, jer se jedan od predloženih kandidata Sabina Čudić na lokalnim izborima 2012. godine drugačije nacionalno izjasnila.
Koji ste vi politički diletanti ...
-
VjecitiStudent
#20224 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam šta bi onda, no sad je svakako u skupini Smajića, Plehe, Bjelaka ...StupskaBitanga wrote:šta je bila?
Marsovac
-
StupskaBitanga
#20225 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čekaj možda Peđa i za ovo ima objašnjenje