Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Muhamed Đakmić

#20201 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Portugal nama ne leži apsolutno nikako. Više bi nam ležao da sakupimo ekipu mesara iz našeg prvenstva nego ove naše što znaju lopte igrati.
nihoniho

#20202 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

.
MightyMatch

#20203 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

nihoniho wrote:.
Apsolutno se slazem s tobom u ovom postu @honihoni.
jeza u ledja

#20204 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

nihoniho wrote:Taj sluzbeni zahtijev, sto ga pominjes, je papir koji savez salje igracu na potpis, uz, logicno, prethodne konsultacije..

Halo!! Kuc kuc! Ima li koga??
Ko obavlja te prethodne konsultacije ako ne on (igrac) i selektor, prije svega? U stvari ne bi trebao biti ni selektor, vec neki potrcko iz saveza, no u ovom slucaju jeste selektor - koji je obavio te konsultacije sa doticnim prije skoro godinu dana. U tim konsultacijama, kako ih sam nazivas, doticni igrac treba da se jasno slozi sa tim da zeli neuslovno presaltati se na nase drzaljvanstvo. Ako on selektoru kaze bilo sta tipa , "ne znam jos", "vidjecu", "mozda ako me odmah zovnete u repku", "trebam jos da razmislim", "imam jos neke papire prethodno da sredim", "kakicu ili necu" onda znaci da je DO NJEGA, a ne do selektora ili saveza. Razumijes? Tek onda mu valjda neki potrcko iz saveza moze poslati taj papir. U SUPROTNOM, besmisleno je slati papir nekome ko se nije slozio da bezuslovno odradi taj posao. Mogu tako poslati papir i Ronaldu pa ako potpise-potpise...

Sva prica se svodi na to Susic laze. Zasto bi lagao? Zasto vjerujes vise nekom Svicarcu, a ne Susicu? Cak i ako ne gledas na taj nacin, vec cisto kroz interese - ovaj ima visestruke interese, a Susic samo jedan. Zasto bi vjerovao Hajrovicu? Ne, problem je u tebi jer ti imas neosnovanu averziju prema Susicu, gdje sve sto on radi ne valja. Da nije tako ne bi zapocinjao cak raspravljati i o tome kakav je bio igrac.

Ej, pazi logicke, znaci po tebi selektor ga nazove, ovaj navodno pristane, sve fino, a onda kao Susic ga zajebe tako sto ne pogura da mu se papiri posalju? Sto ga je onda zvao koji kurac?
DonVito

#20205 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

popokatepetl_com wrote:Kako ovi Englezi promjenise onom Carlu Jenkinsonu u roku od par dana iz finskog u englesko sportsko drzavljanstvo, a to ovim nasim debilima procedura od par mjeseci?
A ti mislis da je BIH u ocima FIFE tj. UEFE toliko mocna, ono bas ima jak lobi kao Engleska :lol: svasta. Sad se zapitaj za koliko bi Francuska dobila..

Da ti pojasnim zasto bi Uefa/FIFA (Platini, Blater) npr. pojecavao BIH tj. vadio iz govana tamo gdje su sami upali i to npr. pred konkurenciju BIH ispred Francuske a ovaj drugi protiv svog zalizanog Ronalda (on otvoreno kaze Ronaldo mora biti na SP).. polako sacekas bukvalno receno 2 g i dobijes nog. drz njima se ne zuri za BIH.

Mujdza je cekao 1g.
Last edited by DonVito on 11/12/2012 23:36, edited 1 time in total.
nihoniho

#20206 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

jeza u ledja wrote:
nihoniho wrote:Taj sluzbeni zahtijev, sto ga pominjes, je papir koji savez salje igracu na potpis, uz, logicno, prethodne konsultacije..

Halo!! Kuc kuc! Ima li koga??
Ko obavlja te prethodne konsultacije ako ne on (igrac) i selektor, prije svega? U stvari ne bi trebao biti ni selektor, vec neki potrcko iz saveza, no u ovom slucaju jeste selektor - koji je obavio te konsultacije sa doticnim prije skoro godinu dana. U tim konsultacijama, kako ih sam nazivas, doticni igrac treba da se jasno slozi sa tim da zeli neuslovno presaltati se na nase drzaljvanstvo. Ako on selektoru kaze bilo sta tipa , "ne znam jos", "vidjecu", "mozda ako me odmah zovnete u repku", "trebam jos da razmislim", "imam jos neke papire prethodno da sredim", "kakicu ili necu" onda znaci da je DO NJEGA, a ne do selektora ili saveza. Razumijes? Tek onda mu valjda neki potrcko iz saveza moze poslati taj papir. U SUPROTNOM, besmisleno je slati papir nekome ko se nije slozio da bezuslovno odradi taj posao. Mogu tako poslati papir i Ronaldu pa ako potpise-potpise...

Sva prica se svodi na to Susic laze. Zasto bi lagao? Zasto vjerujes vise nekom Svicarcu, a ne Susicu? Cak i ako ne gledas na taj nacin, vec cisto kroz interese - ovaj ima visestruke interese, a Susic samo jedan. Zasto bi vjerovao Hajrovicu? Ne, problem je u tebi jer ti imas neosnovanu averziju prema Susicu, gdje sve sto on radi ne valja. Da nije tako ne bi zapocinjao cak raspravljati i o tome kakav je bio igrac.

Ej, pazi logicke, znaci po tebi selektor ga nazove, ovaj navodno pristane, sve fino, a onda kao Susic ga zajebe tako sto ne pogura da mu se papiri posalju? Sto ga je onda zvao koji kurac?
Objasnio sam xy puta o cemu se radi, ako nisi shvatio, neces shvatiti nikad i tacka.
Niko ga nije nazvao 10 mjeseci, niti mu ponudio bilo kakav angazman u reprezentaciji BiH.Kada ga je Susic zvao, Hajrovic mu je rekao da zeli igrati u reprezentaciji ali Susic nije bio , kako sam kaze, impresioniran. Je li sad' jasnije!
I popusti, ovo je vec pitanje prirodne inteligencije..
jeza u ledja

#20207 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Zasto ga je zvao?
nihoniho

#20208 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

jeza u ledja wrote:Zasto ga je zvao?
Pa sto mene pitas zasto ga j3e zvao !? Pitaj Susica !
Susic je rekao da je razgovarao sa Hajrovicem, da ovaj zeli igrati u BiH ali da treba srediti neke papire , i dodao da ga nije impresionirao .
just principe

#20209 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by just principe »

nihoniho wrote: Susic je rekao da je razgovarao sa Hajrovicem, da ovaj zeli igrati u BiH ali da treba srediti neke papire , i dodao da ga nije impresionirao .

igrac koji voli BiH i koji je patriota kao npr Pjanic ne bi nikad zaigrao za drugu drzavu ( makar se radilo o prijateljskoj ) taman da ga svi unaprijed odjebu od selektora, igraca do navijaca
MightyMatch

#20210 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

nihoniho wrote:
Susic je rekao da je razgovarao sa Hajrovicem, da ovaj zeli igrati u BiH ali da treba srediti neke papire , i dodao da ga nije impresionirao .
Kad ga je gledao odigrao je lose tekmu,uostalom u to vrijeme je vise grijao klupu,nego bio standardan.
Reci da ga je impresirao prvo bi slagao samog Izeta a onda i sebe kao i navijace BIH repke.
Zato Papeta veliki igraci i svjetski treneri ga izuzetno cijene zato sto je kod njega sto na umu to na drumu.
Za razliku od nikogovica za kojeg je cula samo bliznja familija.
Sto se tice papirologije sve i jedan igrac koji ima kvalitet a iskreno je zelio zaigrati za BIH repku na kraju je to i ucinio.
nihoniho

#20211 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

just principe wrote:
nihoniho wrote: Susic je rekao da je razgovarao sa Hajrovicem, da ovaj zeli igrati u BiH ali da treba srediti neke papire , i dodao da ga nije impresionirao .

igrac koji voli BiH i koji je patriota kao npr Pjanic ne bi nikad zaigrao za drugu drzavu ( makar se radilo o prijateljskoj ) taman da ga svi unaprijed odjebu od selektora, igraca do navijaca
http://www.youtube.com/watch?v=H38hPomRrzg

Molim da poslusas na "1.50..
..ne mogu cekati godinu ..itd
Fala i zivio !
jeza u ledja

#20212 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

nihoniho wrote:
I sta bi sa tim papirima? Ne znam zasto slijepo predpostavljas da je cijela procedura samo do saveza, a ne i do igraca (odnosno njegovog menadzera?)

Izjava o impresioniranju je izvadjena iz konteksta, zato sam ti trazio citat.

"Radi se o dobrom igraču, čije sam igre pratio i stalno sam bio u kontaktu sa njegovim menadžerom. Jednom sam razgovarao i sa Hajrovićem i njemu je sasvim jasno bilo šta mu je činiti. On je trebao podnijeti zahtjev da dobije naše državljanstvo, odnosno da promijeni sportsko državljanstvo, budući da je nastupao za mlađe selekcije Švicarske. No, to se nije desilo", rekao je Sušić za Klix.ba, navodeći kako mu je Hajrovićev menadžer još prije dva mjeseca najavio ovakav scenarij.

I odkud uostalom znas da Hajrovic nije dobio od Saveza ono sto je trebao?
nihoniho

#20213 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

jeza u ledja wrote:
nihoniho wrote:
I sta bi sa tim papirima? Ne znam zasto slijepo predpostavljas da je cijela procedura samo do saveza, a ne i do igraca (odnosno njegovog menadzera?)

Izjava o impresioniranju je izvadjena iz konteksta, zato sam ti trazio citat.

"Radi se o dobrom igraču, čije sam igre pratio i stalno sam bio u kontaktu sa njegovim menadžerom. Jednom sam razgovarao i sa Hajrovićem i njemu je sasvim jasno bilo šta mu je činiti. On je trebao podnijeti zahtjev da dobije naše državljanstvo, odnosno da promijeni sportsko državljanstvo, budući da je nastupao za mlađe selekcije Švicarske. No, to se nije desilo", rekao je Sušić za Klix.ba, navodeći kako mu je Hajrovićev menadžer još prije dva mjeseca najavio ovakav scenarij.

I odkud uostalom znas da Hajrovic nije dobio od Saveza ono sto je trebao?
Pa zato sto bi tvoj Susic, savez, novinarske falange koje ga podrzavaju ..jedva docekali da to podastru kao krunski dokaz ali ne mogu, jer nisu.
Susic, sudeci po ovoj izjavi, nije informisan da Hajrovici imaju pasos.
Doduse, nije on mnogo sta informisan, npr, i danas tvrdi da Hajrovic nema pravo nastupa za BiH jer je nastupio u prijateljskoj za Svicarce (!?) sto bi onda bio informisan o pasosima i procedurama..tuga.

I sto se uopste provaljuje i spominje da prica sa menadzerima igraca !? Gdje si cuo da selektori komuniciraju s menadzerima , osim ako se ne radi o lopvlucima !> I ako komuniciraju , to kriju.Je li se radi o nekom poslovnom transferu ili reprezentaciji !?
Taj susic iz gluposti srlja u jos vecu !
just principe

#20214 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by just principe »

nihoniho wrote: http://www.youtube.com/watch?v=H38hPomRrzg

Fala i zivio !

garant i ovaj svicarski pakas nije mogao da ceka, pa je poletio kod Hitzfelda. Nemoj molim te vise njega spominjti. Nasu reprezentaciju je samo iskoristio da bi preko nje ubrzao poziv u Svicu a samim time i prodao se..
jeza u ledja

#20215 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Pa sta mislis ko sredjuje te papire nego njegov menadzer?

U izjavi kaze "...da dobije naše državljanstvo, odnosno da promijeni sportsko državljanstvo". To ne znaci nuzno da Susic misli da ovaj nema nas pasos.

Susic ne mora da zna detalje o promjeni drzavljanstva. Sve sto on treba da zna je li ga ovaj dobio ili nije. Nije njegovo da to sredjuje.
Kad shvatis da Hajrovici nisu prvi i jedini koji su prolazili kroz tu proceduru, i da su drugi bili uspjesni u tome, onda ces shvatiti da problem nije u savezu, a pogotovo ne u Susicu, vec u tom Hajrovicu, koji sjedi na dvije stolice. Susic je ucinio prvi korak, dalje nije do njega vec do igraca.
Last edited by jeza u ledja on 12/12/2012 00:24, edited 1 time in total.
nihoniho

#20216 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

just principe wrote:
nihoniho wrote: http://www.youtube.com/watch?v=H38hPomRrzg

Fala i zivio !

garant i ovaj svicarski pakas nije mogao da ceka, pa je poletio kod Hitzfelda. Nemoj molim te vise njega spominjti. Nasu reprezentaciju je samo iskoristio da bi preko nje ubrzao poziv u Svicu a samim time i prodao se..
Dobro to, nego imas li sta reci na Pjanicev apsolutni patriotizam ? Ono, ne bi on nikad, ni da mu kozu deru..?
Tanke su ti procjene, a nisi ni informisan..i rijecnik, sve se slaze..
just principe

#20217 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by just principe »

nihoniho wrote: Dobro to, nego imas li sta reci na Pjanicev apsolutni patriotizam ? Ono, ne bi on nikad, ni da mu kozu deru..?

stani ti dovodis u pitanje njegov patriotizam jel. :-)
Odgovorno tvrdim da bi igrao samo za BiH. A to sto kaze da ne moze da ceka duze od godine je bilo samo da ubrza proceduru poziva za BiH..
Last edited by just principe on 12/12/2012 00:28, edited 1 time in total.
nihoniho

#20218 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

jeza u ledja wrote:Pa sta mislis ko sredjuje te papire nego njegov menadzer?

U izjavi kaze "...da dobije naše državljanstvo, odnosno da promijeni sportsko državljanstvo". To ne znaci nuzno da Susic misli da ovaj nema nas pasos.

Susic ne mora da zna detalje o promjeni drzavljanstva. Sve sto on treba da zna je li ga ovaj dobio ili nije. Nije njegovo da to sredjuje.
Kad shvatis da Hajrovici nisu prvi i jedini koji su prolazili kroz tu proceduru, i da su drugi bili uspjesni u tome, onda ces shvatiti da problem nije u savezu, a pogotovo ne u Susicu, vec u tom Hajrovicu, koji sjedi na dvije stolice. Susic je ucinio prvi korak, dalje nije do njega vec do igraca.
Koje bolan papire sredjuje menadzer !? Pa menadzerima se ne da primirisati u reprezentativni nogomet, tjeraju ih iz hotela !? O cemu ti pricas !?
Hajrovic nije prvi , to i ja pokusavam da ti kazem. Bakovic u intervjuu, oko Mujdze kaze, parafraziram>
"Poslali smo mu pristupnicu, potpisao je, sada cekamo papir u kom Hrvati trebaju da potvrde da nije nastupao za hrvatske seniore itd.."
nihoniho

#20219 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

just principe wrote:
nihoniho wrote: Dobro to, nego imas li sta reci na Pjanicev apsolutni patriotizam ? Ono, ne bi on nikad, ni da mu kozu deru..?

Odgovorno tvrdim da bi igrao samo za BiH. A to sto kaze da ne moze da ceka duze od godine je bilo samo da ubrza proceduru poziva za BiH..
Dobro , to ti sada uz pomoc nekih mentalnih tehnika tvrdis da znas sta je Pjanic misli, a sta misli Hajrovic, je li?
Pjanic rece, NE MOGU CEKATI ..
Ima razlika, Bosna se digla da se Pjanicu pomogne oko papira, u slucaju Hajrovic, Bosna se digla da ga proglasi izdajnikom. Zasto? Zato sto je sada "na vlasti" sveti Susic, a tada su bili lopovi i kriminalci iz saveza," savez napolje" i ostale parole..
Ja tebi odgovorno tvrdim, da je tada selektor bio Susic,bar po onome sto sada pokazuje, Pjanic nikada ne bi zaigrao za BiH, jer bi se specijalne Susiceve medijske jedinice, postarale da ocrne Pjanica i otjeraju ga sto dalje od Bosne.
MightyMatch

#20220 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

nihoniho wrote:
just principe wrote:

Dobro , to ti sada uz pomoc nekih mentalnih tehnika tvrdis da znas sta je Pjanic misli, a sta misli Hajrovic, je li?
Ima razlika, Bosna se digla da se Pjanicu pomogne oko papira, u slucaju Hajrovic, Bosna se digla da ga proglasi izdajnikom. Zasto? Zato sto je sada "na vlasti" sveti Susic, a tada su bili lopovi i kriminalci iz saveza," savez napolje" i ostale parole..
Ja tebi odgovorno tvrdim, da je tada selektor bio Susic,bar po onome sto sada pokazuje, Pjanic nikada ne bi zaigrao za BiH, jer bi se specijalne Susiceve medijske jedinice, postarale da ocrne Pjanica i otjeraju ga sto dalje od Bosne.
Ti i odgovorne tvrdnje WTF :-)
Pa te ''medijske jedinice''su na slamku krv pile Papetu kad je ovaj gurao Pjanica u prvih jednanaest i uz duz i poprijeko.Cak i onda kad je ovaj debelo na klupi u klubu bio.
Dokle ce te tvoje nebulozne ''odgovorne tvrdnje da idu''Izgleda dok @bureku iz spacea ne pukne kardan.
nihoniho

#20221 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

Ti i odgovorne tvrdnje WTF :-)
Pa te ''medijske jedinice''su na slamku krv pile Papetu kad je ovaj gurao Pjanica u prvih jednanaest i uz duz i poprijeko.Cak i onda kad je ovaj debelo na klupi u klubu bio.
Dokle ce te tvoje nebulozne ''odgovorne tvrdnje da idu''Izgleda dok @bureku iz spacea ne pukne kardan.
Moja diskusija je utemeljena argumentima i iskustvom iz nedavnih, realnih dogadjaja, to ti sto nemas sta da kazes, to je tvoj problem.
Sto se tice poziva na ban, ja se, za razliku od tebe i pojedinaca , ne sluzim se eksplicitnim uvredama i moj arsenal nisu provokacije i kreveljenje, nego normalna diskusija. Vi tu diskusiju pokusavate dovesti na polje uvreda , pa isprovocirati banovanje.
To sada radis i , s obzirom da se sluzis podlim sredstvima, kod mene ides na "ignore" !
MightyMatch

#20222 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

Fazon je sto ti takvim pisanjem i onim koji su izricito protiv Susica i veliki kriticari osim ignorea ides na jos nesto,a kamoli onim drugim.Ti fakat @honihoni k'o onaj noj sa glavom u pijesku. :-)
DonVito

#20223 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

MightyMatch wrote:Fazon je sto ti takvim pisanjem i onim koji su izricito protiv Susica i veliki kriticari osim ignorea ides na jos nesto,a kamoli onim drugim.Ti fakat @honihoni k'o onaj noj sa glavom u pijesku. :-)
Ma pusti ga @Nikonihoni on je krUtičar :roll:
just principe

#20224 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by just principe »

nihoniho wrote: Dobro , to ti sada uz pomoc nekih mentalnih tehnika tvrdis da znas sta je Pjanic misli, a sta misli Hajrovic, je li?
a koje su tvoje tvrdnje i argumenti da selektor sve tjera najbolje iz reprezentacije a dovodi skart u nju ? Zasto bi to radio ? Shvatas li ti sta pises :roll: Po tvome to dodje kao da je dosao namjerno da rasturi reprezentaciju, kao da je poslan od nebeskog naroda da nam to uradi. Kako nisko mogu pojedinci ici to je za nepovjerovat :-) :roll:
Jok eto Hajrovic je svetac a nas izbornik prevrtljivac, lopo i sve najgore.
Ne mogu da vjerujem kako covjek brani nekog ko i ne zna nas jezik i ko nije krocio u BiH, ko je dakle stranac, ali eto vazno je da selektoru u cilju da protjera sve igrace koji se dovode u vezu sa dresom BiH. Nevjerovatno :shock: :-)
jeza u ledja

#20225 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

nihoniho wrote: Moja diskusija je utemeljena argumentima i iskustvom iz nedavnih,
Kojim tacno argumentima?
Locked