iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
golfiista

#20201 Re: iPhone - All about

Post by golfiista »

Koristim 6s, nakon posljednjeg update masa aplikacija mi zaledi, telefon je osjetno sporiji, a i baterija se brze prazni. Fkt nisam ocekivao ovako nesto. Jel ima neko slicno iskustvo.
exampLe.

#20202 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

golfiista wrote:Koristim 6s, nakon posljednjeg update masa aplikacija mi zaledi, telefon je osjetno sporiji, a i baterija se brze prazni. Fkt nisam ocekivao ovako nesto. Jel ima neko slicno iskustvo.
Meni se samo baterija brze trosi, ostalo je ok.

Probaj uraditi clean install preko iTunesa.
basicm

#20203 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Ja primjecujem takodje pad trajanja baterije.
ladacoko

#20204 Re: iPhone - All about

Post by ladacoko »

exampLe. wrote:
golfiista wrote:Koristim 6s, nakon posljednjeg update masa aplikacija mi zaledi, telefon je osjetno sporiji, a i baterija se brze prazni. Fkt nisam ocekivao ovako nesto. Jel ima neko slicno iskustvo.

slicne stvari mi se desavaju,nemam puno aplikacija a zadnju sam instlirao prije godinu sigurno.
Poslije ovih updatea desava mi se da mi zaledi obavezno mob kad upalim kameru,ostavim ga i poslije 10 min dodje sebi.
Sta bi mogao pokusati u ovom slucaju ? ili uzeti iduci mjesec X kad izadje(nisam bas lik koji mjenja svake godine mob samo kad me pocne nervirati i nekako mi je zao ove 6s jer mi je najdrazi fon bio dosad)
Vertig0

#20205 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

ladacoko wrote:
exampLe. wrote:

slicne stvari mi se desavaju,nemam puno aplikacija a zadnju sam instlirao prije godinu sigurno.
Poslije ovih updatea desava mi se da mi zaledi obavezno mob kad upalim kameru,ostavim ga i poslije 10 min dodje sebi.
Sta bi mogao pokusati u ovom slucaju ? ili uzeti iduci mjesec X kad izadje(nisam bas lik koji mjenja svake godine mob samo kad me pocne nervirati i nekako mi je zao ove 6s jer mi je najdrazi fon bio dosad)
To se sigurno ne bi trebalo desavati. Imao sam 6s i na njemu ios 11 i telefon je letio, mozda bobu sporije od ios10 otvara aplikacije kad su skroz zatvorene ali su zato animacije malo ubrzane na ios11 u odnosu na ios10. Prosjecni korisnik to ne bi primjetio... Backupuj telefon i odradi restore, to ti je moja preporuka, jer to ti se ne bi smjelo desavati da ga moras ostaviti 10 min da dodje sebi.
hp_user

#20206 Re: iPhone - All about

Post by hp_user »

Stigo mi danas zamjenski mobitel kod Mekline, nakon 7 dana čekanja da dođe iz Holandije (fol neki Apple kanal za Europu).

Mobitel je dosao bez kutije i nove opreme, ono samo mob i to je to :)

Provjeravajuci IMEI moba dobijam ovaj info:
Image
Nisrin

#20207 Re: iPhone - All about

Post by Nisrin »

ladacoko wrote:
exampLe. wrote:

Na 7ici isto "ledi" kamera, ako se kraticom otvara...:S Otkad imam 11ku...samo sto ja ne cekam 10min da odledi, nego "brisem pozadinsku aplikaciju" i kameru otvorim normalno...tako da mi je problem kad nesto zelim brzo uslikati...
Sto se tice baterije, jednaka potrosnja, neslavno se nekad brzo istrosi kao i na svakom Iphone-u :D
bruteforce

#20208 Re: iPhone - All about

Post by bruteforce »

Jučer izbacilo na ekranu ažuriranje na 11.0.3. Pritisno sam da me napomene kasnije. Dokad će se moć izbjegavat ažuriranje?
dudlov

#20209 Re: iPhone - All about

Post by dudlov »

bruteforce wrote:Jučer izbacilo na ekranu ažuriranje na 11.0.3. Pritisno sam da me napomene kasnije. Dokad će se moć izbjegavat ažuriranje?
odeš u postavke uporaba memorije i iCloud i obrišeš iOS 11 fajl i neće te više upozoravati da update uradiš. ja sam maloprije obrisao iOS 11 update fajl. i mene je upozoravalo da uradim update, a ja sam još uvijek na iOS 9.
bruteforce

#20210 Re: iPhone - All about

Post by bruteforce »

Hvala :thumbup:
hp_user

#20211 Re: iPhone - All about

Post by hp_user »

i ovde se žale na loš batery life https://www.ikorisnik.com/tema-iphone-6 ... 434#pid434
iSwagga

#20212 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

hp_user wrote:Stigo mi danas zamjenski mobitel kod Mekline, nakon 7 dana čekanja da dođe iz Holandije (fol neki Apple kanal za Europu).

Mobitel je dosao bez kutije i nove opreme, ono samo mob i to je to :)

Provjeravajuci IMEI moba dobijam ovaj info:
Image
Isti slucaj i kod mene
Secer_033

#20213 Re: iPhone - All about

Post by Secer_033 »

Je li neko skidao fajlove sa iPhona i iPada na PC nekim programom (ne iTunes)? Koji je program najbolji za te stvari?
xamp

#20214 Re: iPhone - All about

Post by xamp »

Secer_033 wrote:Je li neko skidao fajlove sa iPhona i iPada na PC nekim programom (ne iTunes)? Koji je program najbolji za te stvari?
Dropbox, Google Drive :)
Ako mislis da skines slike i to, mislim da pored iTunes-a i iClouda ne mozes drugacije skinuti.
Better Man

#20215 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

xamp wrote:
Secer_033 wrote:Je li neko skidao fajlove sa iPhona i iPada na PC nekim programom (ne iTunes)? Koji je program najbolji za te stvari?
Ako mislis da skines slike i to, mislim da pored iTunes-a i iClouda ne mozes drugacije skinuti.
Kad sam imao iPhone 5, najnormalnije skidao slike s njega na laptop bez iTunesa i iClouda. Kod mene je Macbook Pro, pa možda zbog toga ne trebam raditi preko ta dva programa
xamp

#20216 Re: iPhone - All about

Post by xamp »

Better Man wrote:
xamp wrote:
Kad sam imao iPhone 5, najnormalnije skidao slike s njega na laptop bez iTunesa i iClouda. Kod mene je Macbook Pro, pa možda zbog toga ne trebam raditi preko ta dva programa
Onda mozes preko photo importer ili ovako nesto. Imao sam na proslog macbook-u taj app, sad nemam pa ne znam kako se tacno zove.
Secer_033

#20217 Re: iPhone - All about

Post by Secer_033 »

Slike lako skidam, ali knjige ne. Kad ga prikljucim na windows, samo mi se slike pokazu ali imam nekih knjiga koje bih htjela skinuti a samo ih iTunes iscita s kojeg ne mogu kopirati knjigu na usb.
Ljakan

#20218 Re: iPhone - All about

Post by Ljakan »

Koji downloader za mp3 koristite da je dobar i sa njihovog marketa da se besplatno moze skinuti
tnt-tunja

#20219 Re: iPhone - All about

Post by tnt-tunja »

Da li je moguce otkljucati icloud?
isx

#20220 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Nije.
isx

#20222 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Nema šanse. To je bacanje para.
ado_sar

#20223 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Icloud nije zakljucan lokalno na telefonu, nego negdje na apple serverima. Da bi dobio 100% funkcionalan telefon, icloud se mora ukloniti tamo. Postoje neke metode koje parcijalno funkcionisu na ipadu isl, ali bih se slozio sa komentarom iznad, bacanje para. Vrijednost tog telefona je u dijelovima, odnosno u displayu uglavnom.
hp_user

#20224 Re: iPhone - All about

Post by hp_user »

Situacija sljedeca.
1. Mob je bio na punjacu i napunio se.
2. Uzeo ga u ruke dok je jos na punjacu da vidim jel skroz pun, vidim da jest i iskopcam ga. Display se ugasi.
3. Kliknem home tipku da ga otkljucam, display se nije upalio.
4. Kliknem po drugi put home tipku, sve normalno radi.

Jel ovo neki bug ili...?

(ios 10.3.3)
Better Man

#20225 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

To je neki sleep mode. To mi se znalo dešavati s iPhone 5. Mislim da im je to neka greška, koja je prisutna kod svih modela iphonea. I da bi mu upalio display, morao sam da pritisnem istovremeno tipku za zaključavanje i home tipku. To mi se dešavalo ne vezano da li je bio na punjaču ili ne. legnem navečer spavati ustanem ujutro i za telefon kad display ne radi. I onda sam ga palio na taj način.
Post Reply