Moja djeca meni JESU i svetinja i božanstvo ako treba ali to ne znači da ću pogaziti bilo koja građanska pravila ponašanja i društvene norme. Ne mjesajte ljubav prema djeci sa Seljaklukom koji je importovan u ovaj gradnepass1 wrote:Upravo to, svetinjedobar osjecaj wrote:Drugo je vrijeme. Sad se ne rađaju djeca nego mali bogovi.uglavnomja wrote: nekada se islo u najblizu skolu, roditelji birali kako ce dijete najlakse doci do skole, najmanje prelaza, plocnici ....
nije bilo elitnih skola, bar ne po ovom danasnjem![]()
niko nije dovlacio dijete iz ddrugog dijela grada u skolu
uostalom osnovna skola nista ne znaci u daljem obrazovanju
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- zateznistub
#20201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Last edited by zateznistub on 22/03/2018 11:50, edited 1 time in total.
- drug_profi
#20202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eto ja svoju djecu nisam volio i mene moji roditelji nisu voljeli...
Pravite ba debile od djece. I ne mozete cijeli zivot titrati nad njima. Mora proci sve faze odrastanja da ne bude invalid i neprilagođen.
Pravite ba debile od djece. I ne mozete cijeli zivot titrati nad njima. Mora proci sve faze odrastanja da ne bude invalid i neprilagođen.
- zateznistub
#20203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
drugi profil wrote:Eto ja svoju djecu nisam volio i mene moji roditelji nisu voljeli...
- holowey
#20204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zateznistub wrote: Moja djeca meni JESU i svetinja i božanstvo ako treba ali to ne znači da ću pogaziti bilo koja građanska pravila ponašanja i društvene norme. Ne mjesajte ljubav prema djeci sa Seljaklukom koji je importovan u ovaj grad
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
paša reću ti ono što profe biologije kažu vjernicima u svezi s evolucijomdrugi profil wrote:Eto ja svoju djecu nisam volio i mene moji roditelji nisu voljeli...
neponovljivi su uvjeti prije i sada
to se ne može uspoređivati!!!!!!!
i nemojte to činiti... pogotovo stara garda...i ovi mlađi što su nešto čuli
ja sam bio mali klošar od 1987 do 1991. na čengić vili
nisam smio dalje od otoke i elektroprivrede da me ko ne prebije jer smo i mi njihove prebijali
a imali smo jaku raju u naselju koja se tukla i mlatila sa okolnima...
ali nije bilo droge, nije bilo narkomana, nije bilo bodeža... jes otimali su mi dinare... i sličice... to je sve bilo
padneš na pod prebiju te i ideš kući niko ne zna
nije te niko nožem probijao
većina nas je slično bila obučena... i bogati i sromašni...nije bilo raslojavanja ljudi, nije bilo mobitela
auta nisu bila moćna kao danas
svjedočio sam nekim udesima gdje su se pješaci odmah digli...pa i djeca
htio sam reći da nije bilo pedofila i kao danas
ali se sjetih onaj osumnjičeni za pedofiliju što se ubio u istražnom nam je iz raje starije...
mogao bih do sutra nabrajati...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#20206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dođe do toga da dijete od 12 godina ne zna salame da nareže...
-
AmirBaa
#20207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jeste, samo novije generacije su nesposobne jer su ih roditelji vozili do skole. A ove starije generacije sve intelektualci, sposobni ljudi, izgradili lijepu i postenu drzavu nama (mada ni ja vise nisam mlad toliko ali eto) novijim generacijamamk ultra wrote:Dođe do toga da dijete od 12 godina ne zna salame da nareže...
- O'zone
- Globalni moderator
- Truba
#20209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jes znali su narezati nožem što treba i ne trebaAmirBaa wrote:jeste, samo novije generacije su nesposobne jer su ih roditelji vozili do skole. A ove starije generacije sve intelektualci, sposobni ljudi, izgradili lijepu i postenu drzavu nama (mada ni ja vise nisam mlad toliko ali eto) novijim generacijamamk ultra wrote:Dođe do toga da dijete od 12 godina ne zna salame da nareže...
također su znali rastaviti i sastaviti tenk
- Sodom1
#20210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa na baustelama i radionama , frizerskim salonima vajik drma radio .liaar wrote:E jebli mater svoju, pa imaju oglasnici pored radija, nismo u 80'im pa da se samo preko radija takve informacije prenosebitanga_sa_otesa wrote:zbog nekih radova ,juce rekli na radiju...ne znam sta vise rade,zar ga nisu sredili?liaar wrote:Zna li neko zašto je zatvoren most prema kružnom toku Stup, iz pravca Briješća ?
Na bausteli cesto u prolazu cujem ili vidim Makitin radio , to cudo kad drmne sa skele nista mu
- trambusek88
#20211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo i četvrte od jutros
http://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/363 ... u-i-dizajn
http://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/363 ... u-i-dizajn
- Sodom1
#20212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prave se i nove dzamije (hvala Bogu ) pa opet niko nece da planira kakav takav parking , sve aljkavo se radi , more kako biloO'zone wrote:Većina škola su napravljene davno. Tad skoro niko nije dovozio dijete u školu. Nije bilo potrebe za planiranjem prilaza. Sad je drugi vakat al je kasno
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#20213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kako ne kontate da je auto danas potreba i da se i do prodavnice udaljene 13 metara mora sa avtom?
- nepass1
#20214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma dodje do toga da ozenjenog covjeka mama vodi doktorumk ultra wrote:Dođe do toga da dijete od 12 godina ne zna salame da nareže...
- Logovan
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#20216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jesi l' ozbiljan?Black swan wrote:paša reću ti ono što profe biologije kažu vjernicima u svezi s evolucijomdrugi profil wrote:Eto ja svoju djecu nisam volio i mene moji roditelji nisu voljeli...
neponovljivi su uvjeti prije i sada
to se ne može uspoređivati!!!!!!!
i nemojte to činiti... pogotovo stara garda...i ovi mlađi što su nešto čuli
ja sam bio mali klošar od 1987 do 1991. na čengić vili
nisam smio dalje od otoke i elektroprivrede da me ko ne prebije jer smo i mi njihove prebijali
a imali smo jaku raju u naselju koja se tukla i mlatila sa okolnima...
ali nije bilo droge, nije bilo narkomana, nije bilo bodeža... jes otimali su mi dinare... i sličice... to je sve bilo
padneš na pod prebiju te i ideš kući niko ne zna
nije te niko nožem probijao
većina nas je slično bila obučena... i bogati i sromašni...nije bilo raslojavanja ljudi, nije bilo mobitela
auta nisu bila moćna kao danas
svjedočio sam nekim udesima gdje su se pješaci odmah digli...pa i djeca
htio sam reći da nije bilo pedofila i kao danas
ali se sjetih onaj osumnjičeni za pedofiliju što se ubio u istražnom nam je iz raje starije...
mogao bih do sutra nabrajati...
nije bilo zBodeva prije rata?
i onaj primjer što si naveo s Pejtona... pa svaka generacija ima svog "bullija", nebitno koja je škola
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#20217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Voze ga u školu i iz škole, brinu za njega, ali kad dodju kuću uvali mu mobitel ili tablet da mu ne smeta.supercali wrote:Karine kakve svetinje kakvi bogovinepass1 wrote:Upravo to, svetinjedobar osjecaj wrote: Drugo je vrijeme. Sad se ne rađaju djeca nego mali bogovi.
Karine su jer ih tako roditelji odgoje vecinom
Nisu djeca kriva nego roditelji. Više sad paze na djecu nego što su u ratu ljudi pazili.
Rat sam proveo gdje je prva linija bila udaljena cca 200m,ali znalo se gdje se smije gdje ne. Kad zapuca,bjezis,kad rokne granata bjezis.
Ovo sad go debil odrasta. 10 god ima ne smije u lift bez mame,ne zna otići kupiti hljeb. Naravno, nema šanse da zna put do škole. Tramvaj mu je mitsko bice iz bajke.
- Truba
#20218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nije bilo kod mene na čengić vili ne interesuje me drugo naseljeVelkoski wrote: nije bilo zBodeva prije rata?![]()
i mogao sam sam ići u školu od prvog do trećeg razreda... samo ti prvi dan pokažu školu dovedu te i to je to
ponekad bi neko došao po mene PJEŠKE kad sam imao trening iz košarke KASNO...kad završi nastava pa onda jedno sat treninga... znači moglo je biti osam sati pola devet
samo sam se plašio kad nabuja Milja pa me neko trebao prevesti jer se mosta raspadao otako znam za sebe ili sam išao na otoku na betonski most
govorimo o osnovnoj školi nižim razredima kada nije niko trebao plaćati odvoženje djece do škole i vraćanje kući jer ti danas NE MOŽEŠ djecu samu pustiti... toliko je više opasnosti i problema NEGO PRIJE...naš domar plaća 100 marki komšiji da odvede i dovede djecu
nije on buli nego troglodit koji je zapeo u pećinskom dobuVelkoski wrote: pa svaka generacija ima svog "bullija", nebitno koja je škola
ne znam ni sam zašto nije u nekom cirkusu
takvi obično padnu kada se upišu u žiš jer većina budu takvi pa popije mare na vrijeme
-
Naslovnica
#20219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U ratu i poslije rata nije bilo ovoliko kriminala, klošarluka, droge, narkomančina, papka. Znalo se ko ti je komšija, pazilo se.mali_milojica wrote:Voze ga u školu i iz škole, brinu za njega, ali kad dodju kuću uvali mu mobitel ili tablet da mu ne smeta.supercali wrote:Karine kakve svetinje kakvi bogovinepass1 wrote: Upravo to, svetinje
Karine su jer ih tako roditelji odgoje vecinom
Nisu djeca kriva nego roditelji. Više sad paze na djecu nego što su u ratu ljudi pazili.
Rat sam proveo gdje je prva linija bila udaljena cca 200m,ali znalo se gdje se smije gdje ne. Kad zapuca,bjezis,kad rokne granata bjezis.
Ovo sad go debil odrasta. 10 god ima ne smije u lift bez mame,ne zna otići kupiti hljeb. Naravno, nema šanse da zna put do škole. Tramvaj mu je mitsko bice iz bajke.
Ko će ti sada pomoći? Vidiš nekoga u nevolji, okreneš glavu, kao da te se tiče. Većina. Nije bilo klošara koji čupaju naušnice staricama iz ušiju i presreću narod po haustorima. Prije si mogao poslati dijete napolje (sa ključem od stana oko vrata), čik ga sada tako pošalji ako smiješ.
Nesigurnost i kriminal ne da su veći, nego su višestruko veći.
Sa deset godina, na današnjem vaktu, dijete nema šta da traži u tramvaju samo bez pratnje starijeg.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#20220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa iš'o sam i ja sam '98. godine u prvi razred preko kilometar i evo ništa mi nije bilo... još se strahovalo i od mina na Dobrinji
iš'o sam i na treninge sam po noći, nije me niko vozio do učionice
i opet ti kažem, svaka generacija ima takvog, zato se skupi nas pet i prebijemo ga
meni je puno veći problem bio u vidu par narkomana ispred haustora svaki dan, ali eto i to sam preživio

i opet ti kažem, svaka generacija ima takvog, zato se skupi nas pet i prebijemo ga
meni je puno veći problem bio u vidu par narkomana ispred haustora svaki dan, ali eto i to sam preživio
- nepass1
#20221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Istinit dogadjaj, ozenjen covjek mama ga vodi doktoru, dvojicu ih znam. Jedan mi komsija prvi. Ima preko 40g, djete mu ima 20g.nepass1 wrote:Ma dodje do toga da ozenjenog covjeka mama vodi doktorumk ultra wrote:Dođe do toga da dijete od 12 godina ne zna salame da nareže...
Treci ozenjen, mama ga vodi u banku da otvori sebi racun. Kontrolise mu finansije. On zaposlen u drzavnoj firmi, plata begovska.
- Truba
#20222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
1998.
ta inercija sigurnosti iz socijalizma je trajala negdje do 2002. možda
mi 2000. ostavili stan na onim starinjskim vratima ih 1965. otišli na odmor skoro mjesec
nisam ni pomišljao na narkomane i lopove jer ih nije ni bilo
a vala ništa nisu imali ni ukrasti...
problemi su krenuli zna se kada
banovana je osoba koja ih spominje
svako naselje je imalo svoje lopove i klošare, međutim profesionalci su došli kasnije
donijeli drogu masovnije nego inače
te noževe i pištolje
kad su ono rane snimane negdje tu baš kada je u BG prestalo kod nas je počelo
ekonomsko raslojavanje, droga i loš te nesiguran gradski prevoz
mislim da su to tri osnovne stavke
mi 2000. ostavili stan na onim starinjskim vratima ih 1965. otišli na odmor skoro mjesec
nisam ni pomišljao na narkomane i lopove jer ih nije ni bilo
a vala ništa nisu imali ni ukrasti...
problemi su krenuli zna se kada
svako naselje je imalo svoje lopove i klošare, međutim profesionalci su došli kasnije
donijeli drogu masovnije nego inače
te noževe i pištolje
kad su ono rane snimane negdje tu baš kada je u BG prestalo kod nas je počelo
ekonomsko raslojavanje, droga i loš te nesiguran gradski prevoz
mislim da su to tri osnovne stavke
-
slavoljub
#20223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ondje moj poznik , s Ilidze vozi djecu u školu kad sam to čuo , baš sam ostao pafffJanuaryJones wrote:Ona škola u Fra Anđela Zvizdovića je klasičan primjer pokondirenih tikvi i seljačina u "elitnim školama"mnjonja wrote:Nije problem dovodjenje i odvodjenje djece.
Problem su stoka od roditelja koja stanu na sred ceste, upale sva 4 i misle da je to parking.
Tesko guzici prosetat 10 metara od nekog parkinda, prosirenja i sl.
De ako moze u ucionicu sa autom da udje.
Ona skola na obali je klasican primjer takvog papanluka.
Poredaju se, traku citavu zauzmu.
Pa jbt napravi krug, ostavi auto kod pozorista, sta si ga tu upisivao sa alipasinog ako nemas love da ostavis auto na parking.
Sve gospoda a marka za paking ko kuca.
- HAVANA
#20224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa jel 86g na malom mostu kod baje onaj s hepoka izbode onog i ubi ga?Rambovci ,tuce,pa macak juku umalo ne ubi u naselju,droge ko u prici od 88-me do 92-ge...Uvijek je bilo svega...Nego smo mi sad stariji pa nam to malo drugacije djeluje.Milicija je bila milicija,sto jes,jes.Jest da su im zuti i bogdan znali i rotacije s auta ukrast,al hajd...Black swan wrote:nije bilo kod mene na čengić vili ne interesuje me drugo naseljeVelkoski wrote: nije bilo zBodeva prije rata?![]()
i mogao sam sam ići u školu od prvog do trećeg razreda... samo ti prvi dan pokažu školu dovedu te i to je to
ponekad bi neko došao po mene PJEŠKE kad sam imao trening iz košarke KASNO...kad završi nastava pa onda jedno sat treninga... znači moglo je biti osam sati pola devet
samo sam se plašio kad nabuja Milja pa me neko trebao prevesti jer se mosta raspadao otako znam za sebe ili sam išao na otoku na betonski most
govorimo o osnovnoj školi nižim razredima kada nije niko trebao plaćati odvoženje djece do škole i vraćanje kući jer ti danas NE MOŽEŠ djecu samu pustiti... toliko je više opasnosti i problema NEGO PRIJE...naš domar plaća 100 marki komšiji da odvede i dovede djecu
nije on buli nego troglodit koji je zapeo u pećinskom dobuVelkoski wrote: pa svaka generacija ima svog "bullija", nebitno koja je škola
ne znam ni sam zašto nije u nekom cirkusu
takvi obično padnu kada se upišu u žiš jer većina budu takvi pa popije mare na vrijeme
- Logovan
#20225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nepass1 wrote: Istinit dogadjaj, ozenjen covjek mama ga vodi doktoru, dvojicu ih znam. Jedan mi komsija prvi. Ima preko 40g, djete mu ima 20g.
Treci ozenjen, mama ga vodi u banku da otvori sebi racun. Kontrolise mu finansije. On zaposlen u drzavnoj firmi, plata begovska.