SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
oldtajmer

#20201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by oldtajmer »

krecem se dosta automobilom i pjehe i sto ja mogu primjetiti da su u odnosu na prije nekih desetak godina i pjesaci i vozaci barem dva puta ludji :D
Zux

#20202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Zux »

Ove manijake sto gaze ljude naravno treba sve pozatvarati na duzi period sa dozivotnom zabranom upravljanja i bicikla. Medjutim, evo zadnjih par dana (i inace, ali nekako izrazeno zadnjih dana) mi se nevjerovatne stvari desavaju gdje mi pjesaci bukvalno skacu pod auto. Naravno ne mislim na mjesta gdje je pjesacki ili kad im je zeleno, nego jednostavno nasred ceste krece da predje, a pri tome recimo saobracaj nije usporen, nego se normalno odvija 50-tak km/h. Ja ne znam jesu li ljudi toliko blesavi, bezobrazni, ne paze, misle da im niko nista ne moze, da ce neko drugi na njih paziti, da li su suicidalni... Ali stvarno sebi ne mogu da dodjem kako se i pjesaci ponasaju. Opet ponavljam to se apsolutno ne odnosi na ove gore navedene slucajeve, tu je sasvim jasno ko su manijaci. Takve samo pod kljuc i enormne kazne. Ali ne znam sta uraditi ljudima kojima ni sopstveni zivot nije mio, ili cak ni njihovog djeteta, jer nisu mi jednom pretrcavali gdje ne treba vodeci dijete za ruku.
corsa

#20203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by corsa »

Ali vjeruj mi da ti ne daj Boze sutra tako nekog udaris ne bi te sto voda opralo. Ovdje bi se pisalo da si manijak, kreten i sl. Nikome ne mozes dokazati suprotno. Krivaca ima dosta na obje strane.
ultima_palabra

#20204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

corsa wrote:Ali vjeruj mi da ti ne daj Boze sutra tako nekog udaris ne bi te sto voda opralo. Ovdje bi se pisalo da si manijak, kreten i sl. Nikome ne mozes dokazati suprotno. Krivaca ima dosta na obje strane.
Kad bi se tako nešto desilo, zadnja bi ti briga bila šta pišu na forumu.
corsa

#20205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by corsa »

Naravno. Uglavnom ne daj Boze biti ni na jednoj strani.
Zux

#20206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Zux »

corsa wrote:Ali vjeruj mi da ti ne daj Boze sutra tako nekog udaris ne bi te sto voda opralo. Ovdje bi se pisalo da si manijak, kreten i sl. Nikome ne mozes dokazati suprotno. Krivaca ima dosta na obje strane.
Ma 100%, tu dok se operes i ako se operes na sudu, krv ces propishati. Vozac je uvijek kriv dok ne dokaze suprotno.
supercali

#20207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Ja mislim da ne bi bas bilo tako osim mozda u pocetku jer bi se javio mozda i koji ocevidac i rekao vozac taj i taj nije jurio 110 pa je udario pjesaka nego je pjesak iskocio na cestu bez gledanja i sl
BadBoy

#20208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

Zux wrote:Ove manijake sto gaze ljude naravno treba sve pozatvarati na duzi period sa dozivotnom zabranom upravljanja i bicikla. Medjutim, evo zadnjih par dana (i inace, ali nekako izrazeno zadnjih dana) mi se nevjerovatne stvari desavaju gdje mi pjesaci bukvalno skacu pod auto. Naravno ne mislim na mjesta gdje je pjesacki ili kad im je zeleno, nego jednostavno nasred ceste krece da predje, a pri tome recimo saobracaj nije usporen, nego se normalno odvija 50-tak km/h. Ja ne znam jesu li ljudi toliko blesavi, bezobrazni, ne paze, misle da im niko nista ne moze, da ce neko drugi na njih paziti, da li su suicidalni... Ali stvarno sebi ne mogu da dodjem kako se i pjesaci ponasaju. Opet ponavljam to se apsolutno ne odnosi na ove gore navedene slucajeve, tu je sasvim jasno ko su manijaci. Takve samo pod kljuc i enormne kazne. Ali ne znam sta uraditi ljudima kojima ni sopstveni zivot nije mio, ili cak ni njihovog djeteta, jer nisu mi jednom pretrcavali gdje ne treba vodeci dijete za ruku.
Pa evo ti primjer od prije par dana, ulica Kralja Tomislava. Tu na nekih 200 metara imaš 4-5 pješačkih prelaza, međutim, ukoliko ne kreneš agresivno prelaziti cestu možeš stajati ko idiot cijeli dan na ivici pješačkog i niko ti neće stati. Tako da ima i toga, ljudi su jednostavno naučeni da moraju "agresivno" prelaziti cestu u nadi da će vozač zakočiti....

Eh sad, prelazak ceste mimo zebre i/ili semafora je već drugi par opanaka i naslanja se na naš seljački mentalitet, isto kao i vozači koji ne staju sami od sebe pješacima.
O'zone
Globalni moderator

#20209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

O'zone wrote:
arman1 wrote:Ko je izvođač radova na dobrnji gdje je poginuo radnik?
Domoinvest je investitior ali su za fasadu bili angažovani podizvođači a nigdje se ne navodi ime. Predpostavljaju da je riječ o srčanom udaru a danas će biti odrađena obdukcija.
Evo i izvođača radova

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150617093
muha_sa

#20210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

nešto lijepo :-D --nema veze što je na ovoj temi

http://www.radiosarajevo.ba/novost/1920 ... -pola-sata
VjecitiStudent

#20211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

BadBoy wrote:
Zux wrote: Eh sad, prelazak ceste mimo zebre i/ili semafora je već drugi par opanaka i naslanja se na naš seljački mentalitet, isto kao i vozači koji ne staju sami od sebe pješacima.
Nema mentaliteta, ima samo vlast koja radi/ne radi svoj posao.
O'zone
Globalni moderator

#20212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

noc je za lezanje i spavanje
Ljakan

#20214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ljakan »

Code: Select all

http://www.avaz.ba/clanak/183155/u-saobracajnoj-nesreci-na-ilidzi-jedna-osoba-smrtno-stradala
Butmiran

#20215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Butmiran »

Kažu da je slična nesreća k'o prije par mjeseci kad je isto smrtno stradala jedna osoba, na istom mjestu. Inače, momak je bio 96. godište...
klaki

#20216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by klaki »

Grehotaaa brate

Momka znam, sa bratom mu iso u razred u osnovnu

Inace vidio sam i preminulog u kaficu prije jedno mjesec. Cudan brate osjecaj, steta...
supercali

#20217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Jesu li bili trkaci ili zbog kise i to?
zateznistub

#20218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Truba

#20219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

dakle
onaj uposlenik mupa što se okrenuo na skenderiji ima tablice nazad
i jučer je upravo ispred mupa zaradio za parkiranje kaznu :D eto kolika je čivija bitna kad i prašinari ne zovu centralu da vide čije je auto

jutros kod aspeka kod pozorišta bijelo veliko auto koje je izašlo odande gdje živi onaj što je propucao manekenku u vereni napravio bebača :D
ćelav onako oko 45 -50
dere se baba vidiš li da je zeleno
frajko izašao gospodjo ja ništa nisam vidio sijecite mi glavu :D
baš je kucno i prepo pravo a vidio sam da je nekakav nikakav kad je prolazio pored trafike
stalno tu viđam auto to parkirano mislio sam da je od pucača koji slavi bebu :D
General_Jackson

#20220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by General_Jackson »

Black swan wrote:dakle
onaj uposlenik mupa što se okrenuo na skenderiji ima tablice nazad
i jučer je upravo ispred mupa zaradio za parkiranje kaznu :D eto kolika je čivija bitna kad i prašinari ne zovu centralu da vide čije je auto

jutros kod aspeka kod pozorišta bijelo veliko auto koje je izašlo odande gdje živi onaj što je propucao manekenku u vereni napravio bebača :D
ćelav onako oko 45 -50
dere se baba vidiš li da je zeleno
frajko izašao gospodjo ja ništa nisam vidio sijecite mi glavu :D
baš je kucno i prepo pravo a vidio sam da je nekakav nikakav kad je prolazio pored trafike
stalno tu viđam auto to parkirano mislio sam da je od pucača koji slavi bebu :D
´bem ti pravopis i ti stalno prozivaš na "novinarskoj nepismenosti"
Filter

#20221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Filter »

:lol: ko telegram.
sheilak

#20222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sheilak »

:D
djes_ba

#20223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by djes_ba »

jebiga jel moze neko prevesti , ne razumijem
Truba

#20224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

nit sam plaćen, a iskreno većina kliksača ne vrijedi da podignem glavu i pregledam svoj post kako bi ga oni pročitali bez greške

i na kraju format posta, mala slova s enterima

je moj stil pisanja na internetu još od 1999.
old_spice

#20225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by old_spice »

zateznistub wrote:Pobogu, do kada više???

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150618001
svakodnevno prolazim tom cestom, ima baš luđaka koji voze nenormalno, a radarsku kontrolu nisam vidio ne pamtim
Locked