SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- oldtajmer
#20201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
krecem se dosta automobilom i pjehe i sto ja mogu primjetiti da su u odnosu na prije nekih desetak godina i pjesaci i vozaci barem dva puta ludji 
-
Zux
#20202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ove manijake sto gaze ljude naravno treba sve pozatvarati na duzi period sa dozivotnom zabranom upravljanja i bicikla. Medjutim, evo zadnjih par dana (i inace, ali nekako izrazeno zadnjih dana) mi se nevjerovatne stvari desavaju gdje mi pjesaci bukvalno skacu pod auto. Naravno ne mislim na mjesta gdje je pjesacki ili kad im je zeleno, nego jednostavno nasred ceste krece da predje, a pri tome recimo saobracaj nije usporen, nego se normalno odvija 50-tak km/h. Ja ne znam jesu li ljudi toliko blesavi, bezobrazni, ne paze, misle da im niko nista ne moze, da ce neko drugi na njih paziti, da li su suicidalni... Ali stvarno sebi ne mogu da dodjem kako se i pjesaci ponasaju. Opet ponavljam to se apsolutno ne odnosi na ove gore navedene slucajeve, tu je sasvim jasno ko su manijaci. Takve samo pod kljuc i enormne kazne. Ali ne znam sta uraditi ljudima kojima ni sopstveni zivot nije mio, ili cak ni njihovog djeteta, jer nisu mi jednom pretrcavali gdje ne treba vodeci dijete za ruku.
- corsa
#20203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ali vjeruj mi da ti ne daj Boze sutra tako nekog udaris ne bi te sto voda opralo. Ovdje bi se pisalo da si manijak, kreten i sl. Nikome ne mozes dokazati suprotno. Krivaca ima dosta na obje strane.
- ultima_palabra
#20204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kad bi se tako nešto desilo, zadnja bi ti briga bila šta pišu na forumu.corsa wrote:Ali vjeruj mi da ti ne daj Boze sutra tako nekog udaris ne bi te sto voda opralo. Ovdje bi se pisalo da si manijak, kreten i sl. Nikome ne mozes dokazati suprotno. Krivaca ima dosta na obje strane.
- corsa
#20205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Naravno. Uglavnom ne daj Boze biti ni na jednoj strani.
-
Zux
#20206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma 100%, tu dok se operes i ako se operes na sudu, krv ces propishati. Vozac je uvijek kriv dok ne dokaze suprotno.corsa wrote:Ali vjeruj mi da ti ne daj Boze sutra tako nekog udaris ne bi te sto voda opralo. Ovdje bi se pisalo da si manijak, kreten i sl. Nikome ne mozes dokazati suprotno. Krivaca ima dosta na obje strane.
- supercali
#20207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja mislim da ne bi bas bilo tako osim mozda u pocetku jer bi se javio mozda i koji ocevidac i rekao vozac taj i taj nije jurio 110 pa je udario pjesaka nego je pjesak iskocio na cestu bez gledanja i slcorsa wrote:Ali vjeruj mi da ti ne daj Boze sutra tako nekog udaris ne bi te sto voda opralo. Ovdje bi se pisalo da si manijak, kreten i sl. Nikome ne mozes dokazati suprotno. Krivaca ima dosta na obje strane.
-
BadBoy
#20208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa evo ti primjer od prije par dana, ulica Kralja Tomislava. Tu na nekih 200 metara imaš 4-5 pješačkih prelaza, međutim, ukoliko ne kreneš agresivno prelaziti cestu možeš stajati ko idiot cijeli dan na ivici pješačkog i niko ti neće stati. Tako da ima i toga, ljudi su jednostavno naučeni da moraju "agresivno" prelaziti cestu u nadi da će vozač zakočiti....Zux wrote:Ove manijake sto gaze ljude naravno treba sve pozatvarati na duzi period sa dozivotnom zabranom upravljanja i bicikla. Medjutim, evo zadnjih par dana (i inace, ali nekako izrazeno zadnjih dana) mi se nevjerovatne stvari desavaju gdje mi pjesaci bukvalno skacu pod auto. Naravno ne mislim na mjesta gdje je pjesacki ili kad im je zeleno, nego jednostavno nasred ceste krece da predje, a pri tome recimo saobracaj nije usporen, nego se normalno odvija 50-tak km/h. Ja ne znam jesu li ljudi toliko blesavi, bezobrazni, ne paze, misle da im niko nista ne moze, da ce neko drugi na njih paziti, da li su suicidalni... Ali stvarno sebi ne mogu da dodjem kako se i pjesaci ponasaju. Opet ponavljam to se apsolutno ne odnosi na ove gore navedene slucajeve, tu je sasvim jasno ko su manijaci. Takve samo pod kljuc i enormne kazne. Ali ne znam sta uraditi ljudima kojima ni sopstveni zivot nije mio, ili cak ni njihovog djeteta, jer nisu mi jednom pretrcavali gdje ne treba vodeci dijete za ruku.
Eh sad, prelazak ceste mimo zebre i/ili semafora je već drugi par opanaka i naslanja se na naš seljački mentalitet, isto kao i vozači koji ne staju sami od sebe pješacima.
- O'zone
- Globalni moderator
#20209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Evo i izvođača radovaO'zone wrote:Domoinvest je investitior ali su za fasadu bili angažovani podizvođači a nigdje se ne navodi ime. Predpostavljaju da je riječ o srčanom udaru a danas će biti odrađena obdukcija.arman1 wrote:Ko je izvođač radova na dobrnji gdje je poginuo radnik?
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150617093
- muha_sa
-
VjecitiStudent
#20211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nema mentaliteta, ima samo vlast koja radi/ne radi svoj posao.BadBoy wrote:Zux wrote: Eh sad, prelazak ceste mimo zebre i/ili semafora je već drugi par opanaka i naslanja se na naš seljački mentalitet, isto kao i vozači koji ne staju sami od sebe pješacima.
- O'zone
- Globalni moderator
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
noc je za lezanje i spavanje
- Ljakan
#20214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Code: Select all
http://www.avaz.ba/clanak/183155/u-saobracajnoj-nesreci-na-ilidzi-jedna-osoba-smrtno-stradala- Butmiran
#20215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kažu da je slična nesreća k'o prije par mjeseci kad je isto smrtno stradala jedna osoba, na istom mjestu. Inače, momak je bio 96. godište...
- klaki
#20216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Grehotaaa brate
Momka znam, sa bratom mu iso u razred u osnovnu
Inace vidio sam i preminulog u kaficu prije jedno mjesec. Cudan brate osjecaj, steta...
Momka znam, sa bratom mu iso u razred u osnovnu
Inace vidio sam i preminulog u kaficu prije jedno mjesec. Cudan brate osjecaj, steta...
- supercali
#20217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jesu li bili trkaci ili zbog kise i to?
- zateznistub
- Truba
#20219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
dakle
onaj uposlenik mupa što se okrenuo na skenderiji ima tablice nazad
i jučer je upravo ispred mupa zaradio za parkiranje kaznu
eto kolika je čivija bitna kad i prašinari ne zovu centralu da vide čije je auto
jutros kod aspeka kod pozorišta bijelo veliko auto koje je izašlo odande gdje živi onaj što je propucao manekenku u vereni napravio bebača
ćelav onako oko 45 -50
dere se baba vidiš li da je zeleno
frajko izašao gospodjo ja ništa nisam vidio sijecite mi glavu
baš je kucno i prepo pravo a vidio sam da je nekakav nikakav kad je prolazio pored trafike
stalno tu viđam auto to parkirano mislio sam da je od pucača koji slavi bebu
i jučer je upravo ispred mupa zaradio za parkiranje kaznu
jutros kod aspeka kod pozorišta bijelo veliko auto koje je izašlo odande gdje živi onaj što je propucao manekenku u vereni napravio bebača
ćelav onako oko 45 -50
baš je kucno i prepo pravo a vidio sam da je nekakav nikakav kad je prolazio pored trafike
- General_Jackson
#20220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
´bem ti pravopis i ti stalno prozivaš na "novinarskoj nepismenosti"Black swan wrote:dakle
i jučer je upravo ispred mupa zaradio za parkiranje kaznueto kolika je čivija bitna kad i prašinari ne zovu centralu da vide čije je auto
ćelav onako oko 45 -50
- Filter
#20221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- sheilak
-
djes_ba
#20223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jebiga jel moze neko prevesti , ne razumijem
- Truba
#20224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nit sam plaćen, a iskreno većina kliksača ne vrijedi da podignem glavu i pregledam svoj post kako bi ga oni pročitali bez greške
i na kraju format posta, mala slova s enterima
je moj stil pisanja na internetu još od 1999.
i na kraju format posta, mala slova s enterima
je moj stil pisanja na internetu još od 1999.
-
old_spice
#20225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
svakodnevno prolazim tom cestom, ima baš luđaka koji voze nenormalno, a radarsku kontrolu nisam vidio ne pamtim