BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#20176 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

Fudo387 wrote:
Tomahawk11 wrote:Ja sam se samo osvrnuo na ove igrace koji ne igraju u svojim ekipama. Ko je ciji, boli me briga. Trebalo bi i selektora isto tako. Zovi najbolje, zovi one koji su u formi, koji najvise igraju u svojim ekipama, koji najvise mogu pruziti. Zovi najbolje.
To vazi i za Susica, Ibisevica, Hadzica, Medunjanina ili bilo kojeg igraca koji nije u formi/ne igra/ima bolji od njeg.
Taj merhamet sistem i prica bio je legenda....o tom smo vec pricali i sigurno se necemo sloziti, ali to nema ni u jednoj reprezentaciji (ozbiljnoj), samo kod nas. Mozda nismo ozbiljna reprezentacijia.
Sve je to ok, ima li spisak tih boljih?
Gdje igraju?
Pa eto konkretno za Ibisevica, meni su bolji i Bajic i Hodzic u ovom momentu. Oni igraju, on ne igra. Meni je bilo dovoljno vidjeti ono kad je usao protiv Andore. Mucenje za takvu legendu.
ultima_palabra

#20177 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Ja sam se samo osvrnuo na ove igrace koji ne igraju u svojim ekipama. Ko je ciji, boli me briga. Trebalo bi i selektora isto tako. Zovi najbolje, zovi one koji su u formi, koji najvise igraju u svojim ekipama, koji najvise mogu pruziti. Zovi najbolje.
To vazi i za Susica, Ibisevica, Hadzica, Medunjanina ili bilo kojeg igraca koji nije u formi/ne igra/ima bolji od njeg.
Taj merhamet sistem i prica bio je legenda....o tom smo vec pricali i sigurno se necemo sloziti, ali to nema ni u jednoj reprezentaciji (ozbiljnoj), samo kod nas. Mozda nismo ozbiljna reprezentacijia.
Pa ne može biti isti aršin za Ibiševića i Medunjanina, kao za Sušića i Hadžića. To su babe i žabe.
luckylaka

#20178 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Ako Mesha misli da je ovo trenutno najbolje sto imamo onda zvanicno nije normalan.Jebo te vise i Vedo i Zec i Medo i Duric.Dok drugi igraju i zabijaju i ovaj ko i bivsi drzi se taktike ,,podobni a ne sposobni 'Hoce li ikada dati Bog da imamo narmalan savez i normalnog selektora.Drugo.Zuka povrijedjen a na klupi juce sjedi(ko koga jebe ovdje)Trece.Jeli se neko sjetio nazvati Salihovica i Misketa i upitati ,,hej mozete li nam pomoci protiv Belgije"Cetvrto.Jel se neko sjetio upitati ima li Delac pravo nastupa za BiH.Jes qrac.Peto,sesto cirkus sa pozivima se nastavlja.Moze Djuric sa 30 minuta u ovoj sezoni ne moze Armin sa 300.Jebo ovo.
Fudo387

#20179 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Fudo387 »

To sto pomenuti dvojac igra a Vedad ne igra, ne terenu ne mora nista znaciti. Njihovi klubovi za njihove transfere bi sutra potpisali Ibisevica i nabili se nogom u dupe od srece.
insaneinthebrain

#20180 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by insaneinthebrain »

propali potencijalni reprezentativac, miljenik kona sa koseva otisao da se kali u lokomotivu :lol: :lol: :lol:
napreduje, sto jest :oops:

http://sportsport.ba/ino_fudbal/dinamo- ... dbu/169981
Tomahawk11
Globalni moderator

#20181 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Pa ne može biti isti aršin za Ibiševića i Medunjanina, kao za Sušića i Hadžića. To su babe i žabe.
Ne moze. I nije.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20182 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

Fudo387 wrote:To sto pomenuti dvojac igra a Vedad ne igra, ne terenu ne mora nista znaciti. Njihovi klubovi za njihove transfere bi sutra potpisali Ibisevica i nabili se nogom u dupe od srece.
Mozda bi, ali mi ovdje ne gledamo iz ugla kluba, nego reprezentacije. To ne moze biti isto.
Po onom sto sam gledao, Hodzic je zasluzio poziv. Momak igra odlicno.
Bajic isto tako napreduje, pokazao je da ce se morati racunati na njega.
Dakle, svejedno se moraju uvoditi novi igraci. Koje su dobre strane svega toga? Ne znam ima li uopste losih. Svjeza krv, podmladjivanje reprezentacije, ulaganje u buducnost iste.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20183 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tomahawk11 »

insaneinthebrain wrote:propali potencijalni reprezentativac, miljenik kona sa koseva otisao da se kali u lokomotivu :lol: :lol: :lol:
napreduje, sto jest :oops:

http://sportsport.ba/ino_fudbal/dinamo- ... dbu/169981
Jesi nasao kome ces se smijati. Covjek je upao u probleme sa povredama. Bitno je da je igrao za Sarajevo, pa mu se sad valja smijati jer se kali u Lokomotivi :oops:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#20184 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hrasno38 »

luckylaka wrote:Ako Mesha misli da je ovo trenutno najbolje sto imamo onda zvanicno nije normalan.Jebo te vise i Vedo i Zec i Medo i Duric.Dok drugi igraju i zabijaju i ovaj ko i bivsi drzi se taktike ,,podobni a ne sposobni 'Hoce li ikada dati Bog da imamo narmalan savez i normalnog selektora.Drugo.Zuka povrijedjen a na klupi juce sjedi(ko koga jebe ovdje)Trece.Jeli se neko sjetio nazvati Salihovica i Misketa i upitati ,,hej mozete li nam pomoci protiv Belgije"Cetvrto.Jel se neko sjetio upitati ima li Delac pravo nastupa za BiH.Jes qrac.Peto,sesto cirkus sa pozivima se nastavlja.Moze Djuric sa 30 minuta u ovoj sezoni ne moze Armin sa 300.Jebo ovo.
Delac nam stvarno nije potreban pored ove trojice golmana. Armin Hodzic i Bajic bi bili pozvani da ne igra mlada reprezentacija s tom razlikom sto bi za A sjedili na klupi vjerovatno tj 99% a za mlade ce biti u pocetnih 11. Salihovic i Miske su se izjasnili da su zavrsili sa reprezentacijom i ja bih bio najsretniji kad bi Misketa vidio medju prvih 11.
phillie

#20185 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by phillie »

Sta je sa Cocalicem?
FreakyStyley

#20186 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by FreakyStyley »

Smjesno je pominjati Salihovica i Misimovica u kontekstu ozbiljnog fudbala.

Miske je star, svoje je odigrao i hvala mu za sve. Salihovica su nacele povrede i onda je digao ruke sam od sebe i otisao u Kinu. Njegov izbor i treba ga postovati, ali u reprezentaciji nema sta da trazi.

Ibisevica se poziva radi starih zasluga i za sad je to po meni OK. Ipak je on puno dao reprezentaciji. Ali, ako ubrzo ne pronadje novi klub ili nekim cudom proigra u Stuttgartu i njemu se treba zahvaliti za sve.

Mislim da za Medunjanina, kao srednjeg veznog i najboljeg tehnicara u ekipi, jos ima mjesta na spisku, mada ocekujem da ce Vrancic postati prvotimac kad se uigra.

Mesa je vec najavio da ce Bajic i Hodzic biti pozvani, valjda protiv Andore, a do tad su prepusteni mladoj reprezentaciji. Zavisno od igara u PAOK-u, mjesta ima i za Cimirota.

Za Hadzica i Susica nema i ne smije biti mjesta na spisku, naravno ni za Vrsajevica. Treba razmisljati o alternativi na desnom beku u vidu Memije ili Martica. Na lijevom su Kolasinac, Zuka i Kvesa, sto je sasvim OK, s tim sto ocekujem da ce Zuka u buducnosti zamijeniti Spahu na stoperu. Dario Dumic iz Brondbia zasluzuje poziv i sansu u iducem ciklusu.

Zec i Mahmutovic, iako ih mnogi cesto prizivaju, po meni nemaju sta da traze u reprezentaciji. Mahmutovica je Pape trebao zvati kad je ovaj bio u zivotnoj formi. Mislim da se i Stilic transferom u Apoel pozdravio s reprezentacijom, ako se ikad mogao smatrati dijelom iste.

Imamo potencijal da smjenu generacija, ako se ovo uopste tako moze nazvati, osjetimo relativno bezbolno. Sasvim dobra ekipa, uz pravog trenera i igrace u formi mozemo puno. Puno toga na terenu ce u blizoj buducnosti zavisiti od Pjanica. Na njemu je sve, 26 mu je godina i vrijeme mu je da eksplodira u ono sto se od njega ocekuje i preuzme odgovornost ili ostane toplo-hladno igrac sa povremenom fantasticnom utakmicom.

Raspisah se bezveze, al eto. Po meni Mesa radi sasvim OK posao do sad. Treba mu jos vremena i vjerujem da ce posloziti stvari kako treba.
hrasno38

#20187 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hrasno38 »

phillie wrote:Sta je sa Cocalicem?
E da to sam i ja htio pitati?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20188 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JoseMujica »

i star Miske je bolji od mladog Rin tin tina, Prcića, Štilića i sličnih konkurenata za mjesto playa

Miske je bio srce naše pobjedničke repke i onog trenutka kad je srce odstranjeno dobili smo golu q.....

to pokazuju rezultati
shake69

#20189 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by shake69 »

hrasno38 wrote:
phillie wrote:Sta je sa Cocalicem?
E da to sam i ja htio pitati?
POvrijedjen, izvor Mehmed B.!
hrasno38

#20190 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hrasno38 »

FreakyStyley wrote:Smjesno je pominjati Salihovica i Misimovica u kontekstu ozbiljnog fudbala.

Miske je star, svoje je odigrao i hvala mu za sve. Salihovica su nacele povrede i onda je digao ruke sam od sebe i otisao u Kinu. Njegov izbor i treba ga postovati, ali u reprezentaciji nema sta da trazi.

Ibisevica se poziva radi starih zasluga i za sad je to po meni OK. Ipak je on puno dao reprezentaciji. Ali, ako ubrzo ne pronadje novi klub ili nekim cudom proigra u Stuttgartu i njemu se treba zahvaliti za sve.

Mislim da za Medunjanina, kao srednjeg veznog i najboljeg tehnicara u ekipi, jos ima mjesta na spisku, mada ocekujem da ce Vrancic postati prvotimac kad se uigra.

Mesa je vec najavio da ce Bajic i Hodzic biti pozvani, valjda protiv Andore, a do tad su prepusteni mladoj reprezentaciji. Zavisno od igara u PAOK-u, mjesta ima i za Cimirota.

Za Hadzica i Susica nema i ne smije biti mjesta na spisku, naravno ni za Vrsajevica. Treba razmisljati o alternativi na desnom beku u vidu Memije ili Martica. Na lijevom su Kolasinac, Zuka i Kvesa, sto je sasvim OK, s tim sto ocekujem da ce Zuka u buducnosti zamijeniti Spahu na stoperu. Dario Dumic iz Brondbia zasluzuje poziv i sansu u iducem ciklusu.

Zec i Mahmutovic, iako ih mnogi cesto prizivaju, po meni nemaju sta da traze u reprezentaciji. Mahmutovica je Pape trebao zvati kad je ovaj bio u zivotnoj formi. Mislim da se i Stilic transferom u Apoel pozdravio s reprezentacijom, ako se ikad mogao smatrati dijelom iste.

Imamo potencijal da smjenu generacija, ako se ovo uopste tako moze nazvati, osjetimo relativno bezbolno. Sasvim dobra ekipa, uz pravog trenera i igrace u formi mozemo puno. Puno toga na terenu ce u blizoj buducnosti zavisiti od Pjanica. Na njemu je sve, 26 mu je godina i vrijeme mu je da eksplodira u ono sto se od njega ocekuje i preuzme odgovornost ili ostane toplo-hladno igrac sa povremenom fantasticnom utakmicom.

Raspisah se bezveze, al eto. Po meni Mesa radi sasvim OK posao do sad. Treba mu jos vremena i vjerujem da ce posloziti stvari kako treba.
Pa pazi nije smijesno spominjati Salihovica i Misketa jer oni igraju...kakva god da je liga ali oni su 90 minuta na terenu vec pola godine a Ibisevic nije odigrao utakmicu godinu....a i smjesno je pominjati necije zasluge kad sa druge strane imas jednog Misketa. Ibisevic po zaslugama u reprezentacije ne moze stici Misketa za devet zivota.
hrasno38

#20191 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hrasno38 »

JoseMujica wrote:i star Miske je bolji od mladog Rin tin tina, Prcića, Štilića i sličnih konkurenata za mjesto playa

Miske je bio srce naše pobjedničke repke i onog trenutka kad je srce odstranjeno dobili smo golu q.....

to pokazuju rezultati
Naravno i vidljivo iz aviona. Ja sam davno rekao uz svo postovanje prema Pjanicu da on nikada nece biti Miske i imati ono sto je ovaj imao. I ovako star bi imao sigurno bolje asistencije od bilo kojeg igraca iz prvih 11.
legionar2010

#20192 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by legionar2010 »

Jai neki ovdje tipkaju eti zato da tipkaju. Protiv Belgije koja igra kuci i koja ima dvije ekipe bolje od nasih sada je trebao zvati 10 novih igraca koji jedva sakupljaju minute ili u lokanim il u LE nathecanju. I svi pametni od pametnijeg svi se imaju za selektore na kraju sve bezveze. Mi mizemi samo komentarisati kako ce mo igrati a ne koga bi trebao jos zvati i koga ne. Forum pun egotripera koji veze sa vezim nemaju. U uvoj utakmici ako sta imamo to je iskustvo bar ova strarija generacija Dzeko, Ibisevic i co. Koji su ti tako jaki igraci koji bi to mogli nadmasiti u kojem segmentu, stvarni vas ne razumijem pa nije mogao zvati to sto vi zelite zvao je one koji mu trebaju a ko smo mi da znamo koji su NJEMU igraci potrebni??? Malo se zmislite prije nego automatski pisete iz svog ega ne zato sto imate argumentivan prijedlog.
relativno84

#20193 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by relativno84 »

legionar2010 wrote:Jai neki ovdje tipkaju eti zato da tipkaju. Protiv Belgije koja igra kuci i koja ima dvije ekipe bolje od nasih sada je trebao zvati 10 novih igraca koji jedva sakupljaju minute ili u lokanim il u LE nathecanju. I svi pametni od pametnijeg svi se imaju za selektore na kraju sve bezveze. Mi mizemi samo komentarisati kako ce mo igrati a ne koga bi trebao jos zvati i koga ne. Forum pun egotripera koji veze sa vezim nemaju. U uvoj utakmici ako sta imamo to je iskustvo bar ova strarija generacija Dzeko, Ibisevic i co. Koji su ti tako jaki igraci koji bi to mogli nadmasiti u kojem segmentu, stvarni vas ne razumijem pa nije mogao zvati to sto vi zelite zvao je one koji mu trebaju a ko smo mi da znamo koji su NJEMU igraci potrebni??? Malo se zmislite prije nego automatski pisete iz svog ega ne zato sto imate argumentivan prijedlog.
Ako mu je Sven potreban onda o cemu pricamo :D Zasto se sad pokusava opravdati ovo ponasanje koje je skoro pa identicno kad je amidza bio selektor, jer je vise nego ocito da spisak pravi neko drugi, selektori su tu samo da ga procitaju novinarima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20194 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

legionar2010 wrote:Jai neki ovdje tipkaju eti zato da tipkaju. Protiv Belgije koja igra kuci i koja ima dvije ekipe bolje od nasih sada je trebao zvati 10 novih igraca koji jedva sakupljaju minute ili u lokanim il u LE nathecanju. I svi pametni od pametnijeg svi se imaju za selektore na kraju sve bezveze. Mi mizemi samo komentarisati kako ce mo igrati a ne koga bi trebao jos zvati i koga ne. Forum pun egotripera koji veze sa vezim nemaju. U uvoj utakmici ako sta imamo to je iskustvo bar ova strarija generacija Dzeko, Ibisevic i co. Koji su ti tako jaki igraci koji bi to mogli nadmasiti u kojem segmentu, stvarni vas ne razumijem pa nije mogao zvati to sto vi zelite zvao je one koji mu trebaju a ko smo mi da znamo koji su NJEMU igraci potrebni??? Malo se zmislite prije nego automatski pisete iz svog ega ne zato sto imate argumentivan prijedlog.
Dobro, eto kad vec igramo na tu kartu iskustva, reci nam, bi li ti 03.09. stavio Ibisevica ovakvog kakav je sad u napad?! Da li bi izvrsio taj pokusaj samoubistva?
Uvijek je bilo i bice price oko toga ko je pozvan, a ko nije. Ko je pozvan (ne)opravdano, ko je izostavljen.
luckylaka

#20195 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

FreakyStyley wrote:Smjesno je pominjati Salihovica i Misimovica u kontekstu ozbiljnog fudbala.

Smjesno je sto ti tako rezonijes ako gledamo interes reprezentacije.I Spaha je star,oprostio se pa se vratio,Salihovic igra redovno ,povrede su proslost.Ako cemo kako kazes pozivati igrace zbog starih zasluga bas su njih dvojica zasluzila da se pozovu.Hadzic i Susic redovno igraju i ne znam sto ne bi imali mjesta osim ako nesto licno nije u pitanju.Mesha je skoro godinu lutao po europi trazeci eventualna pojacanja sta je to nasao.Radi on qrc moj dobar posao.Rezultati ce pokazati dobar posao.Vrijeme je da uz ovi 12-13 standardnih pocne davati sansu mladjima a ne radi nekih zasluga pozivati igrace da popune broj.Da se razumijemo.Vedo i Medo su sigurno meni dva najdraza igraca u reprezentaciji ali brate ako ne ide promijeni klub,idi tamo gdje mozes igrati pa koliko toliko.Ovako reprezentacija ispasta.
House

#20196 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by House »

šta je Zuka bogu skrivio?
Mustang1

#20197 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Mustang1 »

Pise povreda
House

#20198 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by House »

Mustang1 wrote:Pise povreda
sad vidim,mora na operaciju jbg
legionar2010

#20199 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by legionar2010 »

Tomahawk11 wrote:
Dobro, eto kad vec igramo na tu kartu iskustva, reci nam, bi li ti 03.09. stavio Ibisevica ovakvog kakav je sad u napad?! Da li bi izvrsio taj pokusaj samoubistva?
Uvijek je bilo i bice price oko toga ko je pozvan, a ko nije. Ko je pozvan (ne)opravdano, ko je izostavljen.
Kako da ti odgovorim na ta "teenagerska" pitanja: ibi sigurno nece poceti ali moze puno dati ako zatreba zadnjih pola sata. Pa valjda pratis repku znas da nece poceti kao sto ptice na grani znaju to. Dzeko ce biti vjerovtano sam u napadu uz pomoc krilnih igraca lulica i visce koji mogu uz dibru taktuku igra polyspuca na trenutke. Ni Pape ne bi pocinjao sa dva napadac protiv Belgije u Briselu a nama i bod odgovara.
legionar2010

#20200 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by legionar2010 »

relativno84 wrote:
Ako mu je Sven potreban onda o cemu pricamo :D Zasto se sad pokusava opravdati ovo ponasanje koje je skoro pa identicno kad je amidza bio selektor, jer je vise nego ocito da spisak pravi neko drugi, selektori su tu samo da ga procitaju novinarima.
A da Sven je problem sto ce mozda dobiti koju minutu ili pak ne. Ocito da si tek poceo pratiti repku, kao trebao je pozvati Salihovica ok ok... Sad mi jasno
Post Reply