Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nekad birvaktile...živa istina.Braco sa rajom bio na Bentbaši,na kupanju.U povratku jedan od njih u zelenari mazne banane.Braco došao kući a babo mu vidio bananu.
-Jesil to ukr'o sine Alija?
- Nisam babo,brao na Benbaši
Ma teško je neko pravio fotošopove u to doba kad su fotografije bile rijetke i skupe.
Jedino logično objašnjenje je da fotka recimo s kraja četrdesetih ili početka pedesetih.
Socijalistička Jugoslavija "ispočetka" nije vodila mnogo brigu o nesocijalističkoj izgradnji i okruženju pa nije nevjerovatno da Baščaršija izgleda kao vojni poligon dok je istovremeno Baščaršijska džamija mogla u to doba imati ovakav izgled.
Odnos minareta , kupole i prozora oko , ukazuju na Baščaršijsku džamiju.
@muha_sa šta misliš ?
Uvjeren sam 100% da je to baščarijska dzamija a kuca desno je i iz mog sjecanja--u njoj je bila bosanska kafana kod Dzinovica. Salko Dzinovic brat Muje koji je imao buregdzinicu i cevabdzinicu tik uz Ferhatovicevu cevabdzinicu "Sport" Iznad sebilja sa desne strane gledajuci iz pravca čaršijske dzamije
Idi sutra pred džamiju na ovu poziciju, i pogledaj "u Jajce kasarnu" s te pozicije
Stani, znači neko sistemski fotošopira fotografije istog objekta iz različitih perioda, i onda ih širi na različite strane? to je tvoja teorija? Imaš li neko objašnjenje zašto bi neko prolazio kroz sav taj trud? Da zavara one koji gledaju, sa pomisle kako se kasarna vidi? Ne kontam
ne mogu da budem sto posto siguran za lokaciju
je li ovo mozda Bistrik, dzamija u Bakarevica ulici, lijevo je onda Hulusina, i ako je ovo ta lokacija, ova duga zgrada lijevo jos stoji (tu sam zivio nekoliko godina)
je li ovo mozda Bistrik, dzamija u Bakarevica ulici, lijevo je onda Hulusina, i ako je ovo ta lokacija, ova duga zgrada lijevo jos stoji (tu sam zivio nekoliko godina)
osim ako nisam skroz fulio
nisi fulio
e hvala
od ovih bilizih zgrada/objekata na slici, tu je jos dzamija, manja zgrada desno na pocetku Bakarevica ulica, zgrada u Hulusini i koliko vidim "vila Ismeta"
ostalo se izgradilo masala (ukljucujuci i poslijeratnu nadogradnju sprata na zgradama koje su na mjestu ovih kucica i kuce lijevo)