E jbg sad.piupiu wrote:Desperate times call for desperate measures!HAVANA wrote:Tebe i na sutliju odvedem,na sampite,bozu,sta hos...piupiu wrote:
Daj dim![]()
![]()
![]()
MoRe boza sa 100 grama sudžukice ukoso, dernek u Tip topu...![]()
![]()
Nego, sad me zadevera, godinama me interesuje gdje se ima probati tartar boza, ona što baca u bandak? Pravi li to iko?
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- HAVANA
#20176 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- HAVANA
#20177 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Muha,dje tartar boza,jebo je boza,sto zensko moze upitat niko ne moze?

- HAVANA
#20178 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja selima mangupa.
Sultan skonto 1566 godine da doda opijuma u bozu.To nema,fasovo bi murije.
Ova druga opcija sa alkoholom,od manje kreativnih nego sto je veliki selim bio,mozda i ima.Sa alkoholom.Ako nadjem vodim te.Nisam nikad probao.
-
Nazif_Gljiva
#20179 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zbog čega je Clémont napustio forum?swanfilter wrote:Mesto sam propustio? Insomnie nema? Nece biti više? Pa, dokle više ...
- chengaba
#20180 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jer je forum za kurac, ko što je i većina normalne raje otišla. Sad ostalo samo hrpa dijasporaca ili ovih što su se vratili iz dijaspore, pa šatro na klix forumu se raspravljaju jer nemaju raju da njih smaraju.Nazif_Gljiva wrote:Zbog čega je Clémont napustio forum?swanfilter wrote:Mesto sam propustio? Insomnie nema? Nece biti više? Pa, dokle više ...
- Thorgerson
#20181 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovo je najveća istina i tuga.Hendrix wrote:E pa nisam znao da ste dva stana imali, u redu je onda, nek ste pobjegli i ostavili Tarcincima da vam brane ta dva stana. Ko ih jebe vi ste bili visoka kasta i ostali, sistem je balansiran idealno.Melbourne_Australia wrote:
Nisi ti dobar..Moj stari imao kucu u Promajni od 1984 godine..Imali dva stana prije rata u Sarajevu.Nije svako bio fukara kao ti u zivotu, kontas ?? A vidi se da nisi prno dalje od Tarcina..Samo glup covjek moze misliti da neko ko ode u Australiju ili bilo gdje vani sa 12 godina i vrati se sa 26 ili 27 je bogat..Toga vani nema niti ce ikad biti..Mozes imati auto i mozda steka malog ako si zivio ko jado i nisi putovao ...Fakat mi je zao tebe i koliko si ogranicen..
Ja majke mi i dalje kontam da se to zajebajes i trolas raju ovde, ne mogu da pojmim da je neko tako ogranicen i uvjeren u svoju superiornost u isto vrijeme. Ta dvoja dva stana i vikendica u Australiji ne znace nikome nista, i to je najveci problem...kome se kurciti tamo.
Ti ljudi koje ti nazivas fukarama su odbranili ovu zemlju i ti to ne mozes skontat jarane...kao sto ne mozes ni skontat kakav je haos ekonomski bio odma poslije rata jer si ti zivio u sredjenoj drzavi. Otkud vam australijske penzije ako si tako kratko bio? Dala drzava izbjeglicama?
Shvacas li ti da smo mi na faks isli zimi u jaknama...nema grijanja, racunar je bio pojam, posao naci nemoguce...i kako mi da se borimo na trzistu sa nekim ko laganini dolazi iz Australije. Boli tebe briga jer ti to i odgovara, zavrsio si vecernju skolu tamo i ovde dobio posao i sad supljiras. Opet smeta fukara...nikako da bude taman.
Zato suti ba i uzivaj, drzava je omogucila dezerterima da se vrate bez ikakvih posljedica i to je najveca zavala citavog rata.
Sjećam se 97/98/99 idemo u školu, svi isti. Odrpani, nikakvi. Sta si dobio od humanitarne dobio si, bile pijace, nesta si kao mogao kupiti, ali od cega? Uglavnom svi na istom, tu i tamo je bio pokoji ratni svercer koji je imao nesto vise. Starci tek se vracaju u firme, al jake firme sve razruseno do temelja. Stan razrusen, znaci ne kreces od nule, nego od -100. Od nule je lakse krenuti.
I u tom jadu i cemeru; ali ti kao dijete ne kontas da je to jad i cemer - to ti je svakodnevnica, ne znas za bolje, nema youtube da vidis da ima negdje bolje, te kako ti vrsnjaci zive....u tom jadu i cemeru...odjednom, iz vedra neba dolaze djeca u skolu tip top od glave do pete, dovlace ih dzipovi, nekakvi automobili koje ranije nisi vidio, ili si vidio samo na tv-u. Lijepo obuceni, imaju cd plejere, walkmene, picke materine... Kontas u sebi, pa sta je ovo koji qrac, dodjes roditeljima kazes sta je ono hocu i ja ono, hocu onakve patike, onu duksericu, jaknu... roditelj sta ce proguta knedlu i skrene temu na drugu stranu.
Da se razumijemo, ja nemam nista protiv tih ljudi i te djece koji su otisli, pa se vratili (naravno vecina ne svojom voljom, nego su ponabijali nogama).
Ali imam protiv nabodubnih likova u kakve su ta pojedina djeca izrasla, a jedan od takvih je ovaj @Melbourne_Australia. Ali, karma je kurva...polako.
-
Melbourne_Australia
#20182 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ono kad ti je zivot u kurcu i kad ti je problem sto su djeca sa 12 godina izasli a starci ostali u ratu
Bosnjo kad je kokuz i kad nazalost nije uspio u zivotu, onda su mu svi krivi..Ali nikako da skonta da je mozda do njega..Da je glup, da je smotan, da nije kapacitet osim mozda za plaze od 700 kermi itd...Pa ja znam bruku ljudi koji su bili u ratu i izasli iz rata goli kao i svi koji su bili, a danas imaju ama bas sve...A niko od njih nije u politici bio , nego su se uhvatili skola i posla , ko nije htio skolu da ganja uhvatio se privatluka..Kako vi ne kontate, da nije svakome sudjeno da ima repa i da dobro zivi, nafaka je cudo i naravno volja i zelja za odricanjem svega i svacega.. Hajde furaj te sa tom papanskom pricom.. Cuj dezerter sa 12 ili 13 godina

-
Nivelacija
#20183 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
VOZAČ UHAPŠEN
Engleska: U kamionu pronađeno 39 ljudskih tijela
-
Melbourne_Australia
#20184 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma nije moguce..Toga nema na vani..LazesNivelacija wrote:VOZAČ UHAPŠEN
-
Nivelacija
#20185 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Moguce da sam nasjeo na FAKE NEWS 
-
Hendrix
#20186 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tvoja prica nikako nema smisla...starci bili u ratu...dosli sa australskom penzijom nazad...pa ko to za 10 god vani dobije penziju ba? Svejedno, ako ti je stari bio na liniji 4 godine ko i ostali...imas izvinjenje od mene. Nisam rekao da si ti dezerter. Ali da si paksu...to jesi jbg. I ne kontas neke stvari jer ne zelis...okruzen si "uspjesnim" ljudima i zivis u balonu.Melbourne_Australia wrote:Ono kad ti je zivot u kurcu i kad ti je problem sto su djeca sa 12 godina izasli a starci ostali u ratu![]()
Bosnjo kad je kokuz i kad nazalost nije uspio u zivotu, onda su mu svi krivi..Ali nikako da skonta da je mozda do njega..Da je glup, da je smotan, da nije kapacitet osim mozda za plaze od 700 kermi itd...Pa ja znam bruku ljudi koji su bili u ratu i izasli iz rata goli kao i svi koji su bili, a danas imaju ama bas sve...A niko od njih nije u politici bio , nego su se uhvatili skola i posla , ko nije htio skolu da ganja uhvatio se privatluka..Kako vi ne kontate, da nije svakome sudjeno da ima repa i da dobro zivi, nafaka je cudo i naravno volja i zelja za odricanjem svega i svacega.. Hajde furaj te sa tom papanskom pricom.. Cuj dezerter sa 12 ili 13 godina
![]()
Pricas kao pripadnik treceg rajha o jevrejima jebote...nije sudjeno para da se ima, mi glupi ovo ono...citav svoj zivot iznosis ovde (a mozda i lazes) non stop dokazujes neki nivo i klinac. Za nekog ko je navodno proputovao svijet ti si nevjerovatno ogranicena osoba.
- Bloo
- Globalna šefica
#20187 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pošaljite mu kontakt Omara Mjesečara, ima da izađe za pola godineMelbourne_Australia wrote:Ma nije moguce..Toga nema na vani..LazesNivelacija wrote:VOZAČ UHAPŠEN
- muha_sa
#20188 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA wrote:Muha,dje tartar boza,jebo je boza,sto zensko moze upitat niko ne moze?![]()
nikad cuo za Otu bozu
- Sanjarko
#20189 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bila neka vijest o nasima u Australiji valjda. Steta sto sam je obrisao jer se nesto poremetilo na feed-eru. EDIT: Austrija a ne Australija. Ima ih preko 150.000 iz bivse Juge.
- uglavnomja
#20190 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dijasporac insomnija nije samovoljno napustio forum, chmoljo ga je trajno banovaochengaba wrote:Jer je forum za kurac, ko što je i većina normalne raje otišla. Sad ostalo samo hrpa dijasporaca ili ovih što su se vratili iz dijaspore, pa šatro na klix forumu se raspravljaju jer nemaju raju da njih smaraju.Nazif_Gljiva wrote:Zbog čega je Clémont napustio forum?swanfilter wrote:Mesto sam propustio? Insomnie nema? Nece biti više? Pa, dokle više ...
Nesto se zakacio s batom, ne sjecam se na kojoj temi
- Radio Sarajevo
#20191 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dakle, ljudi koji su otišli iz onog ludila su za tebe dezerteri, a budale koje su se borile za SDA državu i dinastiju Izetbegovića su patriote?Hendrix wrote: Zato suti ba i uzivaj, drzava je omogucila dezerterima da se vrate bez ikakvih posljedica i to je najveca zavala citavog rata.
Mi smo svi bili u Sarajevu cijeli rat, neki od moje porodice i glavom platili, i da se ja sada sa svojih 36 godina zadesim u sličnoj situaciji, NIKAD ne bih ostao, nego bih "dezertirao" jer je to najpatriotskiji čin koji možeš uraditi. Neka se njegova Jasmina bori, nema te države za koju bih ginuo, a takav način patriotizma je obična ubleha.
Najveća zavala čitavog rata je ta što te SDA prevarila 400 puta i što te i dalje vara, i sve što ne valja možeš zahvaliti njima, a sve što poslije rata valja, upravo možeš zahvaliti ljudima koji su se vratili i opet donijeli koliko - toliko normalno razmišljanje.
- Bullet Tooth Tony
#20192 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dijaspora je u prvom tromjesečju ove godine poslala skoro 619 miliona KM ili za 5% više u odnosu na isto razdoblje lani, i to samo preko novčanih doznaka.
-
espn
#20193 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pričaš gluposti. Bolje ti je pogledaj sebe. Možeš plesati na prstima, ali BiH je jedna propala država koja nema budućnosti, kao ni ostale zemlje regiona.Melbourne_Australia wrote:Ono kad ti je zivot u kurcu i kad ti je problem sto su djeca sa 12 godina izasli a starci ostali u ratu![]()
![]()
- Radio Sarajevo
#20194 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
BiH, ako propadne, propašće isključivo zahvaljujući vama negativcima.espn wrote:Pričaš gluposti. Bolje ti je pogledaj sebe. Možeš plesati na prstima, ali BiH je jedna propala država koja nema budućnosti, kao ni ostale zemlje regiona.Melbourne_Australia wrote:Ono kad ti je zivot u kurcu i kad ti je problem sto su djeca sa 12 godina izasli a starci ostali u ratu![]()
![]()
Mi ostali ćemo vazda imati svoj balon i smijaćemo vam se. Ko vas jebe kad vam je draže čitati crnu hroniku nego istrčati maraton i pohvaliti se na Fejsbuku.
Ali ono što je dobro, sve vas je manje, i zbog toga se radujem.
- Radio Sarajevo
#20195 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da nema dijaspore, ovi likovi poput espn bi crkli od gladi, ne bi ni za interneta imali.Bullet Tooth Tony wrote:Dijaspora je u prvom tromjesečju ove godine poslala skoro 619 miliona KM ili za 5% više u odnosu na isto razdoblje lani, i to samo preko novčanih doznaka.
Bilo bi ustvari bolje da se ne šalje ništa, možda bi onda zasukali rukave, kao što zasuču čim dođu u Švabiju prati tuđe guzice.
- mousstapha
#20196 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovdje se samo otrov sipa.
- stakasa
#20197 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
mousstapha wrote:Ovdje se samo otrov sipa.
- Thorgerson
#20198 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Eto vidiš da nisam pogriješio kad sam te definisao.Melbourne_Australia wrote:Ono kad ti je zivot u kurcu i kad ti je problem sto su djeca sa 12 godina izasli a starci ostali u ratu![]()
![]()
Ti si kompleksaš koji uživa u tome da vidi siromašne oko sebe, kako bi napunio svoj ego do max. Zato si se ti paša i vratio ovdje.
Procitaj ponovo sta sam pisao i o kojem vremenu sam pisao.
97' nisi mogao imati para NIKAKO. Jesi ako si bio ratni profiter ili ako si bio vani pa dosao ovdje. Trece nema. Cuj skoluj se. Hahaha 96 da se skolujes i vodis privatluk. Ljudi jos puske vracali unproforcima.
I kakve veze ima sadasnjost sa tim periodom, objasni mi molim te? Otkud ti eto znas u sta sam ja izrastao? Mozda nemam marke, a mozda imam i imovinu od milion KM vrijednosti. Ali znam da te to kopka. Eto ako ce ti bit lakse, zamisli da sam beskucnik, da tipkam negje iz internet kluba gdje sam dosao da se ugrijem.
- Thorgerson
#20199 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovo je totalno pogrešan pristup i ovakvo ponašanje svih nas ne vodi nigdje.Radio Sarajevo wrote:Da nema dijaspore, ovi likovi poput espn bi crkli od gladi, ne bi ni za interneta imali.Bullet Tooth Tony wrote:Dijaspora je u prvom tromjesečju ove godine poslala skoro 619 miliona KM ili za 5% više u odnosu na isto razdoblje lani, i to samo preko novčanih doznaka.
Bilo bi ustvari bolje da se ne šalje ništa, možda bi onda zasukali rukave, kao što zasuču čim dođu u Švabiju prati tuđe guzice.
Mi smo svi jedan narod, koji voli ovu državu.
Vi iz dijaspore biste trebali da budete "bolji" od nas. Vi biste trebali da budete naša pokretačka snaga. Jebo ba pare koje šaljete. Vi pošaljete pare, ovi ih potroše u havu.
To nije rješenje.
Rješenje je da se iskoristi sva vaša pamet, know how i da vas privučemo nazad u ovu državu. I da uz vašu pomoć je zajedno gradimo i pravimo da nam svima bude bolje. A ne ono odeš i onda soliš pamet, bez konkretne akcije.
Ali to nećemo moći uz takve stavove. A naročito ne uz likove koji su otišli i kojima je glavni domet dovući ovamo novog BMW-a, napravit kuću na 4 sprata, te obilaziti restorane, prežderavati se, popravljati zube i sl. Ili likove domaće koji sve to sa prezirom gledaju, jer oni to isto ne mogu. Pa im je glavni cilj u zivotu pobjedi odavdje i nekim shortcutom doci do ovoga iz ove prve recenice.
-
mariamaria
#20200 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prestanite pricati gluposti i jedni i drugi. Dosta vise i dijasporaca i ovih sto su ostali. Moramo imati postovanja jedni za druge. Pogotovo za ove sto su ostali i odbranili sto se moglo odbraniti. Jer da nije bilo njih ne bi ni dijaspora imala gdje doci i ostaviti pare. Kljucaj temu! ide pogresnim tokom.
Svi smo jedan narod i svi volimo ovu nasu domovinu, kakva je takva je, moja je!
Jednom rece dobri Mesa:
"Bosna je moja velika ljubav i moja povremena bolna mržnja. Bezbroj puta sam pokušavao da pobjegnem od nje i uvijek ostajao, iako nije važno gdje čovjek fizički živi. Bosna je u meni kao krvotok. Nije to samo neobjašnjiva veza između nas i zavičaja, već i koloplet naslijeđa, istorije, cjelokupnog životnog iskustva mog i tuđeg, dalekog, koje je postalo moje. Viđena izvana i bez ljubavi, Bosna je gruba i teška, viđena iznutra i sa ljubavlju, koju zaslužuje, ona je ljudski bogata iako i u sebi nesaznana potpuno. Rijetko je ko bolnije i dramatičnije određen istorijom kao Bosanac. Šta se sve kroz vijekove nakupilo u tim ljudima! Osjećanje vlastite neodređenosti, tuđe krivice, teške istorije, neizvjesne budućnosti, straha od promjene, želje za dobrotom i humanošću koja bi se odnosila na sve ljude bez ikakvih ograničenja i čestih razočarenja koja su rađala mržnju. To su veoma složeni i zamršeni ljudi i teško ih je razrješavati po prvim viđenju i po spoljašnjim utiscima."
Svi smo jedan narod i svi volimo ovu nasu domovinu, kakva je takva je, moja je!
Jednom rece dobri Mesa:
"Bosna je moja velika ljubav i moja povremena bolna mržnja. Bezbroj puta sam pokušavao da pobjegnem od nje i uvijek ostajao, iako nije važno gdje čovjek fizički živi. Bosna je u meni kao krvotok. Nije to samo neobjašnjiva veza između nas i zavičaja, već i koloplet naslijeđa, istorije, cjelokupnog životnog iskustva mog i tuđeg, dalekog, koje je postalo moje. Viđena izvana i bez ljubavi, Bosna je gruba i teška, viđena iznutra i sa ljubavlju, koju zaslužuje, ona je ljudski bogata iako i u sebi nesaznana potpuno. Rijetko je ko bolnije i dramatičnije određen istorijom kao Bosanac. Šta se sve kroz vijekove nakupilo u tim ljudima! Osjećanje vlastite neodređenosti, tuđe krivice, teške istorije, neizvjesne budućnosti, straha od promjene, želje za dobrotom i humanošću koja bi se odnosila na sve ljude bez ikakvih ograničenja i čestih razočarenja koja su rađala mržnju. To su veoma složeni i zamršeni ljudi i teško ih je razrješavati po prvim viđenju i po spoljašnjim utiscima."