A koprcas se nesto?dale cooper wrote:Meni će stan svakako ostati u nasljedstvo, a i nemam neke planove da se ženim, tako da ja vjerovatno neću ni imati potrebe za
predbračnim.![]()
Dosao se uvjeriti da te niko nece iz tvoje sobe istjerati
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
A koprcas se nesto?dale cooper wrote:Meni će stan svakako ostati u nasljedstvo, a i nemam neke planove da se ženim, tako da ja vjerovatno neću ni imati potrebe za
predbračnim.![]()
pustopoljina wrote:A koprcas se nesto?dale cooper wrote:Meni će stan svakako ostati u nasljedstvo, a i nemam neke planove da se ženim, tako da ja vjerovatno neću ni imati potrebe za
predbračnim.![]()
Dosao se uvjeriti da te niko nece iz tvoje sobe istjerati![]()
![]()
I brak je ugovor. I postoji zakon koji objašnjava brak do u detalje, obaveze, prava, itd. Neka se ljudi vole, neka im nikad ne zatreba neki član zakona, ali ako zatreba - tu je. U čemu je, onda, problem s nekim drugim ugovorom? I predbračni ugovor možda nikad ne zatreba i elhamdulillah. Ali ako zatreba? Upravo osobe koje se ne boje sebe, svoje riječi, emocija, koji imaju čistu savjest, potpisat će takav ugovor.pirmin wrote:Ugovor je za namazane.
Bjezim od zlih i namazanih. Kratak je zivot.
A dobro dedo se sam branipustopoljina wrote:Ostav' se ti zenske cudi.insomnia78 wrote:E moj ti. Cud je zenska smijesna rabota
Brani dida
Upravo to, ako zatreba nek ga imamo. A nadamo se svakako da nece. I da ce udaja/zenidba bit samo jednom i da ce potrajat do kraja zivota. I ta romantika.arzuhal wrote:I brak je ugovor. I postoji zakon koji objašnjava brak do u detalje, obaveze, prava, itd. Neka se ljudi vole, neka im nikad ne zatreba neki član zakona, ali ako zatreba - tu je. U čemu je, onda, problem s nekim drugim ugovorom? I predbračni ugovor možda nikad ne zatreba i elhamdulillah. Ali ako zatreba? Upravo osobe koje se ne boje sebe, svoje riječi, emocija, koji imaju čistu savjest, potpisat će takav ugovor.pirmin wrote:Ugovor je za namazane.
Ugovor je, generalno, jedno od najvećih civilizacijskih dosega u povijesti čovječanstva. Zapadna civilizacija se razvila na poštivanju ugovora, a naša je ona:"jel mi TO NE VJERUJEŠ NA RIJEČ!?!"
anchor85 wrote:Upravo to, ako zatreba nek ga imamo. A nadamo se svakako da nece. I da ce udaja/zenidba bit samo jednom i da ce potrajat do kraja zivota. I ta romantika.arzuhal wrote:I brak je ugovor. I postoji zakon koji objašnjava brak do u detalje, obaveze, prava, itd. Neka se ljudi vole, neka im nikad ne zatreba neki član zakona, ali ako zatreba - tu je. U čemu je, onda, problem s nekim drugim ugovorom? I predbračni ugovor možda nikad ne zatreba i elhamdulillah. Ali ako zatreba? Upravo osobe koje se ne boje sebe, svoje riječi, emocija, koji imaju čistu savjest, potpisat će takav ugovor.pirmin wrote:Ugovor je za namazane.
Ugovor je, generalno, jedno od najvećih civilizacijskih dosega u povijesti čovječanstva. Zapadna civilizacija se razvila na poštivanju ugovora, a naša je ona:"jel mi TO NE VJERUJEŠ NA RIJEČ!?!"
anchor85 wrote:Upravo to, ako zatreba nek ga imamo. A nadamo se svakako da nece. I da ce udaja/zenidba bit samo jednom i da ce potrajat do kraja zivota. I ta romantika.arzuhal wrote:I brak je ugovor. I postoji zakon koji objašnjava brak do u detalje, obaveze, prava, itd. Neka se ljudi vole, neka im nikad ne zatreba neki član zakona, ali ako zatreba - tu je. U čemu je, onda, problem s nekim drugim ugovorom? I predbračni ugovor možda nikad ne zatreba i elhamdulillah. Ali ako zatreba? Upravo osobe koje se ne boje sebe, svoje riječi, emocija, koji imaju čistu savjest, potpisat će takav ugovor.pirmin wrote:Ugovor je za namazane.
Uh evo i njega...arzuhal wrote:I brak je ugovor. I postoji zakon koji objašnjava brak do u detalje, obaveze, prava, itd. Neka se ljudi vole, neka im nikad ne zatreba neki član zakona, ali ako zatreba - tu je. U čemu je, onda, problem s nekim drugim ugovorom? I predbračni ugovor možda nikad ne zatreba i elhamdulillah. Ali ako zatreba? Upravo osobe koje se ne boje sebe, svoje riječi, emocija, koji imaju čistu savjest, potpisat će takav ugovor.pirmin wrote:Ugovor je za namazane.
pustopoljina wrote:Uh evo i njega...arzuhal wrote:I brak je ugovor. I postoji zakon koji objašnjava brak do u detalje, obaveze, prava, itd. Neka se ljudi vole, neka im nikad ne zatreba neki član zakona, ali ako zatreba - tu je. U čemu je, onda, problem s nekim drugim ugovorom? I predbračni ugovor možda nikad ne zatreba i elhamdulillah. Ali ako zatreba? Upravo osobe koje se ne boje sebe, svoje riječi, emocija, koji imaju čistu savjest, potpisat će takav ugovor.pirmin wrote:Ugovor je za namazane.
Kad smo kod ugovora...cemu sluzi ono koliko ona para,dukata trazi u slucaju razvoda pri serijatskom vjencanju kod nas, kad nema instance koja bi izvrsila naplatu duga?
Sve vas u iran treba...
I kamen bi zaplak'oinsomnia78 wrote:A dobro dedo se sam branipustopoljina wrote:Ostav' se ti zenske cudi.insomnia78 wrote:E moj ti. Cud je zenska smijesna rabota
Brani dida
#paJelarzuhal wrote:
![]()
Pa to je sve samo simbolika, šerijatsko vjenčanje. Možda nekad, ako se promijeni porodični zakon pa država stane iza vjenčanja koje se tako obavi, bude i realna stvar. Ali zasad je samo simbolika. Koliko znam, IZ ne dozvoljava šerijatsko dok se prvo ne obavi ono koje jedino štiti država sa svojim sudstvom i represivnim aparatom - građansko. IZ nije država.pustopoljina wrote:#paJelarzuhal wrote:
![]()
Samo da svi kazu awww kad ona velikodusno kaze da nece nista.
Tacno se nasikiram.
Joj, dobro si...pizarro wrote:nekako se predbracnim ugovorom indirektno sumnja da ce se ostati 4ever zajedno.
"volim ja tebe ALI... "
Pa jest, simbolika..i meni je predbracni simbol fige u dzepu...mislim, kad se o ovakvima kao ja-fukari- radi.arzuhal wrote:Pa to je sve samo simbolika, šerijatsko vjenčanje. Možda nekad, ako se promijeni porodični zakon pa država stane iza vjenčanja koje se tako obavi, bude i realna stvar. Ali zasad je samo simbolika. Koliko znam, IZ ne dozvoljava šerijatsko dok se prvo ne obavi ono koje jedino štiti država sa svojim sudstvom i represivnim aparatom - građansko. IZ nije država.pustopoljina wrote:#paJelarzuhal wrote:
![]()
Samo da svi kazu awww kad ona velikodusno kaze da nece nista.
Tacno se nasikiram.
Možeš li ti garantovati za sebe da ćeš je zauvijek voljeti?pizarro wrote:nekako se predbracnim ugovorom indirektno sumnja da ce se ostati 4ever zajedno.
"volim ja tebe ALI... "
Slazem se.Xavier1 wrote:Poznato je da zene vole samo dok imaju koristi od tebe.
pa meni brak ima samo smisla sa zenom kod koje imam osjecaj da cu je zauvijek i voljeti.zizi505 wrote:Možeš li ti garantovati za sebe da ćeš je zauvijek voljeti?pizarro wrote:nekako se predbracnim ugovorom indirektno sumnja da ce se ostati 4ever zajedno.
"volim ja tebe ALI... "
joj, dobro si...arzuhal wrote:Pa ima i to: što ćeš sklapati i potpisivati bračni ugovor ako vjeruješ da ćeš nekoga voljeti do kraja života.
- Dragi, al' da se mi ipak vjenčamo i ovjerimo to pred zakonom, ugovorom?
- Št...šta?!..."Pa ona hoće bračni ugovor...Da li ona mene uopće voli, da li mi vjeruje... Mislim da ova veza nema smisla..."
A i dalje šanse su 50-50 da će uspjeti ili propasti. Nema apsolutno nikakve garancije.pizarro wrote:pa meni brak ima samo smisla sa zenom kod koje imam osjecaj da cu je zauvijek i voljeti.zizi505 wrote:Možeš li ti garantovati za sebe da ćeš je zauvijek voljeti?pizarro wrote:nekako se predbracnim ugovorom indirektno sumnja da ce se ostati 4ever zajedno.
"volim ja tebe ALI... "
ugovorom samo napukne povjerenje i probudi se sumnja.