mislim da os grbavica 1 ima autobus koji dovozi djecu koja zive malo dalje...drugi profil wrote:Školski busevi su najbolje rješenje.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- holowey
#20176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Thorgerson
#20177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa kad pocinje skola djeci, mislim ne znam, kazem opet ja bih isplanirao tako da kada krenem na posao, povucem dijete, ostavim ga u skoli i idem na posao. Vjerovatno vecina raje to i radi tako.holowey wrote:ne salju se djeca sama u skolu... na prvom roditeljskom uciteljica kaze sve dok su kod mene ocekujem da ih roditelji dovode i cekaju ispred skole nakon nastave... ako ce ih neko drugi (tetka, brat, deda, itd) sacekati, molim vas da mi najavite to... respekt, pazis na moje dijete... ali da li to znaci da moraju autom ici u skolu? wtf?Tomahawk11 wrote:Kod nas ništa nije riješeno. Zgrada bez parkinga, škola bez prilaza, zgrada na putu... ovo što Thorgerson kaže, treba malo kredita i roditeljima, nije realno da se mala djeca sama šalju u školu.
Samo, ne znam koliko je to u moći škole, trebalo je ranije misliti, postoji nešto što se zove planiranje, ali to je kod nas često misaona imenica, pa se pomirimo da živimo u urbanom haosu.
mozda to ima veze s tim da se djeca upisuju u skole ne prema mjestu stanovanja nego po roditeljskom ceifu pa se mora autom...haj' ga znaj...
Ili bih mozda trebao dijete za ruku, pa pjeske do skole, pa onda nazad do parkinga pa na posao... Ne razumijem kako to sve organizovati, pa ne mogu se ja poslu pojavljivati kad mi je ceif.
-
mnjonja
#20178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije problem dovodjenje i odvodjenje djece.
Problem su stoka od roditelja koja stanu na sred ceste, upale sva 4 i misle da je to parking.
Tesko guzici prosetat 10 metara od nekog parkinda, prosirenja i sl.
De ako moze u ucionicu sa autom da udje.
Ona skola na obali je klasican primjer takvog papanluka.
Poredaju se, traku citavu zauzmu.
Pa jbt napravi krug, ostavi auto kod pozorista, sta si ga tu upisivao sa alipasinog ako nemas love da ostavis auto na parking.
Sve gospoda a marka za paking ko kuca.
Problem su stoka od roditelja koja stanu na sred ceste, upale sva 4 i misle da je to parking.
Pa jbt napravi krug, ostavi auto kod pozorista, sta si ga tu upisivao sa alipasinog ako nemas love da ostavis auto na parking.
- O'zone
- Globalni moderator
#20179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na tranzitu izgubio tip kontrolu na Fokusom i zapucao u parkirani Hundayi kombi ispred onog servisa prije mosta devastirao i kombi i svoj auto.
- drug_profi
#20180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa kad bi i napravili tako neku traku za zaustavljanje i izlazak djece, tu bi ti se opet parkirali "da zapale" jednu. Nema tu drajv-ina i pit-stopa. To bi sve bilo natenane, polako... i sta si dobio?
- uglavnomja
#20181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
eh, jedan dio od 3-4 razreda prvacica ii jos par razreda onih starijih sto zive 10-15 km od skole (obicno elitneTomahawk11 wrote:Ne nužno parking, recimo, zaustavna mjesta gdje će roditelj ostaviti dijete i vozi dalje. Šta ima parkirati?zateznistub wrote:Pa ako već ladem ne može pješke...Tomahawk11 wrote: Bolan, gdje je to normalno? Ima Merkator, škola ne mora imati?!
Mislim, ok, može se koristiti, ali evo vidi ovu situaciju, na Otoci su se svi trpali na parking od Binga i Konzuma, pa su i jedni i drugi postavili rampu. Sve je više vozila u tom dijelu, jer je sve više stambenih jedinica, a sve to ne prati broj parking mjesta.
Ne sporim ja da ima papanluka, ali nisam ništa pogriješio da smo u totalnom haosu i neplanskom sistemu.
Pisem upravo o papa luka jer dovođenje djece autom i jeste Seljakluk i papanluk.
I ni jedna škola nema parking i smatram da i ne treba imati.
Ako je namjenski doveo dijete, onda jeste.
Ali, ako je to usputna radnja na putu prema poslu, onda baš i nije.
usput niko ko dovodi dijete ne parkira niti "silazi" sa dzade, samo 4 zmigavca dok mali iskoci ... ali 50 malaca ili cak 100 je krkljanac
a jos ako je uica poput cekaluse i one gdje su sos i cda
nekada se islo u najblizu skolu, roditelji birali kako ce dijete najlakse doci do skole, najmanje prelaza, plocnici ....
nije bilo elitnih skola, bar ne po ovom danasnjem
niko nije dovlacio dijete iz ddrugog dijela grada u skolu
uostalom osnovna skola nista ne znaci u daljem obrazovanju
- trambusek88
#20182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo danas i treća... riješili da obore petogodišnji rekord.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180322040
- dobar osjecaj
#20183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Drugo je vrijeme. Sad se ne rađaju djeca nego mali bogovi.uglavnomja wrote: nekada se islo u najblizu skolu, roditelji birali kako ce dijete najlakse doci do skole, najmanje prelaza, plocnici ....
nije bilo elitnih skola, bar ne po ovom danasnjem![]()
- zateznistub
#20184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mnjonja wrote:Nije problem dovodjenje i odvodjenje djece.
- O'zone
- Globalni moderator
#20185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisu ovi iz KDZ-a ovoliko radili od kako su Papa i Clinton dolazili.trambusek88 wrote:Evo danas i treća... riješili da obore petogodišnji rekord.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
što ste vi ljubomorni što drugi ljudi vozaju djecu i što imaju takvo radno vrijeme da mogu to raditi i mogu platiti produženi boravak
kod nas u pejtonu ima jedan 9. razred...ponavljao je x puta...ja bih razmislio sa svoje 104 kile bil se tukao s njim
terorizira čitavu školu
ništa mu se ne može
sjebana obitelj plađu seku neko napumpao
roditelji idi mi dođi mi iz modernih veza i brakova ne zna se ko s kim ni kada
kad on dođe u park sva se djeca sabiju na jednu klupu kao tuljani
i šta sad...da neko trpi nerad i nemar nadležnih da se to dijete zatvori negdje na proučavanje
voziš djecu gdje toga nema
kod nas u pejtonu ima jedan 9. razred...ponavljao je x puta...ja bih razmislio sa svoje 104 kile bil se tukao s njim
terorizira čitavu školu
ništa mu se ne može
i šta sad...da neko trpi nerad i nemar nadležnih da se to dijete zatvori negdje na proučavanje
- JanuaryJones
#20187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ona škola u Fra Anđela Zvizdovića je klasičan primjer pokondirenih tikvi i seljačina u "elitnim školama"mnjonja wrote:Nije problem dovodjenje i odvodjenje djece.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#20188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Treba počet kladionicu pravit da vidimo ko će pogodit gdje će iduća dojava da bude 
- Logovan
#20189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A u pm, dokle ovo ide. Djecu što se zajebavaju izbaciti iz škole i zaposliti ih da čiste parkove, ulice, itd svaki dan. Smeća po gradu koliko god hoćeš, taman bi dobro došle dodatne ruke.trambusek88 wrote:Evo danas i treća... riješili da obore petogodišnji rekord.
- supercali
#20190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Taj sto dovozi dijete udaljeno kilometar 2 i nije neki "problem"
Problem je situacija koju ja vidim ujutro kad idem na posao
Ulazi dijete u auto i nakon 150 metara auto staje da dijete izadje i predje prometnu ulicu a da je pjeske islo preslo bi sporednu
E to ne mogu shvatiti nikad
Problem je situacija koju ja vidim ujutro kad idem na posao
Ulazi dijete u auto i nakon 150 metara auto staje da dijete izadje i predje prometnu ulicu a da je pjeske islo preslo bi sporednu
E to ne mogu shvatiti nikad
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Je li mu jos i torbu nosis umjesto njega?Thorgerson wrote:Pa je li imate vi djecu? Kako vasa djeca idu u skolu? Ono dijete od 6 godina ces pustit samo jel?_BataZiv_0809 wrote:Ispred svake skole naprave krkljanac.holowey wrote:raskrsnica ispred o.s. kovacici (30m u svakom pravcu), bez obzira da li se kreces kao pjesak ili kao vozac, je poput minskog polja... a ludnica posebno nastaje u periodu kada roditelji dovoze male direktore i direktorice na nastavu
Mislim ja imam dijete, ne ide jos u skolu, ali nema sanse da cu ga samog pustiti da ide tih prvih nekoliko razreda. I naravno da roditelji dovoze djecu, to je sasvim normalno.
Ono sto nije normalno sto nijedna jebena skola ne vodi o tome racuna, pa ne napravi neki prilaz i sve bi bilo rijeseno. Dodjes, izbacis dijete i nastavis. A ovako ljudi moraju ostavljati auta po trotoaru, pa onda i oni moraju izaci sa djetetom otpratit ga, jer je tesko stati bas ispred skole i zato nastaje krljanac.
Gdje se moze tu su trebali napraviti prilaze, udjes u prostor skole izbacis dijete i nastavis svojim putem.
- Filter
#20192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
uglavnomja wrote: uostalom osnovna skola nista ne znaci u daljem obrazovanju
kako ba ne znaci?
to su ti temelji, sticanje radnih navika, ponasanje... kolicinski vise vremena provede u skoli nego sa roditeljima
- dobar osjecaj
#20193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Radne navike se (ne)stiču kući.Filter wrote:kako ba ne znaci?uglavnomja wrote: uostalom osnovna skola nista ne znaci u daljem obrazovanju
to su ti temelji, sticanje radnih navika, ponasanje... kolicinski vise vremena provede u skoli nego sa roditeljima
- nepass1
#20194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upravo to, svetinjedobar osjecaj wrote:Drugo je vrijeme. Sad se ne rađaju djeca nego mali bogovi.uglavnomja wrote: nekada se islo u najblizu skolu, roditelji birali kako ce dijete najlakse doci do skole, najmanje prelaza, plocnici ....
- Logovan
#20195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čuj ne znači.Filter wrote:uglavnomja wrote: uostalom osnovna skola nista ne znaci u daljem obrazovanju
kako ba ne znaci?
E jebo te, svašta za pročitati.
- uglavnomja
#20196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ama fula u koracimaFilter wrote:uglavnomja wrote: uostalom osnovna skola nista ne znaci u daljem obrazovanju
kako ba ne znaci?
odredjena osnovna skola, ne osnnovno obrazovanje generalno
to se slazem, to je osnova svega
ali nema neke razlike zavrsiti osnovnu na alipasinom i na marindvoru
Last edited by uglavnomja on 22/03/2018 11:38, edited 1 time in total.
- supercali
#20197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Karine kakve svetinje kakvi bogovinepass1 wrote:Upravo to, svetinjedobar osjecaj wrote:Drugo je vrijeme. Sad se ne rađaju djeca nego mali bogovi.uglavnomja wrote: nekada se islo u najblizu skolu, roditelji birali kako ce dijete najlakse doci do skole, najmanje prelaza, plocnici ....
Karine su jer ih tako roditelji odgoje vecinom
- zateznistub
#20198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
O drug Filter, šta sve nećeš pročitati na ovom forumu...Filter wrote:uglavnomja wrote: uostalom osnovna skola nista ne znaci u daljem obrazovanju
kako ba ne znaci?
- uglavnomja
#20199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Black swan wrote:što ste vi ljubomorni što drugi ljudi vozaju djecu i što imaju takvo radno vrijeme da mogu to raditi i mogu platiti produženi boravak
terorizira čitavu školu
ništa mu se ne može
ooo labude
osnovna musa cazim jopet
braca lazarovski, 2 komada
ne moram pisati nista vise
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
više muslimana nego katolika u KŠCovima
zašto
jer znaju da ti niko neće prebiti dijete u krugu škole
da neće biti drogalja niti nacionalističkih profa koji su djecu spasili u švici a ovdje drže komunističko nacionalistički teror nad manjinama
i što ga ne bi vozio
ja sam protiv toga ali ko želi nek vozi ako ima izbor
zašto
jer znaju da ti niko neće prebiti dijete u krugu škole
da neće biti drogalja niti nacionalističkih profa koji su djecu spasili u švici a ovdje drže komunističko nacionalistički teror nad manjinama
i što ga ne bi vozio
ja sam protiv toga ali ko želi nek vozi ako ima izbor