TESLA_EDISON wrote:Naslovnica wrote:semirsar wrote:citam i nem'rem povirovat... jeste ko djeca bas
sve vam smeta, handri, kara... onaj sa naslovne bokvicu privrce
vratio bi ja vama ona stara kanala od prije... TVSA 1 i TVSA 2 s tim da ovije drugi nikad prije 20:00h ne pocinjaje... i ne treba vam vise, kaste taki neza'valni.
nego, imade li kakijeh skrivenijeh kerefeka, skontaste li stogod, haaa

Smeta mi jarane ovaj novi stb, neviđeno je loš, SMEĆE.
Stb nije smeće, samo je stvar navike. Sporije se učitava nakon restarta ali kada se sve učita, radi normalno kao i svaki drugi.
Sporo se učitava iz razloga što je krcat naprednim servisima kojih nije bilo na staroj platformi.
Nazivati STB smećem čisto zbog drugačijeg interface-a i ponovnog navikavanja na funkcije je zaista neumjesno. Po toj logici bi do danas svi trebali biti na ribljoj kosti jer sve napredno je smeće zato što se treba na to navikavati.
Nisam nazvao novi STB smećem zbog
drugačijeg interface-a i ponovnog navikavanja na funkcije
Nikakav restart ni kod mene nije pomogao.
STB je SMEĆE. Ili je smeće način na koji je platforma implementirana na uređaj. Nešto ne štima.
Nije uopšte pitanje navikavanja.
Počevši od daljinca koj je SMEĆE^2 (ali hajde, to ću nekako i progutati), ali sporost kojim se prebacuju kanali je OČAJNA.
Znači, bukvalno, pritisnem dugme listam kanale, prvo mu treba sekunda-dvije isto da se budi iz "standby moda", pa onda prešalta 5-6 kanala (ali ne jedan po jedan, nego preskačući. Pustiš dugme za šaltanje, on još uvijek prebacuje (zato što je spor i što kasni).
Nisam papak i seljak da ne znam o čemu pričam.
Platforma je OK, sviđa mi se dokup paketa preko daljinca, snimanje, pauziranje, povratak nazad i tako te stvari. Ima nekih stvari koje nisu baš user friendly i koje iziskuju klik-dva viška u odnosu na neku logiku, ali hajde, valjda će se to peglati vremenom.
Ali je sporost provovđenja osnovne operacije za koju bi uređaj trebao da je sposoban (promjena kanala, susjednih ili preskačući više njih) je KATASTROFA!