Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
crnivrag

#20151 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

semirsar wrote: nest si ti men sumLjiv s otijem pisi brisi ponasanjem...
nego, dedera se spremte vi anamo u LoL-e nam naseg, STB u crvenoj boji da bidne sa mnostvom sljikica malijeh vrazicaka za crnognamvraga od T-macha, da ga dostojanstveno docekate kak niko nikad u anamotamohimunjiha ga doceko nije :mrgreen:
valjda nece ga jopet preveslat cim suknjice zavijoru :pisnuo:
Image
semirsar

#20152 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
semirsar wrote: nest si ti men sumLjiv s otijem pisi brisi ponasanjem...
nego, dedera se spremte vi anamo u LoL-e nam naseg, STB u crvenoj boji da bidne sa mnostvom sljikica malijeh vrazicaka za crnognamvraga od T-macha, da ga dostojanstveno docekate kak niko nikad u anamotamohimunjiha ga doceko nije :mrgreen:
valjda nece ga jopet preveslat cim suknjice zavijoru :pisnuo:
Image
e oto tako nes, upravo :mrgreen:
MTV

#20153 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
beni-bu-man

#20154 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

Sta je ovo, samo jedan telefon u ponudi
MTV

#20155 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Kakve su krseve nudili po cijenama kao da su BHT dobro je da ima i ovaj jedan.
beni-bu-man

#20156 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

MTV wrote:Kakve su krseve nudili po cijenama kao da su BHT dobro je da ima i ovaj jedan.
e jebem ja njih u usta
Tesla Edison

#20157 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

Naslovnica wrote:
semirsar wrote:citam i nem'rem povirovat... jeste ko djeca bas :shock: :pisnuo:
sve vam smeta, handri, kara... onaj sa naslovne bokvicu privrce :-)
vratio bi ja vama ona stara kanala od prije... TVSA 1 i TVSA 2 s tim da ovije drugi nikad prije 20:00h ne pocinjaje... i ne treba vam vise, kaste taki neza'valni. :evil:
nego, imade li kakijeh skrivenijeh kerefeka, skontaste li stogod, haaa :mrgreen:
Smeta mi jarane ovaj novi stb, neviđeno je loš, SMEĆE.
Stb nije smeće, samo je stvar navike. Sporije se učitava nakon restarta ali kada se sve učita, radi normalno kao i svaki drugi.

Sporo se učitava iz razloga što je krcat naprednim servisima kojih nije bilo na staroj platformi.

Nazivati STB smećem čisto zbog drugačijeg interface-a i ponovnog navikavanja na funkcije je zaista neumjesno. Po toj logici bi do danas svi trebali biti na ribljoj kosti jer sve napredno je smeće zato što se treba na to navikavati.
beni-bu-man

#20158 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

TESLA_EDISON wrote:
Naslovnica wrote:
vratio bi ja vama ona stara kanala od prije... TVSA 1 i TVSA 2 s tim da ovije drugi nikad prije 20:00h ne pocinjaje... i ne treba vam vise, kaste taki neza'valni. :evil:
nego, imade li kakijeh skrivenijeh kerefeka, skontaste li stogod, haaa :mrgreen:
Stb nije smeće, samo je stvar navike. Sporije se učitava nakon restarta ali kada se sve učita, radi normalno kao i svaki drugi.

Sporo se učitava iz razloga što je krcat naprednim servisima kojih nije bilo na staroj platformi.

Nazivati STB smećem čisto zbog drugačijeg interface-a i ponovnog navikavanja na funkcije je zaista neumjesno. Po toj logici bi do danas svi trebali biti na ribljoj kosti jer sve napredno je smeće zato što se treba na to navikavati.
Ne brabonjaj bezveze, koristim to SMECE od STB-a vec nekoliko mjeseci i isto radi kao prvi dan. Znaci spor je da te bog sacuva.
JA s platformmom nemam problema iskreno me i ne zanima ali imam problem kad saltam kanale moram gatati na koji sam kanal presalto.
Kanali lede nekoliko minuta, to mi se na MAG-u nikad nije desilo.
Tesla Edison

#20159 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

Onda fino pozovi i prijavi. To ne bi smjelo da se događa.
beni-bu-man

#20160 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

TESLA_EDISON wrote:Onda fino pozovi i prijavi. To ne bi smjelo da se događa.
Zvao i prijavljivao. Ali dzaba.
Sakazulu

#20161 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Dakle i dalje loš inferface. I nakon par mjeseci nisu ništa ubrzali. Možda i neće!
semirsar

#20162 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

bice, bice... :mrgreen:
Naslovnica

#20163 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

TESLA_EDISON wrote:
Naslovnica wrote:

Nisam nazvao novi STB smećem zbog
drugačijeg interface-a i ponovnog navikavanja na funkcije
Nikakav restart ni kod mene nije pomogao.
STB je SMEĆE. Ili je smeće način na koji je platforma implementirana na uređaj. Nešto ne štima.
Nije uopšte pitanje navikavanja.
Počevši od daljinca koj je SMEĆE^2 (ali hajde, to ću nekako i progutati), ali sporost kojim se prebacuju kanali je OČAJNA.
Znači, bukvalno, pritisnem dugme listam kanale, prvo mu treba sekunda-dvije isto da se budi iz "standby moda", pa onda prešalta 5-6 kanala (ali ne jedan po jedan, nego preskačući. Pustiš dugme za šaltanje, on još uvijek prebacuje (zato što je spor i što kasni).
Nisam papak i seljak da ne znam o čemu pričam.
Platforma je OK, sviđa mi se dokup paketa preko daljinca, snimanje, pauziranje, povratak nazad i tako te stvari. Ima nekih stvari koje nisu baš user friendly i koje iziskuju klik-dva viška u odnosu na neku logiku, ali hajde, valjda će se to peglati vremenom.
Ali je sporost provovđenja osnovne operacije za koju bi uređaj trebao da je sposoban (promjena kanala, susjednih ili preskačući više njih) je KATASTROFA!
semirsar

#20164 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Naslovnica wrote: Nikakav restart ni kod mene nije pomogao.
STB je SMEĆE. Ili je smeće način na koji je platforma implementirana na uređaj. Nešto ne štima.
Počevši od daljinca koj je SMEĆE^2 (ali hajde, to ću nekako i progutati), ali sporost kojim se prebacuju kanali je OČAJNA.
Znači, bukvalno, pritisnem dugme listam kanale, prvo mu treba sekunda-dvije isto da se budi iz "standby moda", pa onda prešalta 5-6 kanala (ali ne jedan po jedan, nego preskačući. Pustiš dugme za šaltanje, on još uvijek prebacuje (zato što je spor i što kasni).
Platforma je OK, sviđa mi se dokup paketa preko daljinca, snimanje, pauziranje, povratak nazad i tako te stvari. Ima nekih stvari koje nisu baš user friendly i koje iziskuju klik-dva viška u odnosu na neku logiku, ali hajde, valjda će se to peglati vremenom.
Ali je sporost provovđenja osnovne operacije za koju bi uređaj trebao da je sposoban (promjena kanala, susjednih ili preskačući više njih) je KATASTROFA!
jesi li ti dobio nov STB, u celfanu, ili si kao i ja dobio masnopolovan STB sa krep trakom zaljepljenom ozgor i na kojoj pise moje ime? :mrgreen:
E ako ti je bio u celofanu nejmas sta da se ljutis, nije ti to jos razradjeno, strpider se malo i tarakaj dok se ne uhaviza pa koliko god mu trebalo :lol:
Ja dobih poprilicno iskoristen u najlon kesi iz neke trgovine ni logo se nije vidio na njoj.
Kontam, valjalo je momcima i curama koji su ga razradjivali ponesto i calabrcnut uz pos'o :skoljka:
merebit se i jajca przila dok je radio, ide zima, kazu nece bit plina nedaju rusi, nejma zime, ugrijace me STB :thumbup:
Naslovnica

#20165 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

semirsar wrote:
Naslovnica wrote: Nikakav restart ni kod mene nije pomogao.
jesi li ti dobio nov STB, u celfanu, ili si kao i ja dobio masnopolovan STB sa krep trakom zaljepljenom ozgor i na kojoj pise moje ime? :mrgreen:
E ako ti je bio u celofanu nejmas sta da se ljutis, nije ti to jos razradjeno, strpider se malo i tarakaj dok se ne uhaviza pa koliko god mu trebalo :lol:
Ja dobih poprilicno iskoristen u najlon kesi iz neke trgovine ni logo se nije vidio na njoj.
Kontam, valjalo je momcima i curama koji su ga razradjivali ponesto i calabrcnut uz pos'o :skoljka:
merebit se i jajca przila dok je radio, ide zima, kazu nece bit plina nedaju rusi, nejma zime, ugrijace me STB :thumbup:
Ma izvadio ga momak iz torbaka, kakav celofan i qrtzi-palci. Nekada je ta oprema dolazila fino upakovano, u kutiji, novo, milina.
Ovo sada je postalo ciganijada na kvadrat.
semirsar

#20166 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

tacno po preuzimanju je sve i krenulo naopako.
nek prica sta ko oce, ovo ni dokud nece. jedino sto priznam unaprijedjenje jes ova nova platforma, koju ipak treba jos popeglati da bi to radilo kako se ocekuje i kako je jedino pozeljno. ponuda, usluga mjestimice, uredjaji... pa majku mu, nije da je bas morala otpisana oprema iz rs zavrsiti ovdje?!
Magovi su bili najbolja opcija za novu platformu, ali... jeftinije je otpisano uvaliti nama ovdeka a njima u rs poslati Magove :evil:
MTV

#20167 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Imaju falinka to stoji ali mene su par puta bas pripazili a jbg ja to ne zaboravljam. :)
semirsar

#20168 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:Imaju falinka to stoji ali mene su par puta bas pripazili a jbg ja to ne zaboravljam. :)
sve spomenuto s moje strane se ne odnosi na podrsku koji se uredno jave i pomognu ako mogu tad, niti na servisere sa kojim ja nikad nisam previse posla imao, niti na one ljude u centru na Dobrinji, ali... sve ostalo u najmanju ruku... :skoljka:

P.S. mislis li da je odluka da se nama uvali otpisani skart od mtela, odluka nekog ovdasnjeg a ne od anamootamo nekog krelca?
Sakazulu

#20169 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Dajte sliku tog uređaja i daljinca da ga prepoznam i da ih vratim sa vrata ako sa njim banu!
semirsar

#20170 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Sakazulu wrote:Dajte sliku tog uređaja i daljinca da ga prepoznam i da ih vratim sa vrata ako sa njim banu!
Amino A139, eto ti ga na linku pri dnu... mrak stb :thumbup: :mrgreen:
http://www.logosoft.ba/iptv-oprema-stb
Naslovnica

#20171 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Ja večeras nisam ni palio TV.
Kada skontam šta me čeka, izgubim volju.
semirsar

#20172 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Naslovnica wrote:Ja večeras nisam ni palio TV.
Kada skontam šta me čeka, izgubim volju.

Ja ni ne paNtiN kad sam zadnji put upalio, nesto me @MTV zamolio pa krehno Supertv, a prije tog... Image Image
Kriv je XXX od onijeh anamotamo :mrgreen:
crnivrag

#20173 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

semirsar wrote: Kriv je XXX od onijeh anamotamo :mrgreen:
:dance:
semirsar

#20174 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
semirsar wrote: Kriv je XXX od onijeh anamotamo :mrgreen:
:dance:
de ba, smiri 'ormone, ta app je nesto najbolje za one koji nesto propuste, i slobodom da je imas bilo gdje, sto jes' jes' :mrgreen:
MTV

#20175 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote: Ja ni ne paNtiN kad sam zadnji put upalio, nesto me @MTV zamolio pa krehno Supertv, a prije tog... Image Image
Kriv je XXX od onijeh anamotamo :mrgreen:
Jesam, jesam kriv sam. Kad sam te pitao koji kanali se mogu vratiti unazad.
Mogao si opet vidjet imal sta novo :mrgreen: :ubitcesme:
Post Reply