Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
pemanapemani

#20151 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Pedja Kojovic wrote:pemanipemani

Mislim da smo upravo mi, preciznije, ja jedini govorio o ovim stvarima (Pogledati, "koliko puta treba biti uhapsen B.D", npr. na Skupstini i Domu naroda FBiH vise od jednom.
Skupstina nije zasjedala nekoliko mjeseci pa je moguce da je sjecanje izblijedilo.
Ali razumijem vas potpuno, i sigurno ce to biti jedan od prioriteta u ovom mandatu, pogotovo za Dennisa u Predstavnickom domu.

Tvrdokorno odbijam da koristim privilegije koje mi u obavljanju gradjanskih duznosti nude zbog cinjenice da sam zastupnik i vjerujem da
o odnosu drzave, odnosno, njenih sluzbi, i gradjana imam dosta realan osjecaj koji je porazavajuci.

p.k.
Peđa, ovaj problem traje od 1996. Znači prije nego je osnovana NS. Koliko sam shvatio to je bio i jedan od razloga za osnivanje NS 2008., čini mi se.
Možete Vi odbijati privilegije koliko hoćete, ali one se podrazumijevaju. Da Vas sutra napadne neki narkoman ili reketaš, Vi bi ste automatski imali zaštitu, htjeli to ili ne.
Kriminalni sistem ne bi dopustio da opozicioni zastupnik bude izložen matretirnju. Postojala bi mogućnost da bi to rekli za skupštinskom govornicom.
Sistem bi našao milion razloga da Vas zaštiti i pored Vašeg tvrdokornog odbijanja.
Pedja Kojovic

#20152 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Marko Zarko

Festival MESS je javna ustanova kulture ciji je osnivac KS, a i drugi nivoi vlasti su je prepoznali kao kulturni dogadjaj od posebnog znacaja te bi shodno tome trebali ucestvovati u njenom finansiranju.
MESS ne dobiva od KS iznos koji vi spominjete, ni priblizno.
Zapravo MESS je jedna od rijetkih kulturnih institucija koja najveci dio svog budzeta ostvaruje sopstvenim prihodima.
Na nivou KS su ubjedljivo prvi sa preko 75% sopstvenih prihoda.
Takodje, MESS za razliku od drugih festivala ne radi samo u vrijeme festivala MESS (Organizovati teatarski za razliku od recimo filmskog je daleko daleko teze, na granici moguceg u nasoj zemlji. Vjerujte iz iskustva govorim). MESS organizuje vise kulturnih dogadjaja - osim svog osnovnog posla - nego ijedna druga insitucija i nema mjeseca u kojem javnosti ne predstave neki svoj projekat - najcesce gostujuce predstave ali i produkciju. Upravo u tim, nefestivalskim mjesecima, MESS zaradjuje novac koji cini njihov budzet za festival MESS.
Izvjestaj, finansijski, festivala MESS - s obzirom da se radi o javnoj instituciji - je dostupan javnosti (Mozete ga vidjeti na web stranici SKS, ako potrazite sjednice na kojima je to bila tacka dnevnog reda. Radi "search" opcija na stranici). Isto tako je dostupan i plan i program rada. (Festivali koji nisu javne ustanove iako dobijaju novac od drzave ne podnose izvjestaj o nacinu trosenja sredstava).

O kvalitetu MESS-a, od godina do godine, se moze diskutovati i o tome, sto je i normalno, postoje razlicita misljenja.
Mislim da nije neobjektivno reci da su oni koji vole pozoriste samo zahvaljujuci MESS-u u prilici da vide najvaznije trendove u toj umjetnosti u svijetu a ponekad i da pogledaju ono sto zovemo "klasicima" (Bob Wilson, npr.).
Javnost ne zna, i nije njena obaveza da zna, uslove u kojima se proizvodi "MESS" i da zbog cinjenice da trupe pristaju doci u Sarajevo za "nikakve" pare iz postovanja prema ovom najstarijem i najvecem teatarskom festivalu u ovom dijelu Evrope a i zbog pijeteta prema Sarajevu a da zbog neizvrsenih uplata iz KS ne budu placeni jako dugo, pa i po nekoliko godina, sve je teze dovesti kvalitetne predstave.
MESS se, po mom misljenju, uspijeva odrzati samo zahvaljujuci "vezama" i ugledu koji imaju Dino i Selma Spahic (koja ce ga nadam se uskoro naslijediti) i fanaticnih radilica Lejle, Ire, Mirsade, Dajane, Aide i drugih koje tamo rade.
Da zivi od "sise", kako vi kazete, ne prezivio i ne bi postojao.

p.k.
Pedja Kojovic

#20153 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

permanapemani

Nema uzrocno posljedicne veze izmedju protesta zbog nasilja i osnivanja NS-, ali da ne ulazimo sad u tu temu.

Mislio sam na saltere i slicno.
(Zapravo, mene su, recimo, prebili pred ocima policije, 2008. ).
Mozda, vjerovatno, slozicu se, bih sada imao bolju zastitu u slicnoj situaciji - kada bi se nesto slicno dogodilo pred ocima policije.
Ali sumnjam da me bilo kakav status - s obzirom da svuda hodam - moze sacuvati od ulicnog nasilja i kriminala kojem smo svi izlozeni.

p.k.
pemanapemani

#20154 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Pedja Kojovic wrote:permanapemani

Nema uzrocno posljedicne veze izmedju protesta zbog nasilja i osnivanja NS-, ali da ne ulazimo sad u tu temu.

Mislio sam na saltere i slicno.
(Zapravo, mene su, recimo, prebili pred ocima policije, 2008. ).
Mozda, vjerovatno, slozicu se, bih sada imao bolju zastitu u slicnoj situaciji - kada bi se nesto slicno dogodilo pred ocima policije.
Ali sumnjam da me bilo kakav status - s obzirom da svuda hodam - moze sacuvati od ulicnog nasilja i kriminala kojem smo svi izlozeni.

p.k.

Dragi Peđa, upravo o tome i govorim.

Tada ste bili u društvu Faruka Šehića i još nekih osoba, ako se ne varam. (zapamtio njega, jer mi je najdraži domaći pisac)

O Vašem slučaju je brujala država.

Kako je bilo onima koji su bili izloženi suptilnom teroru od strane Dnevnog avaza danima prije? ili onima koje su isto prebili tu večer, ali za koje niko nije čuo?

Znam da nema uzročno posljedične veze između protesta zbog nasilja i osnivanja NS. Nasilje je i tada bilo, a i danas je veliki problem.

NS je osnovana da riješava probleme društva, između ostalog i ovaj, zar ne?
supercali

#20155 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by supercali »

da li ste za prijedlog da se u kantonu sarajevo spoje ministarstvo obrazovanja i nauke i ministarstvo kulutre i sporta u jedno?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#20156 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

supercali wrote:da li ste za prijedlog da se u kantonu sarajevo spoje ministarstvo obrazovanja i nauke i ministarstvo kulutre i sporta u jedno?
A da Almedin - Dino Konaković bude ministar :D ?
supercali

#20157 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by supercali »

tvsabina wrote:
supercali wrote:da li ste za prijedlog da se u kantonu sarajevo spoje ministarstvo obrazovanja i nauke i ministarstvo kulutre i sporta u jedno?
A da Almedin - Dino Konaković bude ministar :D ?
nije vazno ko ce biti ministar nego da se jedno bespotrebno ministarstvo smanji
starisalko

#20158 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

Kakvi su im rezultati sva su nepotrebna
supercali

#20159 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by supercali »

ako moze u ostalim kantonima ovo biti pod jednim ministarstvom zasto ne bi i u sarajevskom kantonu bili pod jednim krovom?
pored ova 2 ministarstva mislim da bi se mogla spojiti jos 2
ministarstvo prostornog uredjenja i ministarstvo stambene politike
i pored njih jos
ministarstvo zdravstva sa ministarstvom za rad socijalnu skrb i raseljena lica a uz to bi moglo i jos ministarstvo za borilacka pitanja

znaci to je ukupno 3-4 ministarstva manje na nivou kantona sto znaci smanjenje administracije za nekih bar 400 ljudi a to je pofina cifra
Pedja Kojovic

#20160 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

supercali

U nasem programu za KS - koji mozete vidjeti na nasoj web stranici- redukcija broja ministarstava je jedan od poslova koje, po nasem misljenju, treba obaviti i prije formiranje Vlade. Mi kao primjer, navodimo, upravo slucaj ministarstva za stambena pitanja i prostornog uredjenja.
Mislim da bi svakako trebalo razmisliti o mogucnosti odvajanja osnovnog i srednjeg obrazovanje od visokog kojem bi, po meni, trebala pripasti i nauka.
Mladi bi svakako trebalo biti u onom resoru koji rukovodi osnovnim i srednjim.
O odvajanju kulture i sporta se cesto govorilo ali ja ne vidim dovoljno razloga za stvaranje jos jednog ministarstva niti bih se protivio da ministar tog resora nekad bude neko iz oblasti sporta.
Mi imamo svoje stavove i prijedlog o tome kako bi sve to trebalo "ispremjestati" (komunalnu privredu iz ministarstva porostornog uredjenja prebaciti u ministarstvo privrede, ukinuti agenciju za besplatnu pravnu pomoc kao nezavisni organ i "smjestiti" ga u ministarstvo pravde, TVSA iz ministarstva pravde...dati u koncesiju) i vecinu toga smo objavili u vec spomenutom dokumentu na nasoj web stranici.(Nakon objave dokumenta dobili smo dosta komentara i prijedloga gradjana koje sada ugradjujemo u taj dokument koji se zove "Nasa rjesenja" i koji je trebao posluziti kao platforma za pregovore o formiranju vlasti - kojih medjutim de facto nije bilo niti, sudeci po izjavama partija "pobjednica" izgleda da ce ih biti).
S druge strane, mislim da treba razmisliti o jacanju resora, pa cak i posebnog ministarstva, za, recimo, turizam koji je najbrze rastuca industrijska grana u KS.

Sto se tice vase procjene o smanjenju radnika u administraciji...
Mislim da je ona...preoptimisticna.

p.k.
maher

#20161 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by maher »

postovani pedja,

koji su argumenti da se komunalna privreda prebaci u ministarstvo privrede?

cuo sam za primjere objedinjavanja ministarstva finansija i privrede,... ima primjera gdje je komunalna privreda u sklopu ministarstva finansija ... od 12 ministarstava moze se napraviti 6

1. finansije i privreda
2. unutrasnji poslovi
3. nauka, obrazovanje, kultura, sport
4. pravda
5. zdravstvo, socijalna politika, ...
6. prostorno uredjenje, saobracaj i komunikacije
komandant mark

#20162 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by komandant mark »

maher wrote:postovani pedja,

koji su argumenti da se komunalna privreda prebaci u ministarstvo privrede?

cuo sam za primjere objedinjavanja ministarstva finansija i privrede,... ima primjera gdje je komunalna privreda u sklopu ministarstva finansija ... od 12 ministarstava moze se napraviti 6

1. finansije i privreda
2. unutrasnji poslovi
3. nauka, obrazovanje, kultura, sport
4. pravda
5. zdravstvo, socijalna politika, ...
6. prostorno uredjenje, saobracaj i komunikacije
Pravda i unutrasnji poslovi mogu u isto ministarstvo.
komandant mark

#20163 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by komandant mark »

Pedja Kojovic wrote:supercali

U nasem programu za KS - koji mozete vidjeti na nasoj web stranici- redukcija broja ministarstava je jedan od poslova koje, po nasem misljenju, treba obaviti i prije formiranje Vlade. Mi kao primjer, navodimo, upravo slucaj ministarstva za stambena pitanja i prostornog uredjenja.
Mislim da bi svakako trebalo razmisliti o mogucnosti odvajanja osnovnog i srednjeg obrazovanje od visokog kojem bi, po meni, trebala pripasti i nauka.
O odvajanju kulture i sporta se cesto govorilo ali ja ne vidim dovoljno razloga za stvaranje jos jednog ministarstva niti bih se protivio da ministar tog resora nekad bude neko iz oblasti sporta.
Mi imamo svoje stavove i prijedlog o tome kako bi sve to trebalo "ispremjestati" (komunalnu privredu iz ministarstva porostornog uredjenja prebaciti u ministarstvo privrede, ukinuti agenciju za besplatnu pravnu pomoc kao nezavisni organ i "smjestiti" ga u ministarstvo pravde, TVSA iz ministarstva pravde...dati u koncesiju) i vecinu toga smo objavili u vec spomenutom dokumentu na nasoj web stranici.(Nakon objave dokumenta dobili smo dosta komentara i prijedloga gradjana koje sada ugradjujemo u taj dokument koji se zove "Nasa rjesenja" i koji je trebao posluziti kao platforma za pregovore o formiranju vlasti - kojih medjutim de facto nije bilo niti, sudeci po izjavama partija "pobjednica" izgleda da ce ih biti).
S druge strane, mislim da treba razmisliti o jacanju resora, pa cak i posebnog ministarstva, za, recimo, turizam koji je najbrze rastuca industrijska grana u KS.

p.k.
Ovo je super ideja za TVSA, samo neka se skinu sa budzeta.
Innovation

#20164 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

Pedja Kojovic wrote:
Mislim da bi svakako trebalo razmisliti o mogucnosti odvajanja predskolskog osnovnog i srednjeg obrazovanje od visokog kojem bi, po meni, trebala pripasti i nauka.

p.k.
:thumbup:

Imam nekoliko pitanja za g. Kojovica.

Ko ovo treba da pripremi?
Ko da usvoji ?
Da li ovi prijedlozi povlace i izmjene nekih zakona, pravilnika, odluka itd.?
Koliko dugo bi sav taj proces trajao?
Sta biva sa ljudima, koji bi bili visak?

Koliko ima ukupno budzetskih korisnika u KS?
Koliko od toga ciste administracije?
omar little

#20165 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by omar little »

kojovicu, za koga navijas u ligi prvaka?
Pedja Kojovic

#20166 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

maher

Argument za taj prijedlog je cinjenica da ministarstvo privrede ima vrlo malo nadleznosti osim onih koji se ticu nadzora na javnim preduzecima - a komunalna preduzeca, po prirodi stvari spadaju u tu grupu. Sasvim je sigurno da javna komunalna preduzeca imaju malo veze sa prostornim uredjenjem i zastitom okolisa.
Naravno da su moguce razne kombinacije i njima treba diskutovati ukoliko im je za cilj racionalnija i efikasnija administracija.

p.k.
Pedja Kojovic

#20167 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

innovation

U pravu ste, izostavio sam predskolsko - hvala.

Vasa pitanja...

Ko ovo treba da pripremi?
- Vlada

Ko da usvoji ?

- Skupstina

Da li ovi prijedlozi povlace i izmjene nekih zakona, pravilnika, odluka itd.?
- Naravno

Koliko dugo bi sav taj proces trajao?

- Ukoliko su pripremljeni prijedlozi dovoljna je jedna sjednica SKS

Sta biva sa ljudima, koji bi bili visak?

- Zakon o radu regulise sta se dogadja sa ljudima koji su visak.

Koliko ima ukupno budzetskih korisnika u KS?

- Oko 11 000.

Koliko od toga ciste administracije?

- Ne znam tacno napamet, mogu pogledati

p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 09/12/2014 17:27, edited 1 time in total.
Pedja Kojovic

#20168 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

omar little

Ne pratim mnogo fudbal, osim utakmica reprezentacije.
Volim gledati Barcelonu.

p.k.
maher

#20169 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by maher »

Pedja Kojovic wrote:maher

Argument za taj prijedlog je cinjenica da ministarstvo privrede ima vrlo malo nadleznosti osim onih koji se ticu nadzora na javnim preduzecima - a komunalna preduzeca, po prirodi stvari spadaju u tu grupu. Sasvim je sigurno da javna komunalna preduzeca imaju malo veze sa prostornim uredjenjem i zastitom okolisa.
Naravno da su moguce razne kombinacije i njima treba diskutovati ukoliko im je za cilj racionalnija i efikasnija administracija.

p.k.
hvala na odgovoru
očekivao sam ovakav odgovor...nisam baš siguran da vodovod nema veze sa izvoristima vode koja su više vezana za prostorno uredjenje i zaštitu okoline, cuvanje izvorišta, traženje novih... ne bih se složio da to spada u privredu, pogotovo ako je argument ministarstvo privrede nema nadležnosti pa da im nešto damo....
ista stvar su i smetljište, kako da smetljište nema veze sa prostornim uredjenjem i zaštitom okoline, pa groblja, ili toplane... sve tu utiče i na prostor i na okolinu
u svijetu je sada cesta pojava da se ministarstva energetike spajaju sa životnom sredinom
Pedja Kojovic

#20170 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

maher

Ne sumnjam da se i drugacija kombinacija nadleznosti moze argumentovano braniti.
Ovo je samo nas prijedlog- jedan od nasih prijedloga.
Cilj je povecane efikasnosti i racionalizacija i podrzacemo svaki/svaciji prijedlog koji ide ka tom cilju.

p.k.
supercali

#20171 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by supercali »

Pedja Kojovic wrote:supercali

p.k.
s druge strane mislim da turizam treba dignuti na federalni nivo i ukinuti ministarstva turizma u svim kantonima

a sto se tice smanjenja radnik mislim i na cistatice i na kuharice i na vozace savjetnike i jos bruku onih koji u ta 2-3 viska ministarstava sjedi
Innovation

#20172 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

Gosp. Kojovicu, hvala na odgovorima.
Rizvan

#20173 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Rizvan »

Pretučen uposlenik higijenskog servisa Općine Novi Grad

Napao ga je Fahrudin Bravo, jedan od aktivista udruženja za zaštitu životinja .

Najveći problem u radu Higijenskog servisa Općine Novi Grad Sarajevo za hvatanje pasa lutalica i dalje predstavljaju članovi takozvanih udruženja za zaštitu životinja, koji na razne načine ometaju rad servisa, vrše pritisak na uposlene, te ih verbalno i fizički ih napadaju, saopćeno je iz te općine.

U saopćenju se navodi da se posljednji fizički napad desio u utorak, 9. decembra, kada su uposlenici Higijenskog servisa fizički napadnuti tokom obavljanja poslova uklanjanja agresivnih pasa lutalica s ulica na teritoriji općine Ilijaš.

U prisustvu policijskih službenika Policijske stanice Ilijaš i Kantonalnog veterinarskog inspektora Emina Omerspahića, Edina Ismu, fizički je napao Fahrudin Bravo, aktivista jednog od takozvanih udruženja za zaštitu životinja, nanijevši mu tjelesne povrede u predjelu glave, vrata i drugim dijelovima tijela.

- Po nalogu Veterinarske inspekcije KS-a, u pratnji policijskih službenika i veterinarskog inspektora Emina Omerspahića izašli smo na teren na području općine Ilijaš, kako bi uklonili agresivne pse s ulice. Nakon što smo u krugu Osnovne škole u Ilijašu, u ulici Kakanjska uhvatili sedam pasa lutalica i prebacili ih u karantin, vratili smo se u Ilijaš da nastavimo s hvatanjem pasa. U trenutku dok smo u vozilo ubacivali tri uhvaćena psa, iz vozila koje je bilo parkirano u blizini izašli su Fahrudin Bravo i Edina Pašić, osobe od ranije poznate po ometanju rada Higijenskog servisa Općine Novi Grad, koji je pokušao osloboditi uhvaćene pse iz vozila, nakon čega me je fizički napao nanijevši mi tjelesne povrede - kazao je Ismo.

Zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika PU Ilijaš, spriječene su teže posljedice, nakon čega je napadač priveden u službene prostorije PU Ilijaš, a povrijeđenom Ismi ukazana je ljekarska pomoć u Kliničkom centru u Sarajevu.

- Nakon što mi je ukazana ljekarska pomoć, vratio sam se u Ilijaš kako bi dao izjavu u Policijskoj stanici. Međutim, po izlaski iz stanice dočekali su me Dalida Kozlić, Šejla Krupalo, Eldar Kozlić i još jedna ženska osoba po imenu Nejra, svi od ranije poznati po ometanju našeg rada.

Blokirali su vozilo Higijenskog servisa, zahtijevajući da pustim pse, pokušavajući nasilno otvoriti gepek vozila, u čemu ih je ponovo spriječila policija - ispričao je Ismo.

- Aktivisti tzv. udruženja za zaštitu životinja i ranije su fizički i verbalno u više navrata napadali uposlenike Higijenskog servisa, upućivali im prijeteće poruke, zatim provaljivali u boksove iz kojih su puštali pse koje su prethodno s ulica uklonili uposlenici servisa i na druge načine ometali njihov rad - navode iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Higijenski servis Općine Novi Grad, koji je jedini legalan servis za uklanjanje pasa lutalica u Kantonu Sarajevo, svakodnevno se odaziva na pozive građana i uklanja opasne i napuštene životinje s lokacija u blizini škola, vrtića, zdravstvenih objekata.

- Nakon što je servis počeo da radi po nalogu Kantonalne veterinarske inspekcije, od polovine septembra, uposleni u servisu uklonili su s ulica više od 400 opasnih pasa - navodi se u saopćenju

Ja još nigdje nisam vidio da je Naša stranka osudila svirepi napad na gospodina Edina Ismu, niti se ogradila i osudila ponašanje njihove članice Kozlić.

Još je skandaloznije da niko od medija nije naveo da je Dalida Kozlić (jedna od huligana koji su nasilno ometali rad Higijenskog servisa) članica Naše stranke i da je bila kandidat za skupštinu ZDK, na proteklim izborima.
Helena2014

#20174 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Helena2014 »

Rizvan wrote:
Pretučen uposlenik higijenskog servisa Općine Novi Grad

Napao ga je Fahrudin Bravo, jedan od aktivista udruženja za zaštitu životinja .

Najveći problem u radu Higijenskog servisa Općine Novi Grad Sarajevo za hvatanje pasa lutalica i dalje predstavljaju članovi takozvanih udruženja za zaštitu životinja, koji na razne načine ometaju rad servisa, vrše pritisak na uposlene, te ih verbalno i fizički ih napadaju, saopćeno je iz te općine.

U saopćenju se navodi da se posljednji fizički napad desio u utorak, 9. decembra, kada su uposlenici Higijenskog servisa fizički napadnuti tokom obavljanja poslova uklanjanja agresivnih pasa lutalica s ulica na teritoriji općine Ilijaš.

U prisustvu policijskih službenika Policijske stanice Ilijaš i Kantonalnog veterinarskog inspektora Emina Omerspahića, Edina Ismu, fizički je napao Fahrudin Bravo, aktivista jednog od takozvanih udruženja za zaštitu životinja, nanijevši mu tjelesne povrede u predjelu glave, vrata i drugim dijelovima tijela.

- Po nalogu Veterinarske inspekcije KS-a, u pratnji policijskih službenika i veterinarskog inspektora Emina Omerspahića izašli smo na teren na području općine Ilijaš, kako bi uklonili agresivne pse s ulice. Nakon što smo u krugu Osnovne škole u Ilijašu, u ulici Kakanjska uhvatili sedam pasa lutalica i prebacili ih u karantin, vratili smo se u Ilijaš da nastavimo s hvatanjem pasa. U trenutku dok smo u vozilo ubacivali tri uhvaćena psa, iz vozila koje je bilo parkirano u blizini izašli su Fahrudin Bravo i Edina Pašić, osobe od ranije poznate po ometanju rada Higijenskog servisa Općine Novi Grad, koji je pokušao osloboditi uhvaćene pse iz vozila, nakon čega me je fizički napao nanijevši mi tjelesne povrede - kazao je Ismo.

Zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika PU Ilijaš, spriječene su teže posljedice, nakon čega je napadač priveden u službene prostorije PU Ilijaš, a povrijeđenom Ismi ukazana je ljekarska pomoć u Kliničkom centru u Sarajevu.

- Nakon što mi je ukazana ljekarska pomoć, vratio sam se u Ilijaš kako bi dao izjavu u Policijskoj stanici. Međutim, po izlaski iz stanice dočekali su me Dalida Kozlić, Šejla Krupalo, Eldar Kozlić i još jedna ženska osoba po imenu Nejra, svi od ranije poznati po ometanju našeg rada.

Blokirali su vozilo Higijenskog servisa, zahtijevajući da pustim pse, pokušavajući nasilno otvoriti gepek vozila, u čemu ih je ponovo spriječila policija - ispričao je Ismo.

- Aktivisti tzv. udruženja za zaštitu životinja i ranije su fizički i verbalno u više navrata napadali uposlenike Higijenskog servisa, upućivali im prijeteće poruke, zatim provaljivali u boksove iz kojih su puštali pse koje su prethodno s ulica uklonili uposlenici servisa i na druge načine ometali njihov rad - navode iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Higijenski servis Općine Novi Grad, koji je jedini legalan servis za uklanjanje pasa lutalica u Kantonu Sarajevo, svakodnevno se odaziva na pozive građana i uklanja opasne i napuštene životinje s lokacija u blizini škola, vrtića, zdravstvenih objekata.

- Nakon što je servis počeo da radi po nalogu Kantonalne veterinarske inspekcije, od polovine septembra, uposleni u servisu uklonili su s ulica više od 400 opasnih pasa - navodi se u saopćenju

Ja još nigdje nisam vidio da je Naša stranka osudila svirepi napad na gospodina Edina Ismu, niti se ogradila i osudila ponašanje njihove članice Kozlić.

Još je skandaloznije da niko od medija nije naveo da je Dalida Kozlić (jedna od huligana koji su nasilno ometali rad Higijenskog servisa) članica Naše stranke i da je bila kandidat za skupštinu ZDK, na proteklim izborima.

Taman će to reći, jer ako sklone pse sa ulice, kako će onda NS kritikovati vlast zbog pasa lutalica, a svaki dan nekoga u ovome gradu napadnu

Baboolal

#20175 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Baboolal »

Ridjobrki wrote:A da se neko sjeti ukinuti taj rep komunizma kao ekonomsku mjeru koja uglavnom omogućava državi da vara samu sebe?
Mene je pravo iznenadilo da u New Yorku, glavnom gradu kapitalizma, dobar dio poslodavaca radnicima placa prevoz, teretanu, jogu, pa i nekakve "tople obroke". I svi o tome misle kao aspektu slobodnog trzista.
Locked