JThomas wrote:vjerovatno neki psihopat. nema oportune motivacije za takav čin...
dobio odbijenicu
JThomas wrote:vjerovatno neki psihopat. nema oportune motivacije za takav čin...
_BataZiv_0809 wrote:Ispred svake skole naprave krkljanac.holowey wrote:raskrsnica ispred o.s. kovacici (30m u svakom pravcu), bez obzira da li se kreces kao pjesak ili kao vozac, je poput minskog polja... a ludnica posebno nastaje u periodu kada roditelji dovoze male direktore i direktorice na nastavu

O'zone wrote:Jašta po gasu..... a svi djecu dovoze u autima.
Što se tiče prijavljivanja bombi ja bi se mogao kladiti da ima neki " i dare you" quest pa se djeca igraju
Boga mi je više od cenera....evo ovaj hajrovo stojiZejnep wrote:O'zone wrote:Jašta po gasu..... a svi djecu dovoze u autima.
Što se tiče prijavljivanja bombi ja bi se mogao kladiti da ima neki " i dare you" quest pa se djeca igraju
Ima. A ima i momak kojem plate. Cener po pozivu
e jesi sitnicav, naravno da se podrazumijeva da ih treba pomesti kad napuste auta. Djeca nisu kriva već mame i tate...O'zone wrote:Jašta po gasu..... a svi djecu dovoze u autima.
zbog nekih radova ,juce rekli na radiju...ne znam sta vise rade,zar ga nisu sredili?liaar wrote:Zna li neko zašto je zatvoren most prema kružnom toku Stup, iz pravca Briješća ?
E jebli mater svoju, pa imaju oglasnici pored radija, nismo u 80'im pa da se samo preko radija takve informacije prenosebitanga_sa_otesa wrote:zbog nekih radova ,juce rekli na radiju...ne znam sta vise rade,zar ga nisu sredili?liaar wrote:Zna li neko zašto je zatvoren most prema kružnom toku Stup, iz pravca Briješća ?
Pa je li imate vi djecu? Kako vasa djeca idu u skolu? Ono dijete od 6 godina ces pustit samo jel?_BataZiv_0809 wrote:Ispred svake skole naprave krkljanac.holowey wrote:raskrsnica ispred o.s. kovacici (30m u svakom pravcu), bez obzira da li se kreces kao pjesak ili kao vozac, je poput minskog polja... a ludnica posebno nastaje u periodu kada roditelji dovoze male direktore i direktorice na nastavu
igrom slucaja moj hairlija ide bas u os kovacici... prvi razred... za ruku i pjeske do skole, cuj autom, zdrav prav i da ide autom... iz naselja komsije svoju djecu autom i nas dvojicu gledaju kao da smo budale sto pjesice idemo...Thorgerson wrote:Pa je li imate vi djecu? Kako vasa djeca idu u skolu? Ono dijete od 6 godina ces pustit samo jel?_BataZiv_0809 wrote:Ispred svake skole naprave krkljanac.holowey wrote:raskrsnica ispred o.s. kovacici (30m u svakom pravcu), bez obzira da li se kreces kao pjesak ili kao vozac, je poput minskog polja... a ludnica posebno nastaje u periodu kada roditelji dovoze male direktore i direktorice na nastavu
Mislim ja imam dijete, ne ide jos u skolu, ali nema sanse da cu ga samog pustiti da ide tih prvih nekoliko razreda. I naravno da roditelji dovoze djecu, to je sasvim normalno.
Ono sto nije normalno sto nijedna jebena skola ne vodi o tome racuna, pa ne napravi neki prilaz i sve bi bilo rijeseno. Dodjes, izbacis dijete i nastavis. A ovako ljudi moraju ostavljati auta po trotoaru, pa onda i oni moraju izaci sa djetetom otpratit ga, jer je tesko stati bas ispred skole i zato nastaje krljanac.
Gdje se moze tu su trebali napraviti prilaze, udjes u prostor skole izbacis dijete i nastavis svojim putem.
To jednostavno ne stoji!Tomahawk11 wrote:Kod nas ništa nije riješeno. Zgrada bez parkinga, škola bez prilaza, zgrada na putu... ovo što Thorgerson kaže, treba malo kredita i roditeljima, nije realno da se mala djeca sama šalju u školu.
Samo, ne znam koliko je to u moći škole, trebalo je ranije misliti, postoji nešto što se zove planiranje, ali to je kod nas često misaona imenica, pa se pomirimo da živimo u urbanom haosu.
ne salju se djeca sama u skolu... na prvom roditeljskom uciteljica kaze sve dok su kod mene ocekujem da ih roditelji dovode i cekaju ispred skole nakon nastave... ako ce ih neko drugi (tetka, brat, deda, itd) sacekati, molim vas da mi najavite to... respekt, pazis na moje dijete... ali da li to znaci da moraju autom ici u skolu? wtf?Tomahawk11 wrote:Kod nas ništa nije riješeno. Zgrada bez parkinga, škola bez prilaza, zgrada na putu... ovo što Thorgerson kaže, treba malo kredita i roditeljima, nije realno da se mala djeca sama šalju u školu.
Samo, ne znam koliko je to u moći škole, trebalo je ranije misliti, postoji nešto što se zove planiranje, ali to je kod nas često misaona imenica, pa se pomirimo da živimo u urbanom haosu.
Bolan, gdje je to normalno? Ima Merkator, škola ne mora imati?!zateznistub wrote:To jednostavno ne stoji!Tomahawk11 wrote:Kod nas ništa nije riješeno. Zgrada bez parkinga, škola bez prilaza, zgrada na putu... ovo što Thorgerson kaže, treba malo kredita i roditeljima, nije realno da se mala djeca sama šalju u školu.
Skender Kulenović u koju moja djeca idu nema parking ali ima merkator i ima ogroman parking nekih stotinjak metara dalje od škole... Ali ne, svi se nabiju na onaj mali dio oko ulaza u merkator i ti ne možeš ko insan normalno proći.
Da ne spominjem sviranje kad počne jer svi sve zagrade a po marfijevom zakonu onaj koji je najviše zagradio posljednji stize
Ima sigurno i onih koji mogu bez auta, ali ovo zadnje što si naveo, gleda se gdje se radi, pa onda kako odgovara da dijete ide u neku školu i tako ga i poveze autom.holowey wrote:ne salju se djeca sama u skolu... na prvom roditeljskom uciteljica kaze sve dok su kod mene ocekujem da ih roditelji dovode i cekaju ispred skole nakon nastave... ako ce ih neko drugi (tetka, brat, deda, itd) sacekati, molim vas da mi najavite to... respekt, pazis na moje dijete... ali da li to znaci da moraju autom ici u skolu? wtf?Tomahawk11 wrote:Kod nas ništa nije riješeno. Zgrada bez parkinga, škola bez prilaza, zgrada na putu... ovo što Thorgerson kaže, treba malo kredita i roditeljima, nije realno da se mala djeca sama šalju u školu.
mozda to ima veze s tim da se djeca upisuju u skole ne prema mjestu stanovanja nego po roditeljskom ceifu pa se mora autom...haj' ga znaj...
Pa ako već ladem ne može pješke...Tomahawk11 wrote: Bolan, gdje je to normalno? Ima Merkator, škola ne mora imati?!
Mislim, ok, može se koristiti, ali evo vidi ovu situaciju, na Otoci su se svi trpali na parking od Binga i Konzuma, pa su i jedni i drugi postavili rampu. Sve je više vozila u tom dijelu, jer je sve više stambenih jedinica, a sve to ne prati broj parking mjesta.
Ne sporim ja da ima papanluka, ali nisam ništa pogriješio da smo u totalnom haosu i neplanskom sistemu.
Ne nužno parking, recimo, zaustavna mjesta gdje će roditelj ostaviti dijete i vozi dalje. Šta ima parkirati?zateznistub wrote:Pa ako već ladem ne može pješke...Tomahawk11 wrote: Bolan, gdje je to normalno? Ima Merkator, škola ne mora imati?!
Mislim, ok, može se koristiti, ali evo vidi ovu situaciju, na Otoci su se svi trpali na parking od Binga i Konzuma, pa su i jedni i drugi postavili rampu. Sve je više vozila u tom dijelu, jer je sve više stambenih jedinica, a sve to ne prati broj parking mjesta.
Ne sporim ja da ima papanluka, ali nisam ništa pogriješio da smo u totalnom haosu i neplanskom sistemu.
Pisem upravo o papa luka jer dovođenje djece autom i jeste Seljakluk i papanluk.
I ni jedna škola nema parking i smatram da i ne treba imati.