Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dr. Kuca

#20151 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

Nije nikakva vadiona, samo kazem da se sad malo pravi scena i predstava od svega.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20152 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

lordy00 wrote:
Tomahawk11 wrote:I sta sad, treba biti vadiona bilo je i gorih derbija, bilo je sranja i ranije, i oni su nama....?!
Dok god gledamo tako, nema tu hljeba :roll:
I nije strasno. Nije. Zalosno je.
Naravno da je žalosno da nas godinama jebu u onom prcvajzu, dok oni dobiju trećinu stadiona.
Ovdje ne mislim na lomljenje i gađanje bakljama. Zagraditi im po pravilima dio koliko ih sleduje i mirna kuća. Jebo te vise ono, lafo 1600 karti, ahaaa..... ulazilo se sa onim zelenim kako se htjelo.
Tako je svaki derbi na Grbavici. Uvijek je vise ljudi nego sto je predvidjeno na nasem dijelu. Znam samo da se za to mozemo zaliti upravniku vodovoda :roll:
Sto se tice odnosa mjesta na Grbavici nasim navijacima i njihovim na Kosevu - to je svakako neravnopravno. Mi dobijemo 1 600 mjesta, oni dobiju citav jug i dva sektora na zapadu :-) Tu bi nasa uprava malo trebala poraditi na dogovoru sa komsijama.
kakotakonikako

#20153 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

made_in_sarajevo wrote:Niko nije rekao da ne bi ispraznila, nismo mi ludi poljaci i rusi da se tucemo sa policijom i primamo pendreke isto nista,ali sta bi u tih 10min bilo na skucenom prostoru gdje 2000 ljudi stoji,a prostor je za plafon 1500 ljudi? Ma hajd kul ste mi svi ja se uzeo sa vama raspravljatj. Murija bi ispraznila, ubila, zgazila i tako dalje, hz i manijaci su levati u rangu red armya su i eto. Aferim, sve znate :).

Svaka cast upravi zelje i novinarima kako su ekspresno sa kurceve igre opcenito pa kurceve igre zelje okrenu na navijace i kako je to drzavni problem. Novinari i mediji su cudo, evo niko ne prica kako je derbi jadan kao i svaki zadnjih par godina, nego se prica o 30 stolica, eto nikad se nisu stolice cupale i baklje palile. Meni bilo zao dati 10KM i bolje sto nisam, na vrucini se gurati na prostoru koji je premali, gledati kurcevu igru na terenu jednih i drugih, neka hvala sve ima svoju granicu

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Ti si rekao da ne bi ispraznila. Vidis da si se slozio da bi.
nema me tamo

#20154 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Naravno da bi, al' nakon 20 minuta minimalno..

Laagano je pocistit za 10 minuta ovu stranu blize navijacima Zelje, a šta je s ovom drugom gdje ne može policija probit?
A to koliko bi bilo povrijeđenih je smijesno pricat, znao je to dobro i glavni za odluku i pametno je postupio..
kakotakonikako

#20155 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

nema me tamo wrote:Naravno da bi, al' nakon 20 minuta minimalno..

Laagano je pocistit za 10 minuta ovu stranu blize navijacima Zelje, a šta je s ovom drugom gdje ne može policija probit?
A to koliko bi bilo povrijeđenih je smijesno pricat, znao je to dobro i glavni za odluku i pametno je postupio..
Ne znas ti koliko je veliko 10 minuta. I glavni je bio za praznjenje tribine. A sve dok ne padne mrtva glava ili neko ne bude teze povrijedjen od ovih koji lome stolice i bacaju baklje medju djecu, nece se ovo promijeniti. Na zalost.
vicious

#20156 Re: Sarajevski derbi

Post by vicious »

Tomahawk11 wrote:
lordy00 wrote:
Tomahawk11 wrote:I sta sad, treba biti vadiona bilo je i gorih derbija, bilo je sranja i ranije, i oni su nama....?!
Dok god gledamo tako, nema tu hljeba :roll:
I nije strasno. Nije. Zalosno je.
Naravno da je žalosno da nas godinama jebu u onom prcvajzu, dok oni dobiju trećinu stadiona.
Ovdje ne mislim na lomljenje i gađanje bakljama. Zagraditi im po pravilima dio koliko ih sleduje i mirna kuća. Jebo te vise ono, lafo 1600 karti, ahaaa..... ulazilo se sa onim zelenim kako se htjelo.
Tako je svaki derbi na Grbavici. Uvijek je vise ljudi nego sto je predvidjeno na nasem dijelu. Znam samo da se za to mozemo zaliti upravniku vodovoda :roll:
Sto se tice odnosa mjesta na Grbavici nasim navijacima i njihovim na Kosevu - to je svakako neravnopravno. Mi dobijemo 1 600 mjesta, oni dobiju citav jug i dva sektora na zapadu :-) Tu bi nasa uprava malo trebala poraditi na dogovoru sa komsijama.
Ma tu će ti oni uvijek doći s pričom da je to procentualno isto, mali kapacitet grbavice blablabla. A i našoj upravi sigurno drago prodati sve karte za jug i taj dio zapada, jebe se njima koliko ćemo mi dobiti karata tamo.
nema me tamo

#20157 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Ma kakva baklja ne može ti biti od baklje ništa, jedino da ti neko prisloni uz facu.
Ovo i ako pogodi nekog odbije se i cao. :D

Znam ja dobro koliko je velika 1 minuta u tuci a ne 2.
A glavni nije bio, i misliš da je policiji isto svejedno hoce li upast ili ne?
Samo bilo je materijala na sjeveru drama za protunapad s stolicama. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#20158 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

vicious wrote: Ma tu će ti oni uvijek doći s pričom da je to procentualno isto, mali kapacitet grbavice blablabla. A i našoj upravi sigurno drago prodati sve karte za jug i taj dio zapada, jebe se njima koliko ćemo mi dobiti karata tamo.
Nije isto. Ako gledamo reciprocno koliko mi dobijemo na Grbavici, oni bi trebali dobiti samo jug i to je to.
Da, isto kao i sto Zeljini prodaju i svoj sektor, tako i nasi bi dali citav zapad samo da se proda.
vicious

#20159 Re: Sarajevski derbi

Post by vicious »

Tomahawk11 wrote:
vicious wrote: Ma tu će ti oni uvijek doći s pričom da je to procentualno isto, mali kapacitet grbavice blablabla. A i našoj upravi sigurno drago prodati sve karte za jug i taj dio zapada, jebe se njima koliko ćemo mi dobiti karata tamo.
Nije isto. Ako gledamo reciprocno koliko mi dobijemo na Grbavici, oni bi trebali dobiti samo jug i to je to.
Da, isto kao i sto Zeljini prodaju i svoj sektor, tako i nasi bi dali citav zapad samo da se proda.
Ma znam ja da to nije isto, ali kažem ti to je njihova priča bez obzira što nije tačna :D
oni čak ne bi trebali dobiti ni cijeli jug

A inače za derbije na Koševu prodaju li se posebno karte za njihov dio zapada, ili se može tamo ući sa bilo kakvom?
Nadzorna_ploca

#20160 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

Neka porade malo(vise)na uslovima pa cemo ozbiljno pricati. Ovako ne mogu se ozbiljno shvatati.
made_in_sarajevo

#20161 Re: Sarajevski derbi

Post by made_in_sarajevo »

kakotakonikako wrote:
made_in_sarajevo wrote:Niko nije rekao da ne bi ispraznila, nismo mi ludi poljaci i rusi da se tucemo sa policijom i primamo pendreke isto nista,ali sta bi u tih 10min bilo na skucenom prostoru gdje 2000 ljudi stoji,a prostor je za plafon 1500 ljudi? Ma hajd kul ste mi svi ja se uzeo sa vama raspravljatj. Murija bi ispraznila, ubila, zgazila i tako dalje, hz i manijaci su levati u rangu red armya su i eto. Aferim, sve znate :).

Svaka cast upravi zelje i novinarima kako su ekspresno sa kurceve igre opcenito pa kurceve igre zelje okrenu na navijace i kako je to drzavni problem. Novinari i mediji su cudo, evo niko ne prica kako je derbi jadan kao i svaki zadnjih par godina, nego se prica o 30 stolica, eto nikad se nisu stolice cupale i baklje palile. Meni bilo zao dati 10KM i bolje sto nisam, na vrucini se gurati na prostoru koji je premali, gledati kurcevu igru na terenu jednih i drugih, neka hvala sve ima svoju granicu

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Ti si rekao da ne bi ispraznila. Vidis da si se slozio da bi.
ja opet nigdje nisam rekao da ne ispraznili tribinu.
jest tako je dodje murija i sve gotovo, svi izadju sa tribine u roku 1min i 3 sekunde. nista predlazem da se zabrani navijanje pa onda necete imati koga stokom zvati,a isto tako necete se moci vise kurciti u raji i po facebooku kako "vasa" grupa pravi akciju darivanja krvi, pomoci, pravi koreografije i slicno,a to je cudno bas, kad je derbi "stoka,baklje,pederi",a kad se isto uradi ali na nekoj beze tekmi onda se kace slike po facebooku jesmo kul i slicno. nego ugasiti navijace,sta ce stoka, onda ce normalni moci dovesti djecu na nase odlicne stadione i da gledaju odlicne utakmice i bit ce kao u engleskoj, ista ta engleska kojoj se mnogi dive,a pazi ono engleska veca stoka nego cijela evropa zajedno, engleska gdje se vrijedja protivnik na svakoj mogucoj osnovi, engleska gdje se svake subote tuku nenormalno, gdje pjani na tekmu dodju ne znaju ni kako se zovu, ali to je engleska ba, eeee ba engleska je to. isto tako njemacka samo sto se ne vrijedja ali se baklje pale,tuce se i slicno ali nema veze njemacka je to,to su evropske baklje i tuce. opet ista nasa liga, stadioni, tekme, kvalitet,a pola ovih sto se zgrozavaju nad navijacima stokom placu,kume,mole da se ima SK i arena jer nas fudbal je smece,skupina debila i amatera, da vidis kako se u evropi igra kad je ronaldo zavrne,a mesi se zalize u desnu stranu,ali nema to veze, oni su zgrozeni i primorani da gledaju SK i arena sport, jer ovdje im stoka navijaci ne daju da dodju, isto tako navijaci ne daju da se igra kvalitetan fudbal i da se naprave stadioni.

ja predlazem da se cuke ostave na miru i da se ganjaju navijaci.

mos misliti "belaj" o kojem se 2 dana prica, a "belaj" 30 stolica i 20 baklji, ustani Alija da legnem ziv bio 100 godina
Tomahawk11
Globalni moderator

#20162 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

vicious wrote:

A inače za derbije na Koševu prodaju li se posebno karte za njihov dio zapada, ili se može tamo ući sa bilo kakvom?
Posebno su njihove karte.
Melbourne_Australia

#20163 Re: Sarajevski derbi

Post by Melbourne_Australia »

bjelave wrote:Nikako ne mogu da upratim jel ovom kenguru najveći životni domet što je dobacio do Australije ili što je iz iste utekao :-)
Ne mozes ti nista upratiti jer nemas kapaciteta :izet:
nema me tamo

#20164 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Gastarbajteru reci ti braci kako ide karanje naših voditeljki?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#20165 Re: Sarajevski derbi

Post by plain vanilla »

Tomahawk11 wrote:
ma treba vama zabraniti skroz da idete na gostujuce utakmice
ono sto su napravili navijaci Sarajeva je velika sramota
ultima_palabra

#20166 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Pa dobili ste citavo 'O' kao sto uvijek trazite, ne znam sta je sad problem?

Naravno, trebaju i te vodje imati malo soli u glavi pa ne zakuhavati s policijom kad je napucena tribina... prije 2 godine samo cudom nije pala mrtva glava.
Dr. Kuca

#20167 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

Nista specijalno se nije desilo, malo naguravanje, veca je sramota poslije u gradu sto su napravili zeljini navijaci. Samo dobro ove 3 stolice izgledaju na vikendici, jos 3 i mjera :D
Nadzorna_ploca

#20168 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

Vidim navijace Slobode sramota.. Who cares..
kreker

#20169 Re: Sarajevski derbi

Post by kreker »

e j.bale ih stolice, ko p.cke placu po portalima. A oni kad po juga na koševu izvale to je normala. Mrš gamadi odvratna
jalijas74

#20170 Re: Sarajevski derbi

Post by jalijas74 »

Šibicar wrote:Nije problem istjerati navijače,problem ih je kontrolisati kasnije na ulici.
Na prostoru kakva je Grbavica to nije moguce, bivsa milicija to nije mogla a ovi nasi prasinari jos manje. Kada su Horde istjerane cinimi se 1990 godine sa istoka to nije bio problem milicije, upali su sa juga sa psima i pendrecili sve redom jos su upali na ona mala vratasca na istoku i krenuli u akciju. Nama nije bio problem ni stampedo koji je nastao preko onoga brdasca gdje su bile reklame jer je velik prostor iza jos su otvorili sve kapije sirom. Hz su za par minuta vec bile na trolejbuskoj i onda je usljedio "šo" polupano je sve sto se moglo polupati oko stadiona kompletni izlozi prodavnica na sjeveru Grbavice, auta, trafike... Hiljadu mladica na ulicama :) onda se nastavilo dalje lupano je sve sve do Elektroprivred ispred AS-a tramvaji u oba smjera su ostali bez prozora kao i novi koji su nailazili.
Poznata je i ona anegdota o kojoj su pisale i novine "prisli su mi neki mladici i ljubazno me zamolili da izadjem iz trafike a onda su istu prenjeli na tramvajske sine :) " Satima smo se ganjali sa policijom po okolnim ulicam Grbavice, po Vilsu, Pofalicima. Milicija je bila oslabljena jer je dio morao ostati na Grbavici dok se utakmica nije zavrsila, kasnije su dobili pojacanja ali Hz su vec bile na Carsiji, AP, Cvili ...
Sjecam se tramvaja koji su dolazili na Carsiju a raja sve izbacila ruke kroz prozore ko taksisti :) :evil:

Na sjeveru policija ni u ludili ne bi smjela pokusati upad na tribinu jer su ulazi preuski i sama tribina je lose konstrukcije, bilo bi tu padanja na vatrogasce, cak mozes pasti i pored reflektora cinimi se da i tu ima neka rupa. Pa onda imas neku glupu ogradu pored reflektora koja ima prolaz sirine kucnih vrata i jos desetine kriticnih tacaka.

A onda jos neki glupani iz uprave Zelje smisli da ogradi sa istoka postavi na sjever. Da je mogla takva ograda da se postavi, postavila bi se u orginalnom nacrtu. A oni jos ovu modificiranu ogradu citaj dodani siljci na vrhu navare na 1/2 col ograde sjevera koje budale i kao nesto vezali okolo nekim zeljeznim sipkama.
jalijas74

#20171 Re: Sarajevski derbi

Post by jalijas74 »

Nadzorna_ploca wrote:Vidim navijace Slobode sramota.. Who cares..
kako koga mene nije, zbog ovakve kuknjave trebali smo iscupati sve i jednu stolicu :evil:
sarajevo999999

#20172 Re: Sarajevski derbi

Post by sarajevo999999 »

plain vanilla wrote:
Tomahawk11 wrote:
ma treba vama zabraniti skroz da idete na gostujuce utakmice
ono sto su napravili navijaci Sarajeva je velika sramota
Ne mijesaj se u stvari u kojima ti nije mjesto.
OT. Sljedeci derbi dati 500 karata za jug i ograditi 500 stolica. To zamjeram nasoj upravi, raja rizikuje zivote na truhloj grbavici a nasi omoguce sav moguci komfor.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#20173 Re: Sarajevski derbi

Post by plain vanilla »

sarajevo999999 wrote: Ne mijesaj se u stvari u kojima ti nije mjesto.
OT. Sljedeci derbi dati 500 karata za jug i ograditi 500 stolica. To zamjeram nasoj upravi, raja rizikuje zivote na truhloj grbavici a nasi omoguce sav moguci komfor.
ma hajde :D
ultima_palabra

#20174 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Pa napisite Dini otvoreno pismo da nas ogranici na 500 mjesta, sigurno ce vas poslusati :mrgreen: Siguran sam da ce i Kinez biti odusevljen tako dobrim poslovnim potezom.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20175 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Ne treba nikog ogranicavati, treba samo fer i korektno na obje strane.
Ako je 15% na Kosevu - 15 % i na Grbavici.
Post Reply