MeanMachine wrote:
City može finansirati bilo koji transfer ali jedno je sigurno: nijedan igrač ne ide u City da bi se proslavio kao fudbaler jer su svi redom (barem do sada) bili veće zvijezde prije dolaska u Manchester nego poslije.
Poenta.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
MeanMachine wrote:
City može finansirati bilo koji transfer ali jedno je sigurno: nijedan igrač ne ide u City da bi se proslavio kao fudbaler jer su svi redom (barem do sada) bili veće zvijezde prije dolaska u Manchester nego poslije.
Ja tu poentu vala ne vidim i s ovim se ne mogu nikako složiti. Dobro evo recimo Robinho je bio veća zvijezda prije dolaska u City onda davno nekad kad je došao (edit: evo provjerih 2008/09), i eto Tevez koji je bio veće ime dok je bio u Junajtedu._BataZiv_0809 wrote:MeanMachine wrote:
City može finansirati bilo koji transfer ali jedno je sigurno: nijedan igrač ne ide u City da bi se proslavio kao fudbaler jer su svi redom (barem do sada) bili veće zvijezde prije dolaska u Manchester nego poslije.![]()
![]()
Poenta.
Ja procitao da je Podolskisimonese wrote:moguca opcija za zamjenu u napadu Miroslav Klose
vicious wrote: Ja tu poentu vala ne vidim i s ovim se ne mogu nikako složiti. Dobro evo recimo Robinho je bio veća zvijezda prije dolaska u City onda davno nekad kad je došao (edit: evo provjerih 2008/09), i eto Tevez koji je bio veće ime dok je bio u Junajtedu.
Ovo ostalo, igrači kao Aguero, Yaya, Kompany... su svoj vrhunac dostigli tek u Sitiju.
vicious wrote:Ja tu poentu vala ne vidim i s ovim se ne mogu nikako složiti. Dobro evo recimo Robinho je bio veća zvijezda prije dolaska u City onda davno nekad kad je došao (edit: evo provjerih 2008/09), i eto Tevez koji je bio veće ime dok je bio u Junajtedu._BataZiv_0809 wrote:MeanMachine wrote:
City može finansirati bilo koji transfer ali jedno je sigurno: nijedan igrač ne ide u City da bi se proslavio kao fudbaler jer su svi redom (barem do sada) bili veće zvijezde prije dolaska u Manchester nego poslije.![]()
![]()
Poenta.
Ovo ostalo, igrači kao Aguero, Yaya, Kompany... su svoj vrhunac dostigli tek u Sitiju.
Ne znam, ti meni reci o čemu pričamo_BataZiv_0809 wrote:Dobro za Lamparda se sprdam.
Ali cisto da smo "on the same page" je li pricamo o statusu zvijezde ili o napretku u fudbalskom smislu. Jedno ne podrazumjeva drugo. Dzeko je primjer.
Okej ali ne znam kako si je ti protumacio.vicious wrote:Ne znam, ti meni reci o čemu pričamo_BataZiv_0809 wrote:Dobro za Lamparda se sprdam.
Ali cisto da smo "on the same page" je li pricamo o statusu zvijezde ili o napretku u fudbalskom smislu. Jedno ne podrazumjeva drugo. Dzeko je primjer.
Ti si citirao i naglasio poentu.
Ja vala ne vidim ovdje nekog prostora za interpretaciju:_BataZiv_0809 wrote:Okej ali ne znam kako si je ti protumacio.vicious wrote:Ne znam, ti meni reci o čemu pričamo_BataZiv_0809 wrote:Dobro za Lamparda se sprdam.
Ti si citirao i naglasio poentu.
Stoga i pitanje
Nema nikakve priče o napredovanju ili nazadovanju.nijedan igrač ne ide u City da bi se proslavio kao fudbaler jer su svi redom (barem do sada) bili veće zvijezde prije dolaska u Manchester nego poslije
E jebo ga ti, pa tako onda možemo sve relativizirati. Eto Aguero u primeri dao 74 gola u 175 utakmica, a u Engleskoj dao 102 gola u 150 utakmica (eto kupove ostavimo po strani). Je li to neki pokazatelj?MeanMachine wrote:Ja se mogu samo složiti sa konstatacijom da su svi ovdje navedeni igrači Cityja u tom klubu dostigli jedino finansijski vrhunac svoje karijere, sportski su u najboljem slučaju ostali na istom nivou (to što City ima više novca od Atletica ne znači da je Aguero bolji sada nego prije transfera, isto važi i za Kompanyja, Tourea, Džeku,...).
OK, svako ima svoje mišljenje o mnogim pitanjima, pa tako i u ovom slučaju. To što sam ja napisao jeste prilično uopšteno, ali mislim da manje više stoji da je tako. Ipak, slažem se s tobom da je cijela ova naša "diskusija" ustvari pomalo u sferi klasične šuplje priče [emoji2] tako da je najbolje vratiti se na suštinu ove teme: najbolji klub na svijetu, Bayern[emoji2] [emoji2]vicious wrote:E jebo ga ti, pa tako onda možemo sve relativizirati. Eto Aguero u primeri dao 74 gola u 175 utakmica, a u Engleskoj dao 102 gola u 150 utakmica (eto kupove ostavimo po strani). Je li to neki pokazatelj?MeanMachine wrote:Ja se mogu samo složiti sa konstatacijom da su svi ovdje navedeni igrači Cityja u tom klubu dostigli jedino finansijski vrhunac svoje karijere, sportski su u najboljem slučaju ostali na istom nivou (to što City ima više novca od Atletica ne znači da je Aguero bolji sada nego prije transfera, isto važi i za Kompanyja, Tourea, Džeku,...).
Mislim da nije fer sada svoditi priču na nekakav finansijski vrhunac, a sam si napisao ono da su svi ti igrači navodno bili veće zvijezde prije prelaska u City.
Ali odosmo predaleko od teme, pa da se vratimo na FCB:
I ja mislim da bi bilo dobro ovo što @partijaner napisa, da dovedu Gomeza (ako je spreman čekati svoju priliku na klupi). Pokazao je na EP da ima u njemu kuveta još itekako, a potrebna je kvalitetna zamjena za Lewu...
Mislim da si fulio tu temu, naučna fantastika je na drugom pdf-uMeanMachine wrote:OK, svako ima svoje mišljenje o mnogim pitanjima, pa tako i u ovom slučaju. To što sam ja napisao jeste prilično uopšteno, ali mislim da manje više stoji da je tako. Ipak, slažem se s tobom da je cijela ova naša "diskusija" ustvari pomalo u sferi klasične šuplje priče [emoji2] tako da je najbolje vratiti se na suštinu ove teme: najbolji klub na svijetu, Bayern[emoji2] [emoji2]vicious wrote:E jebo ga ti, pa tako onda možemo sve relativizirati. Eto Aguero u primeri dao 74 gola u 175 utakmica, a u Engleskoj dao 102 gola u 150 utakmica (eto kupove ostavimo po strani). Je li to neki pokazatelj?MeanMachine wrote:Ja se mogu samo složiti sa konstatacijom da su svi ovdje navedeni igrači Cityja u tom klubu dostigli jedino finansijski vrhunac svoje karijere, sportski su u najboljem slučaju ostali na istom nivou (to što City ima više novca od Atletica ne znači da je Aguero bolji sada nego prije transfera, isto važi i za Kompanyja, Tourea, Džeku,...).
Mislim da nije fer sada svoditi priču na nekakav finansijski vrhunac, a sam si napisao ono da su svi ti igrači navodno bili veće zvijezde prije prelaska u City.
Ali odosmo predaleko od teme, pa da se vratimo na FCB:
I ja mislim da bi bilo dobro ovo što @partijaner napisa, da dovedu Gomeza (ako je spreman čekati svoju priliku na klupi). Pokazao je na EP da ima u njemu kuveta još itekako, a potrebna je kvalitetna zamjena za Lewu...
Iza mene je sasma dovoljno forumskog iskustva da znam da se prosto prosirena recenica itekako moze izvitoperiti. Obzirom da imam postene namjere u diskusiji, red je bio da pitam.vicious wrote:
Ja vala ne vidim ovdje nekog prostora za interpretaciju:
Nema nikakve priče o napredovanju ili nazadovanju.nijedan igrač ne ide u City da bi se proslavio kao fudbaler jer su svi redom (barem do sada) bili veće zvijezde prije dolaska u Manchester nego poslije
Na kraju krajeva nebitno, ionako samo naprđujemo...
A btw gledam nešto tu transfer istoriju Cityja, osim De Bruynea i Sterlingu tu i nema nekih basnoslovnih iznosa, pogotovo za engleske prilike. Na njima je zvono da kao pokupovaše šeikovim parama sve što nije svezano, a u stvari ti nekakvi transferi od 20 - 30 miliona su u engleskoj normalna stvar. Crystal Palace toliko plaća za Bentekea, pa ti vidi
navodno Podolski ili Klose mada bi Gomez bio ekstra i za prve postavePartijaner wrote:Zamjena za Lewu se mora dovesti, izgorit ce ako bude on jedina opcija, bilo bi dobro kad bi Gomez stigao svakako je otisao iz Besiktasa.
Ko je blizi transferu Klose ili Poldi? Zna li se ista?simonese wrote:navodno Podolski ili Klose mada bi Gomez bio ekstra i za prve postavePartijaner wrote:Zamjena za Lewu se mora dovesti, izgorit ce ako bude on jedina opcija, bilo bi dobro kad bi Gomez stigao svakako je otisao iz Besiktasa.
_BataZiv_0809 wrote:Navijam za Klozea