FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20126 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

MeanMachine wrote:
City može finansirati bilo koji transfer ali jedno je sigurno: nijedan igrač ne ide u City da bi se proslavio kao fudbaler jer su svi redom (barem do sada) bili veće zvijezde prije dolaska u Manchester nego poslije.
:thumbup: :thumbup:

Poenta.
simonese

#20127 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

moguca opcija za zamjenu u napadu Miroslav Klose
klopan

#20128 Re: FC Bayern Munchen

Post by klopan »

Pročitah jedan plah i hairly text.Želim babi da mu se svi snovi ostvare. :D

http://www.fourfourtwo.com/au/news/mazi ... nion-barca?
MOSALJOZE

#20129 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

A znamo kako ide stara narodna
Što je babi milo,to joj se i snilo 8)
vicious

#20130 Re: FC Bayern Munchen

Post by vicious »

_BataZiv_0809 wrote:
MeanMachine wrote:
City može finansirati bilo koji transfer ali jedno je sigurno: nijedan igrač ne ide u City da bi se proslavio kao fudbaler jer su svi redom (barem do sada) bili veće zvijezde prije dolaska u Manchester nego poslije.

Poenta.
Ja tu poentu vala ne vidim i s ovim se ne mogu nikako složiti. Dobro evo recimo Robinho je bio veća zvijezda prije dolaska u City onda davno nekad kad je došao (edit: evo provjerih 2008/09), i eto Tevez koji je bio veće ime dok je bio u Junajtedu.

Ovo ostalo, igrači kao Aguero, Yaya, Kompany... su svoj vrhunac dostigli tek u Sitiju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20131 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

simonese wrote:moguca opcija za zamjenu u napadu Miroslav Klose
Ja procitao da je Podolski :|
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20132 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

vicious wrote: Ja tu poentu vala ne vidim i s ovim se ne mogu nikako složiti. Dobro evo recimo Robinho je bio veća zvijezda prije dolaska u City onda davno nekad kad je došao (edit: evo provjerih 2008/09), i eto Tevez koji je bio veće ime dok je bio u Junajtedu.

Ovo ostalo, igrači kao Aguero, Yaya, Kompany... su svoj vrhunac dostigli tek u Sitiju.

Dzeko? Jesus Navas? Lampard :mrgreen:
vicious

#20133 Re: FC Bayern Munchen

Post by vicious »

Za Lamparda ne možeš biti ozbiljan, čovjek bio na posudbi pred penziju :)
Dzeko ne, jest bio veca zvijezda u Njemačkoj, ali u manchesteru postao globalna zvijezda.
Navas... daj, molim te :D
Tito_i_Partija

#20134 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tito_i_Partija »

vicious wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
MeanMachine wrote:

Poenta.
Ja tu poentu vala ne vidim i s ovim se ne mogu nikako složiti. Dobro evo recimo Robinho je bio veća zvijezda prije dolaska u City onda davno nekad kad je došao (edit: evo provjerih 2008/09), i eto Tevez koji je bio veće ime dok je bio u Junajtedu.

:thumbup:

Ja bih na to dodao jos i Zabaletu, Kolarova, i Davida Silvu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20135 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Dobro za Lamparda se sprdam.

Ali cisto da smo "on the same page" je li pricamo o statusu zvijezde ili o napretku u fudbalskom smislu. Jedno ne podrazumjeva drugo. Dzeko je primjer.
vicious

#20136 Re: RE: Re: FC Bayern Munchen

Post by vicious »

_BataZiv_0809 wrote:Dobro za Lamparda se sprdam.

Ali cisto da smo "on the same page" je li pricamo o statusu zvijezde ili o napretku u fudbalskom smislu. Jedno ne podrazumjeva drugo. Dzeko je primjer.
Ne znam, ti meni reci o čemu pričamo :)
Ti si citirao i naglasio poentu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20137 Re: RE: Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

vicious wrote:

Okej ali ne znam kako si je ti protumacio.

Stoga i pitanje :mrgreen:
Partijaner

#20138 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Zamjena za Lewu se mora dovesti, izgorit ce ako bude on jedina opcija, bilo bi dobro kad bi Gomez stigao svakako je otisao iz Besiktasa.
MeanMachine

#20139 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Ja se mogu samo složiti sa konstatacijom da su svi ovdje navedeni igrači Cityja u tom klubu dostigli jedino finansijski vrhunac svoje karijere, sportski su u najboljem slučaju ostali na istom nivou (to što City ima više novca od Atletica ne znači da je Aguero bolji sada nego prije transfera, isto važi i za Kompanyja, Tourea, Džeku,...).
Last edited by MeanMachine on 22/07/2016 14:30, edited 1 time in total.
vicious

#20140 Re: RE: Re: FC Bayern Munchen

Post by vicious »

_BataZiv_0809 wrote:
vicious wrote:

Okej ali ne znam kako si je ti protumacio.

Stoga i pitanje :mrgreen:
Ja vala ne vidim ovdje nekog prostora za interpretaciju: :D
nijedan igrač ne ide u City da bi se proslavio kao fudbaler jer su svi redom (barem do sada) bili veće zvijezde prije dolaska u Manchester nego poslije
Nema nikakve priče o napredovanju ili nazadovanju.
Na kraju krajeva nebitno, ionako samo naprđujemo... :D

A btw gledam nešto tu transfer istoriju Cityja, osim De Bruynea i Sterlingu tu i nema nekih basnoslovnih iznosa, pogotovo za engleske prilike. Na njima je zvono da kao pokupovaše šeikovim parama sve što nije svezano, a u stvari ti nekakvi transferi od 20 - 30 miliona su u engleskoj normalna stvar. Crystal Palace toliko plaća za Bentekea, pa ti vidi :D
vicious

#20141 Re: FC Bayern Munchen

Post by vicious »

MeanMachine wrote:Ja se mogu samo složiti sa konstatacijom da su svi ovdje navedeni igrači Cityja u tom klubu dostigli jedino finansijski vrhunac svoje karijere, sportski su u najboljem slučaju ostali na istom nivou (to što City ima više novca od Atletica ne znači da je Aguero bolji sada nego prije transfera, isto važi i za Kompanyja, Tourea, Džeku,...).
E jebo ga ti, pa tako onda možemo sve relativizirati. Eto Aguero u primeri dao 74 gola u 175 utakmica, a u Engleskoj dao 102 gola u 150 utakmica (eto kupove ostavimo po strani). Je li to neki pokazatelj?

Mislim da nije fer sada svoditi priču na nekakav finansijski vrhunac, a sam si napisao ono da su svi ti igrači navodno bili veće zvijezde prije prelaska u City.

Ali odosmo predaleko od teme, pa da se vratimo na FCB:
I ja mislim da bi bilo dobro ovo što @partijaner napisa, da dovedu Gomeza (ako je spreman čekati svoju priliku na klupi). Pokazao je na EP da ima u njemu kuveta još itekako, a potrebna je kvalitetna zamjena za Lewu...
MeanMachine

#20142 Re: RE: Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

vicious wrote:
MeanMachine wrote:Ja se mogu samo složiti sa konstatacijom da su svi ovdje navedeni igrači Cityja u tom klubu dostigli jedino finansijski vrhunac svoje karijere, sportski su u najboljem slučaju ostali na istom nivou (to što City ima više novca od Atletica ne znači da je Aguero bolji sada nego prije transfera, isto važi i za Kompanyja, Tourea, Džeku,...).
E jebo ga ti, pa tako onda možemo sve relativizirati. Eto Aguero u primeri dao 74 gola u 175 utakmica, a u Engleskoj dao 102 gola u 150 utakmica (eto kupove ostavimo po strani). Je li to neki pokazatelj?

Mislim da nije fer sada svoditi priču na nekakav finansijski vrhunac, a sam si napisao ono da su svi ti igrači navodno bili veće zvijezde prije prelaska u City.

I ja mislim da bi bilo dobro ovo što @partijaner napisa, da dovedu Gomeza (ako je spreman čekati svoju priliku na klupi). Pokazao je na EP da ima u njemu kuveta još itekako, a potrebna je kvalitetna zamjena za Lewu...
OK, svako ima svoje mišljenje o mnogim pitanjima, pa tako i u ovom slučaju. To što sam ja napisao jeste prilično uopšteno, ali mislim da manje više stoji da je tako. Ipak, slažem se s tobom da je cijela ova naša "diskusija" ustvari pomalo u sferi klasične šuplje priče [emoji2] tako da je najbolje vratiti se na suštinu ove teme: najbolji klub na svijetu, Bayern[emoji2] [emoji2]
vicious

#20143 Re: RE: Re: RE: Re: FC Bayern Munchen

Post by vicious »

MeanMachine wrote:
vicious wrote:

OK, svako ima svoje mišljenje o mnogim pitanjima, pa tako i u ovom slučaju. To što sam ja napisao jeste prilično uopšteno, ali mislim da manje više stoji da je tako. Ipak, slažem se s tobom da je cijela ova naša "diskusija" ustvari pomalo u sferi klasične šuplje priče [emoji2] tako da je najbolje vratiti se na suštinu ove teme: najbolji klub na svijetu, Bayern[emoji2] [emoji2]
Mislim da si fulio tu temu, naučna fantastika je na drugom pdf-u :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20144 Re: RE: Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

vicious wrote:
Ja vala ne vidim ovdje nekog prostora za interpretaciju: :D
nijedan igrač ne ide u City da bi se proslavio kao fudbaler jer su svi redom (barem do sada) bili veće zvijezde prije dolaska u Manchester nego poslije
Nema nikakve priče o napredovanju ili nazadovanju.
Na kraju krajeva nebitno, ionako samo naprđujemo... :D

A btw gledam nešto tu transfer istoriju Cityja, osim De Bruynea i Sterlingu tu i nema nekih basnoslovnih iznosa, pogotovo za engleske prilike. Na njima je zvono da kao pokupovaše šeikovim parama sve što nije svezano, a u stvari ti nekakvi transferi od 20 - 30 miliona su u engleskoj normalna stvar. Crystal Palace toliko plaća za Bentekea, pa ti vidi :D
Iza mene je sasma dovoljno forumskog iskustva da znam da se prosto prosirena recenica itekako moze izvitoperiti. Obzirom da imam postene namjere u diskusiji, red je bio da pitam.

U svakom slucaju, slazem se, supljiramo. Moj je utisak da prelazak u City znaci uglavnom finansijski, a ne nuzno i fudbalski benefit za igraca.

To je to.

P.S. volio bih da Klose dodje i čvakne jos ligu sampiona :thumbup:
simonese

#20145 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

Partijaner wrote:Zamjena za Lewu se mora dovesti, izgorit ce ako bude on jedina opcija, bilo bi dobro kad bi Gomez stigao svakako je otisao iz Besiktasa.
navodno Podolski ili Klose mada bi Gomez bio ekstra i za prve postave
MOSALJOZE

#20146 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20147 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

simonese wrote:
Partijaner wrote:Zamjena za Lewu se mora dovesti, izgorit ce ako bude on jedina opcija, bilo bi dobro kad bi Gomez stigao svakako je otisao iz Besiktasa.
navodno Podolski ili Klose mada bi Gomez bio ekstra i za prve postave
Ko je blizi transferu Klose ili Poldi? Zna li se ista?
vicious

#20148 Re: FC Bayern Munchen

Post by vicious »

Pa Podolski nije mogo meda u Bayernu ni kad je bio na vrhuncu karijere, gdje ce ga sad...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20149 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Navijam za Klozea :oops:
simonese

#20150 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

_BataZiv_0809 wrote:Navijam za Klozea :oops:
:thumbup:
Post Reply