Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dr Baltazar

#20126 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr Baltazar »

Ali_G wrote:Sreca je pa nije doslo do pokusaja praznjenja tribine. Jedne godine je murija uletila na tribinu kratko pa je nastao stampedo. Ovo "gostovanje" se nekako mora rijesiti dok jos nije bilo ozbiljnih posljedica.

Sent from my iPhone using Tapatalk
:thumbup:

Zbog specifične pozicije gdje su navijači Sarajeva smješteni na Grbavici i ne idem sa korteom.

Dobro su oni jučer procijenili situaciju i moguće posljedice stoga je sve završilo samo sa opomenom.
Šibicar

#20127 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

Nije problem istjerati navijače,problem ih je kontrolisati kasnije na ulici.
Samprotivsviju

#20128 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

A ko je bio onaj lik u teksas kosulji i farmerkama sto je preko terena trcao prema sjeveru tokom prekida, pa se jos brze vratio nazad :lol:
Last edited by Samprotivsviju on 24/07/2016 23:55, edited 1 time in total.
Ali_G

#20129 Sarajevski derbi

Post by Ali_G »

Mislim da bi to u jucerasnjoj situaciji bio manji problem. Nase grupe nemaju veliki broj ljudi koji su spremni na vece probleme.
Veci je problem sto na onom djelu sjevera ima i obicnih navijaca, zena, djece...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Ali_G on 24/07/2016 23:56, edited 1 time in total.
Šibicar

#20130 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

Samprotivsviju wrote:A ko je bio onaj lik u zeksas kosulji i farmerkama sto je preko terena trcao prema sjeveru tokom prekida, pa se jos brze vratio nazad :lol:
Ragib Mujezinović.
jeza u ledja

#20131 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Bilo je i par likova sa plavog dijela Sjevera sto su sisli preko ograde i htjeli da se obracunaju. :-)
Capajebo

#20132 Re: Sarajevski derbi

Post by Capajebo »

jeza u ledja wrote:Bilo je i par likova sa plavog dijela Sjevera sto su sisli preko ograde i htjeli da se obracunaju. :-)
Ne sekiraj se, nisu htjeli da se obracunaju, vec samo da se kobajagi kurce :mrgreen:
Samprotivsviju

#20133 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

jeza u ledja wrote:Bilo je i par likova sa plavog dijela Sjevera sto su sisli preko ograde i htjeli da se obracunaju. :-)
Ma ne, ovaj je sa zapada dosao...otrcao prema sjeveru dobio nesto u facu...i poceo da trci nazad zivu glavi da spasava :D
jeza u ledja

#20134 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Samprotivsviju wrote:
Ma ne, ovaj je sa zapada dosao...otrcao prema sjeveru dobio nesto u facu...i poceo da trci nazad zivu glavi da spasava :D
Ma nije ba mescini dvojica sa Sjevera presla ogradu, mislim kamera ih snimala kako prelaze, nesto ih kao drze, onda se vracaju nazad opet preko ograde na Sjever.
Mozda sam ja nesto pobrko, nije ni bitno. Vidio sam i tog sto trci od Zapada.

Inace komentator je nesto rekao kao delegat je zatrazio praznjenje tribine. Tad mi je pao mrak na oci jer sam znao da nece ici.
alberto_tomba

#20135 Re: Sarajevski derbi

Post by alberto_tomba »

Samprotivsviju wrote:
Dino Pekic, inace po struci klaun, a honorarno radi kao vatrogasac, saljivdzija i motivator plavih dama.

http://m.sportsport.ba/ino_fudbal/dino- ... eee/136018

http://--- NO LINKS ---/mobile/clanak/Haris/402906
Last edited by alberto_tomba on 25/07/2016 00:06, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#20136 Re: Sarajevski derbi

Post by MOSALJOZE »

Da je više ljudi kao što je Dino Pekić ovaj fudbal bi bio koliko toliko bolji.
Anestezija

#20137 Re: Sarajevski derbi

Post by Anestezija »

Pekic vise pretrci za derbi nego vecina igraca
Šibicar

#20138 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

Ma levatski potez realno,šta je mislio da će nekoga smiriti,samo je mogao izazvati kontra efekat.
made_in_sarajevo

#20139 Re: Sarajevski derbi

Post by made_in_sarajevo »

Pa svaki derbi konj tako dodje pred nas i lafo on smiruje, on organizator necega ali bukvaln svaki put i svaki put napravi vece sranje.

A ovi sto misle da bi murija tek tako ispraznila, aha kako da ne bi. Prvo vi se bar jedno 10min tuklo sa policijom,a tad bi onaj nas dio devastiran bio,onda bi tesko povrijedjenih hejbet bilo, onda bi pala mrtva glava 100%, jer 2000 ljudi istjerati za 2min na 2 mala ulaza sirine kao vrata na tramvaju je smrt,a ko bi onda odgovarao za smrt kad vi se desila i ko bi odgovarao za tucu od sigurno 10+min i devastiranje sjevera? Murija se prije kurcila, uljetala medju navijacs da ganjaju ko je baklju zapalio i silu prosipali, pa se par puta to kurcenje pojedinaca pretvaralo u tucu, nekad malu nekad veliku pa valjda dosao neki sef sa mozgom i rekao da onim svojim bilderima na steroidima da smire hormone.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
mokhac

#20140 Re: Sarajevski derbi

Post by mokhac »

made_in_sarajevo wrote:Pa svaki derbi konj tako dodje pred nas i lafo on smiruje, on organizator necega ali bukvaln svaki put i svaki put napravi vece sranje.

A ovi sto misle da bi murija tek tako ispraznila, aha kako da ne bi. Prvo vi se bar jedno 10min tuklo sa policijom,a tad bi onaj nas dio devastiran bio,onda bi tesko povrijedjenih hejbet bilo, onda bi pala mrtva glava 100%, jer 2000 ljudi istjerati za 2min na 2 mala ulaza sirine kao vrata na tramvaju je smrt,a ko bi onda odgovarao za smrt kad vi se desila i ko bi odgovarao za tucu od sigurno 10+min i devastiranje sjevera? Murija se prije kurcila, uljetala medju navijacs da ganjaju ko je baklju zapalio i silu prosipali, pa se par puta to kurcenje pojedinaca pretvaralo u tucu, nekad malu nekad veliku pa valjda dosao neki sef sa mozgom i rekao da onim svojim bilderima na steroidima da smire hormone.

Gdje si ultro, jesil se naspavao? Inace?
Tomahawk11
Globalni moderator

#20141 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Onda se neko cudi sto nema vise raje na tribinama :-)
Pa upravo ovakva prica i ovakva desavanja tjeraju masu ljudi koji bi dosli da gledaju utakmicu, ali KAKO kad je njemu u glavi samo belaj :?
Razvali, zapali, tuci se s protivnickim navijacima, policijom....jbg, ultra furka :-) e pa onda nek se niko ne cudi sto je sve manje ljudi na utakmicama.
Jebo vise i derbi na kojem je glavni dogadjaj prekid, steta koja se desi na stadionu, ko je koga gdje nalemao....dobro neko rece, jebale vas bg furke. Cudo bi bilo da se nesto pozitivno donese na stadion :roll:
nema me tamo

#20142 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Ma kakav belaj malo se stolica pocupalo i to je to, još kasnije onaj prekinuo utakmicu bez razloga da je nastavljena smirilo bi se sve za minutu..

I ta dešavanja je bolje gledat nego one hadalje na terenu, ligu treba ukinut hladno.
made_in_sarajevo

#20143 Re: Sarajevski derbi

Ja niti se tucem, cupam stolice, bacam baklje i ne glumim huligana,a vi mislite i dalje da grupa hz i manijacj se mogu tek tako izbaciti za 2min pogotovo sa tribine kao sjever na grbavici

kakotakonikako

#20144 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

made_in_sarajevo wrote:Pa svaki derbi konj tako dodje pred nas i lafo on smiruje, on organizator necega ali bukvaln svaki put i svaki put napravi vece sranje.

Murija da je htjela i imala naredjenje - ispraznila bi sjevernu tribinu ( kompletnu ) za desetak minuta.
MOSALJOZE

#20145 Re: Sarajevski derbi

Post by MOSALJOZE »

Sve dok budemo tolerisali to
"malo čupanje stolica"
Malo gadjanje roditelja sa djecom
Malo gadjanje igrača
Malo prekidanja utakmica,kad se kome ćefne
Malo lupanja autobusa i sl...
Ova agonija će trajati.Nije bitno ko napravi prekid,odma sviraj kraj utakmice,protivnik automatski dobija 3:0,i 3 boda,pa ćemo vidjeti ko će onda lomiti,paliti i slično.
nema me tamo

#20146 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Nema šanse.

Ovu stranu koja je blize zeljinim navijacima da, al' ovu drugu nema šanse.
Bilo bi svega.

Mosaljože ti znaš koliko je Manijaka na sjeveru sad jel tako?
made_in_sarajevo

#20147 Re: Sarajevski derbi

Niko nije rekao da ne bi ispraznila, nismo mi ludi poljaci i rusi da se tucemo sa policijom i primamo pendreke isto nista,ali sta bi u tih 10min bilo na skucenom prostoru gdje 2000 ljudi stoji,a prostor je za plafon 1500 ljudi? Ma hajd kul ste mi svi ja se uzeo sa vama raspravljatj. Murija bi ispraznila, ubila, zgazila i tako dalje, hz i manijaci su levati u rangu red armya su i eto. Aferim, sve znate :).

Svaka cast upravi zelje i novinarima kako su ekspresno sa kurceve igre opcenito pa kurceve igre zelje okrenu na navijace i kako je to drzavni problem. Novinari i mediji su cudo, evo niko ne prica kako je derbi jadan kao i svaki zadnjih par godina, nego se prica o 30 stolica, eto nikad se nisu stolice cupale i baklje palile. Meni bilo zao dati 10KM i bolje sto nisam, na vrucini se gurati na prostoru koji je premali, gledati kurcevu igru na terenu jednih i drugih, neka hvala sve ima svoju granicu

Dr. Kuca

#20148 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

Malo se napravila scena od svega, znalo je biti i gorih derbija i gorih desavanja pa se nije pravio prekid od 20 minuta, al hajde de. Inace derbi odron na terenu, ne zna se koji losiji bio, nece me iznenaditi ako jedna od ekipa zavrsi u drugom dijelu tabele. Ni jedni ni drugi ama bas nsita nemaju, da kazes bilo je lose al eto bilo je to, apsolutno nista. Amateri klasicni.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20149 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

I sta sad, treba biti vadiona bilo je i gorih derbija, bilo je sranja i ranije, i oni su nama....?!
Dok god gledamo tako, nema tu hljeba :roll:
I nije strasno. Nije. Zalosno je.
lordy00

#20150 Re: Sarajevski derbi

Post by lordy00 »

Tomahawk11 wrote:I sta sad, treba biti vadiona bilo je i gorih derbija, bilo je sranja i ranije, i oni su nama....?!
Dok god gledamo tako, nema tu hljeba :roll:
I nije strasno. Nije. Zalosno je.
Naravno da je žalosno da nas godinama jebu u onom prcvajzu, dok oni dobiju trećinu stadiona.
Ovdje ne mislim na lomljenje i gađanje bakljama. Zagraditi im po pravilima dio koliko ih sleduje i mirna kuća. Jebo te vise ono, lafo 1600 karti, ahaaa..... ulazilo se sa onim zelenim kako se htjelo.
Post Reply