SDA-All about

Post Reply
palermo

#20101 Re: SDA-All about

Post by palermo »

biske wrote: frajer je trenutno najveći u federaciji. ćirilici je hladno postavio uslov: funkcija predsjedavajućeg vijeća ministara za mene. 8-)
Šteta što ste poklekli u predizborno vrijeme i niste uspjeli održati onu neformalnu koaliciju sa Fahrom....
biske

#20102 Re: SDA-All about

Post by biske »

palermo wrote:
biske wrote: frajer je trenutno najveći u federaciji. ćirilici je hladno postavio uslov: funkcija predsjedavajućeg vijeća ministara za mene. 8-)
Šteta što ste poklekli u predizborno vrijeme i niste uspjeli održati onu neformalnu koaliciju sa Fahrom....
nisam ja "oni", samo sam navijao. :D
palermo

#20103 Re: SDA-All about

Post by palermo »

biske wrote:
palermo wrote:
nisam ja "oni", samo sam navijao. :D
Jbg, svi su samo navijali :D a bogami sada navijaju
biske

#20104 Re: SDA-All about

Post by biske »

palermo wrote:
navijam i za mileta. i žao mi je što tamo nemam pravo glasa. :lol:
razonoda

#20105 Re: SDA-All about

Post by razonoda »

pumica wrote:Zar je Fahri potrebno da udje u vlast da bi rasturio SDA :?
Fahro svakako radi na rasturanju SDA od momenta ulaska u politiku ...
Nije potrebno i to nema veze jedno sa drugim ... sta se desilo sa Fahrinim PRINCIPIMA. :lol:
Jasno, on zeli u vlast i uletio bi ODMAH (i bez telecoma i bez bilo kakvih ustupaka) ali valja objasniti "gazenje principa" ... ovi sto su pljuvali po DFu zbog ulaska u vlast, valjda bi iz istih razloga trebali da pljuju i po Fahri.

SDA (i Bakir) sama sebe rastura i takodjer joj nije potreban Fahro ili neko slican da se unisti.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
o sukobu sa predsjednikom Saveza za bolju bodućnost Fahrudinom Radončićem, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je rekao da je njegovo djelovanje štetno za BiH

Ako Radončić godinama upozorava na korupciju, državnu mafiju i izostanak ekonomskog razvoja, da li to znači da radi protiv BiH i Bošnjaka? Uostalom, da li je djelovanje Fahrudina Radončića ili je razlog tome 20- godišnje vladanje SDA, dovelo do toga da je više od 1.000 pripadnika Armije BiH nakon rata izvršilo samoubistvo, da se siromašni građani spaljuju zbog neimaštine, a sve više ljudi nalazi na kontejnerima i u narodnim kuhinjama, kaže se u saopćenju SBB BiH
palermo

#20106 Re: SDA-All about

Post by palermo »

biske wrote:
palermo wrote:
ti k'o onaj grk....cipris, tipris kako li se već zove, pokeraški....mor biti da upali, ako ne upali, jebaji ga :D
biske

#20107 Re: SDA-All about

Post by biske »

palermo wrote:
biske wrote:
palermo wrote:
ti k'o onaj grk....cipris, tipris kako li se već zove, pokeraški....mor biti da upali, ako ne upali, jebaji ga :D
šta ću kad volim demokratske tekovine, referendume, švicu, itd. :mrgreen:
eifel

#20108 Re: SDA-All about

Post by eifel »

Kada je Radončić tolko protiv Izetbegovića što onda nije dogovorio zajedničkog kandidata za predsjedništvo na prošlim izborima sa ovim iz DF i SDP barem?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#20109 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

eifel wrote:Kada je Radončić tolko protiv Izetbegovića što onda nije dogovorio zajedničkog kandidata za predsjedništvo na prošlim izborima sa ovim iz DF i SDP barem?
Zato što su postojale lažne ankete u korist Suljagića, i spomenutom sujeta nije dala da se povuče po cijenu da Bakir opet pobjedi što se i desilo
Dobili smo? Nepostojanje vlade, niti jedno objašnjenje rečenicu ,riječ u svezi 100.000 radnih mjesta, a prođe skoro godina od spomenute 4, i na kraju tuču tog šljama iz Mehmeda Spahe u sred mjeseca Ramazana. Šta reći?
seln

#20110 Re: SDA-All about

Post by seln »

KatarinaKosaca wrote: na kraju tuču tog šljama iz Mehmeda Spahe u sred mjeseca Ramazana. Šta reći?
Ne treba uzeti na hator, mozda su ljudi malo popili, pa ih ponijelo...
palermo

#20111 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Ha, bogati ima slijedeći put, nek se svi tada povuku u korist Fahre.....pa onda na megdan...
ultima_palabra

#20112 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

eifel wrote:Kada je Radončić tolko protiv Izetbegovića što onda nije dogovorio zajedničkog kandidata za predsjedništvo na prošlim izborima sa ovim iz DF i SDP barem?
Ne mislim da je biračko tijelo Radončića i Suljagića slično... za Suljagića je glasalo dosta ljevičara, koji ne bi mogli progutati tajkuna i bivšeg tribuna SDA. Oni bi apstinirali ili glasali za Raguža.
pumica

#20113 Re: SDA-All about

Post by pumica »

Nesreca i opasnost koju Fahro predstavlja za Bosnjake (i za ovu drzavu naravno) je daleko veca od koristi rasturanja SDA.
SDA sama sebe rastura.
Prpa.ba

#20114 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

ultima_palabra wrote:Kažem vam ja, pripremajte se polako za uspon Fahraona.
Crveno-zelena kombinacija "dvije partije pod istim minderom" se preracunala i sada je SBB ostao na cistini kao jedina stranka koja nije dio njihove kombinacije. Sama cinjenica da ce se kampanja svesti na mi vs. oni znaci da Fahro ima realne sanse, kakav god da je. Ne treba zaboraviti kako ga je DF odradio na proslim izborima, a on sa osmijehom priznao poraz. Neciji je igrac i ostaje vidjeti kako ce igra dalje ici. :mrgreen:
mirzadelibasic

#20115 Re: SDA-All about

Post by mirzadelibasic »

pumica wrote:Zar je Fahri potrebno da udje u vlast da bi rasturio SDA :?
Fahro svakako radi na rasturanju SDA od momenta ulaska u politiku ...
Nije potrebno i to nema veze jedno sa drugim ... sta se desilo sa Fahrinim PRINCIPIMA. :lol:
Jasno, on zeli u vlast i uletio bi ODMAH (i bez telecoma i bez bilo kakvih ustupaka) ali valja objasniti "gazenje principa" ... ovi sto su pljuvali po DFu zbog ulaska u vlast, valjda bi iz istih razloga trebali da pljuju i po Fahri.

SDA (i Bakir) sama sebe rastura i takodjer joj nije potreban Fahro ili neko slican da se unisti.
Eh vidi sad ovo, ulazak Fahre u vlast bi dodatno ojačao položaj HDZ-a u vlasti, a oslabio položaj SDA. Koliko vidim (ali postoji mogućnost da loše vidim) Čović je u boljim odnosima sa Fahrom nego sa Bakirom i upravo iz tih razloga u vlasti bi bilo 2:1 i sva krivica za loše stanje u državi bi se mogla prebaciti na SDA. Ne treba zaboraviti da SDA lome i unutrašnje struje i da među članstvom vlada veliko nezadovoljstvo zbog kompletne farse oko Kongresa, što predstavlja dodatni vjetar u leđa Fahri da ih slomi. Naravno i opozicija bi svojim spinovanje odigrala veliku ulogu.. :izet:

Što se principa tiče, uvijek se može izvući na državotvornost i patriotizam i pucati šuplje priče kako bi manjinska vlada škodila državi, a posebno FBiH, kako BiH mora krenuti reformskim putem, kako vlada nema večinu i ne može ispunjavati reformsku agendu, a Boga mi on ima medije da to i adekvatno plasira (za razliku od DF-a)...
palermo

#20116 Re: SDA-All about

Post by palermo »

mirzadelibasic wrote:
Eh vidi sad ovo, ulazak Fahre u vlast bi dodatno ojačao položaj HDZ-a u vlasti, a oslabio položaj SDA. Koliko vidim (ali postoji mogućnost da loše vidim) Čović je u boljim odnosima sa Fahrom nego sa Bakirom i upravo iz tih razloga u vlasti bi bilo 2:1 i sva krivica za loše stanje u državi bi se mogla prebaciti na SDA. Ne treba zaboraviti da SDA lome i unutrašnje struje i da među članstvom vlada veliko nezadovoljstvo zbog kompletne farse oko Kongresa, što predstavlja dodatni vjetar u leđa Fahri da ih slomi. Naravno i opozicija bi svojim spinovanje odigrala veliku ulogu.. :izet:
.
I šta je tu dobro....... :?

pardon, sjetio sam se , uvijek zaboravim da su mi neki članovi foruma objasnili....do mene
mirzadelibasic

#20117 Re: SDA-All about

Post by mirzadelibasic »

palermo wrote:
mirzadelibasic wrote:
.
I šta je tu dobro....... :?

pardon, sjetio sam se , uvijek zaboravim da su mi neki članovi foruma objasnili....do mene

Piše li negdje u tekstu da sam ja naveo da je ovo dobro ?
Samo sam naveo (neku svoju) opciju koja bi se mogla dogoditi, a da njen epilog bude slabljenje SDA...
palermo

#20118 Re: SDA-All about

Post by palermo »

mirzadelibasic wrote:

Samo sam naveo (neku svoju) opciju koja bi se mogla dogoditi, a da njen epilog bude slabljenje SDA...

Znači nije to dobro :? Po tebi, mislim

Al što onda neki drugi forumaši meni objašnjavaju da jeste dobro :? ...ma ko će ga znati
GoldenSpoon

#20119 Re: SDA-All about

Post by GoldenSpoon »

hahahaha koji cirkus i fahro ih odj*bao :lol:
mirzadelibasic

#20120 Re: SDA-All about

Post by mirzadelibasic »

palermo wrote:
mirzadelibasic wrote:

Znači nije to dobro :? Po tebi, mislim

Al što onda neki drugi forumaši meni objašnjavaju da jeste dobro :? ...ma ko će ga znati
Nisam miljenik niti jedne navedene stranke... :)
mirzadelibasic

#20121 Re: SDA-All about

Post by mirzadelibasic »

GoldenSpoon wrote:hahahaha koji cirkus i fahro ih odj*bao :lol:
Nije još ... :-) :thumbup:
pumica

#20122 Re: SDA-All about

Post by pumica »

:lol:
Fahrudin Radončić umislio da je važna faca BIH
Fahrudin Radončić preko svojih glasila i plaćenih novinara u drugim medijima pokušava našoj javnosti predstaviti lažnu sliku da je on neki važan faktor u ovoj zemlji, da se sve vrti oko njega. On uživa da se priča kako je njegova uloga u stabilizaciji vlasti od presudnog značaja za našu zemlju, kako je on političar sa autoritetom.
Teško je nazvati Fahrudina Radončića političarem, on više liči na čovjeka koji ima precizan operativni zadatak. Dva puta je poražen na izborima od Bakira Izetbegovića. Zbog tog poraza Radončić mrzi sve koji su glasali za Bakira Izetbegovića. Za njega su Izetbegovićevi glasači islamski radikali. Zato on u svakom svom javnom nastupu prijeti da će se obračunati sa Bakirom i njegovim radikalizmom. Njegov zadatak nije perspektiva svih građana BiH, u njegovoj verziji evropske Bosni nema mjesta za one koje ne misle i ne vjeruju kao on.
Svjestan da nikada ne može pobijediti na izborima, Radončiću je preostalo da glumi važnu facu po medijima, da izmišlja zaplete i na kraju daje izjave u kojima obavezno stavi u prvi plan svoje vizije o budućem izgledu Evrope ( “SBB hoće potpuno drugačiju Evropu od one koju želi Bakir”, Avaz.ba).
Ipak, u jednom ga treba podržati, naročito u ustrajnosti da ne ulazi u vlast. To je najbolja odluka za budućnost Bosne i Hercegovine i bošnjačkog naroda. Bolje mu nekako stoji glumljenje važne face po medijima.
Neka i ovog Saffa :-D
razonoda

#20123 Re: SDA-All about

Post by razonoda »

Ima jedna misao Alije Izetbegovića koju je često govorio, pa i zapisao u svojim (sabranim) djelima, da bi, kada bi se „u džamijama stjecala materijalna korist, u njih svraćali najgori ljudi, ološ“!

Ova proročanske misao A. Izetbegovića najbolje oslikava zbog čega se njegova stranka, SDA, pretvorila u religijsku bošnjačku sektu i uzurpirala džamije!
putokaz1

#20124 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

zašto dijaspora voli SDA'
Odgovor oni dobro žive zahvaljujući njima jer su napustili zemlju zbog njihovog nedjelovanja
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#20125 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote:
- SBB nema nijednog razloga da ide u koaliciju s Izetbegovićem. SBB hoće potpuno drugačiju Evropu od one koju želi Bakir, jer je Izetbegović, što ne treba zaboraviti, istovremeno izgubio i svog međunarodnog mentora, gospodina Erdoana, koji je poražen na izborima u Turskoj. SDA je potpuno druga priča, ali gospodin Izetbegović i njegova politička grupa iz suštinskih i političkih razloga nisu prihvatljivi za nas. On je kao moćni politički faktor unutar SDA u proteklih 20 godina imao priliku preko svog oca, uz svog oca i nakon svoga oca da ide evropskim putem. Uništio je taj put i ja ne želim da SBB doživi sudbinu Stranke za BiH, SDP-a i DF-a i da se obrukamo pred narodom - zaključio je Radončić.
jer Tornjak zna :D what the fuck is SDA
Sreća.
Čanak je svojevremeno rekao da su od radikala jedino gori izdajnici radikala misleći na SNS.
Eno čuči pred Vučićem i na prvi njegov poziv Čanak će reći - izvol'te...

Po ovoj teoriji od SDA mogu biti gori samo izdajnici SDA odnosno SBB....
Mi smo u tolikom političkom ćorskokaku , zarobljeništvu , jadu i čemeru da moramo prizivati nekadašnje SDA-ovce da nas izbave od SDA.
Bakir zna cilj.
Pitanje je da li će neko pokleknuti pred njim , narod ili Tornjak..
Post Reply