Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
fosna2014

#20101 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fosna2014 »

Helena2014 wrote:
Ridjobrki wrote:@lerdi, nemam ti šta više reći... :)

Po službenoj dužnosti sam sinoć gledao Čubrilovića na RTRS pa nisam gledao Pedju ali vjerujem @Banksy i raduje da će opozicija u KS i šire uvijek imati tako elokventne i sposobne kadrove. :thumbup:

Ovo nehotice ispade šuk Pedji ali nije. Iskreno poštujem Pedju, njegove stavove i principe i mislim da će dobro obavljati dužnost zastupnika bio na poziciji ili u opoziciju. U nekim svojim prijašnjim diskusijama sa njim sam se uvjerio da i kad čini propust to čini u dobroj namjeri i vjeri, jednostavno nekad se perspektive razlikuju previše da bi se moglo postići slaganje o nekim pitanjima. Mislim da je Pedji kao kvalitetnom zastupniku mjesto u Skupštini ali da bi neko od lihomuda iz stranke trebao prihvatiti izazov i ući u ring kako treba. Šta bi falilo tražiti par mjesta u Vladi i popuniti ih kvalitetnim nestranačkim ekspertima? Je li ko razmatrao tu opciju?

gledati sada

Gledajući ovaj snimak mogu utvrditi činjenicu da će biti velikih problema tokom ovog mandata, to se vidi iz aviona.

Drugo, čestitam gospodinu Kojoviću u "salivanju strahe" gospodinu Lovrinoviću. Držite se u opoziciji i budite korektor vlastima. To će vam uzvratiti narod na narednim izborima.

Dobili ste 4 "ostala" glasa za naredne izbore. :thumbup:
Last edited by fosna2014 on 27/11/2014 21:51, edited 1 time in total.
komandant mark

#20102 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by komandant mark »

Ovaj program koji je uradila NS zaista izgleda kvalitetno.

Ima dobrih ideja. Ja se samo ne slazem sa idejom smanjivanja plata ministrima. Mislim da je to bespotreban populizam komsicevskog tipa. Realno, kada se uporede plate premijera i ministara sa menadzmentima preduzeca (privatnih i drzavnih), nize su, a nije ideja da najlosiji kadrovi idu u politiku. Mislim da trebaju imati vise plate nego sada i da bi to pokazala svaka normalna analiza.
Helena2014

#20103 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Helena2014 »

komandant mark wrote:Ovaj program koji je uradila NS zaista izgleda kvalitetno.

Ima dobrih ideja. Ja se samo ne slazem sa idejom smanjivanja plata ministrima. Mislim da je to bespotreban populizam komsicevskog tipa. Realno, kada se uporede plate premijera i ministara sa menadzmentima preduzeca (privatnih i drzavnih), nize su, a nije ideja da najlosiji kadrovi idu u politiku. Mislim da trebaju imati vise plate nego sada i da bi to pokazala svaka normalna analiza.

Prvo treba smanjiti topli obrok koji u Federaciji iznosi oko 16 KM (odnosno 2% od prosječne plate) , što je van svake pameti, a na to se ne uplaćuje nikakav doprinos, dok u RS je topli obrok manji, ali se na njega uplaćuje doprinos i puni budžet, na državnom nivou je 6 KM

a o platama se na ovome forumu nekada i pričalo

http://forum.klix.ba/plate-direktora-i- ... 31892.html

http://www.jabuka.tv/sokantna-lista-naj ... aciji-bih/
zippoo87

#20104 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

antimobb wrote:
Pedja Kojovic wrote:antimob

To sto vi citirate nije dio dokumenta o kojem sada govorimo.
Moguce je da ja nisam postavio link kako treba.
Evo, ponovo
http://www.nasastranka.ba/wp-content/up ... _FINAL.pdf

p.k.
Pročitao sam. Sve ovo da bi implementirao trebaju ZDRAVI LJUDI, a da bi generisao zdrave ljude treba nam Institucija koja će generisati zdrave ljude i vršiti filtriranje. Zbog toga trebamo svi tražiti da se hitno uspostavi ''Državna agencija za testiranje i izbor kadrova'', kako bi se zaustavila primitivna prodaja funkcija u Strankama/Partijama za novac. Koja je svrha ovih vaših pisanja ako na čelo bilo kojeg ministarstva dođe neko ko je za lovu kupio svoju poziciju u Stranci/Partiji!? Taj ti ublehaš i PRIMITIVAC ništa neče riješiti BEZZE MU PIŠETE RJEŠENJA to njega ne zanima jer je u samom startu korumpiran i pokvaren! Samo će se truditi da vrati lovu koju je dao u Centrali Stranke/Partija i da zavrne što više može. Obični PRIMITIVCI. Šta njih bolan briga za vaša rješenja i za potrebe građana koji sve to finaciraju!? Dali me uopće razumiješ šta pišem? Pitaj Radeljaša, kako se to radi on je ekspert za te stvari. :D
e ovo boldirano je upravo razlog zasto NS nece sa SDA u koaliciju
a ovo boldirano je upravo i ono sto je Pedja tebi napisao...da sam pitas i sam odgovaras na pitanja :D
je li ti sada jasan razlog zasto NS nece sa SDA ?...ili da i crtamo :D
svjezi_ustipak

#20105 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by svjezi_ustipak »

Helena2014 wrote:

Prvo treba smanjiti topli obrok koji u Federaciji iznosi oko 16 KM (odnosno 2% od prosječne plate) , što je van svake pameti, a na to se ne uplaćuje nikakav doprinos, dok u RS je topli obrok manji, ali se na njega uplaćuje doprinos i puni budžet, na državnom nivou je 6 KM

u kojoj to firmi topli obrok iznosi 16 km? koliko to mjesecno izadje topli obrok?
homega

#20106 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by homega »

res publica wrote:Emisija od sinoć u kojoj je pored druga 4 gosta, gostovao i Predrad Kojović. Gospodin Kojović se zapitao šta je to konstitutivnost naroda i sugerirao da je ustavna odredba koja definira konstitutivnost jedna anomalija u odnosu na svjetske standarde.

Ja bih rekao da je u našem slučaju konstitutivnost naroda skup prava koje imaju kolektivi koji su ustavno prepoznati kao narodi, a tiču se fundamentalnih pitanja političke zajednice. Prvo njeno konstituiranje, a zatim ciljevi, budućnost, organzacija...

Da li g. Kojović misli da narodi ne bi trebalo da imaju ta prava? Da ustav prestane da prepoznaje narode i da se zajednica svede na skup građana kao pojedinaca?

Možda bi prethodno, u preambuli ustava, trebala biti upisana definicija naroda, posebno BiH naroda :-) :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#20107 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Banksy wrote:
Ridjobrki wrote:Po ovoj logici narod neće ni Conchitu Wurst za pobjednicu Eurosonga.

Jes' ona dobila najviše glasova ali druge pjesme su skupa dobile više a dosta raje nije ni glasalo. :roll:

Jes' da Ceca i Thompson pune stadione, ali i dalje su samo šund smeće.

Nego, otkud ti, u usporedbi s SDA, baš nesretna Conchita pade na pamet? :D
Mada dobro si - prevara pompeznom, ispraznom, skandaloznom kreaturom neodređenog spola.
Ridjobrki pokusao naci slikovit primjer, i fulio poentu skroz.
Eto Conchita je uzela *pehar* i otisla kuci, ili gdje vec. SDA je dobila prvu startnu poziciju za formiranje vecine, sto nije jednako pobjedi. Da su uzeli 51% glasova, e tek bi ih tada mogli nazvati pobjednicima.
SDA, eto, sto ne formiraju vast? Vjerovatno hoce, ali se sada hebu svojom koruptivnom, nemoralnom i kriminogenom biografijom, i minulim *radom*, pa mnogi od njih bjeze ko od mlade sa venericnim oboljenjima. :oops: :D

A vidim, drug Ridjobrki postao zakletva i ponos ko zastava :D SDA omladinaca, pa sve sto napise, ovi odreaguju ... :thumbup: :thumbup: :kiss: :D :izet: :sretan: :plesu: :igrac:

No dobro :D. Svestan sam da im je neophodna intelektualna *teska artiljerija*. :zzzz: :D

Pedja, u ovoj emisiji odlican. Cestitka na konkretnosti stavova i principima koje si iznjeo i zastupao.

I da, Banksy brilijantna usporedba. :lol:
Baton_Ilirski

#20108 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Baton_Ilirski »

kakotakonikako wrote:pedja je obicni ublehas, koji za protekle 4 godine nikada nije imao stav po vaznim pitanjima, uvijek je bio suzdrzan. da se ne zamjeri a stavi u dzep 4 milje maraka ( na oba mjesta: u skupstini ks i federalnom parlamentu).
Po kojim "vaznim" pitanjima nije imao stav?? :?:
Baton_Ilirski

#20109 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Baton_Ilirski »

Helena2014 wrote:Čini mi se da se NS daje previše medijske pažnje u posljednje vrijeme. Nisu oni toliko bitni, koliko misle da jesu.
Ponuđeno im, neće, hvala, doviđenja, tako bih ja.
Nad "prolivenim mlijekom" ne vrijedi plakati, kako to već narod kaže :trep1:
Fino receno, medjutim ostaje definitivno zal da se vidi da li IMAJU RJESENJA ili ipak samo SLOGANE
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#20110 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by antimobb »

zippoo87 wrote:
antimobb wrote:
Pedja Kojovic wrote:antimob

To sto vi citirate nije dio dokumenta o kojem sada govorimo.
Moguce je da ja nisam postavio link kako treba.
Evo, ponovo
http://www.nasastranka.ba/wp-content/up ... _FINAL.pdf

p.k.
Pročitao sam. Sve ovo da bi implementirao trebaju ZDRAVI LJUDI, a da bi generisao zdrave ljude treba nam Institucija koja će generisati zdrave ljude i vršiti filtriranje. Zbog toga trebamo svi tražiti da se hitno uspostavi ''Državna agencija za testiranje i izbor kadrova'', kako bi se zaustavila primitivna prodaja funkcija u Strankama/Partijama za novac. Koja je svrha ovih vaših pisanja ako na čelo bilo kojeg ministarstva dođe neko ko je za lovu kupio svoju poziciju u Stranci/Partiji!? Taj ti ublehaš i PRIMITIVAC ništa neče riješiti BEZZE MU PIŠETE RJEŠENJA to njega ne zanima jer je u samom startu korumpiran i pokvaren! Samo će se truditi da vrati lovu koju je dao u Centrali Stranke/Partija i da zavrne što više može. Obični PRIMITIVCI. Šta njih bolan briga za vaša rješenja i za potrebe građana koji sve to finaciraju!? Dali me uopće razumiješ šta pišem? Pitaj Radeljaša, kako se to radi on je ekspert za te stvari. :D
a ovo boldirano je upravo i ono sto je Pedja tebi napisao...da sam pitas i sam odgovaras na pitanja :D
Sve je to uredu ali kao politička partija trebaju da podignu svoj glas protiv ove primitivne prodaje pozicija psihopatima koja se odvija u Centralama Stranaka/Partija i da insistiraju na uspostavi ''Državne agencije za izbor i testiranje kadrova'' kako bi bili drugačiji od ostalih.

Neko iz vlasti treba prvi javno, jasno i glasno progovoriti o teškom i NEVIDLJIVOM kriminalu prodaje pozicija u Centrali jer naše pisanje ovdje na forumu ima efekta ali ovo se čita kao što raja čita nešto što je napisano na zidu javnog toaleta kad dođe da obavi nuždu.
Pedja Kojovic

#20111 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

res publica

Ozbiljna diskusija o pitanjima koja ste postavili bi zahtijevala precizno definiranje pojmova o kojima se govori jer je ocigledno upravo iz razlicitog shvatanja znacenja nekih pojmova proizlaze mnogi problemi.

Kao sto i sami pisete, vi shvatate konstitutivnost kao skup prava etnickih kolektiva.
Time sto ne nabrajate ta prava, kao sto ih ni nasi ustavi ne nabrajaju nego definisu "siroko" vi otvarate mogucnost da se svaki prijedlog, iako etnicki neutralan, moze tretirati mehanizmom za zastitu etnickog interesa.(Upravo to se i dogadja konstantno u domovima naroda nasih parlamenata).
Necu cak ni ulaziti u raspravu o vasoj tezi po kojoj ti kolektivi imaju volju - kao da ona nije zbir onoga sto njeni individualni clanovi zele.
Naravno, vi definiciju naroda - zajednicka istorija, jezik, kultura i osjecaj zajednicke sudbine - mozete pretvoriti u politicki program - ali mi onda morate reci na osnovu cega zakljucujete da je rijec narod upotrebljena u pluralu - ili se radi o bosanskohercegovackom demosu, odnosno, naciji, odnosno, zbiru gradjana/drzavljana BiH. (Po definiciji medjunarodnog prava - vitalni nacionalni interes je nacionalni interes BiH a vitalni etnicki interes bi eventualno mogao biti interes neke od etnickih grupa. Upravo zbog takvog shvatanja "dejtonski ustav" nigdje ne govori o vitalnom nacionalnom interesu).

Za mene, definisanje BiH kao drzave ravnopravnih gradjana nije reduciranje nego progres u odnosu na postojecu zajednicu etnickih grupa.
U tako definisanoj drzavi, nema potrebe da prilikom koristenja svog aktivnog ili pasivnog birackog prava birate manje "strasniju" opciju u pogledu svoje etnicke pripadnosti.

Ne znam na osnovu cega ste dosli zakljucka da se u Norveskoj, Svedskoj, Americi od bilo koga trazi da se odrekne , kako vi kazete, "prepoznatljivosti", a mislite vjerovatno na etnicki identitet.
Ja bih bio sasvim zadovoljan kada bi smo u praksi implementirali ono sto nam svima pise u licnoj karti; nacionalnost; BIH.
Etnicka, vjerska, spolna i drugi elementi vaseg identiteta su neotudjivo ( po EU konvenciji o ljudskim pravima ni parlament vase zemlje vam ih ne moze oduzeti...) pravo koje drzava stiti na svakom pedlju svoje teritorije.

Kao sto rekoh na pocetku; rasprave na ovu temu su ozbiljne i u velikom dijelu strucne i ogranicenja koja postavlja ovaj vid komunikacije cesce dovode do jos vecih nesporazuma nego da kvalitetnih rjesenja.

p.k.
Helena2014

#20112 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Helena2014 »

svjezi_ustipak wrote:
Helena2014 wrote:

u kojoj to firmi topli obrok iznosi 16 km? koliko to mjesecno izadje topli obrok?

U kojim nemaju na federalnom nivou? Sve firme koji platu primaju sa nivoa FBiH, a i JP kao Telecom, Elektroprivreda, PIO/MIO, službe pri Vladi FBiH
Banksy

#20113 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Baton_Ilirski wrote:
Helena2014 wrote:Čini mi se da se NS daje previše medijske pažnje u posljednje vrijeme. Nisu oni toliko bitni, koliko misle da jesu.
Ponuđeno im, neće, hvala, doviđenja, tako bih ja.
Nad "prolivenim mlijekom" ne vrijedi plakati, kako to već narod kaže :trep1:
Fino receno, medjutim ostaje definitivno zal da se vidi da li IMAJU RJESENJA ili ipak samo SLOGANE
Nije NS ta koja treba ponuditi rješenja. Sve i da ih imaju, nije na njima da rade tuđi posao.
Vlast formira koalicija SDA/DF, a prema predizbornom sloganu oni donose promjene. Vrijeme je da nas ta koalicija upozna s onim na čemu su gradili koaliciju, s planovima, dinamikom i rokovima.

Naša stranka je u izvrsnoj, komotnoj poziciji. Ne trebaju ulaziti u vlast koja je, prema svemu dosada viđenom, osuđena na propast ili u najboljem slučaju na neuspjeh. Promjena neće biti, tek neka nova lica u javnim preduzećima, SDA nastavlja pljačku, kredibilitet DF zauvijek izgubljen, prostor za opoziciju i alternativu iznenada, neočekivano otvoren.
Našoj stranci su se, bez velikog sopstvenog truda i zasluge, stjecajem okolnosti namjestile karte - onako kako su se namjestile i DF-u prije godinu dana - zato, trebaju pametno odigrati jer ovakve prilike ne padaju s neba svaki dan.
Morali bi ostati principijelna, aktivna opozicija, graditi i širiti stranku za naredne lokalne izbore gdje, u slučaju pametnog djelovanja, postoji velika šansa da se izborni rezultat značajno popravi. Možda će se usput koja pozicija izgubiti, ali vrijediće zbog većeg cilja za dvije godine. Sretno.
komandant mark

#20114 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by komandant mark »

Helena2014 wrote:

Ne znam, meni nije normalno da neko odgovara za budzet od milijardu KM, treba da rijesi problem 40% nezaposlenih i miliona raznih socijalnih kategorija, a ima platu 1 hiljadu EUR. To je neozbiljno. Treba podici plate i pozvati onda najkvalitetnije ljude gdje god da su da rade za drzavu...
weredsf

#20115 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by weredsf »

Procitao sam rjesenja za zdravstvo,urbanizam i komunalne politike pa cu uz svo uvazavanje autora dao bih komentar...

Pricati zdravstvu a ne spomenuti centralizaciju javnih nabavki, fuziju zdravstvenih ustanova kojih trenutno u KS ima 12 plus klinicki, sto znaci 12 upravnih i 12 nadzornih odbora i isto toliko direktora, jasno definisanje puteva pacijenata, ne spomenuti problem sa esencijalom listom je gubljenje vremena i slobodno ove stvari ubacite u program :D

Urabanizam je koliko znam uglavnom na opcinama, izmjena regulacionih planova za gradske opcine ide preko gradskog vijeca i zavoda za planiranje, za ostale opcine dovoljna je odluka vijeca i nisam najbolje shvatio kako bi vi to ili centralizirali ili uredili unutar postojeceg sistema??
Sem toga uzimanje tih poslova od opcina znaci i njohov bankrot obzirom da je to jedan od njihovih glavnih prihoda.
Problem otpada i njegovog upravljanja u KS je manje vise regulisan ali njegova ponovna iskoristljivost nije i tu ima puno potencijala i siguran da bi se lako nasao investitor za to.
Cijene vode i grijanja su jedan od glavnih problema u KS, one su socijalne a ne trzisne i niste ponudili nista konkretno kako bi to rijesili..??
Last edited by weredsf on 28/11/2014 10:25, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#20116 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: Našoj stranci su se, bez velikog sopstvenog truda i zasluge, stjecajem okolnosti namjestile karte - onako kako su se namjestile i DF-u prije godinu dana - zato, trebaju pametno odigrati jer ovakve prilike ne padaju s neba svaki dan.
Morali bi ostati principijelna, aktivna opozicija, graditi i širiti stranku za naredne lokalne izbore gdje, u slučaju pametnog djelovanja, postoji velika šansa da se izborni rezultat značajno popravi. Možda će se usput koja pozicija izgubiti, ali vrijediće zbog većeg cilja za dvije godine. Sretno.
Nažalost, jedan Pedja "ne čini proljeće".
Helena2014

#20117 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Helena2014 »

weredsf wrote:Procitao sam rjesenja za zdravstvo,urbanizam i komunalne politike pa cu uz svo uvazavanje autora dao bih komentar...

Pricati zdravstvu a ne spomenuti centralizaciju javnih nabavki, fuziju zdravstvenih ustanova kojih trenutno u KS ima 12 plus klinicki, sto znaci 12 upravnih i 12 nadzornih odbora i isto toliko direktora, jasno definisanje puteva pacijenata, ne spomenuti problem sa esencijalom listom je gubljenje vremena i slobodno ove stvari ubacite u program :D

?
Takođe nije spomenuto da ljekari koji imaju privatne klinike trebaju da se odluče da li će raditi u zdravstvenim ustanovama ili svojim privatnim klinikama, a ne da državni posao trpi zbog toga što pacjente ljekari naručuju u svoje privatne ordinacije i klinike ili.... ili.... ne može sve
zippoo87

#20118 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

antimobb wrote:
zippoo87 wrote:
antimobb wrote: Pročitao sam. Sve ovo da bi implementirao trebaju ZDRAVI LJUDI, a da bi generisao zdrave ljude treba nam Institucija koja će generisati zdrave ljude i vršiti filtriranje. Zbog toga trebamo svi tražiti da se hitno uspostavi ''Državna agencija za testiranje i izbor kadrova'', kako bi se zaustavila primitivna prodaja funkcija u Strankama/Partijama za novac. Koja je svrha ovih vaših pisanja ako na čelo bilo kojeg ministarstva dođe neko ko je za lovu kupio svoju poziciju u Stranci/Partiji!? Taj ti ublehaš i PRIMITIVAC ništa neče riješiti BEZZE MU PIŠETE RJEŠENJA to njega ne zanima jer je u samom startu korumpiran i pokvaren! Samo će se truditi da vrati lovu koju je dao u Centrali Stranke/Partija i da zavrne što više može. Obični PRIMITIVCI. Šta njih bolan briga za vaša rješenja i za potrebe građana koji sve to finaciraju!? Dali me uopće razumiješ šta pišem? Pitaj Radeljaša, kako se to radi on je ekspert za te stvari. :D
Sve je to uredu ali kao politička partija trebaju da podignu svoj glas protiv ove primitivne prodaje pozicija psihopatima koja se odvija u Centralama Stranaka/Partija i da insistiraju na uspostavi ''Državne agencije za izbor i testiranje kadrova'' kako bi bili drugačiji od ostalih.

Neko iz vlasti treba prvi javno, jasno i glasno progovoriti o teškom i NEVIDLJIVOM kriminalu prodaje pozicija u Centrali jer naše pisanje ovdje na forumu ima efekta ali ovo se čita kao što raja čita nešto što je napisano na zidu javnog toaleta kad dođe da obavi nuždu.
pocni pratiti NS na nasastranka.ba,na FB profilu i drugim,pa ces vidjeti da NS stalno proziva,primjecuje trgovinu i necasne radnje,itd...ali NS nije SUD,NS ne moze direktno utjecati na to i NS kao sto vidis nije pobjednica izbora...zna se ko jeste...onda,od njih trebas traziti ovo gore a ne od NSa,koji ima 3 poslanika u KS

a drugo je sto je NS progresivna stranka i sto i kao opozicija rade,podrzavaju dobre zakone i glasaju za njih
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#20119 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by antimobb »

Treba što više pričati o PRIMITIVNOJ prodaji pozicija psihopatima u Centrali koja se ovih dana odvija praveći butterfly effect ...

Dok god bude ljudi koji će otvoreno govoriti i JAVNO se boriti protiv psihopata i ANARHIJE koju izazivaju u VRHU biće mirno ...

Kad ljudi ušute nastupit će totalna ANARHIJA na ulicama ...

Kao što je ovdje neko rekao, pojedinci jedino što znaju raditi jeste krečiti bojama zelena, crvena, naranđasta i jednog dana kad se sve boje izmješaju i nastane jedna siva nastat će HAOS na ulicama ...

Treba djelovati PREVENTIVNO jer narod je naoružan, bolestan od PTSP-a i napola lud zbog 20-godišnje zatvorenosti u ovom GETO-u.

Treba HITNO uspostaviti ''Državnu agenciju za testiranje i izbor kadrova''.

Strankama treba oduzeti pravo da bilo koga postave na bilo kakvu funkciju jer to je tako PRIMITIVNO i devastirajuće ...

NIKO ko je do sada bio direktor ili rukovodilac NE SMIJE biti ponovo izabran jer te pozicije do sada su se kupovale u Centrali kao na PIJACI ...

Sve treba HITNO smjeniti kao i one ispod njih na nižim pozicijama jer su svi korumpirani i nesposobni od VRHA do DNA su se klonirali ...

Tihić sa svojim psihopatogenim klonovi koji generisao je ovu PRIMITIVNU prodaju doveo do perfekcije sa cijenama za svaku poziciju.

Radi se o teškom i NEVIDLJIVOM kriminalu zbog čega na sve strane imamo ANARHIJU i haos ...
Banksy

#20120 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote: Našoj stranci su se, bez velikog sopstvenog truda i zasluge, stjecajem okolnosti namjestile karte - onako kako su se namjestile i DF-u prije godinu dana - zato, trebaju pametno odigrati jer ovakve prilike ne padaju s neba svaki dan.
Tačno, ali sve što imaju i što su postigli je zasluga tog jednog Peđe, realno ...
VjecitiStudent

#20121 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Tačno, ali sve što imaju i što su postigli je zasluga tog jednog Peđe, realno ...
Tim prije očekivanja treba spustiti.
sorge_sa

#20122 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sorge_sa »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:

Kad se samo sjetim koliko je Banksy prala na ruke Pele-ta na Radio Sarajevo forumu, da bi sad evoluirala na ovaj stav. Pedja kad si uspio Banksy ovako pridobiti, mozes svakog. :D
Banksy

#20123 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

sorge_sa wrote:
Kad se samo sjetim koliko je Banksy prala na ruke Pele-ta na Radio Sarajevo forumu, da bi sad evoluirala na ovaj stav. Pedja kad si uspio Banksy ovako pridobiti, mozes svakog. :D
Vidiš šta Student kaže: očekivanja treba spustiti :mrgreen: :mrgreen:
sorge_sa

#20124 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sorge_sa »

Banksy wrote:
sorge_sa wrote:
Vidiš šta Student kaže: očekivanja treba spustiti :mrgreen: :mrgreen:
Treba biti fair enough pa reci, da Pedja/Pele nasim ocekivanjima ljestvicu dize opasno.

Hvala mu na tome.
clanstranke

#20125 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by clanstranke »

weredsf wrote:Procitao sam rjesenja za zdravstvo,urbanizam i komunalne politike pa cu uz svo uvazavanje autora dao bih komentar...

Urabanizam je koliko znam uglavnom na opcinama, izmjena regulacionih planova za gradske opcine ide preko gradskog vijeca i zavoda za planiranje, za ostale opcine dovoljna je odluka vijeca i nisam najbolje shvatio kako bi vi to ili centralizirali ili uredili unutar postojeceg sistema??
Sem toga uzimanje tih poslova od opcina znaci i njohov bankrot obzirom da je to jedan od njihovih glavnih prihoda.
Problem otpada i njegovog upravljanja u KS je manje vise regulisan ali njegova ponovna iskoristljivost nije i tu ima puno potencijala i siguran da bi se lako nasao investitor za to.
Cijene vode i grijanja su jedan od glavnih problema u KS, one su socijalne a ne trzisne i niste ponudili nista konkretno kako bi to rijesili..??
Zašto bi cijena vode bila tržišna?! I ko određuje tržišnu vrijednost vode u zemlji koja se "preljeva" od vode a u koju se voda i dalje uvozi kao da smo sahara?! Nije problem cijena vode nego višak +ebenih (ne)radnika koje ste natrpali u javna preduzeća.
Locked