FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20101 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Tomahavce sto ti treba ova prica?
Koja? Sta konkretno smeta?
Pa smeta sto ocigledno namjerno previdjas oooogromnu razliku izmedju Bajerna i Sitija i to je ono na cemu je naglasak izjave.

Evo da si odgovoran za karijeru mladog igraca, talenta, iskreno odgovori gdje bi ga prije poslao na fudbalski dril i brusenje? U Siti ili Bajern?
Tomahawk11
Globalni moderator

#20102 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Tomahavce sto ti treba ova prica?
Koja? Sta konkretno smeta?
Pa smeta sto ocigledno namjerno previdjas oooogromnu razliku izmedju Bajerna i Sitija i to je ono na cemu je naglasak izjave.

Evo da si odgovoran za karijeru mladog igraca, talenta, iskreno odgovori gdje bi ga prije poslao na fudbalski dril i brusenje? U Siti ili Bajern?
Ocigledno nisi procitao:
Tomahawk11 wrote:City moze finansijski parirati Bayernu, tj. moze matchirati ili prebaciti svaku njihovu ponudu za igraca.
Brendom ne, evropskim uspjesima ne. Oni to ne mogu ni domacim rivalima Unitedu, Liverpoolu, Arsenalu, Chelsea.
Nista ja ne previdjam. Da ima patetike u izjavi - ima. Sta cemo ako je nekom igracu san igrati u EPL, umjesto u Bundesligi?!
Dobru platu daje i Bayern i City. Ali covjek ima san igrati u EPL i City ce vjerovatno platiti koliko god njegov klub zatrazi.

Naravno da bih ja bio prije za Bayern. Bayern je puno organizovaniji klub, veci brend od Cityja, bolja sredina za mladog igraca. Tu nema dvojbe. Ali to ne mijenja da izjava: "Govori se da bi Sane mogao preći u Man City. Mislim da jedan mladi igrač mora donijeti odluku da li će svoju karijeru planirati na sportskim ili finansijskim osnovama" ima notu patetike. Ako na Bayern gledamo kao na brend, a na City bas i ne, onda mozemo gledati na EPL kao na brend (to u vezi sa ovim snom igraca).
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20103 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Da ide u (trenutno) raspali United, Arsenal pa i Liverpool, bila bi druga stvar.

Ja bih dijete prije poslao u onaj Real sto je ispadao od Lyona u LP nego u PSG na vrhuncu moci.

Nema tu patetike, Kalle je sto posto upravu. U siti ides da tezgaris za pare. Bajern je puno vise od toga.
Dr Baltazar

#20104 Re: FC Bayern Munchen

Post by Dr Baltazar »

_BataZiv_0809 wrote:Da ide u (trenutno) raspali United, Arsenal pa i Liverpool, bila bi druga stvar.

Ja bih dijete prije poslao u onaj Real sto je ispadao od Lyona u LP nego u PSG na vrhuncu moci.

Nema tu patetike, Kalle je sto posto upravu. U siti ides da tezgaris za pare. Bajern je puno vise od toga.
Pa Toma to ne razumije, pošto je i Real dosta sličan City-u. Zaduži se u stotine milione eura, ali sklepaj nekakav tim.
vicious

#20105 Re: FC Bayern Munchen

Post by vicious »

A možda je momku veći izazov u karijeri boriti se sa Cityjem za neki trofej nego imati to zagarantovano u Bayernu? Možda hoće da radi s Guardiolom? Možda više gotivi EPL nego Bundesligu? Bezbroj mogućnosti ima.

Pusti ti Kalleovu priču, patetična je do neukusa. Što nije pričao tu priču kad se na glavu nasadio dok nije Goetzea doveo? :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#20106 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Dr Baltazar wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Da ide u (trenutno) raspali United, Arsenal pa i Liverpool, bila bi druga stvar.

Pa Toma to ne razumije, pošto je i Real dosta sličan City-u. Zaduži se u stotine milione eura, ali sklepaj nekakav tim.
Real slican Cityju. Hajde dobro :lol: :lol: :mrgreen:
Toma razumije, ne razumijete vi Tomu.
I ne kontam sto se palite ako kazem da je stari lisac bacio pateticnu izjavu ocigledno sa ciljem da privuce igraca. Sve je to dio igre :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#20107 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

vicious wrote:A možda je momku veći izazov u karijeri boriti se sa Cityjem za neki trofej nego imati to zagarantovano u Bayernu? Možda hoće da radi s Guardiolom? Možda više gotivi EPL nego Bundesligu? Bezbroj mogućnosti ima.

Pusti ti Kalleovu priču, patetična je do neukusa. Što nije pričao tu priču kad se na glavu nasadio dok nije Goetzea doveo? :D
Ja to isto kazem, ali ljudi ne kontaju :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20108 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Da se razumijemo u City niko nije isao zbog izazova u karijeri do unazad 7-8 godina.

O tome mi pricamo ovdje.

Razumijem ja vas dvojicu, sve stoji sto kazete, moguce da niste u krivu. Priznacete, medjutim, da je Siti sinonim za arapske petrodolare i od toga nema jos odmak.

Baltazar de ziv bio ne bacaj bombe. :-)

Real je institucija, ustat pa spomenut. Cuj isto city :-)
Nadzorna_ploca

#20109 Re: FC Bayern Munchen

Post by Nadzorna_ploca »

Svaki klub je sinonim za neke pare. City arapske, Chelsea ruske, Liverpool i United americke, Real kraljeve, Sarajevo malezijske itd itd. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#20110 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:Da se razumijemo u City niko nije isao zbog izazova u karijeri do unazad 7-8 godina.

O tome mi pricamo ovdje.

Razumijem ja vas dvojicu, sve stoji sto kazete, moguce da niste u krivu. Priznacete, medjutim, da je Siti sinonim za arapske petrodolare i od toga nema jos odmak.

Ovo je vec bolje :thumbup: . Na istim smo talasnim duzinama :)
Neka, razumijem ja Baltazara. Voli on mene malo isprovocirati :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20111 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote: Ovo je vec bolje :thumbup: . Na istim smo talasnim duzinama :)

Ma okej je razumijemo se. Fudbal je ples miliona i pare moraju odnekle dolaziti. Pitanje je samo sta radis sa parama. Da li ulazes u infrastrukturu, akademije, skole, trenere ili kupujes gotove proizvode. O tome se radi.

Siti tek treba da izgradi imidz. I hvala bogu nek radi na tome. Nije nista u kamenu uklesano. I Real i Bajern i Milan, kao i ostali velikani, su jednom poceli. I godinama gradili ono sto su postali. Problem je kad hoces insant rjesenja. Respekt se ne zaradjuje tako :thumbup:

Edit: koliko toliko pratis Bajernovu temu i znas da sam bio uz Mosaljozea jedini 100% uz Pepa bez obzira na sve. I da je otisao u United bilo bi mi daleko vise drago. Tj. ovako mi nije uopste drago. A zamisli kako vatreni navijac Bajerna percipira United :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#20112 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote: Ovo je vec bolje :thumbup: . Na istim smo talasnim duzinama :)

Ma okej je razumijemo se. Fudbal je ples miliona i pare moraju odnekle dolaziti. Pitanje je samo sta radis sa parama. Da li ulazes u infrastrukturu, akademije, skole, trenere ili kupujes gotove proizvode. O tome se radi.

Siti tek treba da izgradi imidz. I hvala bogu nek radi na tome. Nije nista u kamenu uklesano. I Real i Bajern i Milan, kao i ostali velikani, su jednom poceli. I godinama gradili ono sto su postali. Problem je kad hoces insant rjesenja. Respekt se ne zaradjuje tako :thumbup:

Edit: koliko toliko pratis Bajernovu temu i znas da sam bio uz Mosaljozea jedini 100% uz Pepa bez obzira na sve. I da je otisao u United bilo bi mi daleko vise drago. Tj. ovako mi nije uopste drago. A zamisli kako vatreni navijac Bajerna percipira United :D
Tacno. Nikom nije Bogomdano da drzi pijedestal, na um mi pada simpaticna ekipa Chelsea sa Zolom na celu, tzv. legija stranaca. Onda preko noci postase nesimpaticna ekipa ruskog milijardera, ali ekipa koja osvaja trofeje i koja je najozbiljniji konkurent u EPL, ali i na evropskom planu.

Mislim da nisu bile sanse da Pep zavrsi u Unitedu. A City je sa njim definitvno napravio stepenicu vise ka gradjenju neceg veceg. Govorim u odnosu na Mancinija ili Pelleta, oni su ipak krajnji domet imali u EPL, na evropskoj sceni ovo Pelletovo polufinale sa Realom je bilo krajnji domet, ali i pokazatelj limita njegovih kapaciteta.
Tito_i_Partija

#20113 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tito_i_Partija »

Pa izjava i jest' bezveze, al' nije to rijetka pojava kod Rumenog. Nekad se fakat pitam koji mu je kurac.
Dr Baltazar

#20114 Re: FC Bayern Munchen

Post by Dr Baltazar »

_BataZiv_0809 wrote:Da se razumijemo u City niko nije isao zbog izazova u karijeri do unazad 7-8 godina.

O tome mi pricamo ovdje.

Poznata škola fudbala Real Madrid. Ne moramo pričat ovdje priču koja Tomi odgovara. Bayern nikada neće biti klub koji će platiti igrača 100 miliona eura. Ne zato što nemaju novca, nego zato što imaju mnogo više da ponude igraču osim novca. A to igrači i dalje cijene i rado dolaze u Bayern. Ne sjećam se da je baš neko tako lahko odbio Bayern kada bi ga ovi tražili (ne uzimam ovdje medijske priče u obzir i neke špekulacije). Zadnji igrač za kojeg su zagrizli, a da je bilo tamo-vamo je bio Javi Martinez i onda vrlo dobro znaš šta je tad Javi uradio kako bi došao u Minhen. A s druge strane, imaš ponude istog tog Real Madrida za igrače Bayerna gdje jedan Ribery nije ni razmislio o ponudi, već ju je odmah odbio. Valjda i to nešto govori. Svakako da se Real po toj svojoj historiji (a i tu da se razumijemo - da im ne bi Franca ne bi pola stvari imali) ne može mjeriti sa City-em, ali po dosta stvari u sadašnjosti može.

A možemo početi i pričati o trenerima tj. koliko je koji klub promjenio trenera u zadnjih 4-5 sezona (da ne idemo dalje unazad zbog brojki) :lol: :lol: Pričate o neuporedivom.

Evo ti najbolji pokazatelj sad ova priča oko Pogbe. Man UTD daje 120 miliona eura, a ovi debili iz Reala su spremni dati više. Pogba jeste odličan, ali nije Messi...

btw. Ja sam bio apsolutno za Pepov ostanak, ali očito da se čovjek zasitio svega. Ipak mislim da će Ancelotti imati bolje rezultate u LP, ali da ćemo teško u budućnosti gledati atraktivnu igru Bayerna kao što je to bilo pod vodstvom Pepa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20115 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Poznata škola fudbala Real Madrid
Uf...Bayern se ubi od omladine :oops: sve izdanak do izdanka iz omladinske skole :D
Bayern nikada neće biti klub koji će platiti igrača 100 miliona eura
Bila je prica da Bayern nikad nece dati 30-40 miliona za igraca, pa i to pade u vodu ;-)
Neke stvari trziste diktira i tu, koliko god veliki klub bio, ne moze stati u kraj.

Po pitanju saradnje, Real i Bayern su itekako korektni jedni prema drugima. Ipak su u pitanju dva velika kluba i naravno da nijedan nece prodati igraca koji im je prva zvijezda ili jedan od najbitnijih igraca.

S ovom pricom o Francu si se totalno diskreditovao....razumijem kad to neko od Barcelonista pokrene (ne mislim na onu fer i korektnu ekipu, nego pojedine padobrance), ali sto tebi ovo treba?! :roll:

To za Pogbu su spekulacije i nema sanse da ce Real dati vise od te cifre koja se spominje za United.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20116 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Da je Kalle pogodio žicu i rekao istinu, vidljivo je po reakcijama koje je izazvao. Naime besmislice se odbacuju bez puno price.

Toma i Baltazar odgovorim vam kad dodjem s plaze. :mrgreen:
missko

#20117 Re: RE: Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Dr Baltazar wrote:

O tome mi pricamo ovdje.

Poznata škola fudbala Real Madrid. Ne moramo pričat ovdje priču koja Tomi odgovara. Bayern nikada neće biti klub koji će platiti igrača 100 miliona eura. Ne zato što nemaju novca, nego zato što imaju mnogo više da ponude igraču osim novca. A to igrači i dalje cijene i rado dolaze u Bayern. Ne sjećam se da je baš neko tako lahko odbio Bayern kada bi ga ovi tražili (ne uzimam ovdje medijske priče u obzir i neke špekulacije). Zadnji igrač za kojeg su zagrizli, a da je bilo tamo-vamo je bio Javi Martinez i onda vrlo dobro znaš šta je tad Javi uradio kako bi došao u Minhen. A s druge strane, imaš ponude istog tog Real Madrida za igrače Bayerna gdje jedan Ribery nije ni razmislio o ponudi, već ju je odmah odbio. Valjda i to nešto govori. Svakako da se Real po toj svojoj historiji (a i tu da se razumijemo - da im ne bi Franca ne bi pola stvari imali) ne može mjeriti sa City-em, ali po dosta stvari u sadašnjosti može.

A možemo početi i pričati o trenerima tj. koliko je koji klub promjenio trenera u zadnjih 4-5 sezona (da ne idemo dalje unazad zbog brojki) [emoji38] [emoji38] Pričate o neuporedivom.

Evo ti najbolji pokazatelj sad ova priča oko Pogbe. Man UTD daje 120 miliona eura, a ovi debili iz Reala su spremni dati više. Pogba jeste odličan, ali nije Messi...

btw. Ja sam bio apsolutno za Pepov ostanak, ali očito da se čovjek zasitio svega. Ipak mislim da će Ancelotti imati bolje rezultate u LP, ali da ćemo teško u budućnosti gledati atraktivnu igru Bayerna kao što je to bilo pod vodstvom Pepa.
Pa Riberi je sam htio u Real sa haverom Benzemom i bio je golem problem dok ga Uli nije utisao i dao mu status Bozanstva u Bayernu i cak stao u njegovu zastitu zbog karanja maloljetnice.

Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
Dr Baltazar

#20118 Re: FC Bayern Munchen

Post by Dr Baltazar »

Tomahawk pa za jednog Ronalda, Bayern je uzeo najboljeg golmana na svijetu, ponajboljeg štopera na svijetu i Bilala kao ponajbolje krilo u zadnjih 10 godina. O tome ti ja pričam. Uprava Reala je odavno izgubila kompas i sad ih druge ekipe pametno izmuzu i uzmu im bruku para za nedokazane igrače. To isto rade ovim tajkunima. De Bruyne se povezivao sa Bayernom, žuti poletio za parama i eto sad truhne u Cityu.

@missko

Ribery je dao izjavu u kojoj je rekao da je imao ponudu Reala i da nije razmišljao o njoj. Te priče iz Manchestera ne uzimamo za ozbiljno na ovoj temi.
MeanMachine

#20119 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Što se tiče EPL, kapa dole jer je stvarno dobra liga, respekt i za istinske veličine (na neki način) u engleskom fudbalu: United, Liverpool, Arsenal, ali City ne može i nikad neće moći u istu rečenicu sa ovim ekipama, kao ni sa Milanom, Interom, Juventusom, Realom, Barcom i naravno Bayernom. Ima tu još mnogo ekipa koje su po svemu ispred Cityja, osim finansija naravno, iako neke od nabrojanih ekipa i u tom segmentu mogu parirati Cityju.

Bayern da stvarno želi Sanea u ovim trenutku, oni bi ga i dobili jer je faktor privlačnosti Bayerna za njemačke reprezentativce nemjerljiv novcem, a i u Bayernu bi mogao jako dobro zarađivati. Međutim, uprava Bayerna neće da dovodi igrače po svaku cijenu dok je to kod Cityja standardna praksa i upravo je pojava klubova poput njih dovela do enormnog i nerealnog rasta cijena transfera. Bayern taj rast cijena može pratiti i to (što je najvažnije) vlastitim resursima, ali oni to ne žele jer se ne uklapa u politiku zdravog finansijskog poslovanja koja ih je i učinila gigantima koji jesu.

City može finansirati bilo koji transfer ali jedno je sigurno: nijedan igrač ne ide u City da bi se proslavio kao fudbaler jer su svi redom (barem do sada) bili veće zvijezde prije dolaska u Manchester nego poslije.

Pominje se i Götze kao paralela ovoj priči, a zapravo je u njegovim slučaju situacija vrlo jednostavna: došao je iz solidnog kluba gdje je bio jedan od lidera u klub koji je među najvećim i najjačim u globalnom fudbalu, i gdje se morao od nule boriti za svoj status. Pored toga je naletio na trenera koji nije previše cijenio njegove igračke sposobnosti. U svemu tome on se jednostavno nije snašao i tu je 2-3 godine sasvim dovoljno da nekada najperspektivniji talenat u njemačkom fudbalu potone u sivilo prosjeka.

Sorry na malo dužem postu, ali tema je takva da daje dosta prostora za diskusiju [emoji2] [emoji2] [emoji2]
Partijaner

#20120 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Ovi iz Njemacke sto odu u Englesku znamo kako zavrse na kraju, neka se pogleda malo historija i sve ce se samo kazati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20121 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Dr Baltazar wrote:Tomahawk pa za jednog Ronalda, Bayern je uzeo najboljeg golmana na svijetu, ponajboljeg štopera na svijetu i Bilala kao ponajbolje krilo u zadnjih 10 godina. O tome ti ja pričam. Uprava Reala je odavno izgubila kompas i sad ih druge ekipe pametno izmuzu i uzmu im bruku para za nedokazane igrače. To isto rade ovim tajkunima. De Bruyne se povezivao sa Bayernom, žuti poletio za parama i eto sad truhne u Cityu.
Uprava Reala sa Ronaldom izgubila kompas?!! :-)
Druge im ekipe uzmu bruku para za nedokazane igrace??! Koje?
Bice da ti neke stvari ne razumijes :D
MOSALJOZE

#20122 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

Jao Gotze se pravda,pa ljudino poklopi se i šuti :facepalm:
Dr Baltazar

#20123 Re: FC Bayern Munchen

Post by Dr Baltazar »

Tomahawk11 wrote:
Dr Baltazar wrote:Tomahawk pa za jednog Ronalda, Bayern je uzeo najboljeg golmana na svijetu, ponajboljeg štopera na svijetu i Bilala kao ponajbolje krilo u zadnjih 10 godina. O tome ti ja pričam. Uprava Reala je odavno izgubila kompas i sad ih druge ekipe pametno izmuzu i uzmu im bruku para za nedokazane igrače. To isto rade ovim tajkunima. De Bruyne se povezivao sa Bayernom, žuti poletio za parama i eto sad truhne u Cityu.
Da si čitao kako sam napisao vidio bi da nigdje Ronalda nisam spomenuo kao loš primjer. On se odavno isplatio i kao takav je rijedak. Ali sa druge strane za 3x manje se doveo Neuer. Da li je Ronaldo 3x korisniji od Neuera ? Priča je da bi Real Neuera doveo za duplo više para, dok Bayern to ne mora. Imaju jasan stav po pitanju transfera i drugi to vrlo dobro znaju. A Real drugi muzu i tako jedan Illaramendi vrijedi oko 40 miliona eura. Sigurno je bolji od Hummelsa, Douglasa, Riberya i ostalih.. :lol:

U periodu kad je Real platio Kaku 70 milki, Bayern dovede Bilala za manje od 30. Gdje je prvi, a gdje drugi ? Realova transfer politika je možda samo malo blaža varijanta Cityeve.
missko

#20124 Re: RE: Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Dr Baltazar wrote:
Tomahawk11 wrote:
Da si čitao kako sam napisao vidio bi da nigdje Ronalda nisam spomenuo kao loš primjer. On se odavno isplatio i kao takav je rijedak. Ali sa druge strane za 3x manje se doveo Neuer. Da li je Ronaldo 3x korisniji od Neuera ? Priča je da bi Real Neuera doveo za duplo više para, dok Bayern to ne mora. Imaju jasan stav po pitanju transfera i drugi to vrlo dobro znaju. A Real drugi muzu i tako jedan Illaramendi vrijedi oko 40 miliona eura. Sigurno je bolji od Hummelsa, Douglasa, Riberya i ostalih.. [emoji38]

U periodu kad je Real platio Kaku 70 milki, Bayern dovede Bilala za manje od 30. Gdje je prvi, a gdje drugi ? Realova transfer politika je možda samo malo blaža varijanta Cityeve.
U tom smjeru i ide Rumenigeova izjava. Bayern je imao od koga jeftino kupovati cjela liga siromaha njima prodavala a sad kad su se Englezi pojavili narusavaju im monopol.
Ko kaze da Sane ne bi prosao kao Götze u Bayernu?
Za Riberija nije prica nego se sjecam svega u detalje sam je forsirao prelazak na pocetku

Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
Mišo_Kovač

#20125 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

Image
Post Reply