Mega Man X wrote:Ne kontam pljuvanje Galaxya S8 kao eto "šteka". Ne kontam hljeba mi. Vi ili kupujete kineske kopije pa vam sve šteka ili koristite neki model koji vas je zapao kao da eto ne valja.
I ne kontam poređenje Yuge (Android) sa Land Roverom (iPhone). Znači samo neko može priuštiti iPhone dok svi ostali kao eto vi ste siromasi pa nemate za takav telefon. Samo što je najjače, lik kupi iPhone
a nema za kredita onda jer je iskeširao toliko za zaključan telefon.
Ja sam imao 2 iPhonea i sa velikim osmijehom na licu ih se otarasio jer su mi išli na qrac..
Prijatelju imaš moje objašnjenje iznad, ali da ti pobliže objasnim pošto vidim da učestalo ne kontaš
YUGO (u kontekstu androida jer ga možeš kupiti već od 50 KM) ćeš kupiti i dati onome i neće ti biti žao ako taj neko (dijete npr ili neki dedo) uništi, razbije ili zaboravi gdje ga je parkirao.
Land Rover (u ovom slučaju ne u kontekstu samo Iphone-a nego i ostalih flagship telefona) nećeš dati gore navedenoj osobi/osobama upravo iz gore navedenih razloga.
U tom kontekstu tvrdim da procenti android vs iphone market share nije baš lijepo raspoređen upravo iz razloga jer je normalno da je Android zastupljeniji jer ga više populacije može sebi priuštiti novog, govorim o "povoljnijim" proizvođačima koji koriste taj operativni sustav.
Eto
Kontaš li sad???
A pravo da ti kažem da sam sticajem okolnosti prešao sa IOS-a na Android i ne desi mi se dan kad ne kažem da mi je telefon katastrofa (mada koristim eto tek nekih 20-ak dana) a pazi, najobičniji sam korisnik koji izuzev vibera i whatsupa nema nikakvu drugu aplikaciju instaliranu niti koristim nešto od aplikacija koje dolaze kao standardne, niti na Iphone niti na Adnroidu.
I to, kada sam sa Androida prešao na IOS nije mi trebalo ovoliko privikavanja, IOS ima dosta jednostavniji user interface.
Pazi ovo je iz ugla najjednostavnijeg korisnika i jednog i drugog.
Na androidu mi smeta konstantan update nekih aplikacija koje nisam pokrenuo ni jednom, smeta mi što se konstantno brinem imam li dovoljno memorije, smeta mi što mi je imenik na jednom mjestu a lista poziva na drugom,
podešenja npr hotspot-a iliti wi fi pristupne tačke moraš 16 stvari kliknuti da bi došao do toga, tj do pasworda kao i za sve ostale stvari, na tastatuti npr da se isključi autocorrect drama.
I nemoj mi samo sada reć skineš i instaliraš neki drugi sistem jer neću, ne želim da ostajem sat/dva/tri da setujem telefon, nemam ba vremena za te stvari.
Ove brzine koliko ko šta vrti me apsolutno ne interesuju jer mi NE TREBA, NE KORISTIM.
Ponavljam se još jednom, najjednostavniji mogući korisnik.....