Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hendrix

#20101 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hendrix »

Melbourne_Australia wrote:512 je tipicni nas dijasporac.Da nije rata bilo, ves masina bi mu vrhunac bila.Sejo Kalac u autu svirao kao i sto mu i sad svira.A izlet sa porodicom u Cevljanovicima bio. Ali eto nekome rat a nekome brat.I tako on dodje do Austrije i isplovise svi kompleksi..On ismijava varioce ...Sta sve i koga sve, ovaj forum mora da trpi jbt.
A tebi kao rat nije valjao jel? Slucajno se nasao u Australiji? Kupovao nekretnine dok smo mi ovde pokusavali na nulu doci 10 godina jer mi je stari proveo 4 godine na prvoj liniji braneci drzavu da se supci imaju gdje vratiti i kurcit. Pa onda lagano sa australskom penziju u Bosnu kod fukara da se zivi...pa spomenik Radovanu trebate podici ba. Hvala Radovane sto si nam omogucio da budemo gazde u zemlji fukara. E tako kazi fino.

Fina gradska raja koja je zdusila na drugi kraj planete i sa strepnjom cekala zavrsetak rata...mogu zamisliti kako vam je tesko bilo. Valjalo je engleski ucit i primat socijalu, jebeno.

Od svih ljudi ti da kazes nekom da je rat valjo...pa fakat. Sad sam sve vidio definitivno.
Alles-Tamam

#20102 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Alles-Tamam »

Kad svi blokirate jednu sirovinu biće svima lakše :)
piupiu

#20103 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by piupiu »

Ja svadljivog naroda :cry:
512MB

#20104 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Tomahawk11 wrote:
512MB wrote:
Tomahawk11 wrote:I šta sad, varioc je neka sramota, šta li :?
Nema gorih ljudi od kompleksaša.
Može živjeti na palači u Londonu, al kompleksa se neće riješiti.
Nisam uopšte rekao da je sramota, ali nije sad ni vrhunac dostignuća jebiga što jes jes...
Kako znaš da nije?
Moj stari je VKV bravar. Išao na specijalizaciju u Zagreb, tamo nekad '70-tih.
Bio se vratio iz Španije, kaže dosta, opet ga zvali i otišao.
Svoje otpustaju, ali ono što on radi, vide da je kompletan majstor i da radi kvalitetno.
Da bi društvo funkcionisalo, moraš imati dobrog vodoinstalatera, automehaničara, varioca, doktora, inžinjera (dodaj struku), prodavca....i da ne nabrajam dalje.
Možda si ti odličan freelancer ili šta već, možda i ja imam u malom prstu ovo čime se bavim. Super sve.
Ali svaka čast i muhi, svaka čast mom ocu. Malo je danas onih koji kvalitetno rade njihov posao.
Valjda ti je sad jasno...cijeni i drugog kao što cijeniš sebe, bićeš bolji čovjek.
Pa svaka čast i muhi i tvom tati, al opet kažem da zanat bravar il varioc nije nešto čemu se ja aad osobnp divim. U čemu je problem?
Tomahawk11
Globalni moderator

#20105 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote: Pa svaka čast i muhi i tvom tati, al opet kažem da zanat bravar il varioc nije nešto čemu se ja aad osobnp divim. U čemu je problem?
Ne čitaš, nije stvar divljenja nego poštovanja.
A kad već to kažeš, iskreno se divim svakom ko je majstor svog zanata.
90minut

#20106 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 90minut »

Upravo pa i onom što čisti ulice.
amidzazeher

#20107 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

Valjda on misli da to svako moze raditi. Mozda i moze ali kvalitetno teško.
MarlboroGold

#20108 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by MarlboroGold »

Yep a kad mu nešto zatreba da se zavari onda zove varioca. Šuplja priča i kompleksi.
90minut

#20109 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 90minut »

Naprimjer gledao sam ih mnogo što čiste ulice vodom i par njih u životu sam vidio koji očiste svaki cenat iste, o takvim ljudima priča Toma.
Bullet Tooth Tony

#20110 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bullet Tooth Tony »

Tomahawk11 wrote:
512MB wrote: Pa svaka čast i muhi i tvom tati, al opet kažem da zanat bravar il varioc nije nešto čemu se ja aad osobnp divim. U čemu je problem?
https://babicnej.wordpress.com/2015/05/ ... brazovani/

Nek procita...
512MB

#20111 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Bullet Tooth Tony wrote:
Tomahawk11 wrote:
https://babicnej.wordpress.com/2015/05/ ... brazovani/

Nek procita...
Dakle nisam odavno lošiji i iritantniji članak pročitao. Zanatlije cool i svemirci, a ko se školuje i studira dobija poso na štelu :-)
Sve dok budemo mislili da diploma predstavlja određeni dokaz o obrazovanju osobe, mislit ćemo zanatlijama kao manje obrazovanim ljudima.
Diploma je naravno dokaz obrazovanosti. Ove je očigledno sramota što joj je ćaća stolar il bravar kako reče, inače ne bi to ovako potencirala. Taj zanat je tolko važan da ga za 20 godina neće ni biti, jer će namještaj ispadati iz 3D printera...
Bloo
Globalna šefica

#20112 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote:Yep a kad mu nešto zatreba da se zavari onda zove varioca. Šuplja priča i kompleksi.
Pa razne stvari nam zatrebaju u zivotu i onda zoves ljude koji su kvalificirani za to.
Uglavnom. :mrgreen:
Prevodenje je iznimka. Da sad ne dramim.
MarlboroGold

#20113 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote:Yep a kad mu nešto zatreba da se zavari onda zove varioca. Šuplja priča i kompleksi.
Pa razne stvari nam zatrebaju u zivotu i onda zoves ljude koji su kvalificirani za to.
Uglavnom. :mrgreen:
Prevodenje je iznimka. Da sad ne dramim.
Pa logično, ali šta oni znaju... oni nemaju diplomu :roll:
piupiu

#20114 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by piupiu »

512MB wrote:Nisam, kad budem dolazio u Rajvosa žaba mi je na todo listi odma iza vrela bosne i ćevapa kod želje :lol:
Jah. Ponesi i Emiru deset u pola s lukom. :violina:
Bullet Tooth Tony

#20115 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bullet Tooth Tony »

512MB wrote:..
Nema sa tobom razgovora.. Ti si pun kompleksa I to je to.. Dokazao I zavrsena prica.. Truni sad nekom drugom sta ti je volja.. :thumbup:

Budi covjek I izvini se muhi jer staviti u kontekst da je manje vrijedan omalovazavajuci njegovu profesiju I to sto je varioc je u najmnju ruku sramotno.

Btw prema business insideru jedno od zanimanje buducnosti je podvodni varioc vjerovao ili ne.. Danas oni zaradjuju preko 200.000 eura godisnje :thumbup:
mirsek

#20116 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

Skoro svaki posao mozes nauciti da budes u njemu makar osrednji, samo treba uciti, raditi. U freelancingu diploma cak nije previse bitna nego sta znas uraditi i ocjene prethodnih poslodavaca. Diploma je bitna u firmama, u IT-u npr. jer tebe firma sa jacim cv-em i profilom moze skuplje prodati i vise zaraditi na tebi kad pregovara sa buducim klijentom.
512MB

#20117 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Bullet Tooth Tony wrote:
512MB wrote:..
Nema sa tobom razgovora.. Ti si pun kompleksa I to je to.. Dokazao I zavrsena prica.. Truni sad nekom drugom sta ti je volja.. :thumbup:

Budi covjek I izvini se muhi jer staviti u kontekst da je manje vrijedan omalovazavajuci njegovu profesiju I to sto je varioc je u najmnju ruku sramotno.

Btw prema business insideru jedno od zanimanje buducnosti je podvodni varioc vjerovao ili ne.. Danas oni zaradjuju preko 200.000 eura godisnje :thumbup:
Gdje sam ja omalovažavao njegovu profesiju? Lol
HAVANA

#20118 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

piupiu wrote:Ja svadljivog naroda :cry:
:lol: :gunjastajl: :jbt:
dječak sa šibicama

#20119 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dječak sa šibicama »

Normalno da je majstorima ovdje rahat, nisam postenog sreo 20 godina, gori smradovi od sa taxista, cim je malo manji posao odbija, izmislja novo, trazi nacina da ti izvuce pare za ono sto je vec ispravno.

Ko da ti uslugu cini. Daleko im kuca svima bila.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20120 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

dječak sa šibicama wrote:Normalno da je majstorima ovdje rahat, nisam postenog sreo 20 godina, gori smradovi od sa taxista, cim je malo manji posao odbija, izmislja novo, trazi nacina da ti izvuce pare za ono sto je vec ispravno.

Ko da ti uslugu cini. Daleko im kuca svima bila.
Kako sam se ja oduševio električarom, mlad čovjek, radi samo privatno, al vrlo stručno, trebalo mi još neka dva šarafa izbušiti rupe, uradio i zavrnuo sve to, naravno platio mu iako je on samo dao cijenu onog zbog čega je primarno došao.

Al zato vodoinstalater što me razočarao, došao čovjek i poveo još jednog (iako nije bilo riječi o tome niti mu je bio potreban neko drugi), i kad je bilo da naplati, obojici :? kontam završili smo :oops:
HAVANA

#20121 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Vani je to puno bolje sa tim manjim poslovima.Zamijeni ti gumu na ves masini kosta toliko da ovde mozes novu onu telefunkenovu u bingu kupiti. :lol: Zupcasti remen na audiju 1.6 tdi. 870 eura . Rigips 42 eura po m2 u minhenu...Sve sa smjeskom.Hrane i majstorluka kao kod nas, za manje para nema nigdje.
piupiu

#20122 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by piupiu »

HAVANA wrote:
piupiu wrote:Ja svadljivog naroda :cry:
:lol: :gunjastajl: :jbt:
Daj dim :oops: :lol:
Sanjarko

#20123 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

Vodoinstalateri danas često idu u paru "Tomo".

Jb-m ti ovakvu državu. Nema ništa od onih mojih prava. Kaže psihijatrica da bi morao ići ponovo u bolnicu na PK da ležim i da oni iz bolnice to sve pokrenu a i opet da je to sve upitno.

Gdje su još ostali problemi. Pritisli sa svih strana.
detroit-mercy

#20124 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:Vani je to puno bolje sa tim manjim poslovima.Zamijeni ti gumu na ves masini kosta toliko da ovde mozes novu onu telefunkenovu u bingu kupiti. :lol: Zupcasti remen na audiju 1.6 tdi. 870 eura . Rigips 42 eura po m2 u minhenu...Sve sa smjeskom.Hrane i majstorluka kao kod nas, za manje para nema nigdje.
I onda se ibretis od kuda ovoliki egzodus :mrgreen:.
Nek je teb jeftinih majstora :mrgreen: .
512MB

#20125 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Pa kažem ja odavno šta je pravi razlog Havaninog povratka u BiH, Belgija skupa za biZmisa al zato u Rajvosa uživancoja, zovneš vamo majstora na crno platiš, svi sretni :mrgreen:
Post Reply