Republika Turska
-
sekerbay
#20101 Re: Republika Turska
Hm, neš mi je naivno vjerovat da su usa sankcije zbog tam nekog poponje 
- славянин
#20102 Re: Republika Turska
Ma kakav poponja to je ocito radi drifta turske politike oko Sirije,sukobu sa EU, izjavama ovog brkatog,bratimljenja sa qatarom.... pop je tu ko Franc ferdinand u 1 sv.sekerbay wrote:Hm, neš mi je naivno vjerovat da su usa sankcije zbog tam nekog poponje
-
sekerbay
#20103 Re: Republika Turska
To i ja mislim, plus onaj s-400 kojeg turci planiraju da kupe
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#20104 Re: Republika Turska
Last edited by Challenger_ on 19/08/2018 23:23, edited 2 times in total.
-
megaman4
#20105 Re: Republika Turska
Ma Ameri svim silama zele odvojiti Tursku iz Ruskih ruku tj. Kineskih jer ocigledno je Kina ta koja ce predvoditi istok u buducnosti a to njima ne odgovara.sekerbay wrote:To i ja mislim, plus onaj s-400 kojeg turci planiraju da kupe
- Challenger_
#20106 Re: Republika Turska
Svijet je u procesu globalne metamorfoze. Kriza u tursko-američkim odnosima je samo posljedica te metamorfoze.
- славянин
#20107 Re: Republika Turska
Njemacka koja je nogirala Erdoana iz iste ili Kina koju zaboli nesto za Turskom ??
- Challenger_
#20108 Re: Republika Turska
Nije za tebe politika. Drži se koride.
- Janjicar
#20109 Re: Republika Turska
Šta ti sve napisa "zamanta" mi se u glavi!Fudo Bosna wrote:
Nego, sta je bilo, prosvijetli nas ?![]()
" Spontano dogadajanje naroda"? Slicno kao i u; Libiji, Alziru, Egiptu, Siriji, zemljama Latinske Amerike, kao sto se pokusava u Iranu, samo , "curak od ovce " , ovaj put, malo su se neki "preracunali" i malkice "zagrebali"...![]()
A ne , mozda druga " teorija", prekjuce, Basar, juce Erdo, danas/sutra Iran, "sve sami rezimi/mrski nedemokratski", neznaju se brate "nazigu" ko Saudijci, "sami prave belaj" da se odrze na vlasti, mora da je ta "verzija"...
Inace, Erdo sigurno nije neka cvjecka, ali nije na vlast sigurno dosao vojnim pucem, i sigurno nije bas " demokrata" , kao Saudijski kralj, inace , rezimi u Iranu i Turskoj su nedemokratski , a u Saudiji "cvjeta demokratija", i bas se " postuju", ljudska prava?
Opravdano znači Brko pohapsio ljude poslije "vojnog udara" ?
- Janjicar
#20110 Re: Republika Turska
Jel ono Brko spaljivao knjige od Gulena ?sekerbay wrote:Nek nam objasni drug janjičar, on to zna iz prve ruke
- Fudo Bosna
#20111 Re: Republika Turska
Janjicar wrote:Šta ti sve napisa "zamanta" mi se u glavi!Fudo Bosna wrote:
" Spontano dogadajanje naroda"? Slicno kao i u; Libiji, Alziru, Egiptu, Siriji, zemljama Latinske Amerike, kao sto se pokusava u Iranu, samo , "curak od ovce " , ovaj put, malo su se neki "preracunali" i malkice "zagrebali"...![]()
A ne , mozda druga " teorija", prekjuce, Basar, juce Erdo, danas/sutra Iran, "sve sami rezimi/mrski nedemokratski", neznaju se brate "nazigu" ko Saudijci, "sami prave belaj" da se odrze na vlasti, mora da je ta "verzija"...
Inace, Erdo sigurno nije neka cvjecka, ali nije na vlast sigurno dosao vojnim pucem, i sigurno nije bas " demokrata" , kao Saudijski kralj, inace , rezimi u Iranu i Turskoj su nedemokratski , a u Saudiji "cvjeta demokratija", i bas se " postuju", ljudska prava?
Ukratko... Naravno, da je sigurno pohapsio pored onih koji su zasluzili i puno nevinih.
Kontrapitanje...
Uzmi npr. demokratske drzave tipa; UK, Francusku, Spaniju, ili slicno. Mislis da ne bi bilo gazenja ljudskih prava i na hiljade uhapsenih, i za manji napad na drzavu od onog u Turskoj 2016.g? Bilo bi sve ono, ok, "demokratski" i po zakonu ? Bi ali u stulcu. Kad se udari na drzavu, nije odgovor , bas "njezan"...
U USA, koja se " kune" da je "urnek" demokratije, poslije 11.9. imao si na stotine uhapsenih drasticni atak na ljudska prava u USA, a van drzave , "istragu poturica u smislu/ko nije sa nama on je protiv nas" i na desetine hiljada nevino pobijenih, citave su drzave rasturene i na desetine hiljada nevinih pobijeno. (Toliko o opravdanom i neopravdanom hapsenju iliti demokratiji, ali licemjerju i na ovom topicu, nikad kraja, zar ne?)
A Erdo naravno nije "cvjecka"...
- Janjicar
#20112 Re: Republika Turska
Ti hamaN kontaš ako nisi za Erdu odmah si za Trumpa i družinu.Fudo Bosna wrote:Janjicar wrote:Šta ti sve napisa "zamanta" mi se u glavi!Fudo Bosna wrote:
Ukratko... Naravno, da je sigurno pohapsio pored onih koji su zasluzili i puno nevinih.
Kontrapitanje...
Uzmi npr. demokratske drzave tipa; UK, Francusku, Spaniju, ili slicno. Mislis da ne bi bilo gazenja ljudskih prava i na hiljade uhapsenih? Bilo bi sve ono, "demokratski"? Bi ali u stulcu. Kad se udari na drzavu, nije odgovor , bas "njezan"...
U USA, koja se " kune" da je "urnek" demokratije, poslije 11.9. imao si na stotine uhapsenih drasticni atak na ljudska prava u USA, a van drzave , "istragu poturica u smislu/ko nije sa nama on je protiv nas" i na desetine hiljada nevino pobijenih, citave su drzave rasturene i na desetine hiljada nevinih pibijeno. (Toliko o opravdanom i neopravdanom hapsenju iliti demokratiji, ali licemjerju i na ovom topicu, nikad kraja, zar ne?)
Odemo na temu Trumpa i tamo ga hljagamo, ne možemo ovdje.
I Bush je tad spaljivao knjige
- Fudo Bosna
#20113 Re: Republika Turska
Ti hamaN kontaš ako nisi za Erdu odmah si za Trumpa i družinu.Janjicar wrote:Fudo Bosna wrote:
Kontrapitanje...
Uzmi npr. demokratske drzave tipa; UK, Francusku, Spaniju, ili slicno. Mislis da ne bi bilo gazenja ljudskih prava i na hiljade uhapsenih? Bilo bi sve ono, "demokratski"? Bi ali u stulcu. Kad se udari na drzavu, nije odgovor , bas "njezan"...
U USA, koja se " kune" da je "urnek" demokratije, poslije 11.9. imao si na stotine uhapsenih drasticni atak na ljudska prava u USA, a van drzave , "istragu poturica u smislu/ko nije sa nama on je protiv nas" i na desetine hiljada nevino pobijenih, citave su drzave rasturene i na desetine hiljada nevinih pibijeno. (Toliko o opravdanom i neopravdanom hapsenju iliti demokratiji, ali licemjerju i na ovom topicu, nikad kraja, zar ne?)
Odemo na temu Trumpa i tamo ga hljagamo, ne možemo ovdje.
I Bush je tad spaljivao knjige
Ne kontam ja nista...
Samo vidim da neki ovdje lijece sopstvene/ krscanske/islamofobija ili wehabijske/netolerancija prema turskom/meshebskom islamu i jos veca prema Iranu i sitima i ine.../komplekse. Ili se jednostavno zlurado raduju nekom sukobu dvije najmocnije NATO, drzave, jer misle da bi neko od toga mogao profitirati/ovde u ex Yu i konacno rasturiti BIH jer su USA i Turci " zakuhali" , pa mali Dodo i slucni mogu nesmetano nastaviti secesiju...
A nisu svjesni da nas sviju moze zaboliti glava i u ekonomskom i politickom smislu, rast cijena, izbjeglice, nestabilnost i ko zna sta u buducnosti...
I samo konstatujem, da Erdo nije cvjecka, a da su oni koji mu dijele moralne lekcije, kolege politicari, mozda i gori od njega...
- Janjicar
#20114 Re: Republika Turska
Nikakva konstatacija to nije, jer ne definiše ništa.Fudo Bosna wrote:
Ne kontam ja nista...
Samo vidim da neki ovdje lijece sopstvene/ krscanske/islamofobija ili wehabijske/netolerancija prema turskom islamu i jos veca prema Iranu i sitima i ine...komplekse. Ili se jednostavno zlurado raduju nekom sukobu dvije najmocnije NATO, drzave, jer misle da bi neko od toga mogao profitirati...A nisu svjesni da nas sviju moze zaboliti glava i u ekonomskom i politickom smislu, rast cijena, izbjeglice, nestabilnost i ko zna sta u buducnosti...
I samo konstatujem, da Erdo nije cvjecka, a da su oni koji mu dijele moralne lekcije, kolege politicari, mozda i gori od njega...
Erdogan je tipični političar kojeg zanima samo vlast i ništa drugo. U prošlosti dok je imao malo normalnije stavove sam ga i sam podrzavao medjutim više ne. A znaju valjda i ptice na grani šta radi i šta je radio.
Merkel ima puno pravo da kritikuje Erdogan-a jer koliko ja znam po većini segmenata Njemačka bolje stoji od Turske zar ne ? Govorimo o normalnoj kritici, ne politički motiviranoj jer ima i tog.
Al' knjige spaljivat ?
- vatrogasac
#20115 Re: Republika Turska
Zašto je Merkel spremna da spasi Erdogana
Kroz razgovore njemačke kancelarke i ruskog predsjednika o Siriji, Iranu i američkoj politici sankcija kao nezaobilazna tema postavilo se pitanje Turske.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/za ... i-erdogana
- Fudo Bosna
#20116 Re: Republika Turska
Janjicar wrote:Nikakva konstatacija to nije, jer ne definiše ništa.Fudo Bosna wrote:
Ne kontam ja nista...
Samo vidim da neki ovdje lijece sopstvene/ krscanske/islamofobija ili wehabijske/netolerancija prema turskom islamu i jos veca prema Iranu i sitima i ine...komplekse. Ili se jednostavno zlurado raduju nekom sukobu dvije najmocnije NATO, drzave, jer misle da bi neko od toga mogao profitirati...A nisu svjesni da nas sviju moze zaboliti glava i u ekonomskom i politickom smislu, rast cijena, izbjeglice, nestabilnost i ko zna sta u buducnosti...
Erdogan je tipični političar kojeg zanima samo vlast i ništa drugo. U prošlosti dok je imao malo normalnije stavove sam ga i sam podrzavao medjutim više ne. A znaju valjda i ptice na grani šta radi i šta je radio.
Merkel ima puno pravo da kritikuje Erdogan-a jer koliko ja znam po većini segmenata Njemačka bolje stoji od Turske zar ne ? Govorimo o normalnoj kritici, ne politički motiviranoj jer ima i tog.
Al' knjige spaljivat ?
Definise itekako , samo nekad istina boli...
Imas ljude iz razlicitog miljea koji "teferice" zbog sukoba USA i Turske iz razlicitih razloga, od wehabosa do Dodikovih fanova itd, da se ne pravimo budale...
Meni licno je Erdo simpaticniji od Trumpa, ali nije ni jedan "cvjecka", ali, u krajnoj liniji, personalno su mi haman pa manje bitni.
Mojoj Domovini BIH, USA i Turska su veoma bitni saveznici i istinski prijatelji i zato me svaka kriza na tom polju brine !
- Janjicar
#20117 Re: Republika Turska
Eto te ko InzkoFudo Bosna wrote:Janjicar wrote:Nikakva konstatacija to nije, jer ne definiše ništa.Fudo Bosna wrote:
Ne kontam ja nista...
Al' knjige spaljivat ?
Definise itekako , samo nekad istina boli...
Imas ljude iz razlicitog miljea koji "teferice" zbog sukoba USA i Turske iz razlicitih razloga, od wehabosa do Dodikovih fanova itd, da se ne pravimo budale...
Meni licno je Erdo simpaticniji od Trumpa, ali nije ni jedan "cvjecka", ali, u krajnoj liniji, personalno su mi haman pa manje bitni.
Mojoj Domovini BIH, USA i Turska su veoma bitni saveznici i istinski prijatelji i zato me svaka kriza na tom polju brine !
Fudo nebitna je BiH u ovoj priči, i nema tu simpatičan mi ovaj simpatičan onaj, nije MISS svijeta.
- Kikibombona
#20118 Re: Republika Turska
Kakvi su ovo eufemizmi?Fudo Bosna wrote:I samo konstatujem, da Erdo nije cvjecka
Nije cvjecka ali jeste zlocinac i despot.
Ali neka njega sto duze na vlasti, bice bolno, ali ce se mnogi procesi ubrzati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20119 Re: Republika Turska
s tim što naš nema okupirani dio neke druge države pod svojom čizmomJThomas wrote:tri lidera slobodnog svijeta, tri svjetla u mraku za tri konstitutivna naroda bosne i hercegovine - putko, erdo i orban...
a čini mi se niti vojsku u drugoj državi, osim pod patronatom UNa
niti avionima napada treću državu
tuđe neće svoje ne da za razliku od erdogana koji tuđe hoće a svoje nema
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20120 Re: Republika Turska
jbt hoće li ikad ovi srbi naučitiKikibombona wrote:Turski rezimski novinar![]()
Turska ne staje, ovakvim potezima lagano lomi americki imperijalizam![]()
Ali Özkök - علي أزكوك
@Ozkok_
2h2 hours ago
#Serbia's Foreign Minister Ivica Dacic is in #Turkey. During a press conference he indirectly criticized #US sanctions against Turkey. He said that Serbia will never become part of coalition that acts against Turkey.
Putko na svadbi ministrice vanjskih poslova Austrije![]()
![]()
![]()
![]()
https://twitter.com/Ozkok_/status/1031114370867183616
u ovom trenutku je najbolje šutiti
poklopit se i čekati razvoj situacije
-
gimnazija80
#20121 Re: Republika Turska
Je l pucano na ambasadu USA u Ankari?
- Krokodajl
#20122 Re: Republika Turska
Bila neka pucnjava pred kapijom, Tursii mediji sute.gimnazija80 wrote:Je l pucano na ambasadu USA u Ankari?
- Kikibombona
#20123 Re: Republika Turska
Sest metaka ispaljeno u americku ambasadu. Nema povrijedjenih.Krokodajl wrote:Bila neka pucnjava pred kapijom, Tursii mediji sute.gimnazija80 wrote:Je l pucano na ambasadu USA u Ankari?
Six shots were fired at the US embassy, the Ankara governor's office said, adding that three bullets hit the iron gate and window wall.
"There are no casualties," it said.
US embassy spokesman David Gainer confirmed to AFP that a "security incident" had taken place.
"We have no reports of any injuries and we are investigating the details. We thank the Turkish National Police for their rapid response," he said.
A bullet mark was clearly visible on a security booth at the embassy, an AFP journalist at the scene reported.
- Fudo Bosna
#20124 Re: Republika Turska
Kikibombona wrote:Kakvi su ovo eufemizmi?Fudo Bosna wrote:I samo konstatujem, da Erdo nije cvjecka
Nije cvjecka ali jeste zlocinac i despot.
Ali neka njega sto duze na vlasti, bice bolno, ali ce se mnogi procesi ubrzati.
"Zlocinac i despot"!
Pa stvarno moras biti " dzon obraz" , ovako nesto izvaliti?
S.Arabija redovno bombarduje i ubija civile van svoje drzave, a tamosnji kralj i vlastodrsci "nisu" zlocinci, ali jeste Erdo?
S.Arabija "cvjeta" od demokratije, ljudi umiru u zatvoru bez sudjenja ali to je OK, jer sta ces, oni su sluge cionista, i nema njima ni sankcija, kao " nedemokratskom" Iranu , niti carina , kao "nedemokratskom" Erdi?
Francuska , Italija , USA i drugi NATO puleni poharaju i bombama uniste citave drzave , pobiju desetine hiljada civila, Sarkozi "nije" zlocinac, ali jeste Erdo?
Predsjednici i administracija USA ubiju u 20/ tak godina stotinjak hiljada civila, uniste; Iraq, Afganistan, Libiyu...podrzavaju nedemokratski/rezim u Izraelu, ali , Erdo je , po tebi , "zlocinac"?
Teroristicka PKK , pobije na desetine civila, postavljaju bombe, ali njihovi lideri se bore za slobodu i " nisu zlicinci", a Erdo jeste?
Izrael hladno decenijama otima Palestinsku zemlju, hiljade i hiljade civila u zatvorima, ubija na hiljade civila, sistematski aparthejd, ali ne, po tebi je Erdo zlocinac?
Sisi nelegalno dodje na vlast, despot, diktator, cini zlocine , ali nije problem on, nego Erdo...
Dokle ide licemjerje , to je stvarno cudo ?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#20125 Re: Republika Turska
sisi je paradigma a erdoan se samo malo preračunao
al zanimljivo da niko ne izađe sa teorijom kako je sve ovo montirano i dogovoreno, kao kod pokušaja državnog udara
možda i jeste nisam baš upratio
al zanimljivo da niko ne izađe sa teorijom kako je sve ovo montirano i dogovoreno, kao kod pokušaja državnog udara
možda i jeste nisam baš upratio