Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#20101 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

made_in_sarajevo wrote:Prepali se njemci narkomana i kriminalaca sa dobrinje, ne tuku se po njemackoj sta ces. Nemam pojma ko je koga nego povezo pricu sa foruma. Haj kukajte opet kako ste se odbranili od cetnika i sinoc ste imali iste slike, dosli cetnici... Svaki belaj na grbavici ista prica,a na kosevu kad se cupaju stolice, bacaju baklje i gadja zastava to je navijacki. Inace nije se znalo da ce ovo biti ma kakvi, svi smo zgrozeni jao jao,a taman cvijece poceli dijeliti jedni drugima. Ono prica o huliganama, napadima, rusenju, ono koje bode, puca, bombe baca na druge navijace, ono koje se puca izmedju sebe, ono kojima kriminalci vode glavnu rijec. Zovi maia da razbije internet cekicem

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Napad tastatura huligana, brzo svi u skloniste :mrgreen:
made_in_sarajevo

#20102 Re: Sarajevski derbi

Post by made_in_sarajevo »

Najjaci sam preko tasture:D

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
emigrazione

#20103 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

Cuj tastatura huligan...pa to je jedno od rjesenja ovog sranja, istresi se brate ovdje sto bakljama da razbijas glave okolo. Tastatura huligani su buducnost navijackog pokreta
Nadzorna_ploca

#20104 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

Koliko ima godina da je brko izjavio da će nam razlupati internet :mrgreen:..
Ole School Hz made in sarajevo
Dr Baltazar

#20105 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr Baltazar »

lakilaka wrote:lazite vi koliko zelite, ali nece vam proci. sinoc su bacene 4 baklje od kretena prema navijacima plavih na sjeveru. dvije su otisle skroz do sredine gdje su navijaci plavih, jedna pala na dio gdje su bili drotovi a jedna na dio uz drotove. sto ne pogodi ova nekog drota kada nista ne rade. ponavljam, mogli su za 5 minuta isprazniti dio gdje su bili oni koji bacaju baklje na dio gdje su zene i djeca, ali nisu imali naredbu. zna se i zasto.
a ovi koji opravdavaju to, dabogda im baklje upadale u stanove i kuce.
Ma drug ne opravdava to niko. Ja sam bio na sredini Željinog sjevera i sve to posmatrao i komentarisao sa par Željovaca da im ovo ne treba, ali da tu ne možeš nikom ništa reći jer je bagra nadrogirana. I za stolice mi je žao, ali jedva su dočekali da to odrade zbog dešavanja na ranijim derbijima. Nije se sigurno moglo tako brzo isprazniti, zato policija nije ni intervenisala. Ti misliš da bi Horde pobjegle na vrh tribine ? Možda i bi, ali bi se policija dobro morala pomarisati sa njima prije nego što bi to sve ispraznili. Opet ti ponavljam, Horde i Manijaci nisu tek tako grupice navijača poput škripara, ultrasa, lešinara i sličnih grupica...

Ja sam vidio par baklji da su bačene iz zdenke i tog dijela sjevera ka ovoj vašoj strani. I to nikako ne opravdavam.
Last edited by Dr Baltazar on 24/07/2016 21:14, edited 1 time in total.
Dr Baltazar

#20106 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr Baltazar »

jeza u ledja wrote:Bivsi dijasporac se ruga trenutnim. Jedno sto puta je ponovio da se vratio kuci, da ga slucajno ko ne zamjeni sa dijasporom. Mislim zbog nicka i to. :oops:
Sjoo kompleksa. :shock: :lol: :lol: :lol:

:meza1:
:thumbup: :thumbup:

Zaboravio si da ima sportsku vizu :D

A da bude sve smješnije, ja nisam dijaspora i živim u Sarajevu. Al hajd ti kenguru dokaži da možeš ovdje bit uspješniji nego on u Australiji :D
Melbourne_Australia

#20107 Re: Sarajevski derbi

Post by Melbourne_Australia »

jeza u ledja wrote:Bivsi dijasporac se ruga trenutnim. Jedno sto puta je ponovio da se vratio kuci, da ga slucajno ko ne zamjeni sa dijasporom. Mislim zbog nicka i to. :oops:

Vidi amera sto sve zna i sto pametuje i zivi 24 sata na forumu :izet: tebe je sevap fakat dovesti ciku u Sarajevo da zivis..Produzices sebi zivot u svakom mogucem smislu :-D Umrijeces za komp koliko tipkas jadan ti..Reci sta si po struci pa da ti zaganjamo posao da ko covjek pratis nasu ligu a ne preko kompa :lol: Sevap veliki jos jednom ponavljam :izet:
Dr Baltazar

#20108 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr Baltazar »

Melbourne_Australia wrote:

Vidi amera sto sve zna i sto pametuje i zivi 24 sata na forumu :izet: tebe je sevap fakat dovesti ciku u Sarajevo da zivis..Produzices sebi zivot u svakom mogucem smislu :-D Umrijeces za komp koliko tipkas jadan ti..Reci sta si po struci pa da ti zaganjamo posao da ko covjek pratis nasu ligu a ne preko kompa :lol: Sevap veliki jos jednom ponavljam :izet:
A koga briga fakat što on živi vani ? Ako mu je bolje vani nego ovdje, šta to tebe zanima ? Ili si ipak ti taj koji sjedi 24 h za kompjuterom i petlja se u tuđe živote :lol:

Ti si, kao što reče, bio vani i očito se nisi snašao i sad je poenta da se pljuju ovi što su se tamo fino snašli i žive lagodne živote sa porodicama ? To su kompleksi i neće ti u životu ništa biti bolje sa tim. Pozabavi se svojim životom.
Last edited by Dr Baltazar on 24/07/2016 21:22, edited 1 time in total.
alberto_tomba

#20109 Re: Sarajevski derbi

Post by alberto_tomba »

Je li istina da Mirso Badel hoce da zabrani ulaz na stadion svojoj raji sa pres konferencija, a sve u cilju suzbijanja huliganizma i kriminala na stadionima?

Mirso se bas nameracio da mijenja bh ligu, prvo doveo Hervasa kako bi pokrenuo nove trendove u bh fudbalu, sada se obracunava sa huliganima i kriminalcima, mislim da ovaj covjek zasluzuje duboki naklon za ove silne inicijative. :thumbup: :bih:
todd_smith

#20110 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Jarane ja svaki put kad udjem na ovu temu ili na onu tamo uvijek isti ali fkt ISTI likovi sa ISTOM pricom

Kako vam ne dosadi jbte zivot da te jebo :lol: :lol: :lol: :lol:
Dr Baltazar

#20111 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr Baltazar »

todd_smith wrote:Jarane ja svaki put kad udjem na ovu temu ili na onu tamo uvijek isti ali fkt ISTI likovi sa ISTOM pricom

Kako vam ne dosadi jbte zivot da te jebo :lol: :lol: :lol: :lol:
A i ti imaš postova ko svi mi na ovoj temi zajedno :D
lordy00

#20112 Re: Sarajevski derbi

Post by lordy00 »

Zabranice rusiteljima :roll: jel to od sada Šiljak vrši procjenu ko je rusiitelj, a ko nije.... ne kontam kako će se vršiti selekcija :shock:
Logovan

#20113 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

vicious wrote: To je bio pretprošli derbi na Koševu, tačno sam s istoka gledo jednog lika koji je prišao sa plavog dijela zapada, bacio baklju tamo među raju u onaj dio ispod lože i onda pobjegao gore u gužvu iznad ulaza, gdje ih je kao bilo najviše. Još u trku skinuo majicu a gore mu neko dodao sivi duks ili nešto tako da obuče, da ga ne prepoznaju valjda...
E jest tako je, u pravu si. :thumbup:
BigBossBrkO

#20114 Re: Sarajevski derbi

Post by BigBossBrkO »

Šibicar wrote:Al' su se pitari pomarisali sa stolicama,kažu više stolica povrijedjeno u okršaju....
I dalje su sića za 'erojske košpicare:

http://www.prvimagazin.com/clanak/Crna- ... -policijom

Zamisli imaju damu obračunati se i sa zaštitnom ogradom...golemo! :oops:
bjelave

#20115 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Nikako ne mogu da upratim jel ovom kenguru najveći životni domet što je dobacio do Australije ili što je iz iste utekao :-)
Nadzorna_ploca

#20116 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

Baš je bilo lijepo dok je bio u banani.
Daryl Dixon

#20117 Re: Sarajevski derbi

Post by Daryl Dixon »

kad porastem bicu kengur :mrgreen:
batara

#20118 Re: Sarajevski derbi

Post by batara »

Stop klosarima/travarima/jednozubim ublehama na tribinama! Zgadise nam ovo malo jada fudbala sto nam je ostalo ;-) Da mi je brat rodjeni, onaj krkanluk, paljevina i cupanje stolica je za osudu! Koliko znam imaju kamere na stadionu i hvala bogu sve je zabiljezeno, sad samo treba policija da se aktivira i po kucnim posjetama da redom krene, pa dok im sve ijedan zub iz glave ne izbiju, ne smiju stati !

pozdrav za sve normalne navijace :D
Pryda

#20119 Re: Sarajevski derbi

Post by Pryda »

Dr Baltazar wrote:
lakilaka wrote:lazite vi koliko zelite, ali nece vam proci. sinoc su bacene 4 baklje od kretena prema navijacima plavih na sjeveru. dvije su otisle skroz do sredine gdje su navijaci plavih, jedna pala na dio gdje su bili drotovi a jedna na dio uz drotove. sto ne pogodi ova nekog drota kada nista ne rade. ponavljam, mogli su za 5 minuta isprazniti dio gdje su bili oni koji bacaju baklje na dio gdje su zene i djeca, ali nisu imali naredbu. zna se i zasto.
Ma drug ne opravdava to niko. Ja sam bio na sredini Željinog sjevera i sve to posmatrao i komentarisao sa par Željovaca da im ovo ne treba, ali da tu ne možeš nikom ništa reći jer je bagra nadrogirana. I za stolice mi je žao, ali jedva su dočekali da to odrade zbog dešavanja na ranijim derbijima. Nije se sigurno moglo tako brzo isprazniti, zato policija nije ni intervenisala. Ti misliš da bi Horde pobjegle na vrh tribine ? Možda i bi, ali bi se policija dobro morala pomarisati sa njima prije nego što bi to sve ispraznili. Opet ti ponavljam, Horde i Manijaci nisu tek tako grupice navijača poput škripara, ultrasa, lešinara i sličnih grupica...

Ja sam vidio par baklji da su bačene iz zdenke i tog dijela sjevera ka ovoj vašoj strani. I to nikako ne opravdavam.
Pojma ti jarane nemas. Policija je sposobna ispraznit onu zdenku u roku od 2 minute samo sto nisu htjeli. Bagra neorganizovana, naderana i pjana protiv policije nema nikakve sanse. Sad si evo povukao paralelu tm hz, u kupu na kosevu policiji je trebalo manje od 2 minute da istjera 4 hiljade ljudi, gazili jedni preko drugi bjezeci. Pokusao se neki otpor ispred stadiona pruziti dok nije dosla jos jedna jedinica specijalaca iz pravca zapada. Tad je pao sprint do skenderije :)
jeza u ledja

#20120 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Istekla_sportska_viza wrote: Vidi amera sto sve zna i sto pametuje i zivi 24 sata na forumu :izet: tebe je sevap fakat dovesti ciku u Sarajevo da zivis..Produzices sebi zivot u svakom mogucem smislu :-D Umrijeces za komp koliko tipkas jadan ti..Reci sta si po struci pa da ti zaganjamo posao da ko covjek pratis nasu ligu a ne preko kompa :lol: Sevap veliki jos jednom ponavljam :izet:
Po struci sam fudbalski menadzer. Sredjujem nasim fudbalerima gaze vani. Sto pitas?
Nadzorna_ploca

#20121 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

Qrac bi moj ispraznili za dvije minute ista, policiji nema otpora nekog značajnog istina ali bilo bi tu krvi i glava razbijenih i belaja finog. Uglavnom sreca pa nema tih havarija u onoj prcvari.
Dr Baltazar

#20122 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr Baltazar »

Pryda wrote:
Dr Baltazar wrote:

Pojma ti jarane nemas. Policija je sposobna ispraznit onu zdenku u roku od 2 minute samo sto nisu htjeli. Bagra neorganizovana, naderana i pjana protiv policije nema nikakve sanse. Sad si evo povukao paralelu tm hz, u kupu na kosevu policiji je trebalo manje od 2 minute da istjera 4 hiljade ljudi, gazili jedni preko drugi bjezeci. Pokusao se neki otpor ispred stadiona pruziti dok nije dosla jos jedna jedinica specijalaca iz pravca zapada. Tad je pao sprint do skenderije :)
Ne kažem ja da ih specijalci ne bi potjerali, ali tako brzo u onakvom prostoru teško. Gotovo nemoguće da se onako velika grupa ljudi izbaci tako brzo. Napravila bi se dosta veća pauza i možda bi bio potreban prekid utakmice, ne vidim drugi razlog zašto ih nisu izbacili. Nemojte neke smiješne navodit kako nisu htjeli zbog uprave Sarajeva i sl.

Neki na ovoj temi malo potcjenjuju ove dvije grupe. Koliko god nadrogirani i pijani bili, nije lahko kontrolisati grupe od 1000+ navijača.
Last edited by Dr Baltazar on 24/07/2016 23:48, edited 1 time in total.
Ali_G

#20123 Re: Sarajevski derbi

Post by Ali_G »

Sreca je pa nije doslo do pokusaja praznjenja tribine. Jedne godine je murija uletila na tribinu kratko pa je nastao stampedo. Ovo "gostovanje" se nekako mora rijesiti dok jos nije bilo ozbiljnih posljedica.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Šibicar

#20124 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

Što se tiče stolica,za mene je bio očekivan ovakav scenarij,čim nisu bile skinute,mada pretpostavljam da su većinu počupali bubuljičave pubertetlije puni snage kad su u grupi,jer se oni inače uvijek guraju u prve redove,gdje ustvari i fali najviše stolica,na gornjoj polovini tribine nije ni približno kao u prvim redovima,pa logično zaključujem da tu stoje ovi malo stariji i normalniji.
jeza u ledja

#20125 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Ma kad naprave Istok bice valjda bolje.

Ja ne kontam nikako kako se jos uvijek mogu prebaciti te baklje s jednog dijela Sjevera na drugi? Zar nisu stavili mrezu izmedju? :shock:
Post Reply