Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
area51

#20101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by area51 »

klixo wrote:Drzavna vlast je postala ionako manje bitna jer su haman sve ovlasti prenesene na entitete, usput je vruci krompir zvani "EU integracije" prebacen hrvatima i srbima.

Je li moguce da SDA,DF,SBB,HDZ 1990 koaliraju u FBiH?
Znam da imaju neke zamke tipa blokade svega u Domu Naroda ? Kakva je tu situacija ?
Ma ne`eš se u fbih smjeti ni popišati a da Dragana ne pitaš :lol:
seln

#20102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

area51 wrote:
klixo wrote:Drzavna vlast je postala ionako manje bitna jer su haman sve ovlasti prenesene na entitete, usput je vruci krompir zvani "EU integracije" prebacen hrvatima i srbima.

Znam da imaju neke zamke tipa blokade svega u Domu Naroda ? Kakva je tu situacija ?
Pa kad je covjek zedan...
ultima_palabra

#20103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Ako ništa, ovo je dobro zbog onih koji su prije 4 godine pali na priču o majorizaciji i ugrozbi. Jedino dobro što je Zlaja uradio je što je ovoj guji stao na vrat :D

HDZ-u ovakve akrobacije uopšte ne idu u prilog, mobilizirat će bošnjačku političku scenu koja je trenutno podijeljena i letargična, a karte koje drže su vrlo slabe... šta mogu uraditi ako ne prođe ucjena, opet otići u ćošak i plakati?
area51

#20104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by area51 »

seln wrote:
area51 wrote:

Pa kad je covjek zedan...
a ha... :lol:
palermo

#20105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:Ako ništa, ovo je dobro zbog onih koji su prije 4 godine pali na priču o majorizaciji i ugrozbi. Jedino dobro što je Zlaja uradio je što je ovoj guji stao na vrat :D

HDZ-u ovakve akrobacije uopšte ne idu u prilog, mobilizirat će bošnjačku političku scenu koja je trenutno podijeljena i letargična, a karte koje drže su vrlo slabe... šta mogu uraditi ako ne prođe ucjena, opet otići u ćošak i plakati?
Apsolutno, zato me i čudi neka vrsta kratkovidosti Čovića. Mada, ja mislim da on samo zateže konopac, a u slučaju najave bilo kakve ozbiljne ( ne fingirane) krize, lako će on popustiti.

Sve je do SDA i DF-a.
biske

#20106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

lerdi wrote:
volta dzontra wrote:
Hafis wrote:Daj ba malo to ustalasajte, da se ovi klauni šutiraju iz kombinatorike.
Željka pogladiti po kosi i uplatiti mu za vozački ispit, a onom nervičku dati da piše drugi dio knjige o Lagumdžiji.

Fino, dovesti poštena i od riječi čovjeka i gospodina Fahrudina Radončića kojeg nema nigdje u talu kako rekoše neki...sjesti jedno popodne uz kakvu mezu i sklepati tu vladu i idemo dalje u europske integracije, a pošto je Meša već tu i na Europsko nogometno prvenstvo.
Ovo sad treba rastabiriti po istilahu...ovaj DF je nestabilan ko nitroglicerin i bolje je sad se razići nego s njima 4 godine nabilavati ko s razmaženim derištima
Interesantno da je ovim s kamenjarima DF i Željko trn u oku. Što li Bože?
zato što će za tri godinice žk opet biti u mogućnosti da se kandiduje za predsjedništvo. :D
It_is_a_Leclerc

#20107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

ultima_palabra wrote:Ako ništa, ovo je dobro zbog onih koji su prije 4 godine pali na priču o majorizaciji i ugrozbi. Jedino dobro što je Zlaja uradio je što je ovoj guji stao na vrat :D

HDZ igra opasnu igru. Pukovnik ili pokojnik.Podsjetio bih da je SDA već u vladi FBiH, a HDZ nije. Ne vjerujem da bi se bunili da ostanu još četiri godine u levitaciji, niti bi DF-u teško palo dodatno slabljenje pozicije SDP-a kroz prinudnu vlast. Jedini koji nisu u vlasti je HDZ.

A da užas za lažnog dotura Hafisa i kamenjarske ispičuture tipa Ćavara bude veći, državna se vlast može savršeno lagano formirati i bez HDZ-a.
Hafis

#20108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:

HDZ igra opasnu igru. Pukovnik ili pokojnik.Podsjetio bih da je SDA već u vladi FBiH, a HDZ nije. Ne vjerujem da bi se bunili da ostanu još četiri godine u levitaciji, niti bi DF-u teško palo dodatno slabljenje pozicije SDP-a kroz prinudnu vlast. Jedini koji nisu u vlasti je HDZ.

A da užas za lažnog dotura Hafisa i kamenjarske ispičuture tipa Ćavara bude veći, državna se vlast može savršeno lagano formirati i bez HDZ-a.
Vidi krajišnika što se razmaho jajima :D
Kume, treba stvar gledati trevezno: Ipak je tu, u svakoj kombinaciji najslabija karika DF. Hoću reći njega je najlakše šutirari iz kombinatorike jer nema koalicijski kapacitet...u stvari nema ništa osim galame....što bi rek'o naš narod: pošli u svatove bez dikele. Ja mislim da se i Bakir češka po bradi i sam sebi u brk kaže: a za koji su mi oni quraz ikako trebali.
kamen spoticanja

#20109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Bakir je savrseno svjestan da je Komsic nezaobilazan i kao partner i kao korektor. ..a i nije mu mrzak
ultima_palabra

#20110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Pa nije DF proizveo krizu nego HDZ... i HDZ je najlakše i nabiti nogom, ne moraš raditi apsolutno ništa :mrgreen:

Zamisli kakav bi Bakir imidž imao da izbaci DF i ubaci arhineprijatelja Fahru zato što se Čoviću nadiglo da traži šestu fotelju.
casica

#20111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by casica »

završeno bez dogovora

ocekuje se izjava preCjednika fbih ''JA SAM OĐE PRECJEDNIK'' :lol:
kamen spoticanja

#20112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

ultima_palabra wrote:Pa nije DF proizveo krizu nego HDZ... i HDZ je najlakše i nabiti nogom, ne moraš raditi apsolutno ništa :mrgreen:

Zamisli kakav bi Bakir imidž imao da izbaci DF i ubaci arhineprijatelja Fahru zato što se Čoviću nadiglo da traži šestu fotelju.
To i jeste jedan od razloga zašto hdz trazi snsd u vlasti fbih...
Kazu da je to dio deal-a koji dragan ima s fahrom
ultima_palabra

#20113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

casica wrote:završeno bez dogovora

Bolje da su hafiza stavili umjesto ovog Iznoguda, vjerujem da bi dotur makar pročitao ustav prije stupanja na funkciju :mrgreen:
Hafis

#20114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

ZajebaTo :roll:
daddy-kool

#20115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

ultima_palabra wrote:
casica wrote:završeno bez dogovora

Bolje da su hafiza stavili umjesto ovog Iznoguda, vjerujem da bi dotur makar pročitao ustav prije stupanja na funkciju :mrgreen:
:lol: :lol:
JohnnyS

#20116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

Ne znam što antifašisti više glume da su merhametli, što ne odjebu ove herceg-četnike kad već mogu...
kamen spoticanja

#20117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Hafis wrote:ZajebaTo :roll:
Sto? Nije valjda Raguz prekinuo odmor i vratio se u domovinu?
kamen spoticanja

#20118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

JohnnyS wrote:Ne znam što antifašisti više glume da su merhametli, što ne odjebu ove herceg-četnike kad već mogu...
Draganu jos nisu rekli da dodik metode vise ne piju vode :wink:
Hafis

#20119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Jedino što preostaje je Zlatko-taktika.
Treba još samo vidjeti u kakvoj je kondiciji Inzko i početi s poslom, odmah s nedjelje.
seln

#20120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Hafis wrote:ZajebaTo :roll:
Da necete opet pisati "HERA" po prometnim znakovima? :wink:
fosna2014

#20121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

Davno sam ja rekao da samo Zlaya ima damu da odleprsa kamenjar.
Hafis

#20122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Tako je.
Džaba široka ramena, kad' su muda malena.
It_is_a_Leclerc

#20123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Hafis wrote: Vidi krajišnika što se razmaho jajima :D
Kume, treba stvar gledati trevezno: Ipak je tu, u svakoj kombinaciji najslabija karika DF. Hoću reći njega je najlakše šutirari iz kombinatorike jer nema koalicijski kapacitet...u stvari nema ništa osim galame....što bi rek'o naš narod: pošli u svatove bez dikele. Ja mislim da se i Bakir češka po bradi i sam sebi u brk kaže: a za koji su mi oni quraz ikako trebali.
Pa koga će umjesto DF-a ?! SBB kojem valjda u Statutu piše da one koji koaliraju sa SDA bacaju s tornja ?! Ili SDP koji se zakleo Titom da neće u vladu ?! Bez DF-a se ne može i neće formirati ništa u BiH. Bez HDZ-a itekako može.

Autizam prosječnog glasača Marinka Ćavare je uistinu neograničen. A i matematika im je očito kritična.

Inače, čestitam svim stanovnicima FBiH i zahvaljujem našem divnom DF-u i SDA-u što ni danas nisu popustili. :thumbup:
kamen spoticanja

#20124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Kakvo ba popustanje...karamarko rek'o nek snsd udje u vladu fbih i to bi se odmah trebalo desiti
Inace ce nam postaviti satore u alipasinoj
Mozda se kolindina uvrijedi pa ne dodje u posjetu...aaa kako strasno
ultima_palabra

#20125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

kamen spoticanja wrote:Kakvo ba popustanje...karamarko rek'o nek snsd udje u vladu fbih i to bi se odmah trebalo desiti
Inace ce nam postaviti satore u alipasinoj
Mozda se kolindina uvrijedi pa ne dodje u posjetu...aaa kako strasno
:lol:

Bitno je da je dopremijer u dobroj formi, ako bude kakvih poplava ovo proljeće:
Image
Post Reply