Ma ne`eš se u fbih smjeti ni popišati a da Dragana ne pitašklixo wrote:Drzavna vlast je postala ionako manje bitna jer su haman sve ovlasti prenesene na entitete, usput je vruci krompir zvani "EU integracije" prebacen hrvatima i srbima.
Je li moguce da SDA,DF,SBB,HDZ 1990 koaliraju u FBiH?
Znam da imaju neke zamke tipa blokade svega u Domu Naroda ? Kakva je tu situacija ?
Demokratska fronta Željko Komšić
- area51
#20101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- seln
#20102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa kad je covjek zedan...area51 wrote:Ma ne`eš se u fbih smjeti ni popišati a da Dragana ne pitašklixo wrote:Drzavna vlast je postala ionako manje bitna jer su haman sve ovlasti prenesene na entitete, usput je vruci krompir zvani "EU integracije" prebacen hrvatima i srbima.
Znam da imaju neke zamke tipa blokade svega u Domu Naroda ? Kakva je tu situacija ?
- ultima_palabra
#20103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako ništa, ovo je dobro zbog onih koji su prije 4 godine pali na priču o majorizaciji i ugrozbi. Jedino dobro što je Zlaja uradio je što je ovoj guji stao na vrat
HDZ-u ovakve akrobacije uopšte ne idu u prilog, mobilizirat će bošnjačku političku scenu koja je trenutno podijeljena i letargična, a karte koje drže su vrlo slabe... šta mogu uraditi ako ne prođe ucjena, opet otići u ćošak i plakati?
HDZ-u ovakve akrobacije uopšte ne idu u prilog, mobilizirat će bošnjačku političku scenu koja je trenutno podijeljena i letargična, a karte koje drže su vrlo slabe... šta mogu uraditi ako ne prođe ucjena, opet otići u ćošak i plakati?
- area51
#20104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a ha...seln wrote:Pa kad je covjek zedan...area51 wrote:Ma ne`eš se u fbih smjeti ni popišati a da Dragana ne pitašklixo wrote:Drzavna vlast je postala ionako manje bitna jer su haman sve ovlasti prenesene na entitete, usput je vruci krompir zvani "EU integracije" prebacen hrvatima i srbima.
-
palermo
#20105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Apsolutno, zato me i čudi neka vrsta kratkovidosti Čovića. Mada, ja mislim da on samo zateže konopac, a u slučaju najave bilo kakve ozbiljne ( ne fingirane) krize, lako će on popustiti.ultima_palabra wrote:Ako ništa, ovo je dobro zbog onih koji su prije 4 godine pali na priču o majorizaciji i ugrozbi. Jedino dobro što je Zlaja uradio je što je ovoj guji stao na vrat![]()
Sve je do SDA i DF-a.
- biske
#20106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zato što će za tri godinice žk opet biti u mogućnosti da se kandiduje za predsjedništvo.lerdi wrote:Interesantno da je ovim s kamenjarima DF i Željko trn u oku. Što li Bože?volta dzontra wrote:Ovo sad treba rastabiriti po istilahu...ovaj DF je nestabilan ko nitroglicerin i bolje je sad se razići nego s njima 4 godine nabilavati ko s razmaženim derištimaHafis wrote:Daj ba malo to ustalasajte, da se ovi klauni šutiraju iz kombinatorike.
Željka pogladiti po kosi i uplatiti mu za vozački ispit, a onom nervičku dati da piše drugi dio knjige o Lagumdžiji.
Fino, dovesti poštena i od riječi čovjeka i gospodina Fahrudina Radončića kojeg nema nigdje u talu kako rekoše neki...sjesti jedno popodne uz kakvu mezu i sklepati tu vladu i idemo dalje u europske integracije, a pošto je Meša već tu i na Europsko nogometno prvenstvo.
- It_is_a_Leclerc
#20107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
HDZ igra opasnu igru. Pukovnik ili pokojnik.Podsjetio bih da je SDA već u vladi FBiH, a HDZ nije. Ne vjerujem da bi se bunili da ostanu još četiri godine u levitaciji, niti bi DF-u teško palo dodatno slabljenje pozicije SDP-a kroz prinudnu vlast. Jedini koji nisu u vlasti je HDZ.ultima_palabra wrote:Ako ništa, ovo je dobro zbog onih koji su prije 4 godine pali na priču o majorizaciji i ugrozbi. Jedino dobro što je Zlaja uradio je što je ovoj guji stao na vrat![]()
A da užas za lažnog dotura Hafisa i kamenjarske ispičuture tipa Ćavara bude veći, državna se vlast može savršeno lagano formirati i bez HDZ-a.
-
Hafis
#20108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidi krajišnika što se razmaho jajimaIt_is_a_Leclerc wrote:HDZ igra opasnu igru. Pukovnik ili pokojnik.Podsjetio bih da je SDA već u vladi FBiH, a HDZ nije. Ne vjerujem da bi se bunili da ostanu još četiri godine u levitaciji, niti bi DF-u teško palo dodatno slabljenje pozicije SDP-a kroz prinudnu vlast. Jedini koji nisu u vlasti je HDZ.ultima_palabra wrote:Ako ništa, ovo je dobro zbog onih koji su prije 4 godine pali na priču o majorizaciji i ugrozbi. Jedino dobro što je Zlaja uradio je što je ovoj guji stao na vrat![]()
A da užas za lažnog dotura Hafisa i kamenjarske ispičuture tipa Ćavara bude veći, državna se vlast može savršeno lagano formirati i bez HDZ-a.
Kume, treba stvar gledati trevezno: Ipak je tu, u svakoj kombinaciji najslabija karika DF. Hoću reći njega je najlakše šutirari iz kombinatorike jer nema koalicijski kapacitet...u stvari nema ništa osim galame....što bi rek'o naš narod: pošli u svatove bez dikele. Ja mislim da se i Bakir češka po bradi i sam sebi u brk kaže: a za koji su mi oni quraz ikako trebali.
- kamen spoticanja
#20109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bakir je savrseno svjestan da je Komsic nezaobilazan i kao partner i kao korektor. ..a i nije mu mrzak
- ultima_palabra
#20110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa nije DF proizveo krizu nego HDZ... i HDZ je najlakše i nabiti nogom, ne moraš raditi apsolutno ništa 
Zamisli kakav bi Bakir imidž imao da izbaci DF i ubaci arhineprijatelja Fahru zato što se Čoviću nadiglo da traži šestu fotelju.
Zamisli kakav bi Bakir imidž imao da izbaci DF i ubaci arhineprijatelja Fahru zato što se Čoviću nadiglo da traži šestu fotelju.
- casica
#20111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
završeno bez dogovora
ocekuje se izjava preCjednika fbih ''JA SAM OĐE PRECJEDNIK''
- kamen spoticanja
#20112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To i jeste jedan od razloga zašto hdz trazi snsd u vlasti fbih...ultima_palabra wrote:Pa nije DF proizveo krizu nego HDZ... i HDZ je najlakše i nabiti nogom, ne moraš raditi apsolutno ništa
Kazu da je to dio deal-a koji dragan ima s fahrom
- ultima_palabra
#20113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bolje da su hafiza stavili umjesto ovog Iznoguda, vjerujem da bi dotur makar pročitao ustav prije stupanja na funkcijucasica wrote:završeno bez dogovora
-
Hafis
-
daddy-kool
#20115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ultima_palabra wrote:Bolje da su hafiza stavili umjesto ovog Iznoguda, vjerujem da bi dotur makar pročitao ustav prije stupanja na funkcijucasica wrote:završeno bez dogovora
- JohnnyS
#20116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam što antifašisti više glume da su merhametli, što ne odjebu ove herceg-četnike kad već mogu...
- kamen spoticanja
#20117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sto? Nije valjda Raguz prekinuo odmor i vratio se u domovinu?Hafis wrote:ZajebaTo
- kamen spoticanja
#20118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Draganu jos nisu rekli da dodik metode vise ne piju vodeJohnnyS wrote:Ne znam što antifašisti više glume da su merhametli, što ne odjebu ove herceg-četnike kad već mogu...
-
Hafis
#20119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedino što preostaje je Zlatko-taktika.
Treba još samo vidjeti u kakvoj je kondiciji Inzko i početi s poslom, odmah s nedjelje.
Treba još samo vidjeti u kakvoj je kondiciji Inzko i početi s poslom, odmah s nedjelje.
- seln
#20120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da necete opet pisati "HERA" po prometnim znakovima?Hafis wrote:ZajebaTo
- fosna2014
#20121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Davno sam ja rekao da samo Zlaya ima damu da odleprsa kamenjar.
-
Hafis
#20122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tako je.
Džaba široka ramena, kad' su muda malena.
Džaba široka ramena, kad' su muda malena.
- It_is_a_Leclerc
#20123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa koga će umjesto DF-a ?! SBB kojem valjda u Statutu piše da one koji koaliraju sa SDA bacaju s tornja ?! Ili SDP koji se zakleo Titom da neće u vladu ?! Bez DF-a se ne može i neće formirati ništa u BiH. Bez HDZ-a itekako može.Hafis wrote: Vidi krajišnika što se razmaho jajima![]()
Kume, treba stvar gledati trevezno: Ipak je tu, u svakoj kombinaciji najslabija karika DF. Hoću reći njega je najlakše šutirari iz kombinatorike jer nema koalicijski kapacitet...u stvari nema ništa osim galame....što bi rek'o naš narod: pošli u svatove bez dikele. Ja mislim da se i Bakir češka po bradi i sam sebi u brk kaže: a za koji su mi oni quraz ikako trebali.
Autizam prosječnog glasača Marinka Ćavare je uistinu neograničen. A i matematika im je očito kritična.
Inače, čestitam svim stanovnicima FBiH i zahvaljujem našem divnom DF-u i SDA-u što ni danas nisu popustili.
- kamen spoticanja
#20124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakvo ba popustanje...karamarko rek'o nek snsd udje u vladu fbih i to bi se odmah trebalo desiti
Inace ce nam postaviti satore u alipasinoj
Mozda se kolindina uvrijedi pa ne dodje u posjetu...aaa kako strasno
- ultima_palabra
#20125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kamen spoticanja wrote:Kakvo ba popustanje...karamarko rek'o nek snsd udje u vladu fbih i to bi se odmah trebalo desiti
Bitno je da je dopremijer u dobroj formi, ako bude kakvih poplava ovo proljeće: