Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sparky

#20076 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sparky »

Laertes wrote:Sinoć... Vozi 75 na otvorenom, naiđe ograničenje 70, spusti na 60, ugleda policiju, spusti na 40. Ja poludio, djeca u autu, posvađah se sa ženom jer psujem pred djecom. Sve to na divnoj dionici Doboj-Tuzla.
Potpuno te razumijem :D
Ja sam se zadnji put sa gospojom potkačio već na Kobiljoj glavi, ali sam do Brčkog bio rahat. Nikad više prekršaja nisam napravio na toj dionici. U Brčkom sam onda opet pojeo "jezikovu juhu" ali se isplatilo.
ovo_mi_je_nick

#20077 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ovo_mi_je_nick »

Kad mi se zalijepi za tablicu. E onda sam skontao da to nije zbog njegovog hira nego zbog toga što kad ostaviš prostora između dva auto od nekih 50 metara a eto trebalo bi 100 odmah se neko ubaci, jer bitno je preteći, biti brži od nekog yeeeee moj tata je jačiii yeee.

Tako da me sada ne nervira to ljepljenje za tablicu :D
zforumas

#20078 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zforumas »

ovo_mi_je_nick wrote:Kad mi se zalijepi za tablicu. E onda sam skontao da to nije zbog njegovog hira nego zbog toga što kad ostaviš prostora između dva auto od nekih 50 metara a eto trebalo bi 100 odmah se neko ubaci, jer bitno je preteći, biti brži od nekog yeeeee moj tata je jačiii yeee.

Samo pocnes saltati prema dole, dok ne dodjes na 10 km/h :mrgreen:

Inace psujem na arapskom, pa ostali u autu samo govore Amin :lol: :lol: :lol:
amar1994

#20079 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

ovo_mi_je_nick wrote:Kad mi se zalijepi za tablicu. E onda sam skontao da to nije zbog njegovog hira nego zbog toga što kad ostaviš prostora između dva auto od nekih 50 metara a eto trebalo bi 100 odmah se neko ubaci, jer bitno je preteći, biti brži od nekog yeeeee moj tata je jačiii yeee.

Prekuce jedan se tako zalijepio i svira sto nisam krenuo na zuto,jebavao sam ga kilometar,taman nesto krene ja u manju i gas pa usporim na 20 pa opet a njegov strasni megan ne moze povuĆ,samo se odmace karinash :D
Travnički Noćni Šetač

#20080 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

u prolazniku wrote:Pucao bi kad vidim nekoga na praznoj cesti sa dvije trake, on (uglavnom ona!) vozi u lijevoj traci 30 ispod ograničenja. Možeš blicati, trubiti, raditi šta hoćeš, al u desnu traku neće otići!
Pa prođeš ga sa desne strane ... bez stresa...
ovo_mi_je_nick wrote:Kad mi se zalijepi za tablicu.
Ja prvo probam sa dvije led maglenke nazad taman u visini očiju... Ako ne odustaje dodam još tri kočiona svjetla iste jačine... ako neće da rizikuje posjetu očnom doktoru mora se odmaknuti...
drug_profi wrote:Psovka je najučinkovitiji način oslobađanja od stresa.
Stres je uzrok većine bolesti, a njegovi efekti se nakupljaju.
Kasno je početi u 40-tim oslobađati se nagomilanog stresa.
Treba redovno, sistemski, je*at mater svakom ko te iznervira.

Naravno, treba raditi i na tome da se ne nerviras za svaki klinac.
Aposlutno DA...
u prolazniku

#20081 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by u prolazniku »

Travnički Noćni Šetač wrote:
u prolazniku wrote:Pucao bi kad vidim nekoga na praznoj cesti sa dvije trake, on (uglavnom ona!) vozi u lijevoj traci 30 ispod ograničenja. Možeš blicati, trubiti, raditi šta hoćeš, al u desnu traku neće otići!
Pa prođeš ga sa desne strane ... bez stresa...
ovo_mi_je_nick wrote:
Naravno da prođem, ali ja sam od onih što poštuju propise kad god je moguće.
Kad pomenu maglenke, kad vidim nekoga da je u pola kolone, a upaljene mu maglenke..... :izet: :twisted: :twisted:
ovo_mi_je_nick

#20082 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ovo_mi_je_nick »

amar1994 wrote:

Prekuce jedan se tako zalijepio i svira sto nisam krenuo na zuto,jebavao sam ga kilometar,taman nesto krene ja u manju i gas pa usporim na 20 pa opet a njegov strasni megan ne moze povuĆ,samo se odmace karinash :D
h

Da li te više to nervira ili kad ostaviš prostor imeđu sebe i auta naprijed, baš zbog toga da mu tvoja svijetla ne smetaju, pa ti se neki ubaci tj. tebe pretekne jer je vidio da ima mjesta od 30 tak metara pa može da te "uzme" ?
Travnički Noćni Šetač

#20083 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

u prolazniku wrote: Naravno da prođem, ali ja sam od onih što poštuju propise kad god je moguće.
Kad pomenu maglenke, kad vidim nekoga da je u pola kolone, a upaljene mu maglenke..... :izet: :twisted: :twisted:
I ja poštujem propise... i takvo prolazenje pored drugog vozila je po propisima...
...
A za maglenke... ne koristim ih nikad osim u kontekstu gore opisane situacije... ili baš po teškoj magli...a u korištenje istih u koloni je teški bezobrazluk...
u prolazniku

#20084 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by u prolazniku »

Travnički Noćni Šetač wrote:
u prolazniku wrote: Naravno da prođem, ali ja sam od onih što poštuju propise kad god je moguće.
I ja poštujem propise... i takvo prolazenje pored drugog vozila je po propisima...
...
A za maglenke... ne koristim ih nikad osim u kontekstu gore opisane situacije... ili baš po teškoj magli...a u korištenje istih u koloni je teški bezobrazluk...
Za obilaženje desnom stranom nisam siguran, al ne volim. Maglenke su i meni način da nekome dam do znanja da je preblizu ili da vozi iza mene sa upaljenim maglenkama, valjda da mi bolje vidi tablicu, šta li?
(Nije tema, al znaš kako se na bosanskom kaže "stavim ti do znanja"?
"Jebem te u usta!")
Travnički Noćni Šetač

#20085 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

u prolazniku wrote: Za obilaženje desnom stranom nisam siguran, al ne volim.
Ne volim ni ja jer mnogo ih se vraća u desnu traku bez najave i gledanja... ali nije kažnjivo pogledaj član 66. stav 2 i 3 ZOBS-a ... naravno govorimo o putu sa dvije trake u jednom smjeru...
Bakir1

#20086 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

evo jedan veliki gospodin:
https://www.youtube.com/user/zhek111
Tomahawk11
Globalni moderator

#20087 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Motordžije koje prde čim otopli :-?
Svako malo neki probija zvučni zid :oops:
drug_profi

#20088 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Bakir1 wrote:evo jedan veliki gospodin:
Generalno podrzavam kaznjavanje ovih sto se guraju preko reda ili iz prekrsaja, ali ima i nekoliko mjesta gdje je bas onako papanski iskoristio prednost po svaku cijenu. Ne razumijem ruski, ali par puta bi bio red da dozvoli ukljucenje, a ne da ide na kontakt.
Bakir1

#20089 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Kao sto rekoh, gospodin veliki :D
amar1994

#20090 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

ovo_mi_je_nick wrote:
amar1994 wrote:

h

Da li te više to nervira ili kad ostaviš prostor imeđu sebe i auta naprijed, baš zbog toga da mu tvoja svijetla ne smetaju, pa ti se neki ubaci tj. tebe pretekne jer je vidio da ima mjesta od 30 tak metara pa može da te "uzme" ?
naravno da me vise nervira prvo,ne shvatam debile koji ne mogu drzat barem jednu duzinu auta,a u pravilu treba 2 :-)
drug_profi

#20091 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Bakir1 wrote:Kao sto rekoh, gospodin veliki :D
Ah to da, par ekselans...
corsa

#20092 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by corsa »

drug_profi wrote:
Generalno podrzavam kaznjavanje ovih sto se guraju preko reda ili iz prekrsaja, ali ima i nekoliko mjesta gdje je bas onako papanski iskoristio prednost po svaku cijenu. Ne razumijem ruski, ali par puta bi bio red da dozvoli ukljucenje, a ne da ide na kontakt.
100%, onog suzukija na oko pete minute je bezveze udario. :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20093 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

skidam kapu,nikog nije bezveze udario,samo treba krhat ove uvaljivace ,satro mangupe ...
hopi

#20094 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

e vala vam jakog gospodina, bilo je krkana i nek ih je udario ali neke je vala i bezveze pa onom se jednom vala poturio iako je taj dao žmigavac i normala se prestrojavao. Mislim ne može se baš ovako voziti iako imaš možda pravo i po zakonu, ali nije način, ne kažem ne treba se svakome ni sklanjati niti puštati ali je ovaj pretjerao, i nije ispao ništa bolji od ovih ostalih što je udarao.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20095 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

sve se moze kad se hoce...
po mom misljenju on je samo pokazao kako se na silu i krkanluk ,koji mnogi provode svuda, odgovara istim :thumbup:
svaki taj koji se prestrojava i uvaljuje se,mora po zakonu cekati,jer mijenja traku ili pravac ,on je u svojoj traci,ne mijenja pravac...
Throttle

#20096 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Najvise onih koji se ukljucuju i gledaju pravo kao da ne postojis iako iza tebe ima 300 auta u koloni :mrgreen:
Par puta me dostava od jednog fast fooda obidje s desne strane dok sam u koloni i uvali se u kolonu, neko ga pusti. Neki dan vidim udario taksistu, smijesio sam se citav dan od dragosti :lol:
Last edited by Throttle on 18/02/2019 18:26, edited 1 time in total.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#20097 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Pezo crni rcz, corav jedan far, ljetne gume, preticanje kolone i upadanje na semafor ispred svih u Majdanskoj :skoljka: :bih:
u prolazniku

#20098 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by u prolazniku »

Ti tipovi misle da su sami na cesti i tako se i ponašaju. To je u principu ono što mi najviše smeta u saobraćaju. Stane gdje stigne, ubacuje se na silu, neće na uskoj cesti maknuti ni mm ...
Image
tempuser

#20099 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

corsa wrote: 100%, onog suzukija na oko pete minute je bezveze udario. :-)
Mogao je on sve pustiti da ides filozofijom pusti budalu, na sta "uvaljivaci" i racunaju, a kad malo bolje skontas treba u Suzukiju je htjela iz trake za pravo skrenuti desno.
Rusi su malo neobican narod, cesto tjeraju inat i na svoju stetu.
Samo da mi je vidjeti na sta mu auto s vana izgleda!
drug_profi

#20100 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Pa recimo na 5:41 je namjerno isao na kontakt iako ga je mogao lako izbjeci. Cura je samo malo provirila u njegovu traku. I na 8:38 nece da pusti skodu koja se uredno sa zmigavcem pokusava ukljuciti sa bocnog prikljucka, dok kolona fakticki jedva mrda. Valjda vozac skode treba cekati do mraka da se cesta rascisti, sta li?
Bon-ton je da se naizmjenicno ukljucuje po jedno auto iz svakog smjera u takvim situacijama.
Post Reply