Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Laertes wrote:Sinoć... Vozi 75 na otvorenom, naiđe ograničenje 70, spusti na 60, ugleda policiju, spusti na 40. Ja poludio, djeca u autu, posvađah se sa ženom jer psujem pred djecom. Sve to na divnoj dionici Doboj-Tuzla.
Potpuno te razumijem
Ja sam se zadnji put sa gospojom potkačio već na Kobiljoj glavi, ali sam do Brčkog bio rahat. Nikad više prekršaja nisam napravio na toj dionici. U Brčkom sam onda opet pojeo "jezikovu juhu" ali se isplatilo.
Kad mi se zalijepi za tablicu. E onda sam skontao da to nije zbog njegovog hira nego zbog toga što kad ostaviš prostora između dva auto od nekih 50 metara a eto trebalo bi 100 odmah se neko ubaci, jer bitno je preteći, biti brži od nekog yeeeee moj tata je jačiii yeee.
Tako da me sada ne nervira to ljepljenje za tablicu
ovo_mi_je_nick wrote:Kad mi se zalijepi za tablicu. E onda sam skontao da to nije zbog njegovog hira nego zbog toga što kad ostaviš prostora između dva auto od nekih 50 metara a eto trebalo bi 100 odmah se neko ubaci, jer bitno je preteći, biti brži od nekog yeeeee moj tata je jačiii yeee.
Samo pocnes saltati prema dole, dok ne dodjes na 10 km/h
Inace psujem na arapskom, pa ostali u autu samo govore Amin
ovo_mi_je_nick wrote:Kad mi se zalijepi za tablicu. E onda sam skontao da to nije zbog njegovog hira nego zbog toga što kad ostaviš prostora između dva auto od nekih 50 metara a eto trebalo bi 100 odmah se neko ubaci, jer bitno je preteći, biti brži od nekog yeeeee moj tata je jačiii yeee.
Prekuce jedan se tako zalijepio i svira sto nisam krenuo na zuto,jebavao sam ga kilometar,taman nesto krene ja u manju i gas pa usporim na 20 pa opet a njegov strasni megan ne moze povuĆ,samo se odmace karinash
u prolazniku wrote:Pucao bi kad vidim nekoga na praznoj cesti sa dvije trake, on (uglavnom ona!) vozi u lijevoj traci 30 ispod ograničenja. Možeš blicati, trubiti, raditi šta hoćeš, al u desnu traku neće otići!
Pa prođeš ga sa desne strane ... bez stresa...
ovo_mi_je_nick wrote:Kad mi se zalijepi za tablicu.
Ja prvo probam sa dvije led maglenke nazad taman u visini očiju... Ako ne odustaje dodam još tri kočiona svjetla iste jačine... ako neće da rizikuje posjetu očnom doktoru mora se odmaknuti...
drug_profi wrote:Psovka je najučinkovitiji način oslobađanja od stresa.
Stres je uzrok većine bolesti, a njegovi efekti se nakupljaju.
Kasno je početi u 40-tim oslobađati se nagomilanog stresa.
Treba redovno, sistemski, je*at mater svakom ko te iznervira.
Naravno, treba raditi i na tome da se ne nerviras za svaki klinac.
u prolazniku wrote:Pucao bi kad vidim nekoga na praznoj cesti sa dvije trake, on (uglavnom ona!) vozi u lijevoj traci 30 ispod ograničenja. Možeš blicati, trubiti, raditi šta hoćeš, al u desnu traku neće otići!
Pa prođeš ga sa desne strane ... bez stresa...
ovo_mi_je_nick wrote:
Naravno da prođem, ali ja sam od onih što poštuju propise kad god je moguće.
Kad pomenu maglenke, kad vidim nekoga da je u pola kolone, a upaljene mu maglenke.....
Prekuce jedan se tako zalijepio i svira sto nisam krenuo na zuto,jebavao sam ga kilometar,taman nesto krene ja u manju i gas pa usporim na 20 pa opet a njegov strasni megan ne moze povuĆ,samo se odmace karinash
h
Da li te više to nervira ili kad ostaviš prostor imeđu sebe i auta naprijed, baš zbog toga da mu tvoja svijetla ne smetaju, pa ti se neki ubaci tj. tebe pretekne jer je vidio da ima mjesta od 30 tak metara pa može da te "uzme" ?
u prolazniku wrote:
Kad pomenu maglenke, kad vidim nekoga da je u pola kolone, a upaljene mu maglenke.....
I ja poštujem propise... i takvo prolazenje pored drugog vozila je po propisima...
...
A za maglenke... ne koristim ih nikad osim u kontekstu gore opisane situacije... ili baš po teškoj magli...a u korištenje istih u koloni je teški bezobrazluk...
u prolazniku wrote:
I ja poštujem propise... i takvo prolazenje pored drugog vozila je po propisima...
...
A za maglenke... ne koristim ih nikad osim u kontekstu gore opisane situacije... ili baš po teškoj magli...a u korištenje istih u koloni je teški bezobrazluk...
Za obilaženje desnom stranom nisam siguran, al ne volim. Maglenke su i meni način da nekome dam do znanja da je preblizu ili da vozi iza mene sa upaljenim maglenkama, valjda da mi bolje vidi tablicu, šta li?
(Nije tema, al znaš kako se na bosanskom kaže "stavim ti do znanja"?
"Jebem te u usta!")
u prolazniku wrote:
Za obilaženje desnom stranom nisam siguran, al ne volim.
Ne volim ni ja jer mnogo ih se vraća u desnu traku bez najave i gledanja... ali nije kažnjivo pogledaj član 66. stav 2 i 3 ZOBS-a ... naravno govorimo o putu sa dvije trake u jednom smjeru...
Generalno podrzavam kaznjavanje ovih sto se guraju preko reda ili iz prekrsaja, ali ima i nekoliko mjesta gdje je bas onako papanski iskoristio prednost po svaku cijenu. Ne razumijem ruski, ali par puta bi bio red da dozvoli ukljucenje, a ne da ide na kontakt.
h
Da li te više to nervira ili kad ostaviš prostor imeđu sebe i auta naprijed, baš zbog toga da mu tvoja svijetla ne smetaju, pa ti se neki ubaci tj. tebe pretekne jer je vidio da ima mjesta od 30 tak metara pa može da te "uzme" ?
naravno da me vise nervira prvo,ne shvatam debile koji ne mogu drzat barem jednu duzinu auta,a u pravilu treba 2
Generalno podrzavam kaznjavanje ovih sto se guraju preko reda ili iz prekrsaja, ali ima i nekoliko mjesta gdje je bas onako papanski iskoristio prednost po svaku cijenu. Ne razumijem ruski, ali par puta bi bio red da dozvoli ukljucenje, a ne da ide na kontakt.
100%, onog suzukija na oko pete minute je bezveze udario.
e vala vam jakog gospodina, bilo je krkana i nek ih je udario ali neke je vala i bezveze pa onom se jednom vala poturio iako je taj dao žmigavac i normala se prestrojavao. Mislim ne može se baš ovako voziti iako imaš možda pravo i po zakonu, ali nije način, ne kažem ne treba se svakome ni sklanjati niti puštati ali je ovaj pretjerao, i nije ispao ništa bolji od ovih ostalih što je udarao.
sve se moze kad se hoce...
po mom misljenju on je samo pokazao kako se na silu i krkanluk ,koji mnogi provode svuda, odgovara istim
svaki taj koji se prestrojava i uvaljuje se,mora po zakonu cekati,jer mijenja traku ili pravac ,on je u svojoj traci,ne mijenja pravac...
Najvise onih koji se ukljucuju i gledaju pravo kao da ne postojis iako iza tebe ima 300 auta u koloni
Par puta me dostava od jednog fast fooda obidje s desne strane dok sam u koloni i uvali se u kolonu, neko ga pusti. Neki dan vidim udario taksistu, smijesio sam se citav dan od dragosti
Last edited by Throttle on 18/02/2019 18:26, edited 1 time in total.
Ti tipovi misle da su sami na cesti i tako se i ponašaju. To je u principu ono što mi najviše smeta u saobraćaju. Stane gdje stigne, ubacuje se na silu, neće na uskoj cesti maknuti ni mm ...
corsa wrote:
100%, onog suzukija na oko pete minute je bezveze udario.
Mogao je on sve pustiti da ides filozofijom pusti budalu, na sta "uvaljivaci" i racunaju, a kad malo bolje skontas treba u Suzukiju je htjela iz trake za pravo skrenuti desno.
Rusi su malo neobican narod, cesto tjeraju inat i na svoju stetu.
Samo da mi je vidjeti na sta mu auto s vana izgleda!
Pa recimo na 5:41 je namjerno isao na kontakt iako ga je mogao lako izbjeci. Cura je samo malo provirila u njegovu traku. I na 8:38 nece da pusti skodu koja se uredno sa zmigavcem pokusava ukljuciti sa bocnog prikljucka, dok kolona fakticki jedva mrda. Valjda vozac skode treba cekati do mraka da se cesta rascisti, sta li?
Bon-ton je da se naizmjenicno ukljucuje po jedno auto iz svakog smjera u takvim situacijama.