Ja, nezadovoljni prevozom pa gađaju oba puta dio gdje su putnici.liaar wrote:Dijelom su i sami krivi, autobusi za Rajlovac i Buća Potok su postali luksuz. Znalo mi se ne jednom desiti da čekam autobus po 2 sata. Bilo koji, zadnja stanica u Rajlovcu mi je ispod kuće, pa ili sa njim, ili sa Buća Potokom pa se spustit niz Sokolje. Al' jok, nijednog po 2 sata nema.man_464 wrote:Drugi put u 7 dana devastiran autobus na liniji za Buca potok.
Oba puta slupana stakla..... Sinoc sa lakse povrijeđenim putnicima....
Danas ce se vjerovatno "išćuđavati" sto nema autobusa.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- trambusek88
#20076 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- man_464
#20077 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Notorna laz je da se autobus za Rajlovac ceka 2 sata.
Ja se vozim svakog dana i voze 3 busa svakih 25 do 30 minuta A ujutro budu 4 autobusa na 20 minuta. Ne pamtim da sam u zadnjih 3 4 mjeseca čekao duze od pola sata i to kad preskoci vožnju.
Zna se ono nekad zalomit pa ispadne 45 50 minuta nema ni jednog ako se pokvari ili ako je ogromna guzva u saobraćaju.
Stup-Vogošća radi svakih 35 minuta sa 2 autobusa i rijetkost je da radi 1. Kad je 1 onda je na 70 minuta ali to se desava baš baš rijetko.
Eh sto se tice Buca potoka tu nerijetko bude samo 1 autobus pa ga nema po sat. Mada velikom vecinom rade na pola sata 2 busa a nekad se omakne pa budu i 3 busa....
Radnim danom zadnja voznja i jeste u 23 sa stanice a u 23:25 iz Rajlovca... Subotom u 22:30 sati a nedjeljom u 22:15 sati sa zeljeznicke. Vozac koji subotom radi ima polaske u 18 19 20 21 22 sata... Radnim danom mu je red drugaciji pa ide 18i30 pa 19i40 21 22 23 sata.
Ja se vozim svakog dana i voze 3 busa svakih 25 do 30 minuta A ujutro budu 4 autobusa na 20 minuta. Ne pamtim da sam u zadnjih 3 4 mjeseca čekao duze od pola sata i to kad preskoci vožnju.
Zna se ono nekad zalomit pa ispadne 45 50 minuta nema ni jednog ako se pokvari ili ako je ogromna guzva u saobraćaju.
Stup-Vogošća radi svakih 35 minuta sa 2 autobusa i rijetkost je da radi 1. Kad je 1 onda je na 70 minuta ali to se desava baš baš rijetko.
Eh sto se tice Buca potoka tu nerijetko bude samo 1 autobus pa ga nema po sat. Mada velikom vecinom rade na pola sata 2 busa a nekad se omakne pa budu i 3 busa....
Radnim danom zadnja voznja i jeste u 23 sa stanice a u 23:25 iz Rajlovca... Subotom u 22:30 sati a nedjeljom u 22:15 sati sa zeljeznicke. Vozac koji subotom radi ima polaske u 18 19 20 21 22 sata... Radnim danom mu je red drugaciji pa ide 18i30 pa 19i40 21 22 23 sata.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#20078 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
To je stoka. Udje na Pofalicima u ravnici i nece da plati kartu da ga dovuce autobus gore na nebo. Treba ih pustiti da se guraju u onim smrdljivcima za marku.
- man_464
#20079 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Devastiranje se ne moze i ne smije opravdati ni na koji način. To je kranje neozbiljno.
Razbiješ li staklo na prodavnici kad nema nekog artikla koji ti treba?
Razbiješ li staklo na prodavnici kad nema nekog artikla koji ti treba?
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#20080 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Brate mili 6 godina sam išao sa njim, znam šta pričam.man_464 wrote:Notorna laz je da se autobus za Rajlovac ceka 2 sata.
Nije mi se jednom desilo da čekam bus 2 sata. Nije se jednom desilo da je svratio na pivu onaj stari vozač, pa ga nema 2-3 vožnje.
Ne pravdaj njihovu nesposobnost, raja vječito jebe majke što bus kasni, ti tvrdiš da je redovan.
Vogošćanski radi sa 2 autobusa do čini mi se 16:00, tad nekad preuzima jedan a jedan ide za garažu.
Nisam jednom brata zvao da dođe autom po mene iz Rajlovca jer je onaj stari vozač odlučio svratiti u kafanu ranije, ili otići u garažu ranije, prije 23:00 radnim danima i pogotovo vikendom onaj što je u 22:30
- man_464
#20081 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Idem ja 10 godina....
Prije se tamo 2014 znalo dešavati samo jedan da vozi i tad je bila katastrofa.
Sad je situacija duplo bolja vjeruj mi...
Ostajao sam i ja po sat i vise čekajući na stanici...
Sad je to rijetkost...
Sto se tice Stup Vogošća slobodno provjeri rade 2 autobusa čitav dan od 6 do 18 sati. Svakih 35 minuta. Tako je ima 2 godine.... Uvecer je svakako 1 na 70 minuta jer je takav red.
Sad je to rijetkost...
Sto se tice Stup Vogošća slobodno provjeri rade 2 autobusa čitav dan od 6 do 18 sati. Svakih 35 minuta. Tako je ima 2 godine.... Uvecer je svakako 1 na 70 minuta jer je takav red.
- liaar
#20082 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Za sad ne znam, znam kako je bilo a ne vjerujem da je nešto puno bolje, čim i dalje kombiji voze.man_464 wrote:Idem ja 10 godina....
Sad je to rijetkost...
Znam da se Vogošća "raziđe" nekad oko 4-5-6, nisam odavno pogledao raspored onaj.
I gore što si pisao, ne podržavam ni ja to lupanje autobusa ni najmanje, svakako ih više imaju pokvarenih u remizi nego ispravnih na terenu, ali ti to dođe na onu "sam pao sam se ubio"
-
nlt
#20083 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
idem svaki dan za Rajlovac, i uvijek bude bus, ali uvijek po redu vožnje, ljetos je bilo kritično kad je onaj zglob izlijetao svako malo, sad je OK
doduše koristim između 12h-17h, navečer nisam upoznat
doduše koristim između 12h-17h, navečer nisam upoznat
- Tesla Edison
#20084 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I to je razlog za kamenovati autobus?liaar wrote:Dijelom su i sami krivi, autobusi za Rajlovac i Buća Potok su postali luksuz. Znalo mi se ne jednom desiti da čekam autobus po 2 sata. Bilo koji, zadnja stanica u Rajlovcu mi je ispod kuće, pa ili sa njim, ili sa Buća Potokom pa se spustit niz Sokolje. Al' jok, nijednog po 2 sata nema.man_464 wrote:Drugi put u 7 dana devastiran autobus na liniji za Buca potok.
Tačno me stid s kim sve živim u istom gradu.
- liaar
#20085 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nigdje nisam napisao da podržavam ovo.TESLA_EDISON wrote:I to je razlog za kamenovati autobus?liaar wrote:Dijelom su i sami krivi, autobusi za Rajlovac i Buća Potok su postali luksuz. Znalo mi se ne jednom desiti da čekam autobus po 2 sata. Bilo koji, zadnja stanica u Rajlovcu mi je ispod kuće, pa ili sa njim, ili sa Buća Potokom pa se spustit niz Sokolje. Al' jok, nijednog po 2 sata nema.man_464 wrote:Drugi put u 7 dana devastiran autobus na liniji za Buca potok.
- Tesla Edison
#20086 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Al si odmah požurio da to opravdaš.liaar wrote:Nigdje nisam napisao da podržavam ovo.TESLA_EDISON wrote:I to je razlog za kamenovati autobus?liaar wrote:
Dijelom su i sami krivi, autobusi za Rajlovac i Buća Potok su postali luksuz. Znalo mi se ne jednom desiti da čekam autobus po 2 sata. Bilo koji, zadnja stanica u Rajlovcu mi je ispod kuće, pa ili sa njim, ili sa Buća Potokom pa se spustit niz Sokolje. Al' jok, nijednog po 2 sata nema.
- trambusek88
#20087 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zašto bi nezadovoljni putnik gađao druge putnike?TESLA_EDISON wrote:I to je razlog za kamenovati autobus?liaar wrote:Dijelom su i sami krivi, autobusi za Rajlovac i Buća Potok su postali luksuz. Znalo mi se ne jednom desiti da čekam autobus po 2 sata. Bilo koji, zadnja stanica u Rajlovcu mi je ispod kuće, pa ili sa njim, ili sa Buća Potokom pa se spustit niz Sokolje. Al' jok, nijednog po 2 sata nema.man_464 wrote:Drugi put u 7 dana devastiran autobus na liniji za Buca potok.
Očigledno opao promet kombi prevoznicima.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/povrije ... 71227037#5
- P308
#20088 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja kad vidim da neko u mojoj zgradi pljune po tasterima u liftu, i to dan nakon sto je detaljno ociscen, vise me nista ne iznenadjuje, pa ni ovo.
- Logovan
#20089 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma je l' ovo pravdaš, pazi sad, kamenovanje autobusa?liaar wrote:Dijelom su i sami krivi, autobusi za Rajlovac i Buća Potok su postali luksuz. Znalo mi se ne jednom desiti da čekam autobus po 2 sata. Bilo koji, zadnja stanica u Rajlovcu mi je ispod kuće, pa ili sa njim, ili sa Buća Potokom pa se spustit niz Sokolje. Al' jok, nijednog po 2 sata nema.man_464 wrote:Drugi put u 7 dana devastiran autobus na liniji za Buca potok.
Mogli bi se za promjenu početi hvatati ovi idioti, lupati im visoke kazne, slati na fizičke radove.
- liaar
#20090 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I opet kažem da ne pravdam kamenovanje i povrijeđivanje putnika, ali su do sad dobro iznervirali narod (ne samo sa ovom linijom konkretno, nego općenito gradskim prijevozom)Logovan wrote:Ma je l' ovo pravdaš, pazi sad, kamenovanje autobusa?liaar wrote:Dijelom su i sami krivi, autobusi za Rajlovac i Buća Potok su postali luksuz. Znalo mi se ne jednom desiti da čekam autobus po 2 sata. Bilo koji, zadnja stanica u Rajlovcu mi je ispod kuće, pa ili sa njim, ili sa Buća Potokom pa se spustit niz Sokolje. Al' jok, nijednog po 2 sata nema.man_464 wrote:Drugi put u 7 dana devastiran autobus na liniji za Buca potok.
Danas ce se vjerovatno "išćuđavati" sto nema autobusa.![]()
Heejjj kamenovati autobus.
Zamalo da ubiju putnicu.
Mogli bi se za promjenu početi hvatati ovi idioti, lupati im visoke kazne, slati na fizičke radove.
- vješalica
#20091 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
i sad ako su krivi treba unistiti i onosto malo ima jel?liaar wrote:Dijelom su i sami krivi, autobusi za Rajlovac i Buća Potok su postali luksuz. Znalo mi se ne jednom desiti da čekam autobus po 2 sata. Bilo koji, zadnja stanica u Rajlovcu mi je ispod kuće, pa ili sa njim, ili sa Buća Potokom pa se spustit niz Sokolje. Al' jok, nijednog po 2 sata nema.man_464 wrote:Drugi put u 7 dana devastiran autobus na liniji za Buca potok.
znaci sad ovi dok se nenpopravi onda dibiduz nece biti prevoza
eto kako razmislja prosjecni zitelj kantona iza 1995.gd.
ima ljudi koji au i te karte platili i sad jos im treba neko razbiti glavu?
sto se niko od vas dezurnih krimialaca i siledjija sa foruma nije sa kamenom uputio prema vilama direktora i autima pa lomio
- vješalica
#20092 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jedna od gorim stvari oku vidjeti je hrakotine i izmet po liftu,haustoru,smece sa prozora se baca itd...P308 wrote:Ja kad vidim da neko u mojoj zgradi pljune po tasterima u liftu, i to dan nakon sto je detaljno ociscen, vise me nista ne iznenadjuje, pa ni ovo.
ma divljastina poremecena
sve zrelo za golog otoka
- liaar
#20093 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jebo majku je l' čitate sve postove ili samo što vam se svidi ?
- Tesla Edison
#20094 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ovaj liiar bi mogao biti jako zanimljiv policiji. Čim ovoliko zdušno opravdava kamenovanje i pokušava to predstaviti kao nešto sasvim normalno i nešto što bi svi trebali raditi, moguće je i to da je dotični kamenovao autobus.vješalica wrote:i sad ako su krivi treba unistiti i onosto malo ima jel?liaar wrote:Dijelom su i sami krivi, autobusi za Rajlovac i Buća Potok su postali luksuz. Znalo mi se ne jednom desiti da čekam autobus po 2 sata. Bilo koji, zadnja stanica u Rajlovcu mi je ispod kuće, pa ili sa njim, ili sa Buća Potokom pa se spustit niz Sokolje. Al' jok, nijednog po 2 sata nema.man_464 wrote:Drugi put u 7 dana devastiran autobus na liniji za Buca potok.
znaci sad ovi dok se nenpopravi onda dibiduz nece biti prevoza
eto kako razmislja prosjecni zitelj kantona iza 1995.gd.
ima ljudi koji au i te karte platili i sad jos im treba neko razbiti glavu?
sto se niko od vas dezurnih krimialaca i siledjija sa foruma nije sa kamenom uputio prema vilama direktora i autima pa lomio
- trambusek88
#20095 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Baš putnici iznervirani zbog neredovnosti ili karte, po treći put u 10 dana gađaju PUTNIKE na istom mjestu.liaar wrote:I opet kažem da ne pravdam kamenovanje i povrijeđivanje putnika, ali su do sad dobro iznervirali narod (ne samo sa ovom linijom konkretno, nego općenito gradskim prijevozom)Logovan wrote:Ma je l' ovo pravdaš, pazi sad, kamenovanje autobusa?liaar wrote:
Dijelom su i sami krivi, autobusi za Rajlovac i Buća Potok su postali luksuz. Znalo mi se ne jednom desiti da čekam autobus po 2 sata. Bilo koji, zadnja stanica u Rajlovcu mi je ispod kuće, pa ili sa njim, ili sa Buća Potokom pa se spustit niz Sokolje. Al' jok, nijednog po 2 sata nema.![]()
Heejjj kamenovati autobus.
Zamalo da ubiju putnicu.
Imaju 2 strane kojima je u interesu da GRAS gore što neredovnije vozi, i da se što manje putnika vozi Grasom. Treba to dublje ipitati.
- liaar
#20096 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bujrum, pošalji mi ih.TESLA_EDISON wrote:Ovaj liiar bi mogao biti jako zanimljiv policiji. Čim ovoliko zdušno opravdava kamenovanje i pokušava to predstaviti kao nešto sasvim normalno i nešto što bi svi trebali raditi, moguće je i to da je dotični kamenovao autobus.
Safeta Zajke 384, hoćeš i broj mobitela da ti ostavim ?
- Logovan
#20097 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa i mene su iznervirali i nerviraju me redovno.liaar wrote: I opet kažem da ne pravdam kamenovanje i povrijeđivanje putnika, ali su do sad dobro iznervirali narod (ne samo sa ovom linijom konkretno, nego općenito gradskim prijevozom)
- Edin H.
#20098 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma samo nula tolerancija prema putnicima bez karte.
Evo nekakav frajer se prosvercao na avion, avion koji je letio vec 4.5 sata se vratio na odrediste, da ga izbace napolje.
http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-42492467
Mogu vala i tramvaji u rikverc.
Evo nekakav frajer se prosvercao na avion, avion koji je letio vec 4.5 sata se vratio na odrediste, da ga izbace napolje.
- Haris.ba
#20099 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nemoj. Buniće se narod. A plus onda moraju revizori da rade posao.Edin H. wrote:Ma samo nula tolerancija prema putnicima bez karte.
- BHF_Manijak
#20100 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A nulta tolerancija prema preskakanju i ukidanju linija?! Sta s tim? Uzmu ljudi mjesecnu i onda hladno nema te linije i pojeo vuk magarca. Mozes sa Bosnjakom kako hoces, jer je idiot genetski. Ili kad nema tramvaja po 15-20 minuta, pa ono hladno zakasnis na pos'o, a imas mjesecnu.Edin H. wrote:Ma samo nula tolerancija prema putnicima bez karte.
Ima mogucnosti da hoce, nego i njima odgovara ovakva situacija. Kako su u komercijali rijesili problem, pa je nepomislivo da udjes i vozis se bez karte. Jos ni revizora ni nicega...