Molim Allaha da ga nastani tamo gdje će nastaniti iblisa, faraona i njima slične. Koji otpad.salik79 wrote:
Ali, eto, Trump to nikada ne bi dozvolio.
IRAN
- King Theoden
#20076 Re: IRAN
- Sanjarko
#20077 Re: IRAN
Taj su im Huti skinuli. Ovaj je jos bolji i veci. Ali dobar, dobar.Nadzornik wrote:http://www.talkhandak.com/wp-content/ga ... /sepah.jpg
-
Baki19
#20078 Re: IRAN
Nema mira na Bliskom Istoku sve dok postoji Izrael. Izrael je uljez na teritoriji BliskogIstoka jer ta drzava je nastala na genocidu Palestinaca koji su protjerani iz svojih domova. Zato navijam da Amerika propadne i da se jednom za svagda Palestinci vrate na svoja ognjista i da se bliskoistocno pitanje rijesi na najbolji nacin. Izraelci se trebaju naseliti u Argentinu i da tamo zive jer njima nema mjesta na Bliskom Istoku. Iran nikada nece pristati na pregovore sa ljudima koji su priznali Jerusalem i Golan kao dio izraelske drzave. Palestina je mjesto u kome mogu zivjeti muslimani i krscani i graditi jednu razvijenu zemlju u kojoj ce Bliski Istok mirno zivjeti.
- King Theoden
#20079 Re: IRAN
Čovjek želi drugi mandat. Sve što radi, radi s tim ciljem.salik79 wrote:TruNp je tito
I nastavlja:“They're not going to have a nuclear weapon. We're not going to have Iran have a nuclear weapon,” Trump told reporters outside the White House on Saturday.
"When they agree to that, they're going to have a wealthy country. They're going to be so happy, and I'm going to be their best friend. I hope that happens,” he added.Imam osjecaj da bi on volio da samo stavi svoj potpis umjesto Obame i nista vise. Da sam sebi digne ego kako je postigao nesto "golemo". Njemu kada bi Hamenei, ili barem Ruhani, pruzio ruku ovaj bi se spis'o od srece. Mislio je da ce to postici tek tako, a ovi ga stavili na ignore. Mislio je ispasti faca, a sada se sve vise ponizava, ne bi li postigao bilo kakav sporazum za vrijeme svog mandata.“There was a plane with 38 people yesterday, did you see that? I think that's a big story. They had it in their sights and they didn't shoot it down. I think they were very wise not to do that. And we appreciate that they didn't do that. I think that was a very wise decision,”
Jerusalemom je kupio jevrejski lobi.
"mirotvorac" je zato što su amei siti ratova.
Al et, da ikako mogu, savjetovao bih irancima da malo popuste. Ono, tobože da su spremni da se u potpunosti odreknu atomske energije u zamjenu za otvoreno tržište.
Islamski je ne zatezati tj pristati na ponuđeni mir
- Sanjarko
#20080 Re: IRAN
De ba Baki. Moze biti mira itd., i sa Izraelom. Samo radi ekstremista na svim stranama trenutno je zavada na djelu. Polako moguce da Trampov sporazum i uspije ali mislim da nece jer ne obuhvata dovoljno toga. Ja sam malo sire razmisljao i smislio slican sporazum koji samo sire podrucje obuhvata. Trampov samo uze podrucje obuhvata.Baki19 wrote:Nema mira na Bliskom Istoku sve dok postoji Izrael. Izrael je uljez na teritoriji BliskogIstoka jer ta drzava je nastala na genocidu Palestinaca koji su protjerani iz svojih domova. Zato navijam da Amerika propadne i da se jednom za svagda Palestinci vrate na svoja ognjista i da se bliskoistocno pitanje rijesi na najbolji nacin. Izraelci se trebaju naseliti u Argentinu i da tamo zive jer njima nema mjesta na Bliskom Istoku. Iran nikada nece pristati na pregovore sa ljudima koji su priznali Jerusalem i Golan kao dio izraelske drzave. Palestina je mjesto u kome mogu zivjeti muslimani i krscani i graditi jednu razvijenu zemlju u kojoj ce Bliski Istok mirno zivjeti.
A nece mozda uspjeti jer ga donosi covjek sa strane bez razgovora sa svima na Srednjem Istoku.
Last edited by Sanjarko on 22/06/2019 21:51, edited 2 times in total.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#20081 Re: IRAN
jeza u ledja wrote:Reci nesto konkretno, sto mozemo lako utvrditi kad za to dodje vrijeme. Mislim, posto si tako dobar u predvidjanju buducnosti.Challenger_ wrote:
Napisao sam, ne pratiš. Gube opskurni oligarhijski krugovi, bilo rata sa Iranom ili ne. Ne pitaj za rokove, oni su u nadležnosti samo Jednoga. Ipak, ja lično mislim da će njihova detronacija (u rasponu od gubitka uticaja, slobode i glava) biti okončana u narednih pet godina.
Gube "opskurni oligarhijski krugovi....ne pitaj za rokove", je toliko nedefinisano da si mogao komotno napisati da ce izgubiti Klingonci sa planete Kripton.
Nije riječ o "proricanju" već o pokušaju anticipacije društvenih tokova, jer, i društvo ima svoje zakonitosti kao što ih ima priroda, recimo. Rokovi: godina, dan čas. O tome može znati samo Bog.
Konkretno, po mirnodopskom scenariju: Kada se Jakub ispali u Evropu i tamo prenese svoj "City". Kada se nacionalzuje FED a njegovi većinski vlasnici procesuiraju radi kriminala. Kada se bude pojavila inicijativa da se konstituiše novi Nurnberg. Ratni scenario: Kada sudbina tih krugova bude onakva kakvu su namjenili Assadu a priredili Gadafiju: Hapšenja, likvidacije...
- Nadzornik
#20082 Re: IRAN
One last visual: Red dot is the impact point of the trespassing drone against the border of Iran; and the border of the United States.

- Challenger_
#20083 Re: IRAN
EDIT: Mogućih scenarija je masa, ovo gore je samo njih nekoliko. Uglavnom, ne postoji niti jedan jedini po kom se mogu izvući.Challenger_ wrote:Konkretno, po mirnodopskom scenariju: Kada se Jakub ispali u Evropu i tamo prenese svoj "City". Kada se nacionalzuje FED a njegovi većinski vlasnici procesuiraju radi kriminala. Kada se bude pojavila inicijativa da se konstituiše novi Nurnberg. Ratni scenario: Kada sudbina tih krugova bude onakva kakvu su namjenili Assadu a priredili Gadafiju: Hapšenja, likvidacije...
- jeza u ledja
#20084 Re: IRAN
Opet nista konkretno. Imena hocu, imena!
- Challenger_
#20085 Re: IRAN
Čuj on hoće.
E pa ja neću.
E pa ja neću.
- vivaldi
#20086 Re: IRAN
po meni je daleko veca vijest hrabrost, tj. rizik koji su iranci preuzeli kada su ispalili raketu nego obaranje drona. bez obzira na napetosti, nije ratno stanje, iranska vojska nije pod elektronskim napadom i ometanjima svih vrsta niti je pretrpila nekoliko talasa kratsrecih raketa na vitalnu inftarstkturu. manje-vise normalno sve funkcionise.Nadzornik wrote:
najbolja odbrana ovog drona prema pisanju medija, je velika visina na kojoj leti. ako je onaj iranski snimak obaranja vjerodostojan, nije proslo puno sekundi od trenutka ispaljenja do pogotka sto znaci da nije bio previse daleko, a pritom se radi o meti koja sporo leti i nema cime uzvratit. isti slucaj je i sa onim spijunskim "teretnim avionom" sa 35 ljudi kojeg iranci spominju.
u svemu ovome, mene ja najvise iznenadilo (ukoliko je ta vijest tacna) da su ameri expresno bili spremni za odgovor. logicno mi je da odavno postoje planovi za napad na iran, ali da u regionu vec imaju takvu silu i jos spremnu da tako brzo reaguje je poprilicno fascinantno. iran je krupan zalogaj, i nekako mi je logicno da ako se ameri odluce za napad da bi prvo navlacili pojacanja i veliku silu u region, a zato bi im trebalo minimum nekoliko sedmica ili par mjeseci
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#20087 Re: IRAN
to ide posle kada isprovociraju iran da napadne saudiju i izrael
- vivaldi
#20089 Re: IRAN
mene zapravo ne bi cudilo da je jedan od najvecih strahova amera upravo to sto ne mogu pretpostaviti reakciju irana nakon americkog napada. iran nije proxi, iran je majka svih shitskih proksija. koliko god da je iran vojno jak, ne sumnjam da ameri mogu izracuati koliko im treba tehnike i municije i vremena da iran tesko osakate (naravno samo napadi iz zraka i dalekomento, bez ikakve kopnene intervnecije), ali da ne mogu preptostvaiti sta ce se poslije toga desiti - da li ce iran dati mig da se odmah i istovremeno na oruzje dignu svi njihovi proskiji u iraku siriji, libanu, i ostalim drzavama gdje imaju uticaj. ukoliko se to desi, vjerujem da ni ameri ne mogu pretpostaviti sta bi se dalje moglo desavatijapin_mutapi wrote:to ide posle kada isprovociraju iran da napadne saudiju i izrael
-
Moenx
#20090 Re: IRAJos se nalazimo N
Polako jos se nalazimo u beskrojnom moru spekulacija koje se prostire Golfskim zaljevom
- Sanjarko
#20091 Re: IRAN
Znam da bi letile rakete itd., na sve strane. U to sam siguran.
- vivaldi
#20092 Re: IRAJos se nalazimo N
ma naravno, ali ono sto je cinjenica da rat i mir nisu isto. nije isto upalit radar ili sjedit u ogromnom, skoro napoekretnom, kamionu sa nekoliko raketa od pet metara na prikolici na sred livade u ratu i u miru. pogotovo kad si u ratu sa nekom supersilom. kad upalis radar u miru neces se usrat u gace sto te protivnik detektovo, ali u ratu nakon detekcije slijedi kanonada projektila, a to nije bas isto.Moenx wrote:Polako jos se nalazimo u beskrojnom moru spekulacija koje se prostire Golfskim zaljevom
- Sanjarko
#20093 Re: IRAN
Ja sam im dao savjet da se ne zjb-vaju sa Iranom. Letilo bi oruzje razno na sve strane po bazama, rafinerijama, busotinama, tankerima, lukama itd. Milioni izbjeglica i vojnika bi se pokrenuli itd. Kad bi Amerika uspjela to da sve sanira, da smiri itd. Kako bi uspjela da regrutuje milionsku vojsku da ovo zaustavi sve, da osigura itd.
Europa bi njb-la, mozda i Rusija u izbjeglickim talasima itd. EU suti i trpi zasad. Zavada bi bila jos veca. Samo jos nedostaje da se svijet skroz polarizira i zavadi religijski.
Sr*nje samo tako bi bilo.
Europa bi njb-la, mozda i Rusija u izbjeglickim talasima itd. EU suti i trpi zasad. Zavada bi bila jos veca. Samo jos nedostaje da se svijet skroz polarizira i zavadi religijski.
Sr*nje samo tako bi bilo.
- Sanjarko
#20095 Re: IRAN
Dobar komentar sa vijesti o novim sankcijama.opet ce sirotinja cijenu da placa i sa jedne i sa druge strane
- Lakat Jebić
#20096 Re: IRAN
Neki analitičar na CNNu reče da se spekuliše i o ćelijama hezbollaha na američkom tlu. Al poenta je bas to, niko ne zna, ustvari ne da ne zna, nego niko nema procjenu o mogućim razmjerama posljedica.vivaldi wrote:mene zapravo ne bi cudilo da je jedan od najvecih strahova amera upravo to sto ne mogu pretpostaviti reakciju irana nakon americkog napada. iran nije proxi, iran je majka svih shitskih proksija. koliko god da je iran vojno jak, ne sumnjam da ameri mogu izracuati koliko im treba tehnike i municije i vremena da iran tesko osakate (naravno samo napadi iz zraka i dalekomento, bez ikakve kopnene intervnecije), ali da ne mogu preptostvaiti sta ce se poslije toga desiti - da li ce iran dati mig da se odmah i istovremeno na oruzje dignu svi njihovi proskiji u iraku siriji, libanu, i ostalim drzavama gdje imaju uticaj. ukoliko se to desi, vjerujem da ni ameri ne mogu pretpostaviti sta bi se dalje moglo desavatijapin_mutapi wrote:to ide posle kada isprovociraju iran da napadne saudiju i izrael
- insomnia78
#20097 Re: IRAN
To bi se rjesilo za 24 H. Ne bi im prvi put bilo da “neprijatelje” potrpaju u kampove
- jeza u ledja
#20098 Re: IRAN
Nista znaci konkretno od najveceg politickog maga na forumu.Challenger_ wrote:Čuj on hoće.
E pa ja neću.
- muhafuca
#20099 Re: IRAN
malo se zaguzvalo u Perzijskom zaljevu kako su zapadne drzave
zapadnim kompanijama zabranili prelete preko Irana

zapadnim kompanijama zabranili prelete preko Irana

- Challenger_
#20100 Re: IRAN
Ako isprepadana Evropa neće, ima ko hoće.
LINK
LINK
U osnovi, prije pet dana je u Teheranu (delegacija od 250 ruskih poslovnih ljudi) ozvaničen program reeksporta iranske nafte preko ruskih kompanija kroz covert-projekat "nafta za hranu".
Rusija poručila kako će pomoći Iranu s izvozom nafte ukoliko Europska unija ne pokrene svoj mehanizam za plaćanje koji bi trebao zaobići Trumpove sankcije
Ruski zamjenik ministra vanjskih poslova, Sergej Riabkov, poručio je kako je Rusija spremna pomoći Iranu po pitanju izvoza nafte i bankarskog sektora ukoliko Europska unija ne pokrene najavljivana plaćanja.
U osnovi, prije pet dana je u Teheranu (delegacija od 250 ruskih poslovnih ljudi) ozvaničen program reeksporta iranske nafte preko ruskih kompanija kroz covert-projekat "nafta za hranu".