... foteljaško društvo tri lica.lerdi wrote:
Umjesto da su uzeli te famozne 52 tačke i usaglasili njih bar 10 sa NS-om (i drugim, opozicionim strankama) te rekli ovih 10 tačaka se mora relizovati u 2015. godini i ko hoće bujrum sa nama ko neće široko mu polje,
Umjesto da su sjeli sa NS-om, napravili blok od 10 zastupnika te usaglasili plan djelovanja i tako zajednički nastupili prema SDA i ostalim, oni DF se ponašaju ko...
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Banksy
#20076 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da bi imalo smisla, moramo učiniti male korekcije:
- Banksy
#20077 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Odličan Peđa sinoć. Tačan, precizan, jasan, konkretan, superioran.
Ostali nemušti, mucavi, vrdaju, izbjegavaju istinu, od pogubljenog, neuvjerljivog Suljagića, preko agresivnog Lovrenovića, do smišljeno povučenog Halimovića. SDA se povlači i pušta DF da se troši, kako na terenu, tako i u TV debatama.
Jasno je, i sinoć je to bilo, da od plana neće biti ništa, da taj na silu sklepani savez neće proraditi. Pametno je što se NS drži po strani.
Ostali nemušti, mucavi, vrdaju, izbjegavaju istinu, od pogubljenog, neuvjerljivog Suljagića, preko agresivnog Lovrenovića, do smišljeno povučenog Halimovića. SDA se povlači i pušta DF da se troši, kako na terenu, tako i u TV debatama.
Jasno je, i sinoć je to bilo, da od plana neće biti ništa, da taj na silu sklepani savez neće proraditi. Pametno je što se NS drži po strani.
- nosara
#20078 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vrijeme je da ga maticna stranka gurne u vatru... Ne znam sta bakir ceka, pedja je spreman za funkciju premijera ks...Banksy wrote:Odličan Peđa sinoć. Tačan, precizan, jasan, konkretan, superioran.
-
StupskaBitanga
#20079 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
koja tv?Banksy wrote:Odličan Peđa sinoć. Tačan, precizan, jasan, konkretan, superioran.
-
clanstranke
#20080 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Federalna televizija - Odgovorite ljudima - tegoba.
-
zippoo87
#20081 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@lerdi
@ridjobradi
vi zdusno zagovarate da NS koalira sa SDA...pa eto,ubijedite svoju opciju da pocne raditi,ali NA TERENU a ne kao bake,da obecava 100 000 radnih mjesta ,dajte neke ganrancije da ce stvari biti uradjene i mislim da ce NS uci u koaliciju
evo jucer je predstavljen i onaj program za ozdravljenje KS i vi ste ga odma okarakterisali "kao NVO" ...da nije jadno bilo bi smijesno a posebno sto je babrem 80% onog programa ostvarivo u kratkom roku,ali KADA SE HOCE
vi ste meni ovdje isto klaunovi...dosli malo da zabavite nas NSovce a do prije mjesec dana nikada nisu otvorili ovu temu
ja PODRZAVAM neulazak u koaliciju sa ovakvom SDA i uvijek cu podrzavati...a to sto vi pisete da ne vidite svrhu stranke koja nece u vlast...je upravo taj sustinski razlaz izmedju SDA i NS glasaca
vlast radi fotelja NIKADA nije bila politika NSa i nece ni biti...pozdrav
@ridjobradi
vi zdusno zagovarate da NS koalira sa SDA...pa eto,ubijedite svoju opciju da pocne raditi,ali NA TERENU a ne kao bake,da obecava 100 000 radnih mjesta ,dajte neke ganrancije da ce stvari biti uradjene i mislim da ce NS uci u koaliciju
evo jucer je predstavljen i onaj program za ozdravljenje KS i vi ste ga odma okarakterisali "kao NVO" ...da nije jadno bilo bi smijesno a posebno sto je babrem 80% onog programa ostvarivo u kratkom roku,ali KADA SE HOCE
vi ste meni ovdje isto klaunovi...dosli malo da zabavite nas NSovce a do prije mjesec dana nikada nisu otvorili ovu temu
ja PODRZAVAM neulazak u koaliciju sa ovakvom SDA i uvijek cu podrzavati...a to sto vi pisete da ne vidite svrhu stranke koja nece u vlast...je upravo taj sustinski razlaz izmedju SDA i NS glasaca
vlast radi fotelja NIKADA nije bila politika NSa i nece ni biti...pozdrav
- Helena2014
#20082 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
clanstranke wrote:Federalna televizija - Odgovorite ljudima - tegoba.
evo ovdje, ko nije gledao, a želi da gleda
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1137 ... a-26112014
- Ridjobrki
#20083 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@lerdi, nemam ti šta više reći...
Po službenoj dužnosti sam sinoć gledao Čubrilovića na RTRS pa nisam gledao Pedju ali vjerujem @Banksy i raduje da će opozicija u KS i šire uvijek imati tako elokventne i sposobne kadrove.
Ovo nehotice ispade šuk Pedji ali nije. Iskreno poštujem Pedju, njegove stavove i principe i mislim da će dobro obavljati dužnost zastupnika bio na poziciji ili u opoziciju. U nekim svojim prijašnjim diskusijama sa njim sam se uvjerio da i kad čini propust to čini u dobroj namjeri i vjeri, jednostavno nekad se perspektive razlikuju previše da bi se moglo postići slaganje o nekim pitanjima. Mislim da je Pedji kao kvalitetnom zastupniku mjesto u Skupštini ali da bi neko od lihomuda iz stranke trebao prihvatiti izazov i ući u ring kako treba. Šta bi falilo tražiti par mjesta u Vladi i popuniti ih kvalitetnim nestranačkim ekspertima? Je li ko razmatrao tu opciju?
Po službenoj dužnosti sam sinoć gledao Čubrilovića na RTRS pa nisam gledao Pedju ali vjerujem @Banksy i raduje da će opozicija u KS i šire uvijek imati tako elokventne i sposobne kadrove.
Ovo nehotice ispade šuk Pedji ali nije. Iskreno poštujem Pedju, njegove stavove i principe i mislim da će dobro obavljati dužnost zastupnika bio na poziciji ili u opoziciju. U nekim svojim prijašnjim diskusijama sa njim sam se uvjerio da i kad čini propust to čini u dobroj namjeri i vjeri, jednostavno nekad se perspektive razlikuju previše da bi se moglo postići slaganje o nekim pitanjima. Mislim da je Pedji kao kvalitetnom zastupniku mjesto u Skupštini ali da bi neko od lihomuda iz stranke trebao prihvatiti izazov i ući u ring kako treba. Šta bi falilo tražiti par mjesta u Vladi i popuniti ih kvalitetnim nestranačkim ekspertima? Je li ko razmatrao tu opciju?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20084 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja dobar sinoc. Cim je SDA tu odmah je i korupcija, tako frajer rece
Halimovic sracunato miran i pomirljiv.
Suljagic nervozan.
Lavrinovic nivo sesokog lole.
Bajtal solidan.
Halimovic sracunato miran i pomirljiv.
Suljagic nervozan.
Lavrinovic nivo sesokog lole.
Bajtal solidan.
-
VjecitiStudent
#20085 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jest, kad bi ti ministri imali slobodu da rade mimo ostatka vlade.Ridjobrki wrote:@lerdi, nemam ti šta više reći...![]()
Po službenoj dužnosti sam sinoć gledao Čubrilovića na RTRS pa nisam gledao Pedju ali vjerujem @Banksy i raduje da će opozicija u KS i šire uvijek imati tako elokventne i sposobne kadrove.![]()
Sve što SDA treba da uradi da bi dobila i sljedeće izbore jeste da izblamira najperspektivnije dijelove opozicije uvlačeći ih u nekakvu kilavu vlast.
-
Pedja Kojovic
#20086 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
maher
Program je skracena varijanta nasih stavova i prijedloga koji su zaista rezultat timskog rada u NS-u.
Mi kao sto mozda ne znate imamo savjete po oblastima i oni se sastoje i od clanova stranke ali i od onih koji
nisu clanovi ali imaju zelju da ucestvuju u izradi politika za koje su uksperti ili jednostavno imaju interes.
Uz objavu programa smo objavili i sljedeci poziv;
Dragi građani i građanke Kantona Sarajevo,
Naša stranka je pripremila dokument "Naša rješenja za Kantona Sarajevo". Isti bi trebao biti smjernica djelovanja Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, a istovremeno služiti i kao uputa budućoj skupštinskoj većini šta su ključni priorititeti i šta su načini njegovog rješavanja. Pozivamo vas da dokument pročitate, te da predložiti izmjene, dodatne mjere i sve ono što smatrate da je potrebno uključiti u ovaj dokument. Svoje komentare možete dostaviti na [email protected] sa naznakom "KOMENTARI" do 30.11.
Dokument možete pogledati ovdje: http://www.nasastranka.ba/…/…/2014/11/N ... _FINAL.pdf -
p.k.
Program je skracena varijanta nasih stavova i prijedloga koji su zaista rezultat timskog rada u NS-u.
Mi kao sto mozda ne znate imamo savjete po oblastima i oni se sastoje i od clanova stranke ali i od onih koji
nisu clanovi ali imaju zelju da ucestvuju u izradi politika za koje su uksperti ili jednostavno imaju interes.
Naša stranka je pripremila dokument "Naša rješenja za Kantona Sarajevo". Isti bi trebao biti smjernica djelovanja Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, a istovremeno služiti i kao uputa budućoj skupštinskoj većini šta su ključni priorititeti i šta su načini njegovog rješavanja. Pozivamo vas da dokument pročitate, te da predložiti izmjene, dodatne mjere i sve ono što smatrate da je potrebno uključiti u ovaj dokument. Svoje komentare možete dostaviti na [email protected] sa naznakom "KOMENTARI" do 30.11.
Dokument možete pogledati ovdje: http://www.nasastranka.ba/…/…/2014/11/N ... _FINAL.pdf -
p.k.
- kakotakonikako
#20087 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pedja je obicni ublehas, koji za protekle 4 godine nikada nije imao stav po vaznim pitanjima, uvijek je bio suzdrzan. da se ne zamjeri a stavi u dzep 4 milje maraka ( na oba mjesta: u skupstini ks i federalnom parlamentu).
-
Pedja Kojovic
#20088 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
antimobb
Ne ignoriram vas.
(Osim par slucajeva ignoriranja jedno izvjesno vrijeme prema forumasima koji su "prekrdasili" na svako pitanje je odgovoreno.
Vi, najcesce, postavljate "pitanja" ali na njih odmah i odgovarate tako da ne znam sta cu vam ja.
(Sto je ok, s obzirom da ja, iskreno, ne razumijem ni sta vi hocete da kazete a kamoli sta pitate).
p.k.
Ne ignoriram vas.
(Osim par slucajeva ignoriranja jedno izvjesno vrijeme prema forumasima koji su "prekrdasili" na svako pitanje je odgovoreno.
Vi, najcesce, postavljate "pitanja" ali na njih odmah i odgovarate tako da ne znam sta cu vam ja.
(Sto je ok, s obzirom da ja, iskreno, ne razumijem ni sta vi hocete da kazete a kamoli sta pitate).
p.k.
-
The BEN10
#20089 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ridjobrki wrote:Po ovoj logici narod neće ni Conchitu Wurst za pobjednicu Eurosonga.
Jes' ona dobila najviše glasova ali druge pjesme su skupa dobile više a dosta raje nije ni glasalo.
- Helena2014
#20090 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
The BEN10 wrote:Ridjobrki wrote:Po ovoj logici narod neće ni Conchitu Wurst za pobjednicu Eurosonga.
Jes' ona dobila najviše glasova ali druge pjesme su skupa dobile više a dosta raje nije ni glasalo.![]()
-
antimobb
- Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.
#20091 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja Kojovic wrote:antimobb
Ne ignoriram vas.
p.k.
-
antimobb
- Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.
#20092 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja,Pedja Kojovic wrote:maher
p.k.
Ovo nisu rješenja već samo konstatujete ono što svi mi znamo:
http://www.nasastranka.ba/rjesenja/ekon ... sljavanje/
Mi čvrsto vjerujemo da su ekonomski problemi zajednički imenitelj i da je njihovo rješavanje jedini preostali integrativni faktor za Bosnu i Hercegovinu i da samo ekonomski prosperitet, kao što je pokazalo iskustvo, može riješiti probleme svakog postkonfliktnog društva, pa tako i našeg.
Gdje je ovdje bilo kakvo rješenje?http://www.nasastranka.ba/rjesenja/ekon ... sljavanje/
U skladu sa našom politikom država treba da stvara i kreira neohodne pretpostavke za razvoj slobodnog tržišta, stimulisanjem privatnog sektora, ali i pravednije raspodjele novostvorene vrijednosti i bogatstva, stavljajući interes i blagostanje svakog njenog građanina/građanke u prvi plan.
KAKO I NA KOJI NAČIN? GDJE JE RJEŠENJE?
Država za tu ulogu ima na raspolaganju čitav niz mogućnosti, na kojima mi i zasnivamo naše ekonomske politike. One se ogledaju u sljedećem: smanjenje sredstava za birokratiju i državni aparat; poticaji razvoju i zapošljavanju u privatnom sektoru; poticaji razvoju industrijskog i poljoprivredno-prehrambenog sektora; socijalne politike i zapošljavanje mladih. U nastavku teksta, pružit ćemo obrazloženja funkcionalnosti navedenih politika, kao i perspektive njihovog provođenja.
GDJE JE OVDJE VAŠE RJEŠENJE?
Šuplja!
- Helena2014
#20093 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čini mi se da se NS daje previše medijske pažnje u posljednje vrijeme. Nisu oni toliko bitni, koliko misle da jesu.
Ponuđeno im, neće, hvala, doviđenja, tako bih ja.
Nad "prolivenim mlijekom" ne vrijedi plakati, kako to već narod kaže
Ponuđeno im, neće, hvala, doviđenja, tako bih ja.
Nad "prolivenim mlijekom" ne vrijedi plakati, kako to već narod kaže
-
Pedja Kojovic
#20094 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
antimob
To sto vi citirate nije dio dokumenta o kojem sada govorimo.
Moguce je da ja nisam postavio link kako treba.
Evo, ponovo
http://www.nasastranka.ba/wp-content/up ... _FINAL.pdf
p.k.
Evo, ponovo
p.k.
-
antimobb
#20095 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pročitao sam. Sve ovo da bi implementirao trebaju ZDRAVI LJUDI, a da bi generisao zdrave ljude treba nam Institucija koja će generisati zdrave ljude i vršiti filtriranje. Zbog toga trebamo svi tražiti da se hitno uspostavi ''Državna agencija za testiranje i izbor kadrova'', kako bi se zaustavila primitivna prodaja funkcija u Strankama/Partijama za novac. Koja je svrha ovih vaših pisanja ako na čelo bilo kojeg ministarstva dođe neko ko je za lovu kupio svoju poziciju u Stranci/Partiji!? Taj ti ublehaš i PRIMITIVAC ništa neče riješiti BEZZE MU PIŠETE RJEŠENJA to njega ne zanima jer je u samom startu korumpiran i pokvaren! Samo će se truditi da vrati lovu koju je dao u Centrali Stranke/Partija i da zavrne što više može. Obični PRIMITIVCI. Šta njih bolan briga za vaša rješenja i za potrebe građana koji sve to finaciraju!? Dali me uopće razumiješ šta pišem? Pitaj Radeljaša, kako se to radi on je ekspert za te stvari.Pedja Kojovic wrote:antimob
Evo, ponovo
p.k.
-
maher
#20096 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
hvala na odgovoru,Pedja Kojovic wrote:maher
p.k.
koliko sam vidio vecina ovih mjera se odnosi na samo funkcionisanje ministarstava, bez ikakvih brojeva o eventualnim ustedama ... ali postujem trud koji ste ulozili mada mislim da situacija u kojoj se kanton nalazi zahtijeva puno ozbiljniji dokument ... ali eto vi ste ponudili bar nesto ...
ono sto me cudi da nikavih reakcija nema ni iz akademske zajednice ni iz strucnih i privrednih krugova nema ni na onaj prvi dokument koji je napravio df, ni na onaj koji je potpisao i hdz, pa ni na ovaj ns ... zaista zanimljivo ...
kanton sarajevo kao osnivac univerziteta trebao bi u ovakvim stvarima kao oslonac ili kao korektiv imati i ekonomski fakultet za ekonomska pitanja, i tehnicke fakultete za privredu, saobracajni za saobracaj i tako dalje ... mozda saradnja i postoji, ali se ne vidi ...
i u vasim mjerama vidim da vi predlazete elektrotehnickom fakultetu sta bi trebao raditi umjesto da bude obratno ... na osnovu cega ste vi zakljucili da se treba fokusirati na it sektor (ne sporim to), a ne na neki drugi masinski, energetski, genetika, poljoprivreda, ...
ne sporim potrebu za smanjenjem broja ministarstava ... ali da li je bas logicno da komunalna privreda ide u ministarstvo privrede ... da li su vodovod, kanalizacija, groblja, cistoca blizi privredi ili prostornom uredjenju ... malo bi to trebalo obrazloziti ...nisam ekspert, ali mi se bas ne cini logicno ...
takodjer, uz postovanje svih prava boraca da li je bas potrebno ministarstvo za boracka pitanja ili ono moze biti pripojeno ne dovodeći u pitanje nicija prava ...
stranke liberalne orijentacije cak smatraju da nisu potrebna ni ministarstva kulture (amerika nema ministarstvo kulture), isto tako sto se tice sporta ... sport je u okviru ministarstva za nauku i obrazovanje, ali je fokus na bazicnim sportovima da budu dostupni djeci (atletika, gimanstika, plivanje) i na izgradnji infrastrukture ... klubovi i profesionalni sport su ostavljeni privatnoj inicijativi ... naravno izuzetak su reprezentacije ...
- res publica
#20097 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Emisija od sinoć u kojoj je pored druga 4 gosta, gostovao i Predrad Kojović. Gospodin Kojović se zapitao šta je to konstitutivnost naroda i sugerirao da je ustavna odredba koja definira konstitutivnost jedna anomalija u odnosu na svjetske standarde.
Ja bih rekao da je u našem slučaju konstitutivnost naroda skup prava koje imaju kolektivi koji su ustavno prepoznati kao narodi, a tiču se fundamentalnih pitanja političke zajednice. Prvo njeno konstituiranje, a zatim ciljevi, budućnost, organzacija...
Da li g. Kojović misli da narodi ne bi trebalo da imaju ta prava? Da ustav prestane da prepoznaje narode i da se zajednica svede na skup građana kao pojedinaca?
Zatim se g. Kojović požalio da on ne može kandidirati za člana Predsjedništva, upavo zbog svoje nacionalne/narodnosne pripadnosti.
Pitanje je da li je to strašnije ili je strašnija mogućnost da se ukidanjem kategorije konstitutivnosti čitav narod liši mogućnosti vlastitog predstvaljanja?
Gost iz HDZ-a je predložio g. Kojoviću da promijeni nacionalnost pa bi mogao da se kandidira, a g. Kojović je osmjehom stavio do znanja da je to neozbiljno.
Pitanje je: zašto? Ako se može zalagati da se čitavi narodi odreknu svoje prepoznatljivosti, zar nije lakše da se pojedinci sa političkim ambicijama odriču te prepoznatljivosti?
Eto, to sam želio da pitam Našu stranku, a nisam imao koga.
Ja bih rekao da je u našem slučaju konstitutivnost naroda skup prava koje imaju kolektivi koji su ustavno prepoznati kao narodi, a tiču se fundamentalnih pitanja političke zajednice. Prvo njeno konstituiranje, a zatim ciljevi, budućnost, organzacija...
Da li g. Kojović misli da narodi ne bi trebalo da imaju ta prava? Da ustav prestane da prepoznaje narode i da se zajednica svede na skup građana kao pojedinaca?
Zatim se g. Kojović požalio da on ne može kandidirati za člana Predsjedništva, upavo zbog svoje nacionalne/narodnosne pripadnosti.
Pitanje je da li je to strašnije ili je strašnija mogućnost da se ukidanjem kategorije konstitutivnosti čitav narod liši mogućnosti vlastitog predstvaljanja?
Gost iz HDZ-a je predložio g. Kojoviću da promijeni nacionalnost pa bi mogao da se kandidira, a g. Kojović je osmjehom stavio do znanja da je to neozbiljno.
Pitanje je: zašto? Ako se može zalagati da se čitavi narodi odreknu svoje prepoznatljivosti, zar nije lakše da se pojedinci sa političkim ambicijama odriču te prepoznatljivosti?
Eto, to sam želio da pitam Našu stranku, a nisam imao koga.
- DeutscheAusweis
#20098 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
...i ti, kao i Kojović i svi drugi Srbi znate da je problem u Ustavu ove zemlje. Promjena ustava zahtjeva da se raspakuje Dayton, ali kad se o tome govori, onda se sugerise da se otvara "pandorina kutija"...
Ne postoji niti jedan drugi nacin rjesenja presude iz Strazbura bez novog Ustava, kao sto ne postoji nikakva sansa da NS bilo sta uradi po tom pitanju, jer za to treba dalekoo vise volje, ruku, pameti...nego sto to u ovom momentu NS ima..
Ne postoji niti jedan drugi nacin rjesenja presude iz Strazbura bez novog Ustava, kao sto ne postoji nikakva sansa da NS bilo sta uradi po tom pitanju, jer za to treba dalekoo vise volje, ruku, pameti...nego sto to u ovom momentu NS ima..
- Helena2014
#20099 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ridjobrki wrote:@lerdi, nemam ti šta više reći...![]()
Po službenoj dužnosti sam sinoć gledao Čubrilovića na RTRS pa nisam gledao Pedju ali vjerujem @Banksy i raduje da će opozicija u KS i šire uvijek imati tako elokventne i sposobne kadrove.![]()
gledati sada
- Banksy
#20100 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ridjobrki wrote:Po ovoj logici narod neće ni Conchitu Wurst za pobjednicu Eurosonga.
Jes' ona dobila najviše glasova ali druge pjesme su skupa dobile više a dosta raje nije ni glasalo.
Jes' da Ceca i Thompson pune stadione, ali i dalje su samo šund smeće.
Nego, otkud ti, u usporedbi s SDA, baš nesretna Conchita pade na pamet?
Mada dobro si - prevara pompeznom, ispraznom, skandaloznom kreaturom neodređenog spola.