Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#20076 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

Ma meni je nebulozno da se mandat administrativca veze za uspjeh ekipe na terenu, ali eto ona je sama sebi iskopala tu rupu nekakvim obecanjima.

Ona Amira ako ikad pocne obecavati uspjehe prvog tima treba je odmah nogirati, ne cekati da se ne ispune obecanja :mrgreen:
omega369

#20077 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by omega369 »

Ricken wrote: 24/07/2023 18:44 Situaciju kod komšija bi smo sumirali otprilike ovako:

:lol: :lol: :lol:

Genijalno :mrgreen:
omega369

#20078 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by omega369 »

LSD wrote: 24/07/2023 22:06
Melbourne_Australia wrote: 24/07/2023 16:31 Fakat ne vjerujem da Husref nema svoje"Ja" onako ga ponizise i sad se vraca opet.
Bice opet za pola godine

Image

Ili sto bi reko Omega: Mahalski trener za mahalske klubove :gunjastajl:
Ja rekao kako jeste. Njegovi realni dometi su da nesto nekad napravi u PLBiH i to je to. Da valja ista negdje bi vani pravio karijeru. Uostalom kao i svi ostali nasi mahalski treneri
_Reds_

#20079 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by _Reds_ »

Zoooka wrote: 24/07/2023 19:32 Ode Sabrina, sad ce Dal donositi bolje odluke u zadnjoj trecini terena, a Rogic ce braniti sve zivo, i Penjaranjda ce zaigrati nakon 5 godina
Jos trebe nisi našao ? Javi se Ajli/Sabrini ;)
LSD

#20080 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

omega369 wrote: 25/07/2023 00:37

Ja rekao kako jeste. Njegovi realni dometi su da nesto nekad napravi u PLBiH i to je to. Da valja ista negdje bi vani pravio karijeru. Uostalom kao i svi ostali nasi mahalski treneri
Al volimo mi (svi bh klubovi generalno + NSBIH) svaliti sva gowna na trenera, to je cudo jedno :-)
Kao da se oni sami biraju i dovode na te pozicije, kao da niko nema iznad njih u lancu odgovornosti.

A ti koji dovode te trenere i direktorice pa ih kasnije smijenjuju - se ne diraju, to su svete krave, oni su van odgovornosti :lol:
Ono sto je Miske radio nekad u Zelji, to sad Mirva radi kod vas....samo dovodi, pa onda smijenjuj, valjda ce se potrefiti nekad nesto :lol:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#20081 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sime_cipol »

Mirvic je vlasnik kluba, daje svoje pare i sve dok je tako ima pravo da radi sta hoce, dokle hoce. Misimovic nije usporediv sa njim
BHF_Manijak

#20082 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by BHF_Manijak »

Ma Mirvic je Senad za bogate. Isti postupci, znaci identicni, samo na jedno 5 puta visem/skupljem nivou. Ja ne znam kako tako se likovi vole FM managera igrati grob te jebo. OK - imas pare, hoces da ulozis, da se kurcis, da si bitan, pa okruzi se bar ljudima koji nesto znaju, a ne nakvim pusikurcima koji ce ti klimati glavom.

Ova reciklaza konstantna Husrefa mi nije jasna, mislim ne samo njega, nego opcenitno 10-15 imena u ligi, ali to pokazuje samo da smo duduci totalni i da za 30 godina nismo uspjeli isplivati iz ove zabokrecine. Niti proizvesti 5 igraca kako treba niti trenera napraviti. Niti jednog jedinog!

Amar i Husref su kao nakva paradigma bili za uspjeh u ligi, ali van granica BiH su obojica jedna velika kurcina. Najdalje nam dosli ljudi do Slovenije, Crne Gore. :roll: :roll:
Ne racunam pod ovim staru gardu Vahu, Bajevica itd...
I mi se satro nesto upinjemo, recikliramo konstantno jedne te iste legende, koje su otprilike na nivou shvatanja fudbala negdje na kraju ´90-tih i pocetku 2000-tih.

Supak svijeta, kao i u svemu.
AmiĐa_Idriz

#20083 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by AmiĐa_Idriz »

Senad je više bio egoista, Mirvić je više neznalica, u fudbalskom smislu. Ne znam što se ne okruži ljudima koji bolje vladaju "materijom". Sarajevo mi je više jet-set klub njegovim dolaskom, a sve manje fudbalski.
caros

#20084 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by caros »

BHF_Manijak wrote: 25/07/2023 10:54 Ma Mirvic je Senad za bogate. Isti postupci, znaci identicni, samo na jedno 5 puta visem/skupljem nivou. Ja ne znam kako tako se likovi vole FM managera igrati grob te jebo. OK - imas pare, hoces da ulozis, da se kurcis, da si bitan, pa okruzi se bar ljudima koji nesto znaju, a ne nakvim pusikurcima koji ce ti klimati glavom.
Lik je doslovno nesretno izgubio titulu u Krupi, osvojio Kup koji niste htjeli ni da slavite, izgradio tribinu, reorganizovao sistem u klubu i sve je zapravo počelo da liči na klub, zato hvala kultu Amara Osima koji vas je vratio 20 godina u rikverc, inače bi kompleksi kod našeg dijela mongoloida danas radili još jače.

Primjer Misimovića je odličan, ni danas niste u stanju priznati da ga je otjerao mahalac najgore klase nego mu prišivate nekakve priče o egu i klimoglavcima. Garantujem da bi dosad imali par titula na kontu da mu se nije podapinjalo na najgore moguće načine, dovoljno se samo sjetiti medijske ofanzive koja danas ne postoji niti je postojala kad god je Amar bio tu. I mali bonus, kod njega ne bi stajali ko magarci na 40 stepeni čekajući Godoa, pardon, ulaznicu.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#20085 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by teskeredzic_22 »

caros wrote: 25/07/2023 15:42
BHF_Manijak wrote: 25/07/2023 10:54 Ma Mirvic je Senad za bogate. Isti postupci, znaci identicni, samo na jedno 5 puta visem/skupljem nivou. Ja ne znam kako tako se likovi vole FM managera igrati grob te jebo. OK - imas pare, hoces da ulozis, da se kurcis, da si bitan, pa okruzi se bar ljudima koji nesto znaju, a ne nakvim pusikurcima koji ce ti klimati glavom.
Lik je doslovno nesretno izgubio titulu u Krupi, osvojio Kup koji niste htjeli ni da slavite, izgradio tribinu, reorganizovao sistem u klubu i sve je zapravo počelo da liči na klub, zato hvala kultu Amara Osima koji vas je vratio 20 godina u rikverc, inače bi kompleksi kod našeg dijela mongoloida danas radili još jače.

Primjer Misimovića je odličan, ni danas niste u stanju priznati da ga je otjerao mahalac najgore klase nego mu prišivate nekakve priče o egu i klimoglavcima. Garantujem da bi dosad imali par titula na kontu da mu se nije podapinjalo na najgore moguće načine, dovoljno se samo sjetiti medijske ofanzive koja danas ne postoji niti je postojala kad god je Amar bio tu. I mali bonus, kod njega ne bi stajali ko magarci na 40 stepeni čekajući Godoa, pardon, ulaznicu.
Dobro je Senade , čuli smo to sve.
Didier

#20086 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Didier »

Sve je to tako, al' u kurcu...

Lik je naslijedio nekoliko miliona, potrošio sve to i digao sidro kad je nestalo para. Lako je bilo tako izgraditi tribinu, uz učešće 919.000 KM od mene i ostalih.

Uzeo je posljednje pare od Omladinskog pogona da bi vratio svoju pozajmicu, i na to naplatio kamatu, dok je u isto vrijeme Amara nazivao kamatarom preko svojih vozača viljuškara koji su radili u Megamiksu.

Daleko mu kuća bila od Želje.

A taj "mahalac" je uzeo deset trofeja, i danas dobijete akne kad vam se spomene.
last mohicans

#20087 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

teskeredzic_22 wrote: 25/07/2023 15:49

Šta je čovjek slago, amaroljupci? Ja kao nezavisni posmatrač isto mislim.
teskeredzic_22

#20088 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by teskeredzic_22 »

last mohicans wrote: 25/07/2023 17:00
teskeredzic_22 wrote: 25/07/2023 15:49

A ko tebe pita šta ?
Imaš svoju lavorsku koloniju i bavi se njom.
last mohicans

#20089 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

teskeredzic_22 wrote: 25/07/2023 17:46
last mohicans wrote: 25/07/2023 17:00
A ko tebe pita šta ?
Koliko vidim ovo je tema premijer lige, eto ti ćeš mi zabraniti. Vi ulijećete na našu temu sa svojim malicioznim upadima. Za to lavor se nekad dobijao ban, isto kao i za šugavicu, zato sto bi lsd reko budi miran
ultima_palabra

#20090 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

U njegovo doba smo uvijek imali najskuplju ekipu u ligi koju su vodili najcesce levati od trenera, pa je jedini trofej bio taj kup u kojem je najjaci protivnik bio Siroki. U Evropi maksimum bio prolazak jednog pretkola. Para se potrosilo, nabesalo dugova da ih ni danas ne mozemo rijesiti (vidi pod Alba).

Zvuci kao Sarajevo pod Mirvicem, s tim da Mirvic barem svoje pare daje, kod Senada je maksimum bila pozajmica.
teskeredzic_22

#20091 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by teskeredzic_22 »

last mohicans wrote: 25/07/2023 17:54
teskeredzic_22 wrote: 25/07/2023 17:46

A ko tebe pita šta ?
Koliko vidim ovo je tema premijer lige, eto ti ćeš mi zabraniti. Vi ulijećete na našu temu sa svojim malicioznim upadima. Za to lavor se nekad dobijao ban, isto kao i za šugavicu, zato sto bi lsd reko budi miran

Ma libo me za tvoju temu i tvoj klub...
Nego ste Selu , zdravog i pravog momka , čestitog Željovca ničim izazvani počeli prozivati da će vas preuzeti...
Neće vas preuzeti.

Ovo je tema o ligi a ne o Misketu i Brki a posebno nije tema gdje će se pitari izjašnjavati o Misketu i Brki.

Pravac lavor i tamo se refenajte.
last mohicans

#20092 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

teskeredzic_22 wrote: 25/07/2023 18:03
last mohicans wrote: 25/07/2023 17:54

Ma libo me za tvoju temu i tvoj klub...
Nego ste Selu , zdravog i pravog momka , čestitog Željovca ničim izazvani počeli prozivati da će vas preuzeti...
Neće vas preuzeti.

Ovo je tema o ligi a ne o Misketu i Brki a posebno nije tema gdje će se pitari izjašnjavati o Misketu i Brki.

Pravac lavor i tamo se refenajte.
Jesi zajeban, evo idem, samo nemoj tući, jarane. Tog Selu su počeli portali prizivati koji su vama bliski, gg.ba,npr., pa se njima obrati.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#20093 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by F&N »

Zato sto je nijov ego prevelik da bi se okruzili ljudima koji ce im reci, "pametan si al' za druge stvari, u fudbal se ne mjesaj tu nemas pojma"... Nego se okruze klimacima glavom, koji svoje klimanje fino naplacuju. A svi skupa srljaju u pogresnom smijeru.

Cak mislim da je najteze od svega Ismiru palo to sto je ispalo da su HZ sve vrijeme bile upravu. Vise i od gubitka para od evrope i od toga sto nas je izbacila Azijska ekipa sestoplasirana u nekom flj prvenstvu, njega najvise boli sto nije po njegovom.

Sto se tice Husrefa, za kratkorocni uspjeh u ligi, i stabilizaciju rezultata on je top. Mislim cak da kod Husrefa nije problem ni znanje koliko odnos sa igracima s kojima zakuha svugdje i u svakoj ekipi nakog godinu dana.

A Hus ce svoj angazman naplatiti kvalitetno, kao sto je j prethodni mandat, do posljednje marke. I neka ce.
BHF_Manijak

#20094 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by BHF_Manijak »

Ma mislim da je generalno problem svih tih nasih ljudi, posebno tih generacija, sto ne rade na sebi, ne rade nikakve edukacije, seminare, ne prate trendove itd...
Legende su, okusale se vec u trenerskom poslu, pokoji uspjeh i ostvarile i kontaju da su dosegli limit, svu pamet svijeta pokupili.
Evo za kojeg si cuo da je bio na nekom jebenom seminaru bio, da je otisao na upgrade u neki vani klub itd... Vrlo rijetki.
Tvrtko II Kotromanić

#20095 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Tvrtko II Kotromanić »

BHF_Manijak wrote: 26/07/2023 09:33 Ma mislim da je generalno problem svih tih nasih ljudi, posebno tih generacija, sto ne rade na sebi, ne rade nikakve edukacije, seminare, ne prate trendove itd...
Legende su, okusale se vec u trenerskom poslu, pokoji uspjeh i ostvarile i kontaju da su dosegli limit, svu pamet svijeta pokupili.
Evo za kojeg si cuo da je bio na nekom jebenom seminaru bio, da je otisao na upgrade u neki vani klub itd... Vrlo rijetki.
po tome je Basic dosta drugaciji od ostalih domacih trenera
armin071

#20096 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by armin071 »

BHF_Manijak wrote: 26/07/2023 09:33 Ma mislim da je generalno problem svih tih nasih ljudi, posebno tih generacija, sto ne rade na sebi, ne rade nikakve edukacije, seminare, ne prate trendove itd...
Neki dan gledam intervju sa Halilhodžićem i kako je on radio na početku frajer bukvalno trčao od treninga do treninga i “upijao” sve što će mu kasnije trebati, ali kod naših šerifa jok oni su “legende” i po defaultu moraju biti i top treneri….
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#20097 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sime_cipol »

Koliko mi je krivo za Zelju u zadnjem Amarovom mandatu, toliko mi je i drago jer se razbila fama oko Amara i mjerenja svakog trenera po njemu.
U zivotu, ako stojis u mjestu, ti nazadujes, jer drugi napreduju. Fudbal je najplasticniji primjer.
ultima_palabra

#20098 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

sime_cipol wrote: 26/07/2023 10:42 Koliko mi je krivo za Zelju u zadnjem Amarovom mandatu, toliko mi je i drago jer se razbila fama oko Amara i mjerenja svakog trenera po njemu.
U zivotu, ako stojis u mjestu, ti nazadujes, jer drugi napreduju. Fudbal je najplasticniji primjer.
Bilo je tu i nesretnih okolnosti, ali generalno tvrdnja stoji.
Didier

#20099 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Didier »

ultima_palabra wrote: 25/07/2023 17:56 Zvuci kao Sarajevo pod Mirvicem, s tim da Mirvic barem svoje pare daje, kod Senada je maksimum bila pozajmica.
Misliš li da Mirvić poklanja? Daj ba...
ultima_palabra

#20100 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

Didier wrote: 26/07/2023 11:05
ultima_palabra wrote: 25/07/2023 17:56 Zvuci kao Sarajevo pod Mirvicem, s tim da Mirvic barem svoje pare daje, kod Senada je maksimum bila pozajmica.
Misliš li da Mirvić poklanja? Daj ba...
Na papiru posudjuje ali sustinski poklanja, jer ovi nemaju da vrate niti ce ikad imati.
Post Reply