Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
piupiu

#20076 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by piupiu »

HAVANA wrote:Sto se sadrzaja tice za ovako mali broj stanovnika grada a i zemlje ne vidim nacin za nekim mega koncertima recimo.Ko ce to platiti i koliko ljudi uopste moze doci na takav jedan dogadjaj? Pa jbt komplet smo svi u zemlji ko pola berlina.
Ljudi ne razmišljaju komercijalno. Neki Coldplay ovdje može doći samo da izgubi pare, teško da ih može napraviti. Mi nemamo ni stadiona, ni kupovne moći, ni dovoljno publike za njihovu svirku.
Zivio sam u gradu slicne velicine,antwerpen.Mnogo interesantnije i sadrzajnije mi je ovde.I tamo sam za bilo sta mega...morao otici negdje.Zivi gdje si sretan.Je li to ovde ili tamo negdje,tvoj izbor.I ne slusaj nikog.
U velikim gradovima stvarno ima svega. Prednost Sarajeva je ta pristupačnost, sve se nekako može lagano i spontano.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20077 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

piupiu wrote:
512MB wrote:E jes baš, vala imaš pravo. Ta će Brecht, Lessing i Moliare, obični dialektičari i fukare... kog boli taki za Hamletom, Godotom i Faustom kad se može gledat zvornik i žaba :)
Jesi gledao "Žabu"? Strašna predstava! Eno, ima i MESS-ova i Magellijeva interpretacija Brechta u Narodnom, ako ti je do toga. Al' je "Žaba" bolja. Ima u Sarajevu odličnih predstava, i za ovako mali grad s toliko malo love, nevjerovatan ''output". Nekad ponedjeljkom moraš birati izmedju četiri kulturna dogadjaja, ne znaš gdje bi prije. Stvarno se ljudi trude i rade.
Al Žaba je bosanska, brdska, a Hamlet...onako, europejski.
drag_gost

#20078 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by drag_gost »

Radio Sarajevo wrote:
Bullet Tooth Tony wrote: Ma da sam ovo cuo ja bih odma sa kafe u ambasadu ... lijepa njemacka ... :D :lol: :lol:

A fakat, fascinantno je koliko naši ljudi imaju povjerenja u Švabe, kao da su ovi oličenje poštenja. To što su nekoliko puta već pokušali osvojiti svijet i pobiti sve na tom putu, to ništa :lol: :lol: :lol:
I sto se ne vratis?
HAVANA

#20079 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

uglavnomja wrote:najveci kulturni dogadjaj u regionu se odrzava u sarajevu svakog ljeta zadnjih 25 godina :D
Da ali mi cemo to obezvrijediti kako samo mi znamo,jel to nase to je bezveze... :-) Nama je sve bezveze,dzeko je kloc,dubioza je taraba,zaba je isto tako bezveze,danis supak,srdjan vuletic ovo,onaj ono,zalica vakav,hemon nakav,semir budala,purivatra kreten,jebo tuku,dzumhur isto taraba,hastor kriminalac,dasmir prost,svaki privatnik lopov...Bilo kakav vid uspjeha i pozitive treba momentalno iskritikovati.Nek idu,koji ce nam qrac. :-) Daj ti nama vjere,nacije i stranackih prepucavanja za dorucak...Samo crnjaka daj.Sretan je taj koji eliminise te ljude iz svoje okoline.Smorise,crpe ti snagu,ubise u pojam a nista ne znaju rijesiti.Samo kmeee,nista ne valja...a tudje govno mirise ko ljubicica...Ok,nek mirise,al pusti nas onda da se rahat patimo,ne mora nam objasnjavati nista.Idi.
muha_sa

#20080 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

512MB wrote: E pa muha pogrešno su te učili. Sad znaš kome se trebaš zahvalit što nisi dobacio dalje od varioca..
Zacrvenio sam se, šta zacrvenio :-) osupnut sam :(
HAVANA

#20081 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

piupiu wrote:
512MB wrote:E jes baš, vala imaš pravo. Ta će Brecht, Lessing i Moliare, obični dialektičari i fukare... kog boli taki za Hamletom, Godotom i Faustom kad se može gledat zvornik i žaba :)
Jesi gledao "Žabu"? Strašna predstava! Eno, ima i MESS-ova i Magellijeva interpretacija Brechta u Narodnom, ako ti je do toga. Al' je "Žaba" bolja. Ima u Sarajevu odličnih predstava, i za ovako mali grad s toliko malo love, nevjerovatan ''output". Nekad ponedjeljkom moraš birati izmedju četiri kulturna dogadjaja, ne znaš gdje bi prije. Stvarno se ljudi trude i rade.
Eno ja i link stavio,pa proberi koga interesuje...Za ovako mali grad sasvim ok.Kako stici najvece je pitanje kad se moras boriti da opstanes u ovom ludilu od sistema.Znao bi ja gdje cu i ponedeljkom i subotom,al kako...Dodjem u 19h,umoran,dok jedem i istusiram se,popijemo kafu vec 20h.Ne moze se kao nekad,valja sutra u 6h ustati...A naslo bi se gdje i sta,vrlo lako...Kome je ovde dosadno taj ima pravo dobro radno vrijeme i dosta slobodnog vremena.Zavidim mu,da mi je bogdo dosadno.To bi mi bio najmanji problem u mnostvu problema.
HAVANA

#20082 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
512MB wrote: E pa muha pogrešno su te učili. Sad znaš kome se trebaš zahvalit što nisi dobacio dalje od varioca..
Vjerujem da si se strasno nasekirao. :lol:
muha_sa

#20083 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
muha_sa wrote:
Vjerujem da si se strasno nasekirao. :lol:
:lol: :lol:

hajra mi od života neJma :( jest mi ga šukno :thumbup: :lol:
HAVANA

#20084 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Boli te kita,ja sam lopov,privatnik,primitivac koji hoce opsovati...Ti samo varioc. :lol:
HAVANA

#20085 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Haj uzivajte,odo ja sta para namotat. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#20086 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

I šta sad, varioc je neka sramota, šta li :?
Nema gorih ljudi od kompleksaša.
Može živjeti na palači u Londonu, al kompleksa se neće riješiti.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#20087 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

HAVANA wrote:
piupiu wrote:
Eno ja i link stavio,pa proberi koga interesuje...Za ovako mali grad sasvim ok.Kako stici najvece je pitanje kad se moras boriti da opstanes u ovom ludilu od sistema.Znao bi ja gdje cu i ponedeljkom i subotom,al kako...Dodjem u 19h,umoran,dok jedem i istusiram se,popijemo kafu vec 20h.Ne moze se kao nekad,valja sutra u 6h ustati...A naslo bi se gdje i sta,vrlo lako...Kome je ovde dosadno taj ima pravo dobro radno vrijeme i dosta slobodnog vremena.Zavidim mu,da mi je bogdo dosadno.To bi mi bio najmanji problem u mnostvu problema.
to je istina, ne pamtim kad sam radnim danom poslije 6 ustao :-)
mene je pravo nerviralo što je do karte za pozorište često jako teško doći, jer se podijeli džabe jaranima i posebnim osobama :skoljka:
jebem ga ako ga poštuješ plati mu kartu nije milion
piupiu

#20088 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by piupiu »

Tomahawk11 wrote:Al Žaba je bosanska, brdska, a Hamlet...onako, europejski.
A, vala mi se i taj Hamlet na glavu popeo, 500 godina igra! :D :lol:
Melbourne_Australia

#20089 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

512 je tipicni nas dijasporac.Da nije rata bilo, ves masina bi mu vrhunac bila.Sejo Kalac u autu svirao kao i sto mu i sad svira.A izlet sa porodicom u Cevljanovicima bio. Ali eto nekome rat a nekome brat.I tako on dodje do Austrije i isplovise svi kompleksi..On ismijava varioce ...Sta sve i koga sve, ovaj forum mora da trpi jbt.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20090 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

piupiu wrote:
Tomahawk11 wrote:Al Žaba je bosanska, brdska, a Hamlet...onako, europejski.
A, vala mi se i taj Hamlet na glavu popeo, 500 godina igra! :D :lol:
Tako je, hoćemo nešto moderno 8-)
stakasa

#20091 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

512MB wrote:
muha_sa wrote:
SD7 wrote:
Sramota je izrugivati se ovim ljudima. Drzava Danska im dala vrijeme i resurse, a jasno je da niko od njih nikada nije radio nesto slicno. Ja sam siguran da bi Melburn to odradio jednako dobro kao i Richard Quest, ali nije covjek izbjegao u Dansku, nego u Australiju, a vjerovatno i Muhina djeca i unucici u Svedskoj...no nisu, na zalost dobili priliku.
A sada iskerno i najozbiljnije, ne vidim neku posebnu razliku izmedju ove i sencijeve TV.
Jakako vec se izrugivat--naravno da cu se papanu rugat jer papan nikad nece priznat da nešto NE ZNA radit :-) Ko bi normalan i sa trunku obraza sjeo u studio i vodio nekakvu emisiju pa makar ona trajala par minuta :? :?
Papan hoce jer on nema ni stida ni obraza :( kad kažem papan mislim na karakternu osobinu
Možeš bit iz centra Pariza al ako si papak u glavu dzaba ti sve :lol:

Za tvoju informaciju :D mene ucili da se NIKAD ne prihvacam posla kojeg NE ZNAM radit ma koliko mi para nudili :-D tako sam i ja ucio svoju djecu
E pa muha pogrešno su te učili. Sad znaš kome se trebaš zahvalit što nisi dobacio dalje od varioca..
Koji ti je bolan kurac vise, stvarno nemas mjere. Muha je covjek koji ti dan popravi kad ga sretnes, ja bi se udarao nogom u guzicu kada bih imao upola njegovu energiju, ostroumnost, krepost, narav... u muhinim godinama. A naposljetku, moze ti otac bit.
A ako hoces i sa te poslovne strane, nije mala stvar da ga trziste prepozna i u ovim godinama. Kaze to puno o muhi i nije ti na mjestu da se podsmijavas s cinjenicom da radi kao vkv varioc
Tomahawk11
Globalni moderator

#20092 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

Pa pola gige bi trebao znati da u zemlji koja mu je pružila posao i krov nad glavom nedostaje i varioca i kuhara i još bruku zanimanja.
Bloo
Globalna šefica

#20093 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bloo »

Tomahawk11 wrote:Pa pola gige bi trebao znati da u zemlji koja mu je pružila posao i krov nad glavom nedostaje i varioca i kuhara i još bruku zanimanja.
Cekaju muhu :mrgreen:
512MB

#20094 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

piupiu wrote:
Nisam, kad budem dolazio u Rajvosa žaba mi je na todo listi odma iza vrela bosne i ćevapa kod želje :lol:
512MB

#20095 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Tomahawk11 wrote:I šta sad, varioc je neka sramota, šta li :?
Nisam uopšte rekao da je sramota, ali nije sad ni vrhunac dostignuća jebiga što jes jes...
Bullet Tooth Tony

#20096 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bullet Tooth Tony »

512MB wrote:
Nisam uopšte rekao da je sramota, ali nije sad ni vrhunac dostignuća jebiga što jes jes...
A sta je vrhunac dostignuca? To sto ti radis?

Dobro ti je rekao Tomahawk...
madner

#20097 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

Dobar majstor je prilicno pri vrhu primanja uvijek bio.

Nekad smo imali odlicno varioce, dok je EI imao potrebu.
The 51st State

#20098 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by The 51st State »

odmah znas da papi cim se neko izruguje fizickom poslu.
512MB

#20099 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Ko se izruguje?
Tomahawk11
Globalni moderator

#20100 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote:
Kako znaš da nije?
Moj stari je VKV bravar. Išao na specijalizaciju u Zagreb, tamo nekad '70-tih.
Bio se vratio iz Španije, kaže dosta, opet ga zvali i otišao.
Svoje otpustaju, ali ono što on radi, vide da je kompletan majstor i da radi kvalitetno.
Da bi društvo funkcionisalo, moraš imati dobrog vodoinstalatera, automehaničara, varioca, doktora, inžinjera (dodaj struku), prodavca....i da ne nabrajam dalje.
Možda si ti odličan freelancer ili šta već, možda i ja imam u malom prstu ovo čime se bavim. Super sve.
Ali svaka čast i muhi, svaka čast mom ocu. Malo je danas onih koji kvalitetno rade njihov posao.
Valjda ti je sad jasno...cijeni i drugog kao što cijeniš sebe, bićeš bolji čovjek.
Post Reply