pa ako je sporazumno priznanje onda moze za heftu, jbg sto prije krene lezati prije ce izaci, ostalo u steku pa da se ne pokvarimk ultra wrote:pa brzo je osuđenbatara wrote:Ja kurtona od tuzilastva i sudstva, jebes ovo, treba bjezati vani! Drzava podrzava klosare da preprodaju drogu![]()
http://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/362 ... anje-droge
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- kloniran
#20076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- JThomas
#20077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
meni da nađu pet kila duhana bez akcize dobio bi dvije i po...
-
zipoo
- Edin H.
#20079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa kad ne znas repovati.JThomas wrote:meni da nađu pet kila duhana bez akcize dobio bi dvije i po...
- kloniran
#20080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
daje onaj sto smrdi na govno s auto pijace dobio bi ti meni glat 10 
- Thorgerson
#20081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ali se desava...i ja o tome pricam. I to se desilo nedavno.Naslovnica wrote: Eto neka smo mi sigurniji u odnosu na Ameriku, to mi je plaha utjeha kada me u glavnoj ulici napadne 6 razbojnika od ranije poznatih policiji...![]()
Pogledaj američku kaznenu politiku i zakone, pa onda povlači paralele i pravi poređenja. Siguran sam da bi se 90% ljudi sa foruma opredijelilo za američke zakone o sigurnosti u odnosu na ovo što mi sada imamo, uključujući i mene, naravno.![]()
Shvatam ja tebe da ne želiš da te pogodi neki zalutali metak, ne želim ni ja da bilo koga pogodi, i zaista se rijetko dešava. A desi se uglavnom kada se popucaju narkomančine i šljam grada, a ne kada se pošteni građanin pokuša odbraniti od siledžija. Pošteni građani uglavnom izvuku deblji kraj i najebu. A ove mrcine se izvuku bez posljedica.
Pošteni građanin je prvo pucao u zrak (tako se valjda i radi?), a zatim pucao u noge napadaču (a ne u glavu ili grudi - pametno od njega). To što ga je metak proburazio i ranio drugog, nazvao bih srećom u nesreći. Šljiva je, kao i metak u nogu - lakša tjelesna povreda, zar ne?![]()
Razumijem ja tebe 100%, ali još bolje razumijem doktora.
Tako npr. jednom covjek uze bicikl da se malo provoza, fino vrijeme i hop zalutali metak ga spuca i covjek ni kriv ni duzan ode pod zemlju. Zasto? Pa eto, zato jer je zastitarima koji su gledali Jason Stathama noc prije palo na pamet da se ganjanju isto tako po jednom prometnom setalistu i da pucaju na kriminalce. A sta su trebali uraditi? Pa nista. Kad su vec opljackani, trebali su se pobrinuti za sigurnost uposlenih i klijenata te osigurati objekat i pozvati policiju.
Sad pitaj porodicu poginulog covjeka jel njima drago sto su zastitari rokali okolo? Jer kriminilaci da ih niko nije ganjano ne bi pucali, to je valjda jasno. Ili mozda mislis da bi. Onako ono usput bi nasili i roknuli lika na biciklu. Eto reda radi.
Vi ovdje mozete ismijavati drotove, pa i mene nekad nerviraju. Ali opet ti ljudi su obuceni (neki manje, neki vise) kako da se ponasaju u tim situacijama. I ono sto svi zeljno iscekuju da drot isuce revolver i da puca okolo, se ne desava bas tako cesto. Zasto, pa upravo iz navedenog razloga.
- Thorgerson
#20082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije ti palo na pamet da je doticni mozda ocvikao sada vecu zvjerku? Jer taj tovar skanka je doticni morao od nekoga dobiti, nabaviti...on je ovdje robu samo prenosio, ili mozda mislis da je on neki narko bos koji ide na stanicu da vozi gudru.Naslovnica wrote:Uhvate dilerčinu s tovarom skanka, dojava 1/1, medijski popraćeno, sve transparentno...nema kud.
Umjesto da mu prišiju najveću moguću kaznu, oni idu na pogodbu...eto, priznao je.
Vjerojatno će biti i na slobodi do upućivanja na izdržavanje kazne.
Kakvo je ovo sudstvo, kakva je ovo pravda?!
Zašto to rade???
Kakvi debili Allahu dragi...
Pa i vani ljudi sa gorim stvarima budu pomilovani, daju im drugi identitet itd...ubice, mafijasi itd...
Pa evo nedavno kod nas si imao sudjenje Turkovicu gdje je zasticeni svjedok koji je ucestvovao (jel, kako bi onda sve znao) u svemu tome, slobodan i sada zivi negdje "normalan" zivot.
-
Naslovnica
#20083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zna se vrlo dobro ko su velike zvjerke, nemojmo biti djaca i naivni.Thorgerson wrote:Nije ti palo na pamet da je doticni mozda ocvikao sada vecu zvjerku? Jer taj tovar skanka je doticni morao od nekoga dobiti, nabaviti...on je ovdje robu samo prenosio, ili mozda mislis da je on neki narko bos koji ide na stanicu da vozi gudru.Naslovnica wrote:Uhvate dilerčinu s tovarom skanka, dojava 1/1, medijski popraćeno, sve transparentno...nema kud.
Umjesto da mu prišiju najveću moguću kaznu, oni idu na pogodbu...eto, priznao je.
Vjerojatno će biti i na slobodi do upućivanja na izdržavanje kazne.
Kakvo je ovo sudstvo, kakva je ovo pravda?!
Zašto to rade???
Kakvi debili Allahu dragi...
Pa i vani ljudi sa gorim stvarima budu pomilovani, daju im drugi identitet itd...ubice, mafijasi itd...
Pa evo nedavno kod nas si imao sudjenje Turkovicu gdje je zasticeni svjedok koji je ucestvovao (jel, kako bi onda sve znao) u svemu tome, slobodan i sada zivi negdje "normalan" zivot.
Nismo to ni ti ni ja.
To najbolje znaju oni koji treba da znaju.
Očito da je bila dojava. Ako je upraćen ovaj što je nosio, vrlo lako je mogao biti upraćen i onaj koji mu je predao, ili oni koji su trebali preuzeti robu.
Sva ova hapšenja sa drogom se svode na konstatacije da je zaplijenjeno toliko i toliko kilograma skanka, kokaina, tableta...beskrajna suđenja, minorne kazne, sve povratnici. Smiju se sa svojih FB profila.
Kakve ba veće zvjerke?!
Najveće zvjerke su ti što im dopuštaju da se bave time čime se bave, a kada padne tal padne i tura, i idemo opet...
-
Naslovnica
#20084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dešava se, i uvijek će se dešavati.Thorgerson wrote:Ali se desava...i ja o tome pricam. I to se desilo nedavno.Naslovnica wrote: Eto neka smo mi sigurniji u odnosu na Ameriku, to mi je plaha utjeha kada me u glavnoj ulici napadne 6 razbojnika od ranije poznatih policiji...![]()
Pogledaj američku kaznenu politiku i zakone, pa onda povlači paralele i pravi poređenja. Siguran sam da bi se 90% ljudi sa foruma opredijelilo za američke zakone o sigurnosti u odnosu na ovo što mi sada imamo, uključujući i mene, naravno.![]()
Shvatam ja tebe da ne želiš da te pogodi neki zalutali metak, ne želim ni ja da bilo koga pogodi, i zaista se rijetko dešava. A desi se uglavnom kada se popucaju narkomančine i šljam grada, a ne kada se pošteni građanin pokuša odbraniti od siledžija. Pošteni građani uglavnom izvuku deblji kraj i najebu. A ove mrcine se izvuku bez posljedica.
Pošteni građanin je prvo pucao u zrak (tako se valjda i radi?), a zatim pucao u noge napadaču (a ne u glavu ili grudi - pametno od njega). To što ga je metak proburazio i ranio drugog, nazvao bih srećom u nesreći. Šljiva je, kao i metak u nogu - lakša tjelesna povreda, zar ne?![]()
Razumijem ja tebe 100%, ali još bolje razumijem doktora.
Tako npr. jednom covjek uze bicikl da se malo provoza, fino vrijeme i hop zalutali metak ga spuca i covjek ni kriv ni duzan ode pod zemlju. Zasto? Pa eto, zato jer je zastitarima koji su gledali Jason Stathama noc prije palo na pamet da se ganjanju isto tako po jednom prometnom setalistu i da pucaju na kriminalce. A sta su trebali uraditi? Pa nista. Kad su vec opljackani, trebali su se pobrinuti za sigurnost uposlenih i klijenata te osigurati objekat i pozvati policiju.
Sad pitaj porodicu poginulog covjeka jel njima drago sto su zastitari rokali okolo? Jer kriminilaci da ih niko nije ganjano ne bi pucali, to je valjda jasno. Ili mozda mislis da bi. Onako ono usput bi nasili i roknuli lika na biciklu. Eto reda radi.
Vi ovdje mozete ismijavati drotove, pa i mene nekad nerviraju. Ali opet ti ljudi su obuceni (neki manje, neki vise) kako da se ponasaju u tim situacijama. I ono sto svi zeljno iscekuju da drot isuce revolver i da puca okolo, se ne desava bas tako cesto. Zasto, pa upravo iz navedenog razloga.
Klošari višestruki povratnici mogu da nosaju noževe, pajsere i pištolje, terorišu pošten svijet, brane se sa slobode, dobijaju nikakve ili minimalne kazne, tužilaštva sklapaju sramne nagodbe o priznanjima za zločine bez ikakve sumnje (Tomislav Spahović - biće pušten za najviše 3 godine zbog dobrog ponašanja), itd...
A ja ne mogu u gepeku da nosim bejzbol palicu?!
Ili da upotrijebim pištolj za koji imam dozvolu, i sa kojim redovno vježbam na poligonu?
Trebam čekati da mi on prvo zabije nož u plećku, ili da on puca u mene, pa onda da se branim?
Meni taj i takav sistem nikada neće biti normalan, a u našem slučaju je očito i da ne funkcionira. Plus nesposobno i korumpirano sudstvo i tužilaštvo.
btw, ja nigdje nisam ismijavao drotove.
- drug_profi
#20085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U principu, ne zanima me kako ce zakon tretirati moj postupak ako se branim kad sam ugrozen.
Kurcit se necu, izbjeci cu svaku frku ko picka najveca, ne treba mi belaj. Ali ako se ne moze izbjeci, ja necu da moram u bolnicu. Radije zatvor.
Kurcit se necu, izbjeci cu svaku frku ko picka najveca, ne treba mi belaj. Ali ako se ne moze izbjeci, ja necu da moram u bolnicu. Radije zatvor.
- Logovan
#20086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180320052
U posljednjih 11 dana ovo je deveta dojava o bombi.
Joj djece, jebem ti.
U posljednjih 11 dana ovo je deveta dojava o bombi.
-
splinter
#20087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ismijavaju nesposobnu policiju . Viša je ovo matematika za naše organe reda, nisu imali prilike naučiti na obuci ( čitaj: kladionici ) kako riješiti ovakve slučajeve. A i dječica se povampirila nešto.Logovan wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180320052
U posljednjih 11 dana ovo je deveta dojava o bombi.![]()
Joj djece, jebem ti.
- insaneinthebrain
#20088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ovo postalo zajebancija, ili se neko navuko ko na gudru pa svako malo zivka policijuLogovan wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180320052
Joj djece, jebem ti.
- drug_profi
#20089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo da nije testiranje policije, pa da jednom stvarno ne zvekne. Predizborno doba kod nas je stadij neuracunjivosti.
- Zejnep
#20090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
djeca, jedno su uhvatili 
- Logovan
#20091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo i deseta dojava.insaneinthebrain wrote:ovo postalo zajebancija, ili se neko navuko ko na gudru pa svako malo zivka policijuLogovan wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180320052
Joj djece, jebem ti.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180320095
- Freamon Lester
#20092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dedo je dedo, ali posao na budzetu je posao na budzetu.

- insaneinthebrain
#20093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jubilarnaLogovan wrote:Evo i deseta dojava.insaneinthebrain wrote:ovo postalo zajebancija, ili se neko navuko ko na gudru pa svako malo zivka policijuLogovan wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180320052
Joj djece, jebem ti.
![]()
![]()
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180320095
- O'zone
- Globalni moderator
#20094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Majku mu onaj levat što je dojavio bombu u BBI centru uhapšen u par sati
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... mbi/100479
A onda na drugu dojavu uhapšen lik u roku jednog dana
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /131107144
Tada je rečeno 'vako
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... mbi/100479
A onda na drugu dojavu uhapšen lik u roku jednog dana
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /131107144
Tada je rečeno 'vako
Pa gdje im je sad ta oprema?Džafer Hrvat, načelnik Sektora kriminalističke policije, poručio je izvršiocima krivičnih djela da ne mogu tako lako sakriti svoje tragove, aludirajući na zloupotrebu interneta i mobilnih aparata i poručujući da je policija opremljenija nego što se misli.
- O'zone
- Globalni moderator
- JThomas
#20096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i onog što je u sud jednom dojavio su odmah uhvatili. što kao nije dobar, nezaposleni inžinjer, nešto je tako bilo...
ne kontam, bar je to sve lakše svaku godinu.
ne kontam, bar je to sve lakše svaku godinu.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#20097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vise razumijevanja ima porodica stradalog, neko dezurni pljuvaci.
-
wolfie
#20098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovu djecu sto dojavljuje bombe je tako lako locirati, kakva oprema, kakvi bakraci, kupi prepaid i baci ga, je li, a sve ima fino zabiljezeno u Telekomu koji je mobitel koristio, odnosno IMEI, stavi novi broj i kraj price, bas ce baciti mobitel u smece radi dojave, ne razmislja to tako daleko...
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#20099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jednog su iz moje generacije prije par godina uhvatili nakon dojave u Građevinskoj gdje smo išli u školu. Tokmak imao test iz betona, kupio haloo broj i ubacio u svoj telefon, nazvao, i bacio broj, vratio svoju karticu i sav sretan misli jesam ih zajeb'o. Novčana kazna roditeljima, krivična prijava u dosije, izbačenje iz škole.
-
Naslovnica
#20100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
NAKON NESREĆE
Porodica stradalog Selimovića: Ne teretimo Efendića, našao se u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu
Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao 77-godišnji Emir Selimović, a u kojoj je učestvovao načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić, redakciji Klixa se obratila kćerka stradalog Lejla Selimović. U pismu koje nam je poslala je napisala da njena porodica neće ni krivično, niti materijalno teretiti Efendića, a da će o svemu ostalom konačan sud donijeti nadležne institucije.
"Prije svega želim naglasiti da Semira Efendića u ovom slučaju ne posmatram ni kao političara, ni kao javnu ličnost, već kao čovjeka koji se u datom trenutku našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, a samo dragi Bog određuje sudbine ljudi", napisala je Lejla na početku pisma uz napomenu da osjeća moralnu obavezu da se u ime svoje porodice obrati javnosti.
Njena molba je da se obustavi medijski linč Semira Efendića jer se na taj način ime njenog oca zloupotrebljava u svrhu različitih političkih prepucavanja, a to porodici Selimović u ovim trenucima najmanje treba.
"Također, zamolila bih sve građane naše države da se suzdrže od bilo koje vrste komentara na nesreću. Moram naglasiti da sam totalno apolitična, dakle nisam priklonjena nijednoj političkoj strani i kao građanku općine Novi Grad me jedino zanima dobrobit naše općine i svoje simpatije prema bilo kojem načelniku očitujem kroz njegova djela, odnosno ono dobro što je uradio za općinu i njene građane. Takav je slučaj i s aktuelnim načelnikom", riječi su Lejle Selimović.
Dalje je navela da joj je u trenucima nakon saobraćajne nesreće, prije nego što je bilo poznato ime osobe koja je prouzrokovalo saobraćajnu nesreću, bilo jedino važno saznati da li je osoba koja je upravljala vozilom bila u alkoholiziranom stanju, da li je vozila neprilagođenom brzinom te da li je ostala na mjestu nesreće kako bi pokušala pružiti pomoć nastradalom.
"Iz informacija koje smo dobili saznali smo da vozač nije bio u alkoholiziranom stanju, niti je vozio brzo i da je sve vrijeme do dolaska ekipe Hitne pomoći, iako u stanju šoka, bio prisutan nastojeći pružiti pomoć mom ocu. Tek kasnije smo saznali ime, što nama ni u jednom trenutku nije bilo bitno. Svi vozači znaju da se nesreća može desiti u bilo kojem trenutku i bilo kada, dovoljna je sekunda da ljudima promijeni cijeli život, a trenutak u kojem je moj otac izgubio svoj je promijenila sudbinu ne samo moje porodice, nego i čovjeka koji je u tom trenutku sjedio za upravljačem vozila koje ga je oborilo", kazala je Selimović.
Dalje je dodala da su loša vidljivost zbog kiše, hendikep njenog oca koji je pored problema sa sluhom imao i problema s vidom samo neki od faktora koji su doveli do nesreće. Ipak, o svemu tome će odlučivati nadležne institucije nakon što policijski izvještaj bude završen.
"Još jednom bih zamolila da se ne otežava nijednoj strani u ovim ionako teškim trenucima. Naglašavam da Semira Efendića porodica neće ni krivično, niti materijalno teretiti, a kao što sam već naglasila, o svemu ostalom će konačan sud donijeti nadležne institucije", zaključila je Lejla Selimović u svom pismu.
Porodica stradalog Selimovića: Ne teretimo Efendića, našao se u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu
Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao 77-godišnji Emir Selimović, a u kojoj je učestvovao načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić, redakciji Klixa se obratila kćerka stradalog Lejla Selimović. U pismu koje nam je poslala je napisala da njena porodica neće ni krivično, niti materijalno teretiti Efendića, a da će o svemu ostalom konačan sud donijeti nadležne institucije.
"Prije svega želim naglasiti da Semira Efendića u ovom slučaju ne posmatram ni kao političara, ni kao javnu ličnost, već kao čovjeka koji se u datom trenutku našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, a samo dragi Bog određuje sudbine ljudi", napisala je Lejla na početku pisma uz napomenu da osjeća moralnu obavezu da se u ime svoje porodice obrati javnosti.
Njena molba je da se obustavi medijski linč Semira Efendića jer se na taj način ime njenog oca zloupotrebljava u svrhu različitih političkih prepucavanja, a to porodici Selimović u ovim trenucima najmanje treba.
"Također, zamolila bih sve građane naše države da se suzdrže od bilo koje vrste komentara na nesreću. Moram naglasiti da sam totalno apolitična, dakle nisam priklonjena nijednoj političkoj strani i kao građanku općine Novi Grad me jedino zanima dobrobit naše općine i svoje simpatije prema bilo kojem načelniku očitujem kroz njegova djela, odnosno ono dobro što je uradio za općinu i njene građane. Takav je slučaj i s aktuelnim načelnikom", riječi su Lejle Selimović.
Dalje je navela da joj je u trenucima nakon saobraćajne nesreće, prije nego što je bilo poznato ime osobe koja je prouzrokovalo saobraćajnu nesreću, bilo jedino važno saznati da li je osoba koja je upravljala vozilom bila u alkoholiziranom stanju, da li je vozila neprilagođenom brzinom te da li je ostala na mjestu nesreće kako bi pokušala pružiti pomoć nastradalom.
"Iz informacija koje smo dobili saznali smo da vozač nije bio u alkoholiziranom stanju, niti je vozio brzo i da je sve vrijeme do dolaska ekipe Hitne pomoći, iako u stanju šoka, bio prisutan nastojeći pružiti pomoć mom ocu. Tek kasnije smo saznali ime, što nama ni u jednom trenutku nije bilo bitno. Svi vozači znaju da se nesreća može desiti u bilo kojem trenutku i bilo kada, dovoljna je sekunda da ljudima promijeni cijeli život, a trenutak u kojem je moj otac izgubio svoj je promijenila sudbinu ne samo moje porodice, nego i čovjeka koji je u tom trenutku sjedio za upravljačem vozila koje ga je oborilo", kazala je Selimović.
Dalje je dodala da su loša vidljivost zbog kiše, hendikep njenog oca koji je pored problema sa sluhom imao i problema s vidom samo neki od faktora koji su doveli do nesreće. Ipak, o svemu tome će odlučivati nadležne institucije nakon što policijski izvještaj bude završen.
"Još jednom bih zamolila da se ne otežava nijednoj strani u ovim ionako teškim trenucima. Naglašavam da Semira Efendića porodica neće ni krivično, niti materijalno teretiti, a kao što sam već naglasila, o svemu ostalom će konačan sud donijeti nadležne institucije", zaključila je Lejla Selimović u svom pismu.