Ukrajina

Post Reply
KAMI666

#20076 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

cindrlimindrli wrote:
KAMI666 wrote:Vidimo dobro na svijetu sta su "dobrog" donijeli. Nabrojte mi jednu, samo jednu zemlju, gdje su Ameri donijeli blagostanje kakvo. NEma veci parazita na svijetu, samo zivjeti na tudji racun i tudjoj muci.
Njemacka, Japan, Juzna Koreja...ima jos toga masa.
A de ti sad nabroj zemlje koje su profitirale nakon sto ih je rus uzjah'o? :D
A kakve veze ima Amerika sa ovim zemljama sto si ih nabrojao? :-)
Zaboravio si napomenuti kikseve amera, i pomnoziti sa pet. Ne trebas ici dalje od danas sta se desava u svijetu i da mi objasnis cija je to zasluga.

I koga je to Ruja uzjahao osim sto su se pozabavili svojim problemima na svom teritoriju? Manje lupaj gluposti mali.
KAMI666

#20077 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

lopta11 wrote:njemackoj nije amerika donijela blagostanje vec su nijemci sami sebi stvorili blagostanje..

juzna koreja,,,pa nju su pomogl iskljucivo zboj sjeverne koreje,,

japan,,,,hahahha posle atomke zar iko moze reci kako su amerikanci donijeli japancima blagostanje,
nek i tebi sa atomkom donesu blagostanje,,

a sad nabroj drzave koje je amerika unesrecila bombardovala,kreni od vijetnama,iraka,sirije pa nastavi dalje.
Eto nama treba atomsku ispaliti pa cemo valjda biti kao Japan ili sta li vec, ne znam sta je pametnjakovic htjeo reci :D
A ne, mi imamo bolje od toga, zove se Dejtonski sporazum, gore od svake atomske bombe. :lol:
zilog

#20078 Re: Ukrajina

Post by zilog »

lopta11 wrote:a sad nabroj drzave koje je amerika unesrecila bombardovala,kreni od vijetnama,iraka,sirije pa nastavi dalje.
Amerika bombardovala Siriju???

BTW, Irak jeste, Vijetnam jeste... Jos uvijek stoji pitanje, koga je to Rusija usrecila? :wink:
Renta

#20079 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

zilog wrote:
lopta11 wrote:njemackoj nije amerika donijela blagostanje vec su nijemci sami sebi stvorili blagostanje..

juzna koreja,,,pa nju su pomogl iskljucivo zboj sjeverne koreje,,

japan,,,,hahahha posle atomke zar iko moze reci kako su amerikanci donijeli japancima blagostanje,
nek i tebi sa atomkom donesu blagostanje,,

a sad nabroj drzave koje je amerika unesrecila bombardovala,kreni od vijetnama,iraka,sirije pa nastavi dalje.
Ti, a i svi 1389. ste dobili pitanje... Pa sada, da ga parafraziram, donese li iko pod Rusima sam sebi blagostanje? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zilog je noćas cjepidlaka. :D

Al pogađa u srž. :lol:
jastuk1

#20080 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

General War wrote:
Challenger__ wrote:Ukrajina, federalizovana ili ne izvan NATO.
Jok ce tebe da pita...a pro- po dvostrukih arsina:

Russia toughens up punishment for separatist ideas – despite Ukraine

ccording to president Vladimir Putin, those in Crimea who voted to secede from Ukraine were simply exercising their right to self-determination, and the Kremlin continues to condemn Kiev's military operation against separatists in eastern Ukraine. But that hasn't stopped Russia's parliament from toughening punishments for separatist ideas in its own country.

New legislation introduced by Andrei Klishas, head of the Federation Council's committee on constitutional legislation, seeks to increase the maximum punishment from three to four years imprisonment for "public calls for actions violating the territorial integrity of the Russian Federation." The bill also adds lesser punishments including arrest for up to six months and compulsory work for up to three years.

The existing law stipulates up to five years' imprisonment if the calls for separatism are made through mass media outlets, including online outlets, but Klishas's proposed amendments would expand it to cover "all internet resources". In other words, any internet user leaving a comment on a forum or social network could be held liable for separatist agitation, the business newspaper Vedomosti reported. The bill seems likely to pass, since it was submitted with favourable reviews of the legislation by the executive branch and the supreme court.

http://www.theguardian.com/world/2014/m ... tist-ideas

AAAAAAAAAAAAAAAA

E to je to navljačenje na tanak led o kom trubim kad govorim o raspadanju Rusije i razvlačenje pameti i donošenje pogrešnih i kontraproduktivnih kretenizama koji se će DEBELO, DEBELO koristiti od lihvaro cionista za sijanje sjemena zla kako Rusija niš nevalja, kako je nedemokratska, kretenska i tako dalje. I NEKA!!!!!!

Vjerujem da su ovakve odluke i posijali infiltratori u ruskoj vrhuški - zapadni lihvaro cionisti. To je "mini" Majdan moment - ono misliš da protestiješ u korist države, a ustvari protestuješ za njen raspad. Tako i ovo - misliš da donosiš odluke u korist jačanja države, a ustvari donosiš odluke koje osiguravanju njeno rastakanje.

Kad danas (već je jučer) vidjeh ono sravnjavanje koje Assadisti rade uz pomoć ruskog oružja, Rusija nije ništa drugo ni zaslužila.

Stiće Rusiju kletve hiljada Sirijskih žrtava.

No, bez obzira na to - moj stav se niš nije promijenio glede novorusije. Ima pravo da se uspostavlja jer je u Kijevu nelegitimna vojna hunta. Stav ću promijeniti ako novorusija bude represivno djelovala protiv Mauripolja, a sve su prilike da hoće. Izgleda da tu ima dosta koji neće novorusiju - e sad nek Rusija odriješi kesu i privoli ih nekako. U suprotnom neće bit niš bolji od Ukro hunte.
cindrlimindrli

#20081 Re: Ukrajina

Post by cindrlimindrli »

KAMI666 wrote:
cindrlimindrli wrote:
KAMI666 wrote:Vidimo dobro na svijetu sta su "dobrog" donijeli. Nabrojte mi jednu, samo jednu zemlju, gdje su Ameri donijeli blagostanje kakvo. NEma veci parazita na svijetu, samo zivjeti na tudji racun i tudjoj muci.
Njemacka, Japan, Juzna Koreja...ima jos toga masa.
A de ti sad nabroj zemlje koje su profitirale nakon sto ih je rus uzjah'o? :D
A kakve veze ima Amerika sa ovim zemljama sto si ih nabrojao? :-)
Zaboravio si napomenuti kikseve amera, i pomnoziti sa pet. Ne trebas ici dalje od danas sta se desava u svijetu i da mi objasnis cija je to zasluga.

I koga je to Ruja uzjahao osim sto su se pozabavili svojim problemima na svom teritoriju? Manje lupaj gluposti mali.
Ja ne znam sta danasnje klince uce po skoloma, ali citajuce tebe i slicne postajem poprilicno zabrinut za nasu vrstu. Sta je Amerika uradila za Njemacku? Pa cak su i komunisti za vrijeme svoje vladavine ucili potomke sta je Marshalov Plan, ovi danas izgleda prave samo nepopravljive tupane. :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20082 Re: Ukrajina

Post by pici »

oooojjjj jebam van 1389 ... :shock:
Marshallov plan, službeno nazvan Plan Europske obnove, je bio službeni plan SAD-a o obnovi poslijeratne Europe i suzbijanju utjecaja komunizma nakon Drugog svjetskog rata. Zadatak o izradi plana dobio je George Marshall i njegovi kolege iz Državnog tajništva, a ponajviše su uz Marshalla doprijeli William L. Clayton i George F. Kennan.

Plan obnove je napravljen na sastanku između država sudionica plana 12. srpnja 1947. Marshallov plan nudio je takvu vrstu pomoći i Sovjetskom Savezu i njegovim saveznicima, no samo ako bio oni napravili političke reforme i prihvatili neke vanjske kontrole. Plan je djelovao 4 godine počevši u srpnju 1947. U tom periodu nekih 13 milijardi američkih dolara ekonomske i tehničke pomoći je poslano europskim zemljama koje su postale članice OECD-a.[1]

Do perioda kada je plan došao do točke svog kompletiranja, ekonomija svake države sudionice, osim Njemačke, porasla je u odnosu na onu prijeratnu. Tijekom sljedeća 2 desetljeća, skoro sve države Zapadne Europe uživale su u svome rastu i poboljšanju životnih uvjeta. Marshallov plan se dugo smatrao jednim od prvih procesa Europske integracije. Jedina njegova posljedica je znatna amerikanizacija ekonomije i tehnike u Europi i načina upravljanja njima.

pitajte bake-nene i Đžedove za trumanova jaja :mrgreen:
Novonastala država FNR Jugoslavija, prve korake u svet napravila je uz obilatu pomoć Zapada. Mada su darovi počeli da pristižu još ratne 1943, u vidu savezničke podrške Titovoj vojsci, znak U.N.R.R.A. dao je pečat obnovi u dve posleratne godine. Ekonomska pomoć se zbog navodne ratne opasnosti protegla sve do prelomnih šezdesetih godina.

SAMO ZA DECENIJU I PO, OD 1949. DO 1964. GODINE, SAD I DRUGE ZEMLJE S ONE STRANE „GVOZDENE ZAVESE“ DODELILE SU JUGOSLAVIJI BESPOVRATNIH 30 MILIJARDI DOLARA!
zilog

#20083 Re: Ukrajina

Post by zilog »

lopta11 wrote:pa tu ameriku ne voli 70 posto nacija.
90 posto muslimanski zemalja ne voli ameriku,
kina,indija,indonezija imaju preko 3 milijarde stanovnika i na ameriku ne gledaju kao nekog prijatelja,
meksiko
u latinskoj americi je takodje slabo ko voli
Ni tebe niko ne voli, pa to ne znaci da ne trebamo citati tvoje postove i da jednog dana ne mozes biti preCednik Srbije. 8-)
Renta

#20084 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

zilog wrote:
kina,indija,indonezija imaju preko 3 milijarde stanovnika i na ameriku ne gledaju kao nekog prijatelja,
meksiko
Ni tebe niko ne voli, pa to ne znaci da ne trebamo citati tvoje postove i da jednog dana ne mozes biti preCednik Srbije. 8-)
:D :D :D

Umro od smijeha. :D Danas te ide. :lol:
cindrlimindrli

#20085 Re: Ukrajina

Post by cindrlimindrli »

zilog wrote:
meksiko
Pazi kako ne vole Ameriku u u tim latino zemljama, a ne mozes im dole napraviti dusica od gume kolika je potraznja da se prepliva Rio Grande. :mrgreen:
zilog

#20086 Re: Odg: Ukrajina

Post by zilog »

Renta wrote: Zilog je noćas cjepidlaka. :D
Jeste, jeste... Cepam dlake... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zilog

#20087 Re: Ukrajina

Post by zilog »

lopta11 wrote: mislio sam libiju

pa zadni 15 godina,,amerika napala
srbiju,irak,avganistan,siriju...o cemu pricate
Dobro, Srbiju je napala davne 1389-te. To se ne pika...
cindrlimindrli

#20088 Re: Ukrajina

Post by cindrlimindrli »

lopta11 wrote:pa ne vole ni bosnjaci,turci,-------------alzirci i ostali muslimani iz afrike krscansku evropu pa se svim silama bore da u nju dodju,,

ovdje pricamo o politici..
Ama dobro, a kako bas niko ne hrli da ide u rusiju? Ono, kozmopolite, antiglobalisti, tako reci, fin svijet. :D
zilog

#20089 Re: Ukrajina

Post by zilog »

lopta11 wrote:
zilog wrote:Dobro, Srbiju je napala davne 1389-te. To se ne pika...
piglu si :wink:
Ja tako citao na http://www.njuz.net

Onda, kazu, neki Silvester Seselj ubi Nicolasa Karadzica i... Ne znam sta se dalje desilo... Valjda ih obojicu pokupilo...
KAMI666

#20090 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

cindrlimindrli wrote:.....
A sreco moja :kiss:
Znaci ti mislis da je to ta pomoc Amera, taj cuveni Marshall-ov plan? Grdna rano moja, kako si pametan :-)
To je bio KREDIT zemljama, dakle nista vise nego sto danas imas kredit od banke, ali jedina mu je mana bila sto si ovdje morao da vratis sav dug nazad + 100% kamata. Recimo njemacka je uzela 6 Milliardi i morala je da vrati mos misliti 12 miliardi, toliko su Ameri bili skromni prema njima.
Prije toga im je sve srusila (sjetimo se Dresedena, kojeg su naknadno rusili i kad je rat bio zavrsen, uglavnom su tamo ubijali zene i djecu, izbjeglice), pa im je onda Amer sve masine pokrao, sav materijal, uzeo sa sobom sve pametne glave njemacke (najbolje inzinjere i najbolje naucnike).
Znaci dodje fukara, izbombardira te, pokrade te, nabije te kredit sa "najpovoljnijim" kondicijama, i kasnije na sva usta se hvali da su oni pomogli Njemcima? Sa tim kreditom sto njemacka dobila, Ameri su i pravljenje svojih baza americki po njemackoj finansirali, sto da ne, ko je fukara-ostane fukara do kraja. To im lezi u krvi, na to su navikli.

Nisu Njemci budale, znaju oni dobro svoju proslost i pamte, a Amere ne vole danas kao ni Ruse. A ako vi mislite da to oni smatraju kao da im je Amerika nesto pomogla, grdno se varate.
zilog

#20091 Re: Ukrajina

Post by zilog »

lopta11 wrote:a tebe vole :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:zzzz:
NE VOLEm:
KAMI666

#20092 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Usput, taj Marshall i njegov plan kojeg toliko hvalite na sva usta, je dobio nobelovu nagradu, nije da nije. Mislim, bas kao sto su ih birali, taj serif i danasnji Obuma, nema vecih pomaka za covjecanstvo od njih :evil:
Takvi bas i dobijaju te nagrade, zlocinci i bankari, nista se promjenilo nije.
cindrlimindrli

#20093 Re: Ukrajina

Post by cindrlimindrli »

KAMI666 wrote:
Znaci ti mislis da je to ta pomoc Amera, taj cuveni Marshall-ov plan? Grdna rano moja, kako si pametan :-)
To je bio KREDIT zemljama, dakle nista vise nego sto danas imas kredit od banke, ali jedina mu je mana bila sto si ovdje morao da vratis sav dug nazad + 100% kamata. Recimo njemacka je uzela 6 Milliardi i morala je da vrati mos misliti 12 miliardi, toliko su Ameri bili skromni prema njima.
Prije toga im je sve srusila (sjetimo se Dresedena, kojeg su naknadno rusili i kad je rat bio zavrsen, uglavnom su tamo ubijali zene i djecu, izbjeglice), pa im je onda Amer sve masine pokrao, sav materijal, uzeo sa sobom sve pametne glave njemacke (najbolje inzinjere i najbolje naucnike).
Znaci dodje fukara, izbombardira te, pokrade te, nabije te kredit sa "najpovoljnijim" kondicijama, i kasnije na sva usta se hvali da su oni pomogli Njemcima? Sa tim kreditom sto njemacka dobila, Ameri su i pravljenje svojih baza americki po njemackoj finansirali, sto da ne, ko je fukara-ostane fukara do kraja. To im lezi u krvi, na to su navikli.

Nisu Njemci budale, znaju oni dobro svoju proslost i pamte, a Amere ne vole danas kao ni Ruse. A ako vi mislite da to oni smatraju kao da im je Amerika nesto pomogla, grdno se varate.
Vidis kako si nezahvalan, pa i taj google je americki. :mrgreen:
Kako bi one svabe u istocnoj njemackoj bile sretne da su morale vracati sve te silne kredite, al' kurko, zapade ih ruska pamet...guraj wartburg na minus trideset da upali i lozi vatru pod njim kad smrzne. :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20094 Re: Ukrajina

Post by pici »

ja mislim da se efendi cerić nije dobrom informiso glede maršalovog plana...cionističkoHamerička podvala... :mrgreen:

- Ako dobijem povjerenje na izborima, moj strateški plan je okupiti naše ljude u domovini i svijetu koji rade u velikim i respektabilnim korporacijama da nam pomognu napraviti 'Marshallov plan' za izlazak BiH iz ekonomske krize, posebno nakon strašnih nedavnih poplava, zaključio je Cerić.
zilog

#20095 Re: Ukrajina

Post by zilog »

KAMI666 wrote:Usput, taj Marshall i njegov plan kojeg toliko hvalite na sva usta,
Dobro KAMI, nabroj 5-oricu, po tvom misljenju, najzasluznijih ljudi danasnjice.
Bez Mocarta, tada sam bio mali... 8-)
KAMI666

#20096 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

cindrlimindrli wrote:
KAMI666 wrote:

Vidis kako si nezahvalan, pa i taj google je americki. :mrgreen:
Kako bi one svabe u istocnoj njemackoj bile sretne da su morale vracati sve te silne kredite, al' kurko, zapade ih ruska pamet...guraj wartburg na minus trideset da upali i lozi vatru pod njim kad smrzne. :mrgreen:
Bio si se nadovezao za Marshallov plan pa sada idi do kraja. Redom se odgovara, ne kaci se odmah drugi tema.
Jel jos uvijek mislis da su Ameri izgradili Njemacku kao ovi tvoji dole pijuni?

P.S. ne koristim Google vec Yandex. Kakve to sada veze ima? :-)
insomnia78

#20097 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

KAMI666 wrote:

I to sve onako dzaba, iz objesti?

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
KAMI666

#20098 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

zilog wrote:
KAMI666 wrote:Usput, taj Marshall i njegov plan kojeg toliko hvalite na sva usta,
Dobro KAMI, nabroj 5-oricu, po tvom misljenju, najzasluznijih ljudi danasnjice.
Bez Mocarta, tada sam bio mali... 8-)
Zasluzni za sta? Cijelog covjecanstva mislis?
Niti Amera niti Rusa nema medju mojim prvih 5
zilog

#20099 Re: Ukrajina

Post by zilog »

KAMI666 wrote:
Zilog wrote:Dobro KAMI, nabroj 5-oricu, po tvom misljenju, najzasluznijih ljudi danasnjice.
Zasluzni za sta? Cijelog covjecanstva mislis?
Niti Amera niti Rusa nema medju mojim prvih 5
Nema veze, samo nabroj.
amoninan

#20100 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

pici wrote:

pitajte bake-nene i Đžedove za trumanova jaja :mrgreen:
podsjeti me na sceni u ratu.... humanitarna. nakav prašak, niko ne zna šta je. Kad će nena ova rahmetli (komšinica od tetke, iz Vogošće kad su protjerani pa i nju poveli, nije imaala gdje).... liznu ono. Ma ovo su vam djeco Trumanova jaja. A svi u smjeh, ono čija jaja .. :lol:

...

Ono, ljudi ovdje fakat ozbiljno ubjeđuju da su bolje prošli ovi na Istoku pod sovjetskom čizmom, nego Zapad. U kojem to filmu ba?
Last edited by amoninan on 01/09/2014 01:48, edited 1 time in total.
Post Reply