IRAN

Post Reply
salik79

#20051 Re: IRAN

Post by salik79 »

TruNp je tito :D
“They're not going to have a nuclear weapon. We're not going to have Iran have a nuclear weapon,” Trump told reporters outside the White House on Saturday.

"When they agree to that, they're going to have a wealthy country. They're going to be so happy, and I'm going to be their best friend. I hope that happens,” he added.
I nastavlja:
“There was a plane with 38 people yesterday, did you see that? I think that's a big story. They had it in their sights and they didn't shoot it down. I think they were very wise not to do that. And we appreciate that they didn't do that. I think that was a very wise decision,”
Imam osjecaj da bi on volio da samo stavi svoj potpis umjesto Obame i nista vise. Da sam sebi digne ego kako je postigao nesto "golemo". Njemu kada bi Hamenei, ili barem Ruhani, pruzio ruku ovaj bi se spis'o od srece. Mislio je da ce to postici tek tako, a ovi ga stavili na ignore. Mislio je ispasti faca, a sada se sve vise ponizava, ne bi li postigao bilo kakav sporazum za vrijeme svog mandata.
pirpa

#20052 Re: IRAN

Post by pirpa »

kike na aparatima ... :lol:

salik79

#20053 Re: IRAN

Post by salik79 »

U medjuvremenu :lol:

Image
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#20054 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

SAD nisu demokratija, one su oligarhija. To ne kažem ja nego bivši američki predsjednik i (pojedini) pripadnici američke akademske zajednice. Što će reći da strateške odluke donose oni koji nisu podložni verifikaciji biračkog tijela svake četvrte godine. Ti nivoi odlučuju, a Kongres i Bijela kuća su samo pozorišna arena puppet-mastera.

Kontradiktorni stavovi čelnih ljudi Bijele kuće juče i danas su indikator, ne nesposobnosti aktuelnog šefa države, već opadanja moći puppet-mastera.

Mislim da se tim malicioznim krugovima ne piše dobro, napali ili ne napali Iran.
Baki19

#20055 Re: IRAN

Post by Baki19 »

Glupljeg predsjednika Amerika nije imala. Ne mogu da zamislim da moze obnoviti svoj mandat nakon izbora.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#20056 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

pa naravno, to je poznata stvar
saudijci plaćaju sve američke vojne troškove vezane za region još od pustinjske oluje 91godine

platiće i ovaj srušeni dron, nije problem
jeza u ledja

#20057 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: Eh, da cujem, ako nisi ti, ko je?! Znaci, Homeini k.s., prije Islamske revolucije, 1978, u Libiji, ubiVa svoga brata (rodjaka) Musaa Al Sadra r.a.?! Bas me interesuje koji umobolni um je mogao to smisliti!? :run:
Citaj malo i neke druge izvore od svojih propagandnih pamfleta. Bas cu ja izmislit, nisam znao ni ko je lik. :-)

Nije on jedini kojeg je Homeini smaknuo. Uklonili su sve koji su im bili na putu, a zajedno uvestvovali u revoluciji.
SmokingMan

#20058 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

Ja sam uvijek govorio da je sumnja put ka znanju,ali koliko je sumnja put ka pravednosti,to ne bi znao reći,da me ne ponese fanatizam...

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/iran ... /190622067
jeza u ledja

#20059 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote:SAD nisu demokratija, one su oligarhija. To ne kažem ja nego bivši američki predsjednik i (pojedini) pripadnici američke akademske zajednice. Što će reći da strateške odluke donose oni koji nisu podložni verifikaciji biračkog tijela svake četvrte godine. Ti nivoi odlučuju, a Kongres i Bijela kuća su samo pozorišna arena puppet-mastera.

Kontradiktorni stavovi čelnih ljudi Bijele kuće juče i danas su indikator, ne nesposobnosti aktuelnog šefa države, već opadanja moći puppet-mastera.

Mislim da se tim malicioznim krugovima ne piše dobro, napali ili ne napali Iran.
Ko donosi odluke trenutno? Da cujem, posto ti sve znas. Kako ce se odvijati situacija u vezi Irana i SAD narednih 6 mjeseci? Hajmo strateg. :D
Kikibombona

#20060 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

asker wrote:
Kikibombona wrote:Ako su Republikanci 'krezubi' onda su iranske mule pecinski ljudi.
Ali su ipak za kurdske shalvarase britanski dom lordova.

Prizeljkujes prah i pepeo jednoj suverenoj zemlji, koja tebi i tvojoj domovini nista lose nije uradila, naprotiv, pomogli kad je najteze bilo.

Pri tome svi fakti, svo medjunarodno pravo, ogromna vecina svjetske zajednice je na strani Irana. S druge strane imas siledziju, iracionalno bice, ego manijaka koji je za 2-3 godine poljuljao svijet.
I ti si na toj strani - bravo. I takvih ljudi ima :-?
Ovo je stvarno bezobrazluk.

Neka mu se vrati najmilijim ko drugima zeli rat i zlo.

Ja zelim pregovore. Zelim da Iran bude normalna zemlja kao Njemacka ili Japan. Mogu li ljepse zelje od ovoga?

Ne zelim raketni Iran, ne zelim Iran koji ce sponzorisati desetine paravojnih skupina sirom BI, ne zelim militaristicki Iran.
Kikibombona

#20061 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:TruNp je tito :D
“They're not going to have a nuclear weapon. We're not going to have Iran have a nuclear weapon,” Trump told reporters outside the White House on Saturday.

"When they agree to that, they're going to have a wealthy country. They're going to be so happy, and I'm going to be their best friend. I hope that happens,” he added.
I nastavlja:
“There was a plane with 38 people yesterday, did you see that? I think that's a big story. They had it in their sights and they didn't shoot it down. I think they were very wise not to do that. And we appreciate that they didn't do that. I think that was a very wise decision,”
Imam osjecaj da bi on volio da samo stavi svoj potpis umjesto Obame i nista vise. Da sam sebi digne ego kako je postigao nesto "golemo". Njemu kada bi Hamenei, ili barem Ruhani, pruzio ruku ovaj bi se spis'o od srece. Mislio je da ce to postici tek tako, a ovi ga stavili na ignore. Mislio je ispasti faca, a sada se sve vise ponizava, ne bi li postigao bilo kakav sporazum za vrijeme svog mandata.
Ovo je pokazatelj da Amerika ne zeli rat.

Amerika zeli pregovore. Do tada ce dodatno pojacavati sankcije i totalno zatvoriti Iran.

Rat zele Saudija i Izrael, ali to je njihov problem. Nadam se da Iran ne zeli rat i da isti nece isprovocirati. Vec su se par puta igrali sa vatrom, gadjali americke ciljeve, provocirali. Bolje je da se zaustave sa tim jer niko ne zna koliko Amerika moze tolerisati iranske vojne napade.
pirpa

#20062 Re: IRAN

Post by pirpa »

:lol:
salik79

#20063 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote: Eh, da cujem, ako nisi ti, ko je?! Znaci, Homeini k.s., prije Islamske revolucije, 1978, u Libiji, ubiVa svoga brata (rodjaka) Musaa Al Sadra r.a.?! Bas me interesuje koji umobolni um je mogao to smisliti!? :run:
Citaj malo i neke druge izvore od svojih propagandnih pamfleta. Bas cu ja izmislit, nisam znao ni ko je lik. :-)

Nije on jedini kojeg je Homeini smaknuo. Uklonili su sve koji su im bili na putu, a zajedno uvestvovali u revoluciji.
Citiraj bilo sta, od bilo koga, ili jednostavno priznaj da namjerno lazes i izmisljas!

Jos jednom, po tvojoj logici, Homeini iz Pariza ubiVa rodjaka u Libiji. :-) S kim, ili cim? :roll: Kojom logikom?! :? ZASTO?!
Challenger_

#20064 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

jeza u ledja wrote:Ko donosi odluke trenutno?
Tamo je, što bi se kod vas reklo, CLASH između više struja moći sa dijametralno suprotnim interesima. Zato je predviđanje za Iran krajnje nezahvalno, iako je vidljivo ko na kraju gubi.
salik79

#20065 Re: IRAN

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:pa naravno, to je poznata stvar
saudijci plaćaju sve američke vojne troškove vezane za region još od pustinjske oluje 91godine

platiće i ovaj srušeni dron, nije problem
A, uz sve to su i "sluge dva Harema". :skoljka:
salik79

#20066 Re: IRAN

Post by salik79 »

pirpa wrote::lol:
+1 :lol:
salik79

#20067 Re: IRAN

Post by salik79 »

Opinion: Why War With Iran Is Bad For Trump — And America
https://www.npr.org/2019/06/20/73420364 ... nd-america
jeza u ledja

#20068 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote:
Tamo je, što bi se kod vas reklo, CLASH između više struja moći sa dijametralno suprotnim interesima. Zato je predviđanje za Iran krajnje nezahvalno, iako je vidljivo ko na kraju gubi.
Mozes nam barem reci ko gubi, i kad je taj kraj?
Challenger_

#20069 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

jeza u ledja wrote:
Challenger_ wrote:
Mozes nam barem reci ko gubi, i kad je taj kraj?
Napisao sam, ne pratiš. Gube opskurni oligarhijski krugovi, bilo rata sa Iranom ili ne. Ne pitaj za rokove, oni su u nadležnosti samo Jednoga. Ipak, ja lično mislim da će njihova detronacija (u rasponu od gubitka uticaja, slobode i glava) biti okončana u narednih pet godina.
Sanjarko

#20070 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Challenger_ wrote:
Pa Amerika je smisljena nesto kao Rim. Predsjednik ima dio odgovornosti i moci. Senat i kongres opet drugi dio odgovornosti i moci itd. Iza kulisa lobiji rade, koji isto imaju moc itd. Ko Rim, Amerika je. Barem ja tako to vidim laicki.

Mislim nista nema cudno u tome itd. Samo ima zjb ako stetu nanose i sebi i nama, radi racuna na banci, moci itd.

Nisu ni ove druge drzave itd., bolje po tome. Problem nastaje kad se hoce sukobiti ti Slonovi. Tad Trava, mi narod obicni nastradamo.

Ja ovo laicki ovako gledam. Ali mozda grijesim.
jeza u ledja

#20071 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: Citiraj bilo sta, od bilo koga, ili jednostavno priznaj da namjerno lazes i izmisljas!

Jos jednom, po tvojoj logici, Homeini iz Pariza ubiVa rodjaka u Libiji. :-) S kim, ili cim? :roll: Kojom logikom?! :? ZASTO?!
Po treci put, nije moja logika. Zasto trazis od ljudi da postavljaju linkove za nesto o cemu bi sam trebao znati? Isto kao u vezi Kine. Onda se poslije prospes...

https://www.nytimes.com/2016/01/15/worl ... -sadr.html
https://eng.majalla.com/2018/02/article ... sa-al-sadr
https://www.realclearworld.com/articles ... 12551.html
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 77,00.html
https://www.opednews.com/articles/Who-O ... 3-812.html
https://www.thebaghdadpost.com/EN/Story ... erpetrator
https://eng-archive.aawsat.com/theaawsa ... told-story

To je samo jedna od teorija. Jedna je da ga je smaknuo Gadafi, itd. Samo sam te pitao sta mislis o toj teoriji.
Nisam ja nista izmislio, kao sto vidis. Zasto bih ja bas to izmisljao ili nesto slagao?
To je tvoj posao na ovoj temi. :wink:
jeza u ledja

#20072 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote:
Napisao sam, ne pratiš. Gube opskurni oligarhijski krugovi, bilo rata sa Iranom ili ne. Ne pitaj za rokove, oni su u nadležnosti samo Jednoga. Ipak, ja lično mislim da će njihova detronacija (u rasponu od gubitka uticaja, slobode i glava) biti okončana u narednih pet godina.
Reci nesto konkretno, sto mozemo lako utvrditi kad za to dodje vrijeme. Mislim, posto si tako dobar u predvidjanju buducnosti.

Gube "opskurni oligarhijski krugovi....ne pitaj za rokove", je toliko nedefinisano da si mogao komotno napisati da ce izgubiti Klingonci sa planete Kripton.
Nadzornik

#20073 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

Image
King Theoden

#20074 Re: IRAN

Post by King Theoden »

Kikibombona wrote:Ne zelim raketni Iran, ne zelim Iran koji ce sponzorisati desetine paravojnih skupina sirom BI, ne zelim militaristicki Iran
Ma koga je to iran raketiro?
Podržava paravojne formacije u siriji i iraku? A ti ko ne bi da si na njihovom mjestu?
Irsnu se spremala sudbina sirije. U siriji su branili svoju zemlju. il neko misli da bi se is zaustavio na iraku?!
Sanjarko

#20075 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Gubite @Jeze vi koji niste ekstremisti u Americi ali i mi ostali. Vidjet ces da ako se jos vise zakuha a kuha se da ce jos veci ekstremisti od Trampa na vlast u Americi da dodzu ali i po svijetu. Izgleda nam sudbina to. Ko u Snake Plisken filmovima.
Post Reply