Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- cyprus
#20051 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Upravo
Samo nije to ''po ovoj logici'' nego po svakoj logici
Conchita jeste imao najveći broj svojih glasača, ali daleko od toga da su oni činili većinu u bilo kojoj kategoriji 
- Ridjobrki
#20052 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne bih se složio, mislim da zaboravljaš LGBTQKJHGGFDŠPOASDF populaciju. 
- Skijaš
#20053 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije toliki problem izgubiti bitku, pa ni rat, problem je kad izgubiš obraz.weredsf wrote:SDA ce formirati vlast sa ili bez NS, samo sto u naredne cetiri godine NS moze spasti na jednog poslanika, podignes izborni prag i zavrsis pricu
- kandelabar
#20054 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sta je sa onog Kojovica totalno je na FTV-u djelovao indisponirano,a povrh svega izjava kako zele oformiti većinu bez SDA u KS pa onda u popravljenoj verziji kao moze i SDA al zele pokazati kako je kad SDA nema komandujucu ulogu.. 
- kamen spoticanja
#20055 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vučicu pederu, vucicu pederu...
Ops pardon ja mislio ovo tema o queeru
Nego pedja tanko veceras...ne stoji ti uloga intelektualno superiorne mlade koju niko ne razumije...i btw zdk je imao tu tvoju tzv vladu bez nacionalnog predznaka u sdp-sbb skoro cijeli mandat...i neponovilo se
Ops pardon ja mislio ovo tema o queeru
Nego pedja tanko veceras...ne stoji ti uloga intelektualno superiorne mlade koju niko ne razumije...i btw zdk je imao tu tvoju tzv vladu bez nacionalnog predznaka u sdp-sbb skoro cijeli mandat...i neponovilo se
- Helena2014
#20056 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo i dokumenta oko kojeg se namjeravaju okupiti i oformiti većinu bez SDA u KS pa onda u popravljenoj verziji kao moze i SDA al da SDA nema komandujucu ulogu, bilo kako bilokandelabar wrote:Sta je sa onog Kojovica totalno je na FTV-u djelovao indisponirano,a povrh svega izjava kako zele oformiti većinu bez SDA u KS pa onda u popravljenoj verziji kao moze i SDA al zele pokazati kako je kad SDA nema komandujucu ulogu..
Imajući u vidu povjerenje koje su građanke i građani Kantona Sarajevo dali Našoj stranci na izborima 2014. godine, a uvažavajući činjenicu da do današnjeg dana nije formiran programski blok političkih subjekata koji ima potrebnu većinu u Skupštini Kantona Sarajevo,
Pozivajući se na obaveze izabranih predstavnika građanki i građana u zakonodavnim predstavničkim tijelima, zakonske rokove i pravila kojima se uređuje djelovanje zakonodavne i izvršne vlasti, te konačno Ustav Bosne i Hercegovine, Ustav Federacije Bosne i Hercegovine te Ustav Kantona Sarajevo,
Utvrđujemo set programskih mjera i rješenja, kojim se određuju reformski priroiteti na nivou Kantona Sarajevo.
NAŠA RJEŠENJA
Prije formiranja Vlade Kantona Sarajevo potrebno je pristupiti izmjenama Zakona o Vladi Kantona Sarajevo, Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo i Zakona o radno-pravnom statusu članova Vlade Kantona Sarajeva
cijeli dokument
http://www.nasastranka.ba/wp-content/up ... _FINAL.pdf
-
Innovation
-
weredsf
#20058 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pricamo o politici, pricam o konstantnom pljuvanju NS po SDA, nekada osnovano ali nekada i neosnovano.Skijaš wrote:Nije toliki problem izgubiti bitku, pa ni rat, problem je kad izgubiš obraz.weredsf wrote:SDA ce formirati vlast sa ili bez NS, samo sto u naredne cetiri godine NS moze spasti na jednog poslanika, podignes izborni prag i zavrsis pricu
Samo kazem da se to moze uraditi i malo drugacije, vjerovatno i hoce..
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#20059 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne samo da sam glasala NS, nego sam sem svoje familije ubjedjivala dseta ljudi da to ucine. Drago mi je sto nece sa SDA, jer se osobno nisam nikad druzila sa kriminaocima,pa ne zelim ni da to adi netko kome sam dala povjerenje. Inace, ne vidim na temi da se glasaci NS-a bune, vidim samo da SDA-ovcad cvile. Valjda da sve buduce neuspjehe imaju kome pripisati.I iz oporbe se moze puno toga uraditi. SDP je, na primjer bio jako losa opozicija, lovili sumrvice ispod stola, SDA j nesto bolja opozicija jer im uloga uvrijdjene mlade daje inspiraciju, NS jeodlicna oporba. Udrite po njima , a tu vam materijala nece i ne moze faliti
- homega
#20060 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izuzetno obimni zadaci koje vlast treba riješiti da bi državna uprava na nivou KS profuncionirala. Možda su i preambiciozni, mnogi od njih su neostvarivi u sadašnjem odnosu političkih snaga, ali vrijedi početi. Meni se ovaj plan dopada. Bilo koje rješenje ako bude provedeno, biće uspjeh.Set programskih mjera i rješenja, kojim se određuju reformski priroiteti na nivou Kantona Sarajevo:
NAŠA RJEŠENJA
Prije formiranja Vlade Kantona Sarajevo potrebno je pristupiti izmjenama Zakona o Vladi Kantona Sarajevo, Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo i Zakona o radno-pravnom statusu članova Vlade Kantona Sarajeva
cijeli dokument
http://www.nasastranka.ba/wp-content/up ... _FINAL.pdf
Međutim - nema koncepta, nema plana razvoja privrede. Nema programa mjera za smanjenje budžetskih korisnika, za njihov premještaj iz budžetskog sektora u realan. Koliko god ove mjere budu ostvarive, budžetski korisnici poput parazita, isisavaće javne prihode.
Nama treba što prije kvalitetan program privrednog razvoja. Bez namjere obezvrjeđivanja Programskog seta mjera i rješenja NS, čini mi se da ga je kreirao neko blizak aktivnostima nevladinog sektora, da nije bilo konsultacija učesnika u privredi.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#20061 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Ridjobrki
#20062 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
homega wrote: Bez namjere obezvrjeđivanja Programskog seta mjera i rješenja NS, čini mi se da ga je kreirao neko blizak aktivnostima nevladinog sektora, da nije bilo konsultacija učesnika u privredi.
Maj point igzekli. Kad gledam stavove, principe i izlaganja NS meni se čini da su oni totalno odlijepljeni od realnosti.
Što se mene tiče, nalijepite mi etiketu najvećeg SDA-ovca na forumu ali ja mislim da NS treba motkom utjerati u ovu vlast. I nemojte meni pričati o liberalizmu - liberal je onaj koji zagovara progres po svaku cijenu. Ja bih halalio NS-u svaku koaliciju, interesna svrstavanja, političke kurvaluke, korupciju, ama sve živo - sve dok se društvo njihovim radom kreće u pozitivnom smjeru. To je liberalizam u praksi.
Ima mali milion načina da se jedna koalicija ukuje i uvjetuje, ako se nešto hoće nađe se način. Zašto ne napraviti vremenski ograničenu koaliciju koja uključuje 'exit clause'? Evo, ulazimo u koaliciju, nećemo zatezati, nećemo poticati političku korupciju drugih stranaka, ubrzaćemo formiranje vlasti i sve ćemo ovo uraditi u korist građana, za sebe tražimo to-i-to ALI ovo sve na jednu godinu jer ako se od naših 52 tačke ne ispune ovih šest oko kojih se odmah možemo dogovoriti mi napuštamo koaliciju na današnji datum 2015.
Jel' ovo nemoguće i nerealno? Jel' nerealno očekivati od jedne tako prosvijećene i mudre stranke neka inteligentna i praktična rješenja kojih se SDP ili DF nisu sjetili jureći fotelje?
Ja od NS ne vidim tu kreativnost i proaktivnost, ne vidim kredibilne napore da implementiraju BAR DIO svog programa i opravdaju povjerenje. Zato se čudim biračima NS koji su oduševljeni nastojanjima njihove stranke da izbjegne vlast. Šta bolan opozicija, ja nikad neću glasati za stranku koja se ne bori da uđe u vladu!
Ima da ideš u vladu po ono što sam te poslao, ja im jebavat' mater znam i sam.
-
Baton_Ilirski
#20063 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Cim nisi jedan kroz jedan protiv SDA dusom i tijelom, ne psujes ih na svaki pomen, ako im ne negiras pravo na vlast bez obzira sto su najjaca politicka opcija, ako im ne zamjeras i trazis zlo cak i u dobrim politickim potezima i to sve ne ocitujes forumskim pisanjem..odmah si deklarisan kao klasicni SDA kadar od svekolike forumske populacije, valjda si do sada to mogao zakljucitiRidjobrki wrote:
![]()
Maj point igzekli. Kad gledam stavove, principe i izlaganja NS meni se čini da su oni totalno odlijepljeni od realnosti.
Što se mene tiče, nalijepite mi etiketu najvećeg SDA-ovca na forumu ali ja mislim da NS treba motkom utjerati u ovu vlast. I nemojte meni pričati o liberalizmu - liberal je onaj koji zagovara progres po svaku cijenu. Ja bih halalio NS-u svaku koaliciju, interesna svrstavanja, političke kurvaluke, korupciju, ama sve živo - sve dok se društvo njihovim radom kreće u pozitivnom smjeru. To je liberalizam u praksi.
Ima mali milion načina da se jedna koalicija ukuje i uvjetuje, ako se nešto hoće nađe se način. Zašto ne napraviti vremenski ograničenu koaliciju koja uključuje 'exit clause'? Evo, ulazimo u koaliciju, nećemo zatezati, nećemo poticati političku korupciju drugih stranaka, ubrzaćemo formiranje vlasti i sve ćemo ovo uraditi u korist građana, za sebe tražimo to-i-to ALI ovo sve na jednu godinu jer ako se od naših 52 tačke ne ispune ovih šest oko kojih se odmah možemo dogovoriti mi napuštamo koaliciju na današnji datum 2015.
Jel' ovo nemoguće i nerealno? Jel' nerealno očekivati od jedne tako prosvijećene i mudre stranke neka inteligentna i praktična rješenja kojih se SDP ili DF nisu sjetili jureći fotelje?
Ja od NS ne vidim tu kreativnost i proaktivnost, ne vidim kredibilne napore da implementiraju BAR DIO svog programa i opravdaju povjerenje. Zato se čudim biračima NS koji su oduševljeni nastojanjima njihove stranke da izbjegne vlast. Šta bolan opozicija, ja nikad neću glasati za stranku koja se ne bori da uđe u vladu!
Ima da ideš u vladu po ono što sam te poslao, ja im jebavat' mater znam i sam.
- Kikibombona
#20064 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS treba uci u vlast ako ima mogucnost djelovati i implementirati nesto sto smatraju vaznim i potrebnim.
Ako bi u takvoj koaliciji imali marginalnu ulogu i ne bi mogli pozitivno uticati na koalicione partnere, onda je svako bolje da ne ulaze.
NS treba biti obazriva. Ima jako zahtjevne biraca, koji ne glasaju po inerciji i koji hoce rezultate.
Ako bi u takvoj koaliciji imali marginalnu ulogu i ne bi mogli pozitivno uticati na koalicione partnere, onda je svako bolje da ne ulaze.
NS treba biti obazriva. Ima jako zahtjevne biraca, koji ne glasaju po inerciji i koji hoce rezultate.
- Ridjobrki
#20065 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Slažem se sa svim rečenim ali pokušavam ukazati na drugu perspektivu.Kikibombona wrote:NS treba uci u vlast ako ima mogucnost djelovati i implementirati nesto sto smatraju vaznim i potrebnim.
Šta je smisao zahtjeva tih birača? Koje rezultate oni žele? Zašto ih zadržati? Koji će vrag ovom društvu i ti zahtjevni birači i njihovi politički predstavnici ako su inertni i neaktivni? Šta će nam NS ako ne predvodi promjene? Ko predstavlja u VLASTI onih 10% ljudi koji su (ili smatraju da su) najprogresivniji dio Sarajeva? Treba li nam "to" uopće?
Možda ja imam pogrešnu percepciju ali meni se čini da će se i NS i njeni birači zakucati u začarani krug puke političke egzistencije što prosječnom građaninu nije od koristi. Glasamo za njih jer su pametni - oni ne ulaze u vlast da nam se ne zamjere - mi gledamo Esu Radeljaša kako nam kroji kapu i 'sujemo državu.
Ako je smisao postojanja NS u iduće četiri godine da sačuvaju svoje razmažene birače i obnove ili malo poprave izborni rezultat koji će im omogućiti da opet budu opozicija... Čemu onda sve to? Šta je smisao? Argumentirana kritika? Sorry, raja, ali to može i NGO, to mogu i novine... Kad si u vlasti, kad si sišao u baru - hvataj zmiju i udaraj u glavu.
Neće to otjerati birače ako se odradi kako treba - naprotiv! Bez takvih mjera nikad neće napraviti breaktrough, a ako im taj (što bi narod rek'o) breaktrough nije u cilju onda da se malo svi zapitamo o tom smislu cijele stvari. Ako je cilj samo zadržati pozicije onda ok - pošteno. Ali ako se misli ozbiljno petljati politikom onda valja skinuti rukavice i ja vjerujem da bi mudrim ponašanjem u koaliciji privukli više birača. I interesdžija kao nusprodukta uspjeha ali Bože moj, to je politika...
Vidim li takav fajterski pristup ja ću prvi ući u NS i vlastitim sredstvima formirati jedan OO koji su zijanili pogrešnom politikom na lokalu.
-
VjecitiStudent
#20066 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vjerovatno nisi upratio, NS jeste ulazila u vlast sa SDA i u gradskom vijeću i u nekoliko gradskih općina i svi ti pokušaji su završili jadno. Ovakav njihov stav je izgleda direktna posljedica tih loših iskustava sa SDA.Ridjobrki wrote: ...
Šta je smisao zahtjeva tih birača? Koje rezultate oni žele? Zašto ih zadržati? Koji će vrag ovom društvu i ti zahtjevni birači i njihovi politički predstavnici ako su inertni i neaktivni? Šta će nam NS ako ne predvodi promjene? Ko predstavlja u VLASTI onih 10% ljudi koji su (ili smatraju da su) najprogresivniji dio Sarajeva? Treba li nam "to" uopće?
Možda ja imam pogrešnu percepciju ali meni se čini da će se i NS i njeni birači zakucati u začarani krug puke političke egzistencije što prosječnom građaninu nije od koristi. Glasamo za njih jer su pametni - oni ne ulaze u vlast da nam se ne zamjere - mi gledamo Esu Radeljaša kako nam kroji kapu i 'sujemo državu.
Ako je smisao postojanja NS u iduće četiri godine da sačuvaju svoje razmažene birače i obnove ili malo poprave izborni rezultat koji će im omogućiti da opet budu opozicija... Čemu onda sve to? Šta je smisao? Argumentirana kritika? Sorry, raja, ali to može i NGO, to mogu i novine... Kad si u vlasti, kad si sišao u baru - hvataj zmiju i udaraj u glavu.
...
- Skijaš
#20067 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ridjobrki wrote:Slažem se sa svim rečenim ali pokušavam ukazati na drugu perspektivu.Kikibombona wrote:NS treba uci u vlast ako ima mogucnost djelovati i implementirati nesto sto smatraju vaznim i potrebnim.
Neće to otjerati birače ako se odradi kako treba - naprotiv! Bez takvih mjera nikad neće napraviti breaktrough, a ako im taj (što bi narod rek'o) breaktrough nije u cilju onda da se malo svi zapitamo o tom smislu cijele stvari. Ako je cilj samo zadržati pozicije onda ok - pošteno. Ali ako se misli ozbiljno petljati politikom onda valja skinuti rukavice i ja vjerujem da bi mudrim ponašanjem u koaliciji privukli više birača. I interesdžija kao nusprodukta uspjeha ali Bože moj, to je politika...
Vidim li takav fajterski pristup ja ću prvi ući u NS i vlastitim sredstvima formirati jedan OO koji su zijanili pogrešnom politikom na lokalu.
Mislim da je Peđa spominjao upravo takvu opciju, odnosno vlast u kojoj ne bi bilo dominantnog igrača. U procesu formiranja vlasti dobiješ određene resore i autonomiju da tu praviš određene reforme. Ali, niti bi SDA pristala na to kao koncept, niti bi njihovi ljudi (čiju podršku trebaš kako bi se te reforme ubacilo u institucionalni okvir) svojim glasovima to podržali. Znači čak i kada bi ti nekim čudom SDA dala potpunu autonomiju nad npr. kantonalnim ministarstvom obrazovanja (a neće, nego će sve tvoje ideje pokušati razvodniti neophodnošću besmislenog usaglašavanja vladajuće koalicije), oni bi to sasjekli pri glasanju.
-
antimobb
- Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.
#20068 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja,Pedja Kojovic wrote: SDP je pred reformama i ne znamo da li ce iz njih izaci "titoviran" ili moderniziran.
DF - novi, neukaljani, u mojim ocima imaju kredit za postignuti rezultat i drzim im fige.
LDS- njihovi vjecnici ja mislim vec odavno funkcionisu kao samostalni - nema partijske strukture.
SBB = SDA 2.0, ali nisu toliko investirani u sadasnji sistem.
SDA - kadrovi koji dominiraju zamisljaju ovu partiju kao francizu Erdoanove partije, mladji kadrovi daju nadu.
Vidim da me konstantno ignoriraš što je primitivno sa tvoje strane ali nema veze. U vlasti si pa ću ti pisati.
Kakva je razlika između korumpiranog primitivca iz SDP, SBB i SDA na jednoj strani i istog takvog korumpiranog primitivca iz NS, DF, LDS? Nema nikakve razlike jer ni vi u NS kao i ostalim Strankama/Partijama ne primjenjujete EU standarde prilikom filtriranja svojih kadrova.
Ovdje je problem u pojedincima - ljudima - a ne u Strankama/Partijama jer ne postoje pravni mehanizmi filtriranja kvalitetnog ljudskog resursa kao što se to radi u svim civiliziranim zemljama svijeta.
Psihopate decenijama, nakon svakih izbora odlaze u Stranke/Partije i kao na pijaci kupuju svoje pozicije za novac bez ikakve provjere od sebi sličnih psihopata, što je tako PRIMITIVNO.
Uzrok svih naših problema je u generisanom psihopatogenom ljudskom resursu. Tvoja retorika me podsjeća na retoriku svih ostalih demagoga u drugim Strankama/partijama.
Svi imate jednu te istu mantru ''SDP, SBB, SDA NS, DF, LDS, SDP, SBB, SDA NS, DF, LDS, SDP, SBB, SDA NS, DF, LDS ... i tako NON-STOP u krug ista mantra kao oni iz Hare Krišne'', a niko od vas da se izbori za jednake šanse za sve!?
Ukoliko ste progresivna i moderna stranka kao što se predstavljate, zašto se ne izborite za uspostavu ''Državne agencije za izbor i testiranje kadrova''? Retorika svih Stranaka/Partija u BiH, pa i tvoja retorika me podsjeća na obićnu i PRIMITIVNU međuplemensku borbu, ništa više.
Vi u NS nemate pravo da kritikujete bilo koga jer se ni po čemu bitnom, ne razlikujete od ostalih PLEMENA Stranaka/Partija u BiH.
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#20069 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne bi ti ni ja odgovorio, jer ti je dipla smrdljiva i demagog si pravi. Postavi normalno a ne provokativno pitanje pa će ti možda neko i odgovorit. A ne da iznosis svoje traktate i mišljenja o nečemu. Šta se tu ima odgovarat?
-
Murisno1
#20070 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
UltrasNaBaterije wrote:Ne bi ti ni ja odgovorio, jer ti je dipla smrdljiva i demagog si pravi. Postavi normalno a ne provokativno pitanje pa će ti možda neko i odgovorit. A ne da iznosis svoje traktate i mišljenja o nečemu. Šta se tu ima odgovarat?
-
antimobb
- Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.
#20071 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pitanje za Pedju i NS ne može biti normalnije: Ukoliko su progresivna i moderna stranka kao što se predstavljaju, zašto se ne izbore za uspostavu ''Državne agencije za izbor i testiranje kadrova''? Druga je stvar što je u ovom ruralno, primitivnom i psihopatiziranom društvu (najopasnija moguća kombinacija na svijetu) sve što je normalno - nenormalno i sve što je nenormalno - normalno. Kao što mogu pročitati, Pedji je na primjer, sasvim normalno da razgovara o Esedu Radeljašu u nekim kombinacijama za Vlast, umjesto da insistira i traži pokretanje istrage vezano za sve malverzacije koje je isti radio!? Po čemu je onda NS drugačija od ostalih PLEMENA kao što se predstavljaju - ni po čemu? Ne vidim nikakve civilizirane akcije niti da nude bilo kakva rješenja, kao što su najavljivali tokom svoje predizborne kampanje. Jedina civilizirana Pedjina akcija je što ovdje razgovara sa rajom na forumu, a i to radi selektivno ignorirajući ljude koji ga pitaju konkretna pitanja.
- lerdi
#20072 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moj @Ridjobrki ne kontaju pojednici ovo što pišeš. Pokušavao sam i ja isto govoriti al džaba. Svemu ovome se prilazi previše lično i navijački. Samo još fali da obuku dresove, stave kape i nabace šalove kada njihov politički ljubimac gostuje na televiziji zaboravljajući da taj isti tu treba biti kako bi njima bilo bolje a ne obrnuto. NS ima 3 zastupnika u skupštini a ponašaju se kao da su Bogom dani. Oni meni više bacaju na ogranak Kruga 99 koji je greškom u ministarstvu registrovan kao politička partija. Nadam se da će napokon skontati da od šuplje priče, pravljenja nekih planova bez realizacije, kontriranja i glumljenja neke veličine niko, pa ni oni, nema ništa. Umjesto da su sjeli sa DF-om, napravili blok od 10 zastupnika te usaglasili plan djelovanja i tako zajednički nastupili prema SDA i ostalim, oni se ponašaju ko uvrjeđene mlade. Umjesto da su uzeli te famozne 52 tačke i usaglasili njih bar 10 sa DF-om te rekli ovih 10 tačaka se mora relizovati u 2015. godini i ko hoće bujrum sa nama ko neće široko mu polje, oni se odlučuju za povlačenje iz svih razgovora i tobože neku principijelnost. Građani KS od te principijelnosti nemaju ništa gospodo. Od bloka koji zna šta hoće i koji ima plan koji će kanton gurnuti naprijed ima bar nadu da će neko tamo raditi neštu u njihovu korist. Na kraju krajeva koja je svrha NS-a, a i ostalih stranaka? Rad za dobrobit građana ili su sami sebi svrha? Ako je rad za dobrobit građana onda, kao što rekoh u nekom od ranijih postoava, isti podrazumjeva i valjanje u kaljuži jer je ista jako velika da bi nestala preko noći.
-
maher
#20073 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
postovani pedja,
ko su autori ovih programskih mjera koje predlaze ns za kanton sarajevo?
bilo bi lijepo da znamo da li ovo prijedlog eksperata ili je to skup necijih prijedloga i zelja ala plenum.
ko su autori ovih programskih mjera koje predlaze ns za kanton sarajevo?
bilo bi lijepo da znamo da li ovo prijedlog eksperata ili je to skup necijih prijedloga i zelja ala plenum.
- jalijas74
#20074 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mozda i bi da DF nije potpisao sporazum na svim nivoima vlasti prema tome od tog bloka DF-NS pa cak i SBB na KS i kako konacno SDA nece odlucivati o nasim zivotima mozemo sanjati na nekim drugim izborima.lerdi wrote: Umjesto da su sjeli sa DF-om, napravili blok od 10 zastupnika te usaglasili plan djelovanja i tako zajednički nastupili prema SDA i ostalim, oni se ponašaju ko uvrjeđene mlade.
- lerdi
#20075 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije baš to tako kako ti hoćeš prikazati. Primjeri iz nekih drugih kantona te demantiraju. Stvar je pravljenje jakog bloka koji može izaći na megdan SDA i koji od istih može zahtjevati provedbe određenih reformi. NS+DF ima istu snagu kao i SDA i u tom grmu leži zec. Ako NS radi iskustva sa SDA iz nekih prijašnjih koalicija zazire od pravljenja jednog takvog bloka sa DF-om, onda su oni politički diletanti. U ovom političkom bloku bi imali snagu za promjene, dok su u tim ostalim koalicijama bili samo neko da popuni broj i tu je suštinska razlika. U suštini ako ovako razmišljaju sve dok postoje će biti samo jedna stranka koja je tu da popuni broj jer teško da će ikad imati kapacitet za nešto više.jalijas74 wrote:Mozda i bi da DF nije potpisao sporazum na svim nivoima vlasti prema tome od tog bloka DF-NS pa cak i SBB na KS i kako konacno SDA nece odlucivati o nasim zivotima mozemo sanjati na nekim drugim izborima.lerdi wrote: Umjesto da su sjeli sa DF-om, napravili blok od 10 zastupnika te usaglasili plan djelovanja i tako zajednički nastupili prema SDA i ostalim, oni se ponašaju ko uvrjeđene mlade.