Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Muhamed Đakmić wrote:Sama činjenica da je od trenera koji garantuje trofeje i ubjedljivo je najbolji na svijetu došao na nivo trenera koji selektira drugima ekipu na čiji račun oni osvajaju trofeje dovoljno govori o trenutnom nivou Mourinhove stručnosti.
Žao mi je palermo, ali ovaj put braniš neodbranjivo
Prilično sam siguran da je za njeg spominjanje u istoj rečenici sa top 10 ili čak top 20 trenera svijeta završena priča sve do momenta u kojem on ne odluči pokušati da zaigra progresivniji fudbal. Sa njegovim okom za taktičke detalje i dobrom platformom u vidu načina na koji ekipa igra, to bi mogla biti dobra stvar.
Ali prije svega treba sam sa sobom da raščisti šta želi od fudbala u budućnosti.
A nered jeste ostavio u svakoj ekipi koju je vodio u posljednjih 7-8 godina. Čiste sukobe i nered. Njegova evolucija se najbolje ogleda u činjenici da su ga fudbaleri Porta, Chelseaja i Intera u prvim mandatima zakivali u zvijezde i da su bili spremni za njega uraditi apsolutno sve. Neki su i plakali kad je otišao. Od Real Madrida nadalje, apsolutno svima je svanuće momenat smjene Jose Mourinha. Nije to nikakva zavjera protiv njega, to je prije zbog načina na koji se ophodi prema njima.
Pa ne branim nebranjivo .......pa čak je i Conte u sezoni nakon Josea ostvario svoj vrhunac u Čelziju.......tako da me ne bi iznenadilo da se nešto slično desi i u Unitedu......
A ovo drugo se slažem........očito je Joseov ego postao samome njemu prevelika prepreka......vjerovatno zato i ustrajavanje na stvarima koje više jednostavno ne prolaze......
Da se nadovežem na ovo Muhamedovo vezano za dalju karijeru Mourinha. Negdje sam već napisao, pola u šali, da Mourinho sada treba proći fudbalsku katarzu, bataliti dosadašnju taktiku, postati mag napadačkog fudbala i vratiti se prvoj ljubavi (dobro možda nije prva), Barceloni. To bih baš volio vidjeti, sigurno bi bilo jako zanimljivo.
Ali iskreno, sumnjam da će se on nešto puno promijeniti, koliko god bio inteligentan, znao fudbal kao malo ko, mislim da je tvrdoglavi egomanijak, a takvi se ne mjenjaju.
S tim što nisam baš toliko siguran da on ovakav kakav jeste ne može sa nekim timom opet biti uspješan. Ne PSG , nego tim ala Inter koji nema toliko pravih ili lažnih zvijezda, a opet ima jako dobar tim.
Solskjer je rekao da će igrati za gol više i da se neće zadovoljavati trenutnim rezultatom. Također je rekao da mu ne pada napamet da brze igrače zaustavlja, već da ih treba pustiti s lanca.
Better Man wrote:Solskjer je rekao da će igrati za gol više i da se neće zadovoljavati trenutnim rezultatom. Također je rekao da mu ne pada napamet da brze igrače zaustavlja, već da ih treba pustiti s lanca.
Njima je Mourinho bio ogroman teret sa svojom taktikom, formacijom i tako to.
Better Man wrote:Solskjer je rekao da će igrati za gol više i da se neće zadovoljavati trenutnim rezultatom. Također je rekao da mu ne pada napamet da brze igrače zaustavlja, već da ih treba pustiti s lanca.
Njima je Mourinho bio ogroman teret sa svojom taktikom, formacijom i tako to.
Paul Pogba pod Ole Gunnar Solskjærom više golova i asistencija u dvije utakmice nego pod Joseom u cijeloj sezoni
186 minutes played
190 passes
5 key passes
4 success dribbles
4 tackles won
3 interceptions
2 assists
2 goals
Od poželjne ekipe u izvlačenju u CL do...?
Melju i ne staju. Dokle će vidjećemo. Isto ko iz onog vica kad skine male cipele, ja rahatluka. Jose ko tijesna cipela
Kako god nakon dužeg vremena interesantni za gledati.