Eto neka smo mi sigurniji u odnosu na Ameriku, to mi je plaha utjeha kada me u glavnoj ulici napadne 6 razbojnika od ranije poznatih policiji...Thorgerson wrote:Aha, bas zato je Amerika jedna od najsigurnijih zemalja. Rokne te neko i eto...kaze pa ja mislio da si i ti imao pistolj. Il dijete kupi na trafici 15kg metaka i tri puske i ode izreseta pola skole.Naslovnica wrote: Ništa ja ne izmišljam...
Nisam razumio o kojoj si situaciji govorio, mislio sam na trenutak napada, a ne na razloge napada.
Znači, oni ga pratili od BBI do Forina onako? I on izvadio pištolj i pucao u zrak onako?
I da, upravo zamišljam situaciju kada bi svi nosali pištolje i kada bi svi znali da onaj drugi ima pištolj i da je spreman upotrijebiti ga u slučaju samoodbrane.
Siguran sam da bi u tom slučaju Sarajevo bilo mnogo mirnije i sigurnije mjesto nego što je sada, kada te 6 firauna može u glavnoj ulici nalemati da se niko ne počeše i da još izvučeš deblji kraj zato što pokušavaš da se odbraniš! I da još dobijeđ đonom u glavu ispred stanice policije, upravo od tih napadača.
Da, slažem se, opasno je koristiti oružje na takvim mjestima, ali ako mogu da biram da li treba da ga koristim u svrhu samoodbrane ili da pustim da me klošari proburaze na sred ulice, radije ću ga koristiti. Po cijenu sankcija.
Divno.
Zaboravljas i dalje da slusamo i pricamo o najboljoj verziji price ODBRANE. Dakle, uopste nismo culi drugu stranu, niti znamo sta se desilo. Zasto bih ja vjerovao na rijec advokatu odbrane? Jos nigdje lik nije napisao da je neko udarao njegovog klijenta.
Ti mene i dalje ne shvatas. Mene boli qrac za ove firaune, boli me neka stvar i za ovog sto su napali. Ja ne zelim da mene pogodi zalutali metak. A doticni je upravo to uradio pucao je, pa sta bude bude - da bi spasio svoju guzicu od pokoje sljive. Pa koji qrac prigovaras, ako se bojis za zivot i nosas pistolj...
Misilm i ta prica sva smrdi, ali eto...6 krvozednih roma iz cista mira napali 56-og gospodina...
Pogledaj američku kaznenu politiku i zakone, pa onda povlači paralele i pravi poređenja. Siguran sam da bi se 90% ljudi sa foruma opredijelilo za američke zakone o sigurnosti u odnosu na ovo što mi sada imamo, uključujući i mene, naravno.
Shvatam ja tebe da ne želiš da te pogodi neki zalutali metak, ne želim ni ja da bilo koga pogodi, i zaista se rijetko dešava. A desi se uglavnom kada se popucaju narkomančine i šljam grada, a ne kada se pošteni građanin pokuša odbraniti od siledžija. Pošteni građani uglavnom izvuku deblji kraj i najebu. A ove mrcine se izvuku bez posljedica.
Pošteni građanin je prvo pucao u zrak (tako se valjda i radi?), a zatim pucao u noge napadaču (a ne u glavu ili grudi - pametno od njega). To što ga je metak proburazio i ranio drugog, nazvao bih srećom u nesreći. Šljiva je, kao i metak u nogu - lakša tjelesna povreda, zar ne?
Razumijem ja tebe 100%, ali još bolje razumijem doktora.