SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Naslovnica

#20051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Thorgerson wrote:
Naslovnica wrote: Ništa ja ne izmišljam...
Nisam razumio o kojoj si situaciji govorio, mislio sam na trenutak napada, a ne na razloge napada.
Znači, oni ga pratili od BBI do Forina onako? I on izvadio pištolj i pucao u zrak onako?
I da, upravo zamišljam situaciju kada bi svi nosali pištolje i kada bi svi znali da onaj drugi ima pištolj i da je spreman upotrijebiti ga u slučaju samoodbrane.
Siguran sam da bi u tom slučaju Sarajevo bilo mnogo mirnije i sigurnije mjesto nego što je sada, kada te 6 firauna može u glavnoj ulici nalemati da se niko ne počeše i da još izvučeš deblji kraj zato što pokušavaš da se odbraniš! I da još dobijeđ đonom u glavu ispred stanice policije, upravo od tih napadača.
Da, slažem se, opasno je koristiti oružje na takvim mjestima, ali ako mogu da biram da li treba da ga koristim u svrhu samoodbrane ili da pustim da me klošari proburaze na sred ulice, radije ću ga koristiti. Po cijenu sankcija.
Aha, bas zato je Amerika jedna od najsigurnijih zemalja. Rokne te neko i eto...kaze pa ja mislio da si i ti imao pistolj. Il dijete kupi na trafici 15kg metaka i tri puske i ode izreseta pola skole.

Divno.

Zaboravljas i dalje da slusamo i pricamo o najboljoj verziji price ODBRANE. Dakle, uopste nismo culi drugu stranu, niti znamo sta se desilo. Zasto bih ja vjerovao na rijec advokatu odbrane? Jos nigdje lik nije napisao da je neko udarao njegovog klijenta.

Ti mene i dalje ne shvatas. Mene boli qrac za ove firaune, boli me neka stvar i za ovog sto su napali. Ja ne zelim da mene pogodi zalutali metak. A doticni je upravo to uradio pucao je, pa sta bude bude - da bi spasio svoju guzicu od pokoje sljive. Pa koji qrac prigovaras, ako se bojis za zivot i nosas pistolj...

Misilm i ta prica sva smrdi, ali eto...6 krvozednih roma iz cista mira napali 56-og gospodina...
Eto neka smo mi sigurniji u odnosu na Ameriku, to mi je plaha utjeha kada me u glavnoj ulici napadne 6 razbojnika od ranije poznatih policiji... :-)
Pogledaj američku kaznenu politiku i zakone, pa onda povlači paralele i pravi poređenja. Siguran sam da bi se 90% ljudi sa foruma opredijelilo za američke zakone o sigurnosti u odnosu na ovo što mi sada imamo, uključujući i mene, naravno. :wink:
Shvatam ja tebe da ne želiš da te pogodi neki zalutali metak, ne želim ni ja da bilo koga pogodi, i zaista se rijetko dešava. A desi se uglavnom kada se popucaju narkomančine i šljam grada, a ne kada se pošteni građanin pokuša odbraniti od siledžija. Pošteni građani uglavnom izvuku deblji kraj i najebu. A ove mrcine se izvuku bez posljedica.
Pošteni građanin je prvo pucao u zrak (tako se valjda i radi?), a zatim pucao u noge napadaču (a ne u glavu ili grudi - pametno od njega). To što ga je metak proburazio i ranio drugog, nazvao bih srećom u nesreći. Šljiva je, kao i metak u nogu - lakša tjelesna povreda, zar ne? 8-)
Razumijem ja tebe 100%, ali još bolje razumijem doktora.
JThomas

#20052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ne mogu se rješenja iz različitih društava transplantirati sa istim efektom. tako su mislili i kad su dejton pisali, vidi u švicarskoj tri naroda i ostali i kantoni, hajmo ovo. samo su, osim mentaliteta naroda, zaboravili još važniju činjenicu da su ti kantoni bili prije švicarske i napravili je ujedinjenjem...

hipotetika je, totalna, ali ja mislim da bi nama s američkim zakonima bilo još gore. "stand your ground" proizvodi zloupotrebe, nesreće i ekscese i u americi, u velikim brojevima. a s našim spahijama i kadijama...uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :evil: :mrgreen:
JThomas

#20053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

i neće biti isti efekat istog propisa ondje gdje sud najmoćnijem (po funkciji) čovjeku planete kaže - predsjedniče, ovo vam neće ići i ovo vam suspendujemo. i kod nas gdje je sud ispunjivač želja izvršne vlasti i stranačkih centara.
Naslovnica

#20054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Nema veze, kažem da bih se ja sutra mijenjao (kada bih mogao) da živim u tom američkom sistemu sa oružjem, nego u ovom našem gdje ne smiješ nositi ni bejzbol palicu u gepeku jer ćeš zaglaviti murije! :-) :-)
A svaka te šuša može napasti bez posljedica. Ubice šetaju slobodne...
JThomas

#20055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ti bi odradio klošare, a tebe bizoni i tigrovi...oni u ljudskom obliku.
Naslovnica

#20056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Sve OK...
Samo što danas pošten narod odrađuju i klošari i bizoni drug moj...
JThomas

#20057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

kako rekoh, teška je hipotetika. ali nije to način za uvođenje sigurnosti gdje je svakako nema. gdje se sudi ovako meni, a onako tebi. još je više prostora da eskaliraju problemi, još više prostora za fatalne umjesto bolnih zloupotreba. moja prognoza - bilo bi gore.
triconja

#20058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by triconja »

Thorgerson wrote:
Naslovnica wrote: Ništa ja ne izmišljam...
Nisam razumio o kojoj si situaciji govorio, mislio sam na trenutak napada, a ne na razloge napada.
Znači, oni ga pratili od BBI do Forina onako? I on izvadio pištolj i pucao u zrak onako?
I da, upravo zamišljam situaciju kada bi svi nosali pištolje i kada bi svi znali da onaj drugi ima pištolj i da je spreman upotrijebiti ga u slučaju samoodbrane.
Siguran sam da bi u tom slučaju Sarajevo bilo mnogo mirnije i sigurnije mjesto nego što je sada, kada te 6 firauna može u glavnoj ulici nalemati da se niko ne počeše i da još izvučeš deblji kraj zato što pokušavaš da se odbraniš! I da još dobijeđ đonom u glavu ispred stanice policije, upravo od tih napadača.
Da, slažem se, opasno je koristiti oružje na takvim mjestima, ali ako mogu da biram da li treba da ga koristim u svrhu samoodbrane ili da pustim da me klošari proburaze na sred ulice, radije ću ga koristiti. Po cijenu sankcija.
Aha, bas zato je Amerika jedna od najsigurnijih zemalja. Rokne te neko i eto...kaze pa ja mislio da si i ti imao pistolj. Il dijete kupi na trafici 15kg metaka i tri puske i ode izreseta pola skole.

Divno.

Zaboravljas i dalje da slusamo i pricamo o najboljoj verziji price ODBRANE. Dakle, uopste nismo culi drugu stranu, niti znamo sta se desilo. Zasto bih ja vjerovao na rijec advokatu odbrane? Jos nigdje lik nije napisao da je neko udarao njegovog klijenta.

Ti mene i dalje ne shvatas. Mene boli qrac za ove firaune, boli me neka stvar i za ovog sto su napali. Ja ne zelim da mene pogodi zalutali metak. A doticni je upravo to uradio pucao je, pa sta bude bude - da bi spasio svoju guzicu od pokoje sljive. Pa koji qrac prigovaras, ako se bojis za zivot i nosas pistolj...

Misilm i ta prica sva smrdi, ali eto...6 krvozednih roma iz cista mira napali 56-og gospodina...
Jes ikad cito sto dodje do pucnjave po skolama ili to nako zakljucak donosis napamet?
batara

#20059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by batara »

Ja kurtona od tuzilastva i sudstva, jebes ovo, treba bjezati vani! Drzava podrzava klosare da preprodaju drogu :run:

http://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/362 ... anje-droge
JThomas

#20060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

to je u lukavici a ima još jedan predmet i ovdje :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#20061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

izdrzhi sajfa brt!
kloniran

#20062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

Kad izIđe biće popularan ko jala brat i bubasvaba koreli, to brude i bruderke cijene :mrgreen:
FreakyStyley

#20063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by FreakyStyley »

Ko oslobodi Sajfu ima moj glas na izborima. #freedatboi

Idrzi bruda!
Dino79

#20064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dino79 »

batara wrote:Ja kurtona od tuzilastva i sudstva, jebes ovo, treba bjezati vani! Drzava podrzava klosare da preprodaju drogu :run:

Nigdje ništa na sajtu suda ni ko je tužilac ni ko je sudija ni presude ništa.
Toliko o transparetnosti suda a da su sudovi nezavisni to sigurno jesu. Nezavisni su od svega i od javnosti i od odgovornosti i tako u nedogled.
Samo se iz medija moze saznati sledece .
Ova neka trgovina sa pravdom on kao priznao i odrekao se zalbe a zauzvrat dobio samo dvije godine.
Koliko je uopste po zakonu predviđena kazna za drogu

Okružni sud u Istočnom Sarajevu osudio je sarajevskog repera Adnana Nikšića, poznatijeg kao Sajfer, na dvije godine zatvora zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Ovu informaciju je potvrdio Nikšićev advokat Edis Mustafić, koji je kazao da je Sud donio presudu na osnovu sporazuma o priznanju krivnje koji je Nikšić sklopio sa Okružnim tužilaštvom u Istočnom Sarajevu.
Potpisivanjem sporazuma, Nikšić je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela i odrekao se prava žalbe na sankciju.

Ko prizna pola mu se prašta.
kloniran

#20065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

u ameriKi čemeriki bi 6 dozivotnih sluzio, ovdje je dogodine vani da nastavi gdje je stao :lol:
Logovan

#20066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

batara wrote:Ja kurtona od tuzilastva i sudstva, jebes ovo, treba bjezati vani! Drzava podrzava klosare da preprodaju drogu :run:

Izdrži bruda moj.
Naslovnica

#20067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Uhvate dilerčinu s tovarom skanka, dojava 1/1, medijski popraćeno, sve transparentno...nema kud.
Umjesto da mu prišiju najveću moguću kaznu, oni idu na pogodbu...eto, priznao je.
Vjerojatno će biti i na slobodi do upućivanja na izdržavanje kazne.
Kakvo je ovo sudstvo, kakva je ovo pravda?!
Zašto to rade???
Kakvi debili Allahu dragi...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

ako ode u zatvor u roku 8 dana jel mu se polovi kazna?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#20069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

pa brzo je osuđen
Sodom1

#20070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

kloniran wrote:u ameriKi čemeriki bi 6 dozivotnih sluzio, ovdje je dogodine vani da nastavi gdje je stao :lol:
Jope ti kako je tamo nedje ,njesto :lol: :lol:
FreakyStyley

#20071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by FreakyStyley »

"Ne duvam k'o vi, ja treniram i klanjam!"

Adnan Sajfer Niksic

https://youtu.be/zh0q87qAzsI?t=88
Edin H.

#20072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Represija, drzava je odlucila da najtalentovanije mlade umjetnike strpa u kazamate umjesto da stimulise kreativnost. :roll:
Logovan

#20073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

mk ultra wrote:

pa brzo je osuđen
Još brže će izaći.
Sodom1

#20074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

kloniran wrote:
Sodom1 wrote: Zato sto pricas o stvarima i mjestima gdje nisi bio
zasto tebe boli neka stvar sta neko drugi prica, uzima li ti mozda hljeb iz usta, ili samo volis zabijati nos u tuđu guzicu?
Forum je , pise se , ne znam sto mu je svrha nego pisanje i citanje .
A ne zabadam je nos nigdje nego ti zabadas nos u guzicu , prdis o stvarima koje nemaju veze s vezom , a ja odgovaram ne tebi nego raji koja ce citati , mene boli neka stvar za tobom i takvima.
kloniran

#20075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

Sodom1 wrote:
kloniran wrote:
Sodom1 wrote: Zato sto pricas o stvarima i mjestima gdje nisi bio
zasto tebe boli neka stvar sta neko drugi prica, uzima li ti mozda hljeb iz usta, ili samo volis zabijati nos u tuđu guzicu?
Forum je , pise se , ne znam sto mu je svrha nego pisanje i citanje .
A ne zabadam je nos nigdje nego ti zabadas nos u guzicu , prdis o stvarima koje nemaju veze s vezom , a ja odgovaram ne tebi nego raji koja ce citati , mene boli neka stvar za tobom i takvima.
ne bih ja rekao al nek ti bude
Post Reply