Android OS
Moderator: Benq
- supercali
#20026 Re: Android OS
ima nacina al to je root i romovi koji nisu fabricki da kazem
- south
#20027 Re: Android OS
tvojkomsija wrote:Quaresma kako da nabacim 5.1 na ovaj 5.0?
Imam Companion ali kada trazim apdejte pise da je zadnja verzija androida vec na telefonu.. ??

-
zdruzdjo
#20028 Re: Android OS
Moguce je. Samo sto u ovom slucaju je aplikacija koja koristi prednju kameru. ja imao na s3 mini. besprijekorno radila.skafiskafsnjak wrote: Mislim da je to nemoguce osim na telefonu koji to fabricki ima.
- Haris.ba
#20029 Re: Android OS
Pretpostavljam da si uzeo verziju sa 8 GB. Problem je malo interne memorije. Sony je tu baš počastio. Izbacili su poluproizvod.tvojkomsija wrote:Pozdrav svima, odnedavno imam Xperia M4 Aqua, prilicno sam zadovoljan s uredjajem i specifikacije su mu dobre.
Sistem je 5.0 tj. Lollipop, imam par pitanja.
Zasto mi skoro sve igre na uredjaju stekaju prilikom igranja? Angry Birds, Temple Run 2, Dream League Soccer.. svaka iole ozbiljnija igra je zastajkivala...čak i ona nalik na Flappy Bird što se pokrene kada klikate na verziju androida u postavkama..i često mi wifi ne radi jer kad se spojim gore gdje su crtice stoji uzvičnik i tad mi ne radi ništa što traži internetski pristup.. osim Messengera, čudno..![]()
Unaprijed hvala na svakoj pomoći!
Čekaj 6.0 android, on bi trebao omogućiti da koristiš karticu kao memoriju.
A jesi probao video snimati? Pravi li kakve probleme kada pokušaš pregledati snimak?
- tvojkomsija
#20030 Re: Android OS
Mobitel jedino laga u igricama, ostalo sve leti..snimao sam videe u full hd i bez problema sve radi. Samo me igrice muce.. Kada izlazi Marshmallow 6.0?Haris.ba wrote:Pretpostavljam da si uzeo verziju sa 8 GB. Problem je malo interne memorije. Sony je tu baš počastio. Izbacili su poluproizvod.tvojkomsija wrote:Pozdrav svima, odnedavno imam Xperia M4 Aqua, prilicno sam zadovoljan s uredjajem i specifikacije su mu dobre.
Zasto mi skoro sve igre na uredjaju stekaju prilikom igranja? Angry Birds, Temple Run 2, Dream League Soccer.. svaka iole ozbiljnija igra je zastajkivala...čak i ona nalik na Flappy Bird što se pokrene kada klikate na verziju androida u postavkama..i često mi wifi ne radi jer kad se spojim gore gdje su crtice stoji uzvičnik i tad mi ne radi ništa što traži internetski pristup.. osim Messengera, čudno..![]()
A jesi probao video snimati? Pravi li kakve probleme kada pokušaš pregledati snimak?
- madesa
#20031 Re: Android OS
motorola moto g 3rdzateznistub wrote:Koji je telefon u pitanju?madesa wrote: treba mi tipa knock on/off
-
Eborg
#20032 Re: Android OS
Imam Samsung Galaxy Note 4 za kojeg znam da ima opciju da je moguće "ograničiti" ekran samo na jednu aplikaciju ili funkciju. Npr. poznaniku dam telefon da obavi poziv ali ga "ograničim" samo na tastaturu, ne može ući u bilo koju drugu aplikaciju. Ili nekome dam telefon da pogleda neku fotografiju ali ga ograničim samo na nju, ne može scrollati dalje na ostale fotografije. To bi trebalo da je opcija sa stock firmwareom ali nikako ne znam kako se zove i kako da je aktiviram po potrebi. Zna li ko?
- supercali
#20033 Re: Android OS
vjerovatno guest mode ili nesto slicno
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#20034 Re: Android OS
Da li ima neka opcija ili aplikacija koja ce preusmjeriti poziv sa odredjenog broja na drugi broj. Npr, imam poziv sa 06××××××× te da ga preusmjerim na drugi odredjeni broj npr. 06×××××××. Dakle, samo taj broj ne svaki broj kojji me poziva. Hvala.
- Haris.ba
#20035 Re: Android OS
Koliko imaš interne memorije slobodno? Ne zna se kad izlazi 6.0 tačno. Imaju prognoze i obećanja. Uglavnom, gledaj Z seriju mobitela. Tada nekada bi trebalo i za M (biće za nekoliko mjeseci).tvojkomsija wrote:Mobitel jedino laga u igricama, ostalo sve leti..snimao sam videe u full hd i bez problema sve radi. Samo me igrice muce.. Kada izlazi Marshmallow 6.0?Haris.ba wrote:Pretpostavljam da si uzeo verziju sa 8 GB. Problem je malo interne memorije. Sony je tu baš počastio. Izbacili su poluproizvod.tvojkomsija wrote:Pozdrav svima, odnedavno imam Xperia M4 Aqua, prilicno sam zadovoljan s uredjajem i specifikacije su mu dobre.
Moći će se sd kartica formatirati da se koristi kao interna memorija. Ali, onda interna memorija se ne koristi, već sd kartica čini samo internu memoriju. Malo su ga zakomplikovali bez potrebe iz Gugleta. Uglavnom, opcija koja može pomoći telefonima sa malo interne memorije. Ali, gubi se smisao kod telefona koji su novi i koštaju stotine maraka. Jer sd kartica je sporija od interne memorije, a i meni lično manja sigurna.
A pitao sam za video, pošto ima problem u "kodeku" za video/grafiku kod tih modela. Nekada snimi video i sve ok. A nekada snimi video, ali kad se hoće pregledati samo crna slika sa zvukom. Jedino rješenje je restart. pa dok se ponovo ne pojavi problem. A to ima veze i sa igricama. Sony se pravi budala, kupci su nezadovoljni, svi čekaju 6.0 kao rješenje.
Osim interne memorije i problema sa "kodekom", mogao je biti odličan telefon. Vidim da ih sada u Mtelu tuše, ne mogu ih naručiti koliko idu.
- zateznistub
#20036 Re: Android OS
Na stock kernelu ne mere...madesa wrote:motorola moto g 3rdzateznistub wrote:Koji je telefon u pitanju?madesa wrote: treba mi tipa knock on/off
- Laertes
#20037 Re: Android OS
Pozdrav androidaši.
Otkazuje mi polako moja prastara lumija, kako vidim i wp generalno umire, pa prelazim na android (inače sam android virgin
)
U skladu sa novčanim (ne)mogućnostima, dilema (trilema?) je:
Sony M4 Aqua ili
Samsung J5 ili
Moto G3.
Neke preporuke?
Ovo što pročitah na prethodnim stranicama, ovdje sve lovatori (z5, g6,...)
Otkazuje mi polako moja prastara lumija, kako vidim i wp generalno umire, pa prelazim na android (inače sam android virgin
Sony M4 Aqua ili
Samsung J5 ili
Moto G3.
Neke preporuke?
- zateznistub
#20038 Re: Android OS
Zanemari!Laertes wrote:Pozdrav androidaši.
Otkazuje mi polako moja prastara lumija, kako vidim i wp generalno umire, pa prelazim na android (inače sam android virgin)
Sony M4 Aqua ili
Samsung J5 ili
Moto G3.
Neke preporuke?
Mislim da od ponuđenih je najbolji moto G3 mada ni aqua M4 nije za baciti. A mozda bi mogao razmotriti i Alcatel Idol 3
- Laertes
#20039 Re: Android OS
Čitao sam na gsmareni da se M4 zna grijati. S druge strane, moto G3 ne mogu naći u lokalnim shopovima (tz), a ne kupuje mi se negdje dalje, jer ako šta zašteka, ko će preko karaulezateznistub wrote:Zanemari!Laertes wrote:Pozdrav androidaši.
Otkazuje mi polako moja prastara lumija, kako vidim i wp generalno umire, pa prelazim na android (inače sam android virgin)
Sony M4 Aqua ili
Samsung J5 ili
Moto G3.
Neke preporuke?
Mislim da od ponuđenih je najbolji moto G3 mada ni aqua M4 nije za baciti. A mozda bi mogao razmotriti i Alcatel Idol 3
-
Dzontra_Volta
#20040 Re: Android OS
Tnxlonely_wolf wrote:Utisci iz prve ruke, ja sam na G4, dok supruga ima HTC M9.
Izgledom prednost bi dao HTC ,izgleda bolje u aluminijumskom kucistu i pogodni je za koristenje osobama sa manjom rukom. Medjutim tu svaka prednost nestaje, i ako ima slabiji procesor (hexa core vs octa core) G4 je osjetno brzi i fluidniji cak i na MM. Baterija traje puno duže i grijanje samog telefona je manje. Displeji su prica za sebe, pored razlike u rezoluciji razlika je u samoj kvalitetu (M9 vec zaradio par vidljivih parnica).
Aluminijumsko kuciste jeste ljepse vizuelno ali mana mu je ako telefon slucajno ispadne i sa silikonskom zastitom ostaju vidljiva udubljenja. S druge strane G4 u orginalnom pakovanju dolazi sa dva oklopa, jednim koznim a drugi je plasticni (kod mene je dosla crna kozna i zlatna plasticna) i ovaj kozni je odlican vizuelno i daje odlican grip u ruci te su klizanja i sa mokrim rukama minimalna. Jedina iritirajuca stvar kod G4 je sto kada ga stavite na ravnu povrsinu nemoguce je tipkati po njemu bez pomoci druge ruke da ga prdrzava da se ne "vrti".
Eto to su neki moji utisci i probao sam biti sto objektivniji (svaki cigo svoga konja hvali).
- zateznistub
#20041 Re: Android OS
Ne znam zaista nista o J5 pa necu ni komentarisati....Laertes wrote: Čitao sam na gsmareni da se M4 zna grijati. S druge strane, moto G3 ne mogu naći u lokalnim shopovima (tz), a ne kupuje mi se negdje dalje, jer ako šta zašteka, ko će preko karauleA jel' ima neki problem sa J5?
Opet, vecina aparataodređenog cjenovnog ranga je "u par deka" tako da ti je najbolje gledaj šta o nudi i šta će ti se svidjeti...
- Laertes
#20042 Re: Android OS
Hvala ti. Neko sa iskustvom sa J5?zateznistub wrote:Ne znam zaista nista o J5 pa necu ni komentarisati....Laertes wrote: Čitao sam na gsmareni da se M4 zna grijati. S druge strane, moto G3 ne mogu naći u lokalnim shopovima (tz), a ne kupuje mi se negdje dalje, jer ako šta zašteka, ko će preko karauleA jel' ima neki problem sa J5?
Opet, vecina aparataodređenog cjenovnog ranga je "u par deka" tako da ti je najbolje gledaj šta o nudi i šta će ti se svidjeti...
- MOSALJOZE
#20043 Re: Android OS
Zna li neko kada stize marshmallow za s6?Čitao sam da je već aktivan u USA
- roki
#20044 Re: Android OS
Ja imam M4 aqua i zna se grijati u gornjem dijelu. Pošto nisam nikakav zahtijevan korisnik grijanje mi se desilo samo jednom. Najviše telefon koristim kao telefon, znači 90% razgovor, ostalo surfanje. Nemam ni jednu igricu, ne igram se uopšte.
I pored 8 jezgri i 2GB rama, sučelje nije fluidno, spuštanje notifikacijskog bara uvijek na milisekunde štopa, vizuelni efekti isto tako. Neznam je li ovo inače kod svih androida, ne smeta mi puno,ali pored ovakvih specifikacija je neočekivano.Možda poprave sa updateom 6.0
I pored 8 jezgri i 2GB rama, sučelje nije fluidno, spuštanje notifikacijskog bara uvijek na milisekunde štopa, vizuelni efekti isto tako. Neznam je li ovo inače kod svih androida, ne smeta mi puno,ali pored ovakvih specifikacija je neočekivano.Možda poprave sa updateom 6.0
- Laertes
#20045 Re: Android OS
Hvala. Ovakve stvari mi pomažu.roki wrote:Ja imam M4 aqua i zna se grijati u gornjem dijelu. Pošto nisam nikakav zahtijevan korisnik grijanje mi se desilo samo jednom. Najviše telefon koristim kao telefon, znači 90% razgovor, ostalo surfanje. Nemam ni jednu igricu, ne igram se uopšte.
BTW, zna li neko da li se igdje u Tuzli može kupiti Moto G 3rd gen.?
- roki
#20046 Re: Android OS
Ništa.
Usput:
Igrao sam se i sa nekim CPU programima i pri najvećem opterećenju ( izuzimajući igrice) CPU mi je zauzet 15 do 20%. Da napomenem da nisam siguran u ove podatke. Znači nije do hardware-a što sučelje na milisekunde štuca već čisto do ne ispoliranosti istog.
Usput:
Igrao sam se i sa nekim CPU programima i pri najvećem opterećenju ( izuzimajući igrice) CPU mi je zauzet 15 do 20%. Da napomenem da nisam siguran u ove podatke. Znači nije do hardware-a što sučelje na milisekunde štuca već čisto do ne ispoliranosti istog.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#20047 Re: Android OS
Iko, ista?suad-sarajevo wrote:Da li ima neka opcija ili aplikacija koja ce preusmjeriti poziv sa odredjenog broja na drugi broj. Npr, imam poziv sa 06××××××× te da ga preusmjerim na drugi odredjeni broj npr. 06×××××××. Dakle, samo taj broj ne svaki broj kojji me poziva. Hvala.
-
ug_lee
#20048 Re: Android OS
Kod mene na el dziju je u Security>Screen pin.. GlEborg wrote:Imam Samsung Galaxy Note 4 za kojeg znam da ima opciju da je moguće "ograničiti" ekran samo na jednu aplikaciju ili funkciju. Npr. poznaniku dam telefon da obavi poziv ali ga "ograničim" samo na tastaturu, ne može ući u bilo koju drugu aplikaciju. Ili nekome dam telefon da pogleda neku fotografiju ali ga ograničim samo na nju, ne može scrollati dalje na ostale fotografije. To bi trebalo da je opcija sa stock firmwareom ali nikako ne znam kako se zove i kako da je aktiviram po potrebi. Zna li ko?
-
zdruzdjo
#20049 Re: Android OS
Pomoc.
Imam Bs remote na mobitelu koji koristim. Tacnije koristio sam.
https://play.google.com/store/apps/deta ... mote&hl=en
Ali neki dan mi krknuo disk i morao formatirati i tako dalje. odem da skinem ponovo. cvrc. Ima za android ali ne mozes nikako naci serverski dio koji se instalira na racunar jer je stranica "down" Ubio se trazeci.
Ima li slucajno neko da koristi a da ga ima negdje u bespucima svojih GB.
BS_Remote_1.2.3_setup.exe
Hvala.
Imam Bs remote na mobitelu koji koristim. Tacnije koristio sam.
https://play.google.com/store/apps/deta ... mote&hl=en
Ali neki dan mi krknuo disk i morao formatirati i tako dalje. odem da skinem ponovo. cvrc. Ima za android ali ne mozes nikako naci serverski dio koji se instalira na racunar jer je stranica "down" Ubio se trazeci.
Ima li slucajno neko da koristi a da ga ima negdje u bespucima svojih GB.
BS_Remote_1.2.3_setup.exe
Hvala.
-
hava123
#20050 Re: Android OS
Imam problem sa memorijskom karticom od 16 GB. Pa vazda ''javlja'' da je puna, a sve šta je prebečeno na nju je: skype, viber i još 2-3 aplikacije od 10-ak mb...Zna li netko u čemu je problem? Slike uopće ne mogu prebecit na mem. karticu nikako, ni kad je prazna. Mobitel je Samsung Galaxy J5.
Neko mi reče da memorijska kartica treba biti baš od Samsunga da bi sve ferceralo..Pojma nemam.
Neko mi reče da memorijska kartica treba biti baš od Samsunga da bi sve ferceralo..Pojma nemam.