Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
jeza u ledja

#20026 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Nadzornik wrote: 18/05/2021 22:27
bogoljub wrote: 18/05/2021 22:21 Koliko je jaka mržnja izraelske omladine prema Arapima to je za ne povjerovati. U ovoj anketi se može vidjeti kako i čemu ih uče:

https://fb.watch/5zSIMFcz57/
Mislis da je na drugoj strani omladina tolerantnija... :-?
Ma dole se mrze 10 puta vise nego kod nas. I to je tako na obje strane.
Ne treba se uopste zavaravati da oni mogu zivjeti u miru u jednoj drzavi.

Naravno nisu svi takvi.
jeza u ledja

#20027 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

p206 wrote: 18/05/2021 21:56
elcaliente wrote: 18/05/2021 21:29
p206 wrote: 18/05/2021 21:23
još te države vodi stara garnitura rođena poslije drugog svjetskog rata, po običaju to ide sporo ali se mijenja, i jedna Francuska je bila sila imala kolonije, Macron danas prisustvuje sastancima gdje mu Afrički predsjednici otvoreno kažu da su krivi za genocid u Ruandi, da ne žele da budu radna snaga i da vode svoju politiku.. Da ne spominjem uticaj Kine koja radi na tome da im oduzme uticaj u takvim zemljama.. Da im je sljedeća etapa da postanu i politički sila
Znaci u domenu sbb kbb.
ne baš... trenutno Palestinci imaju 5% šanse da dobiju državu dostojnu čovjeka, a Izrael 100% šansu da će uvijek biti u ratnom stanju.. Izrael je skupa igračka. mislim da je od podrške sila važnije pitanje na koji način misle zavladati nad narodom kojeg je svake godine vise za 100 hiljada,kad je ovoliki otpor na nekoliko iseljenih porodica.
oni na to pitanje imaju odgovor samo raketama, to više nije popularno
Zasto 100%? NIje nista 100%, ha jel. Sanse za mir su im iste otprilike kolike i Palestincima da dobiju normalnu drzavu.
Palmalma

#20028 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

Kikibombona wrote: 18/05/2021 23:50
Palmalma wrote: 18/05/2021 20:28
Kikibombona wrote: 18/05/2021 18:46

Kakav je problem Austrija sutnula?

Ovaj forum izgleda postaje leglo najgoreg fasizma :run:
Nije da ne znaš šta se događalo na teritoriji današnje Austrije u periodu 1939-1944? Nije fašizam valjda spomenuti fašizam.
Pitanje je kakav je Austrija 'problem sutnula na BI'?

Jesu li novi doseljenici u Austriju, mahom Arapi i Turci, danas PROBLEM za Austriju.

To je jarane fasizam pa ti vidi sa sobom.
Ja koliko znam da su Turci u Austriji dovođeni kao radna snaga od početka 70-tih do polovine 80-tih, kao i u većini zapadnih zemalja, u tom zlatnom dobu europske industrijalizacije.
Arapi su u većini došli kao izbjeglice iz Palestine.

A koga su iz teritorije današnje Austrije protjerali na Bliski istok krajem 30-tih i početkom 40-tih, nije moguće da ne znaš!?
sandzokan

#20029 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sandzokan »

Capljina74 wrote: 18/05/2021 21:35
Pokušao mu reći, džaba.

Opet,
Čovjek zastupa interese svoje zemlje, SAD.
Jebote, zamisli kakvih je ovdje bilo likova dok se po Siriji rokalo...
Kikibombona

#20030 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

Palmalma wrote: 19/05/2021 00:03Ja koliko znam da su Turci u Austriji dovođeni kao radna snaga od početka 70-tih do polovine 80-tih, kao i u većini zapadnih zemalja, u tom zlatnom dobu europske industrijalizacije.

A koga su iz teritorije današnje Austrije protjerali na Bliski istok krajem 30-tih i početkom 40-tih, nije moguće da ne znaš!?
Problem je u tome sto si genocid nad Jevrejima, po obimu najgori zlocin nad jednim narodom od kada postoji covjek na planeti, okarakterisao kao 'sutanje problema na BI'.

Jevrejski narod nije bio problem nikad i nigdje.
Kikibombona

#20031 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

jeza u ledja wrote: 18/05/2021 23:56
Nadzornik wrote: 18/05/2021 22:27
bogoljub wrote: 18/05/2021 22:21 Koliko je jaka mržnja izraelske omladine prema Arapima to je za ne povjerovati. U ovoj anketi se može vidjeti kako i čemu ih uče:

https://fb.watch/5zSIMFcz57/
Mislis da je na drugoj strani omladina tolerantnija... :-?
Ma dole se mrze 10 puta vise nego kod nas. I to je tako na obje strane.
Ne treba se uopste zavaravati da oni mogu zivjeti u miru u jednoj drzavi.

Naravno nisu svi takvi.
Kamo srece da su Palestinci i Izraelci jedina dva naroda koja se mrze na BI.
Palmalma

#20032 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

Kikibombona wrote: 19/05/2021 00:07
Palmalma wrote: 19/05/2021 00:03Ja koliko znam da su Turci u Austriji dovođeni kao radna snaga od početka 70-tih do polovine 80-tih, kao i u većini zapadnih zemalja, u tom zlatnom dobu europske industrijalizacije.

Problem je u tome sto si genocid nad Jevrejima, po obimu najgori zlocin nad jednim narodom od kada postoji covjek na planeti, okarakterisao kao 'sutanje problema na BI'.

Jevrejski narod nije bio problem nikad i nigdje.
Po to je radio onaj sto je rođen na Branunau na innu. I to samo sretnike koje nisu likvidirani, na razne načine.
A Leopold Wels kaže da su Arapi i Palestina bila svjetlost za Jevrejski narod, kada je parabrodom doputovao u Akbu.
hamos

#20033 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hamos »

Pandakonda wrote: 18/05/2021 22:31 Kako se situacija intenzivirala u ovom podruciju malo sam gledao reportaze vezane za same ljude koje žive tamo i ono što sam primjetio jeste da preko 90% njih sa obe strane razmislja isto

Na stranu sada sve ostale stvari, ali obe strane imaju poprilicno slicno razmisljanje da je to nesto sto je njima njihov bog dao i svaka buduca drzava rezultira time da druga strana bude izbacena iz nje. Obe strane za sebe smatraju da su "domorodacke" i stvarno ne vidim nacin na koji bi neka zajednicka drzava mogla funkcionisati. Vracamo se onda na 2 state solution na koji Izrael nema sanse da pristane i ko god potpise to ceka ga vjerovatno ista sudbina kao onoga što je pokrenuo pregovore u Oslu...
Teza totalno(i to namjerno) promasaj.Palestinci su tu bili oduvijek a ovi su dosli iz evropskih zemalja,dakle .makes no sense poredit to dvoje.Na osnovu vjerskih spisa traze pravo na zemlju,pa to nema nigdje
sandzokan

#20034 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sandzokan »

jeza u ledja wrote: 18/05/2021 18:09
Ma tako je, hajde se sad potapsi jos malo po ramenu kao internet borac za prava ugrozenih. U pm i ti meni o nadmenosti? Prvo bi da se malo napravis domisljat sa tendencioznim pitanjima koja su u stvari komentari, onda bi da se duris jer ti je neko odgovorio kako zasluzujes.

Kad su u pitanju IDF i Hamas, nisam ni na jednoj strani, a kritikujem postupke i jednih i drugih, sto bi vrlo jasno mogao procitati i shvatiti iz mnogih mojih postova da zelis. Ali ne zelis. Zelis sebi malo podici ego na racun drugih, infantilizirajuci Palestince, i to je to.

Izgleda to sto je Hamas prvi zapoceo gadjati raketama se ne pika? Djeca se malo zaigrala jel?
Ovo za ego ti je žestoka fula, ne glumi profilera.

Iz tvog posta koji sam citirao, a gdje si pisao o rogatim, stekao sam drugačiji utisak. Ti sada pišeš da kritikuješ obje strane, OK mea culpa.

Prije Hamasovih raketa desilo se maltretiranje ljudi u džamiji i to u Ramazanu. Zašto? Jesu li se to Bibijevi policajci razjarili jer džematlije nisu poštovale naredbe o fizičkoj udaljenosti i nošenju maski?
vatrogasac

#20035 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vatrogasac »

U Izraelu čak i ateisti vjeruju da im je Bog obećao Palestinu.
Kikibombona

#20036 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

Palmalma wrote: 19/05/2021 00:11Po to je radio onaj sto je rođen na Branunau na innu. I to samo sretnike koje nisu likvidirani, na razne načine.
A Leopold Wels kaže da su Arapi i Palestina bila svjetlost za Jevrejski narod, kada je parabrodom doputovao u Akbu.
Ima raznih izjava raznih ljudi. Radi se o licnom dozivljaju.

...

Iako je Izrael glavni krivac za desavanja u tzv. 'svetoj zemlji', nikako ne treba zanemariti arapsku i muslimansku mitomaniju o Jeruzalemu. To se moze uporediti sa srpskom mitomanijom o Kosovu. Mitomanija karakterise zaostale narode. Zasto u modernim evropskim gradovima nije bilo pobune jer je Aja Sofija ponovo postala dzamija? Nije zato sto su ljudi u Londonu i Berlinu dosli na visi civilizacijski nivo. Koga boli lijevo jaje za Aja Sofijom? A sa druge strane neki drugi ljudi su spremni ginuti za al-Aksu ili Visoke Decane.

...

I opet jevrejski narod nije kao srpski koji je protjerao sve Bosnjake i Hrvate iz RS. Nije kao Turski i Arapski koji je protjerao Kurde iz Afrina. Nije kao balkanski koji je protjerao muslimane sa Balkana, nije kao turski koji je protjerao krscane iz Anadolije.

Cionisti cine strasne zlocine ali su opet daleko od grupe najgorih i prije i sada.

Ni druga strana ne pokazuje volju da se pitanje Palestine rijesi na realan nacin. To prvenstveno mislim na Arape, Turke i Perzijance koji patnju Palestinaca koriste za svoje interese.
Palmalma

#20037 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

Kikibombona wrote: 19/05/2021 00:41
Palmalma wrote: 19/05/2021 00:11Po to je radio onaj sto je rođen na Branunau na innu. I to samo sretnike koje nisu likvidirani, na razne načine.

...

Iako je Izrael glavni krivac za desavanja u tzv. 'svetoj zemlji', nikako ne treba zanemariti arapsku i muslimansku mitomaniju o Jeruzalemu. To se moze uporediti sa srpskom mitomanijom o Kosovu. Mitomanija karakterise zaostale narode. Zasto u modernim evropskim gradovima nije bilo pobune jer je Aja Sofija ponovo postala dzamija? Nije zato sto su ljudi u Londonu i Berlinu dosli na visi civilizacijski nivo. Koga boli lijevo jaje za Aja Sofijom? A sa druge strane neki drugi ljudi su spremni ginuti za al-Aksu ili Visoke Decane.

...

I opet jevrejski narod nije kao srpski koji je protjerao sve Bosnjake i Hrvate iz RS. Nije kao Turski i Arapski koji je protjerao Kurde iz Afrina. Nije kao balkanski koji je protjerao muslimane sa Balkana, nije kao turski koji je protjerao krscane iz Anadolije.

Cionisti cine strasne zlocine ali su opet daleko od grupe najgorih i prije i sada.

Ni druga strana ne pokazuje volju da se pitanje Palestine rijesi na realan nacin. To prvenstveno mislim na Arape, Turke i Perzijance koji patnju Palestinaca koriste za svoje interese.
Zašto praviš paralele sa drugim narodima i događajima d bi opravdao ovaj? Kakvi su Turci,Kurdi, Bošnjaci, Srbi.... nebitno za ovu temu.

Palestinci su Arapi, u najvećem broju muslimani koji na vlastitoj zemlji prolaze kroz genocid od strane Židova.

Namjerno nisam rekla aparthejd, jer aparthejd u osnovi nema cilj istjerivanja i nasilnog preseljavanja stanovništva.
Pandakonda

#20038 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Pandakonda »

hamos wrote: 19/05/2021 00:12
Pandakonda wrote: 18/05/2021 22:31 Kako se situacija intenzivirala u ovom podruciju malo sam gledao reportaze vezane za same ljude koje žive tamo i ono što sam primjetio jeste da preko 90% njih sa obe strane razmislja isto

Na stranu sada sve ostale stvari, ali obe strane imaju poprilicno slicno razmisljanje da je to nesto sto je njima njihov bog dao i svaka buduca drzava rezultira time da druga strana bude izbacena iz nje. Obe strane za sebe smatraju da su "domorodacke" i stvarno ne vidim nacin na koji bi neka zajednicka drzava mogla funkcionisati. Vracamo se onda na 2 state solution na koji Izrael nema sanse da pristane i ko god potpise to ceka ga vjerovatno ista sudbina kao onoga što je pokrenuo pregovore u Oslu...
Teza totalno(i to namjerno) promasaj.Palestinci su tu bili oduvijek a ovi su dosli iz evropskih zemalja,dakle .makes no sense poredit to dvoje.Na osnovu vjerskih spisa traze pravo na zemlju,pa to nema nigdje
Covjek je u intervju dobro postavio pitanje sta je sa onim jevrejima koji su bili tu prije dolaska ovih drugih i gdje bi to vratili potomke ovih jevreja koji su dosli iz drugih zemalja. Poenta opet ostaje ista da jedni hoce da izbace druge iz drzave a objektivno nema sanse za to
jeza u ledja

#20039 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

sandzokan wrote: 19/05/2021 00:18
jeza u ledja wrote: 18/05/2021 18:09
Ma tako je, hajde se sad potapsi jos malo po ramenu kao internet borac za prava ugrozenih. U pm i ti meni o nadmenosti? Prvo bi da se malo napravis domisljat sa tendencioznim pitanjima koja su u stvari komentari, onda bi da se duris jer ti je neko odgovorio kako zasluzujes.

Kad su u pitanju IDF i Hamas, nisam ni na jednoj strani, a kritikujem postupke i jednih i drugih, sto bi vrlo jasno mogao procitati i shvatiti iz mnogih mojih postova da zelis. Ali ne zelis. Zelis sebi malo podici ego na racun drugih, infantilizirajuci Palestince, i to je to.

Izgleda to sto je Hamas prvi zapoceo gadjati raketama se ne pika? Djeca se malo zaigrala jel?
Ovo za ego ti je žestoka fula, ne glumi profilera.

Iz tvog posta koji sam citirao, a gdje si pisao o rogatim, stekao sam drugačiji utisak. Ti sada pišeš da kritikuješ obje strane, OK mea culpa.

Prije Hamasovih raketa desilo se maltretiranje ljudi u džamiji i to u Ramazanu. Zašto? Jesu li se to Bibijevi policajci razjarili jer džematlije nisu poštovale naredbe o fizičkoj udaljenosti i nošenju maski?
Sta zasto? Zato sto Izraelom vladaju nacionalisti koji se ponasaju prema Palestincima kao zadnjoj stoci. Od Jerusalema pokusavaju napraviti jevrejski grad i polako al sigurno rade na tome. Zato je i doslo do ovih najnovijih obracuna tamo.

Hamas je onda odlucio da se iz Gaze ukljuci sa raketama, eskalirajuci stvari i znajuci kako ce Izrael reagovati na to. Da li je to bilo potrebno i sta se time postize?

Je li vrijede zivoti eto ako nista onih par Izraelaca da budu ubijeni zbog nasilja kod Al Akse? Ja koliko znam niko nije tu smrtno stradao. Znaci Hamas na maltretiranje vjernika za Ramazan, plus nasilno iseljavanje 4 porodice , odgovara sa nasumicnim raketiranjem civilnih ciljeva. Tu se prelazi granica izmedju zivota i smrti. Jel vrijedi?
Imas li sta da kazes na to?

Ko misli da moze ili treba dati zivot za zemlju, bogomolje, nacionalni ponos, sta li vec - bujrum. Ali ciljati civile raketama ili riskirati zivote svoje djece radi toga je kriminal.

Ovo sto Izraelci rade je isto tako kriminal, gori utoliko sto je njihovo oruzje 100 puta ubojitije. Ali ako sam zapocnes sa ubojitom silom znajuci da ces sam nastradati, ukljucujuci i toliko nevinih ljudi, zar nije onda i na tebi velika odgovornost?

Znas i sam da jeste.
Ali ne, pravicemo se svi ludi i infantilizirati one koji raketiraju civile. Jebiga, ne odgovara narativu. :oops:

I ne pisem nista “sad”. Sve sam ovo manje-vise i ranije rekao. Ali je tebi tesko shvatiti da ne zauzimaju svi jebene strane u sukobu.
Kikibombona

#20040 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

Palmalma wrote: 19/05/2021 00:48Zašto praviš paralele sa drugim narodima i događajima d bi opravdao ovaj? Kakvi su Turci,Kurdi, Bošnjaci, Srbi.... nebitno za ovu temu.

Palestinci su Arapi, u najvećem broju muslimani koji na vlastitoj zemlji prolaze kroz genocid od strane Židova.

Namjerno nisam rekla aparthejd, jer aparthejd u osnovi nema cilj istjerivanja i nasilnog preseljavanja stanovništva.
Pravim poredjenje da bi shvatila kako svijet funkcionise. Palestina nije zemlja na Marsu niti tamo zive Marsovci. I mi i oni smo ljudi. I svi smo mi, vjerovala ili ne, veoma slicni.

Genocid podrazumijeva ubijanje veceg dijela naroda s ciljem potpunog istrebljenja. To se na srecu u Palestini ne desava. Mozemo govoriti o aparthejdu, zlocinima, progonu, otimačini, ali ne i genocidu. Taman da Izrael protjera SVE Palestince to ne bi bio genocid vec ETNICKO CISCENJE.

...

Medjutim, ovdje postoji i druga strana cije postupke treba razmotriti. Mitomanija o Jeruzalemu, al-Aksi i slicno nikako ne pomaze. Narativ pojedinih islamskih zemalja da ce Izrael biti unisten takodje ne pomaze.

...

Ja razumijem da je neko navijac jednih ili drugih, ali navijanjem se problem ne rjesava.
vatrogasac

#20041 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vatrogasac »

alijagoro

#20042 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

vatrogasac wrote: 19/05/2021 03:20
:thumbup:
alijagoro

#20043 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

https://youtu.be/cBma90-aOqE Ali Velshi objasnio
Sefket007

#20044 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sefket007 »

Kikibombona wrote: 19/05/2021 00:41

...

...

Da li ti zaista vjerujes u ovo sto pricas?

O kakvom ti visem civilizacijskom nivou pricas? Mislim de nam objasni od kad ide taj viši civilizacijski nivo Berlina, Londona i ostalih EU naroda? Prije ili poslije mnogobrojnih genicida po Africi? Prije ili poslije WW2? Ili prije ili poslije agresije na BIH?

Ili ipak taj visi civilizacijski nivo pocinje prije ili poslije podrzavanja svih ovih cionistickih zlocina?

Evo ni sam ne znam pa pomozi nam ili je kod tebe logika ako ne pjene radi bogomolja, a rade sve grozne stvari radi drugih razloga onda je to napredni nivo?
hamos

#20045 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hamos »

Pandakonda wrote: 19/05/2021 00:53
hamos wrote: 19/05/2021 00:12

Covjek je u intervju dobro postavio pitanje sta je sa onim jevrejima koji su bili tu prije dolaska ovih drugih i gdje bi to vratili potomke ovih jevreja koji su dosli iz drugih zemalja. Poenta opet ostaje ista da jedni hoce da izbace druge iz drzave a objektivno nema sanse za to
nigdje,kako su zivjeli s palestincima do tada tako bi i sada,inace su bili manjina kao i svugdje u svijetu a suzivot izmedju njih i muslimana je bio na nivou o kojem mi mozemo mastati! ali ovo sto je doselilo iz poljske rusije nema nikakvo pravo tu da bude i ovo ce biti skandal za recimo nekuh 50 godina kad se bude gledala ova situacija-jedini narod koji je dobio drzavu cisto na vjerskoj osnovi,pa halo??

inace ta doseljenja jos uvijek traju,nije to ni zavrsen proces..
llull

#20046 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

I onda se ljudi pitaju zasto je Palestincima sada kako jeste. Pored Izraela koji ih unistava i Ghassan Kanafani iz videa je klasican primjer zasto su zaglibili kako su zaglibili ...
salik79

#20047 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Kikibombona wrote: 19/05/2021 01:44
Palmalma wrote: 19/05/2021 00:48Zašto praviš paralele sa drugim narodima i događajima d bi opravdao ovaj? Kakvi su Turci,Kurdi, Bošnjaci, Srbi.... nebitno za ovu temu.

Pravim poredjenje da bi shvatila kako svijet funkcionise. Palestina nije zemlja na Marsu niti tamo zive Marsovci. I mi i oni smo ljudi. I svi smo mi, vjerovala ili ne, veoma slicni.

Genocid podrazumijeva ubijanje veceg dijela naroda s ciljem potpunog istrebljenja. To se na srecu u Palestini ne desava. Mozemo govoriti o aparthejdu, zlocinima, progonu, otimačini, ali ne i genocidu. Taman da Izrael protjera SVE Palestince to ne bi bio genocid vec ETNICKO CISCENJE.

...

Medjutim, ovdje postoji i druga strana cije postupke treba razmotriti. Mitomanija o Jeruzalemu, al-Aksi i slicno nikako ne pomaze. Narativ pojedinih islamskih zemalja da ce Izrael biti unisten takodje ne pomaze.

...

Ja razumijem da je neko navijac jednih ili drugih, ali navijanjem se problem ne rjesava.
Nakon ovog "strucnog" objasnjenja, kako onda nazvati tvoje lamentiranje iz posta u post o "genocidu nad Ujgurima"?! Znaci, slomio si se ponavljajuci k'o papagaj, ono punih usta, o genocidu nad Ujgurima!?

Ja ne znam sta bi to drugo moglo biti osim klasicnog, nepatvorenog, hinjskog licemjerja! :roll:
putokaz1

#20048 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by putokaz1 »

Hamas je Zrtvovao svoje stanovnike da bi pronašao način razbijanja tzv Čelične kupole
Jasno pošalji istovremeno 100 raketa na jedan cilj i njih 10tak će pogoditi
Pogodili su vojni brod,nuklearno postrojenje,bus,kamion,aerodrom,i par zgrada
Unio je strah medju stanovništvo,otjerao Investitore,otjerao Američke košarkaše,smanjio njihov turizam u 2021 za bar 50%
Razljutio Budalu veću od Hitlera,Sad benjamin mora uništavat Gazu da bi dobio sljedeće izbore
I HAMAS i benjamin su TERORORISTI
Ispaštat će zbog Teroriste benjamina stanovnici Gaze
Kako je Hamas skupio na hiljade raketa?
Da li mu baš benjamin dao radi svojih ciljeva?
salik79

#20049 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Ako tako nastavis mogao bi skoncati kao James Traficant, moj dobri Andre...
salik79

#20050 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Locked