Manchester United FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Teufik
#20026 Re: Manchester United FC
Kao da su s lanca pusteni. Ne treba se zanositi. Dobar raspored u narednim utakmicama. Bilo bi dobro to iskoristiti.
- GandalfSivi
#20027 Re: Manchester United FC
K’o nekad brata mi...
- drug_profi
#20028 Re: Manchester United FC
jel se to mancho probudio.
Valja stici 8 bodova,
Valja stici 8 bodova,
- Logovan
#20029 Re: Manchester United FC
Teufik wrote:Prvi put poslije Fergija da zabiju 5 komada
-
Teufik
#20030 Re: Manchester United FC
Ovo je United. Nema labavo. Gas do poda. Za gol vise.
- Artest
#20031 Re: Manchester United FC
"Kako je dobro vidjeti te opet"

-
broj dva
#20032 Re: Manchester United FC
Gandalf, "Breathe the free air again, my friend."
Theoden, "Dark have been my dreams of late."
Gandalf, "Your fingers would remember their old strength better. if they grasped your sword."
Theoden, "Dark have been my dreams of late."
Gandalf, "Your fingers would remember their old strength better. if they grasped your sword."
-
poostar
#20033 Re: Manchester United FC
Ja mislim da bi MUFC podero Cardiff I da je Čombe sjedio na klupi.
Nema ovo veze sa OGS. Ovo su igrači MUFC iz inata odigrali. Biće zanimljivo pratiti kada protivnik bude neki od top 10 klubova a o PSG da i ne pričam
Nema ovo veze sa OGS. Ovo su igrači MUFC iz inata odigrali. Biće zanimljivo pratiti kada protivnik bude neki od top 10 klubova a o PSG da i ne pričam
-
°u°
#20034 Re: Manchester United FC
Ne znam koji klinac taj Mourinho radi s igrača pa toliki nered iza sebe ostavlja? Vazda ga neki bojkotuju, nekakvi klanovi, posvađan s mnogim itd.
- Better Man
#20035 Re: Manchester United FC
Savršena utakmica. Mogli su još 2 gola dati, ali i ovako su bili predobri.
-
Nadzorna_ploca
#20036 Re: Manchester United FC
Ne znam kakvi su to igraci kad bojkotuju..
-
palermo
#20037 Re: Manchester United FC
Nigjde veliki Mo nije ostavio nered.°u° wrote:Ne znam koji klinac taj Mourinho radi s igrača pa toliki nered iza sebe ostavlja? Vazda ga neki bojkotuju, nekakvi klanovi, posvađan s mnogim itd.
Svi treneri poslije njega su brali lovorike na račun njegoovg rada. Čak je i Avrama Grant došao sa njegvoim igračima do finala lige šampiona, selektirao je igrače i Zidanu, ne bi me čudilo da i sada neki od trenera MU ostvari uspjeh, opet na račun selekcije igrača koje mu ih je on ostavio.
- Logovan
- ultima_palabra
#20039 Re: Manchester United FC
To nije tacno... od generacije koja je osvojila 3 LP on ke doveo samo Modrica. Doveden je i Varane u njegovom vaktu, ali njega je Zidane skautirao i preporucio.palermo wrote:Nigjde veliki Mo nije ostavio nered.°u° wrote:Ne znam koji klinac taj Mourinho radi s igrača pa toliki nered iza sebe ostavlja? Vazda ga neki bojkotuju, nekakvi klanovi, posvađan s mnogim itd.
Svi treneri poslije njega su brali lovorike na račun njegoovg rada. Čak je i Avrama Grant došao sa njegvoim igračima do finala lige šampiona, selektirao je igrače i Zidanu, ne bi me čudilo da i sada neki od trenera MU ostvari uspjeh, opet na račun selekcije igrača koje mu ih je on ostavio.
-
Teufik
#20040 Re: Manchester United FC
Ovo je bio pozitivan efekat promjene trenera. Data im je sloboda. Niko ne treba ocekivati da ce ovako igrati non stop. Treba uzet u obzir i kvalitet protivnika. Treba uzivati u momentu i pustiti ih da daju maksimum i da se vidi skart koji treba odbaciti. A ima ga. Na temelju ovakve igre graditi tim i ici u narednu sezonu. Ova je vec podobro uhakana pogotovo u premiershipu.
Last edited by Teufik on 23/12/2018 07:23, edited 1 time in total.
-
°u°
#20041 Re: Manchester United FC
Pa što on ne osvaja s tim igračima koje veliš da je on kao selektirao? A kad kažem nered upravo to što kažeš da su mnoge ekipe nakon njegovog odlaska prodisale, drugi treneri počiste njegovo smeće i urade posao. Očito da je do njegovog karaktera. A jedna od glavnih kvaliteta trenera, jedan od osnovnih njegovih zadaka i znanja je motivisati igrače da daju sve od sebe na terenu. Što njemu očito ne uspijeva već godinama. Kamara najvećih zvijezda koje je trenirao u zadnjem periodu karijere je najčešće i protiv njegove defanzivne taktike.palermo wrote:Nigjde veliki Mo nije ostavio nered.°u° wrote:Ne znam koji klinac taj Mourinho radi s igrača pa toliki nered iza sebe ostavlja? Vazda ga neki bojkotuju, nekakvi klanovi, posvađan s mnogim itd.
- Jedinstvo_Manchester
#20042 Re: Manchester United FC
Prvi put od odlaska Fergusona su igrali fudbal. Prvi put od 2013 su napadali cijelu utakmicu i prvi put poslje mnogo vremena su me natjerali da se vratim na ovaj topic. Hvala im na tome.
- Bosanski_kralj
#20043 Re: Manchester United FC
Jedna pobjeda i odmah pohvale pršte sa svih strana. Polako ljudi, da ne bi već sljedeće kolo bilo razočarenje.
- skafiskafsnjak
#20044 Re: Manchester United FC
Istina... ali golemo je da su dali 5 golova jer to nisu od Fergija uspjeliBosanski_kralj wrote:Jedna pobjeda i odmah pohvale pršte sa svih strana. Polako ljudi, da ne bi već sljedeće kolo bilo razočarenje.
- AmiĐa_Idriz
#20045 Re: Manchester United FC
E čuj on selektirao igrače i to Zinedinu 
-
probook
#20046 Re: Manchester United FC
Igraju sa tri napadaca, nema povlacenja i tih gluposti, pa neka i izgube nije strasno. Ono sto su igrali dok je Murinjo bio je haosskafiskafsnjak wrote:Istina... ali golemo je da su dali 5 golova jer to nisu od Fergija uspjeliBosanski_kralj wrote:Jedna pobjeda i odmah pohvale pršte sa svih strana. Polako ljudi, da ne bi već sljedeće kolo bilo razočarenje.
-
palermo
#20047 Re: Manchester United FC
AmiĐa_Idriz wrote:E čuj on selektirao igrače i to Zinedinu
Naravno da je i selekcionirao i zidanu igrace(vecim dijelom)ta cinjenica ni u kom slucaju ne omalovazava zinedinovu strucnost
- AmiĐa_Idriz
#20048 Re: Manchester United FC
Ma ja pripišite Mourinhu sve titule svijeta.
Zinedine je učio od Carla i od Carla je dobio ekipu.
- Muhamed Đakmić
#20049 Re: Manchester United FC
Sama činjenica da je od trenera koji garantuje trofeje i ubjedljivo je najbolji na svijetu došao na nivo trenera koji selektira drugima ekipu na čiji račun oni osvajaju trofeje dovoljno govori o trenutnom nivou Mourinhove stručnosti.
Žao mi je palermo, ali ovaj put braniš neodbranjivo
Prilično sam siguran da je za njeg spominjanje u istoj rečenici sa top 10 ili čak top 20 trenera svijeta završena priča sve do momenta u kojem on ne odluči pokušati da zaigra progresivniji fudbal. Sa njegovim okom za taktičke detalje i dobrom platformom u vidu načina na koji ekipa igra, to bi mogla biti dobra stvar.
Ali prije svega treba sam sa sobom da raščisti šta želi od fudbala u budućnosti.
A nered jeste ostavio u svakoj ekipi koju je vodio u posljednjih 7-8 godina. Čiste sukobe i nered. Njegova evolucija se najbolje ogleda u činjenici da su ga fudbaleri Porta, Chelseaja i Intera u prvim mandatima zakivali u zvijezde i da su bili spremni za njega uraditi apsolutno sve. Neki su i plakali kad je otišao. Od Real Madrida nadalje, apsolutno svima je svanuće momenat smjene Jose Mourinha. Nije to nikakva zavjera protiv njega, to je prije zbog načina na koji se ophodi prema njima.
Žao mi je palermo, ali ovaj put braniš neodbranjivo
Prilično sam siguran da je za njeg spominjanje u istoj rečenici sa top 10 ili čak top 20 trenera svijeta završena priča sve do momenta u kojem on ne odluči pokušati da zaigra progresivniji fudbal. Sa njegovim okom za taktičke detalje i dobrom platformom u vidu načina na koji ekipa igra, to bi mogla biti dobra stvar.
Ali prije svega treba sam sa sobom da raščisti šta želi od fudbala u budućnosti.
A nered jeste ostavio u svakoj ekipi koju je vodio u posljednjih 7-8 godina. Čiste sukobe i nered. Njegova evolucija se najbolje ogleda u činjenici da su ga fudbaleri Porta, Chelseaja i Intera u prvim mandatima zakivali u zvijezde i da su bili spremni za njega uraditi apsolutno sve. Neki su i plakali kad je otišao. Od Real Madrida nadalje, apsolutno svima je svanuće momenat smjene Jose Mourinha. Nije to nikakva zavjera protiv njega, to je prije zbog načina na koji se ophodi prema njima.
-
palermo
#20050 Re: Manchester United FC
auuu, ja sam skroz zabioravio Carla......my mistake, sorry......AmiĐa_Idriz wrote:Ma ja pripišite Mourinhu sve titule svijeta.
al to ne briše moju poentu, Jose nigdje nije ostavio nered iza sebe, svi treneri poslije njega su imali uređenu ekipu koja je u principu postizala rezultate.......najbolji primjer za to je Čelzi, koji je gotovo deceniju plovio na igračima koji su uz Jose a rasli,......Jedini izuzetak je Inter, ali to je jednostzavno bila ekipa koja je prešla svoj zenit......