Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
06. 04. 1945.
16. muslimanska brigada po Titivom naredjenju ulazi u oslobodjeno Sarajevo kao prva partizanska jedinica...
Moj stari je u drugom redu lijevo...
06. 04. 1945.
16. muslimanska brigada po Titivom naredjenju ulazi u oslobodjeno Sarajevo kao prva partizanska jedinica...
Moj stari je u drugom redu lijevo...
Nije sloboda , sa neba pala , za nju je sestra tri brata dala ,
nije sloboda stigla iz bajke za nju su sinove rodile majke.
Prvi film u programu je "Sarajevo 1920", koji će od 1. marta biti dostupan na Ondemand.kinomeetingpoint.ba, na linku https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/fi ... jevo-1920/. Riječ je o filmu iz arhive Filmskog Centra Sarajevo.
ne mogu dokucit gdje je ovo na carsiji i koje godine
lijevo je pekara kod Muharemage, a desno su Bakije, niz u sredini ne postoji više...
Lijevo je granap--iznad granapa je na uglu ulice Muharemagina pekara a preko puta pekare Bakije
Kod druge odozgo bandere piljara Foce a ispod nekih 20-ak metara Tip-Top slasticarna gdje je bio odlican marcipan i zimski sladoled
[/quote]
bravo svaka vam cast ja rodjeni sarajlija nekad omasim a vi ste tu da se obnovi gradivo ova tema je najbolja na forumu a muha je najveci znalac
Hvala Samo sam stariji od mnogih forumaša sa ove teme a i znam čaršiju i okolne mahale u dušu
Monogo se toga zaboravilo, al je ova tema dobro došla da se sjecanja na neka davna vremena vrate.
Meni najdraža tema a bogme i sve i jedan ucesnik iste
muha_sa wrote: ↑28/02/2023 17:48
Hvala Samo sam stariji od mnogih forumaša sa ove teme a i znam čaršiju i okolne mahale u dušu
Monogo se toga zaboravilo, al je ova tema dobro došla da se sjecanja na neka davna vremena vrate.
muha steta sto mi je crko stari kompjuter na njemu je bilo hiljade i hiljade starih fotki prijeratnog a i poslijeratnog sarajeva nego muha omasis li ti ikad na ovoj temi ? Danas je vitezanin postavio sjajne fotke.
muha_sa wrote: ↑28/02/2023 17:48
muha steta sto mi je crko stari kompjuter na njemu je bilo hiljade i hiljade starih fotki prijeratnog a i poslijeratnog sarajeva nego muha omasis li ti ikad na ovoj temi ? Danas je vitezanin postavio sjajne fotke.
Sve sam ih pregledo, al nisam komentiro ni jednu jer cete me zajebavat da sam star ko gavrilo princip
lijepa slika vjerujem da je doba kraljevine jugoslavije kolobara han u svom sjaju a na mjestu djulaginog dvora han gazi husref begovog vakufa vide se i halaci ulica svom duzinom skoro do sebilja